❇️ یادداشت/
❌ با مشکلات کشور چه کنیم؟
🔻رئیسجمهور طی چهار ماه گذشته دو بار به وزارت صمت دستور ساماندهی بازار خودرو را داده است؛ ولی تنها چیزی که امروزه در بازار خودروی کشور مشاهده نمیشود، ساماندهی است! نگاهی ولو سطحی و با عینک مردم کوچه و بازار به سایر بازارها و حوزههای اقتصادی نیز کموبیش از همین نگاه حکایت دارد! اما علت یا علل رها بودگی مسئولیتها در مباحث اقتصادی چیست؟ چگونه میشود همچنان امور را با انگیزه و جدیت کامل تا روز آخر مسئولیت پیگیری کرد؟
🔹نکات تحلیلی: 1- دو مدل و الگو در این حوزه قابل شناسایی است؛ در کشورهای غربی و توسعهیافته، تکلیف دولت با داشتن رویکرد و عقبه حزبی، مشخص است. حزب به خاطر آبرو و حفظ سازمان رأی خود و برای اینکه فرصتهای آتی خود را تخریب نکند، تا لحظه آخر کار میکند و دولت متبوع خود را به کار و پایان دادن به برنامهها و وعدهها، ولو با کمترین امید به رأی آوری، وادار میسازد. 2- اما در دولتهایی که ساختار حزبی جا نیفتاده، مکانیزمهای پایشی و کنترلی دیگری در قانون پیشبینی شده است. البته شکی نیست که بهترین سازوکار کنترلی در منظر دینی و دولت اسلامی، انجام کارها به قصد قربت و خدمت و پاسخگویی به وجدان بیدار خود، ملت، تاریخ و در آخر دادگاه عدل الهی است؛ اما بههرحال لازم است مکانیزمی بیرونی نیز تعبیه شود. این موضوع در قانون ما، در کارکردهای مجلس پیشبینی شده است. مجلس در کنار وظیفه جعل قانون، رسالت نظارت بر حسن اجرای آن را نیز بر عهده دارد. از این منظر، کسانی که سفرهای استانی نمایندگان خانه ملت را دور از ابعاد قانونی تحلیل کردند، به کژ راههای افتادند که خود در تحلیلهایشان نگران آفات و شائبههای سیاسی آن بودند! چراکه اصل کار مجلس در راستای جدیت بخشی و مصونسازی به اقدامات دولت قانونی است. اساساً، هر سفری از سوی هر مسئولی که سبب آشنایی با مشکلات مردم شود و در نهایت به حل و گرهگشایی از آنها منجر گردد، پسندیده است.
🔺نکته نهایی: مجلس باید صیانت کند و با درایت و نظارت میدانی، جلوی ورود ویروس تنبلی، بیتفاوتی، رهاسازی کارها و تزلزلها را در دولت بگیرد؛ این بزرگترین خدمت به دولت و حیثیت آن است. مجلس کارآمد و هوشمند تنها با نیت کارگشایی و البته به دور از شائبههای سیاسی میتواند با پیشنهاد راههای قانونی و گشایش روزنههای حقوقی در جذب سرمایهگذاریهای تازه، شناسایی منابع درآمدی جدید، هموارسازی قانونی مسیر، دولت را تا روز پایانی آن ترغیب به کار و خدمت نماید.
✅(نویسنده: فتحالله پریشان)
#نشستهای_بصیرتی
#شهیدکمالی
#ثامن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #زمـانـه_مدیا| چقدر شرمآور؟!
🔻 بازخوانی سخنان سال ۹۲ روحانی درباره مدیریت نامطلوب اقتصادی کشور
🔹چرا هر روز دست در جیب مردم میکنیم و نصف پول مردم را برمیداریم.
🔹ارزش پول ملی را نصف کردهاند و هنوز شعار میدهند.
🔹همه ناکارآمدیها را نمیتوان به پای تحریم نوشت.
🔴 #تحلیل | کاهش نظامیان آمریکایی در منطقه؛ واقعی یا مانور انتخاباتی؟‼️
🔻 #زمانـه | دولت آمریکا اعلام کرده بیش از ۲ هزار نیروی آمریکایی طی ماه جاری عراق را ترک میکنند و نظامیان اين کشور در افغانستان نیز کاهش مییابند. سفیر آمریکا در بغداد نیز گفته قصد ماندن طولانیمدت در عراق را نداریم و نیروهای آمریکایی شاید کمتر از سه سال دیگر از عراق خارج شوند.
🔹این اظهارنظرها در حالی است که بسیاری از کارشناسان قائل به نمایشی بودن آن هستند، زیرا ترامپ در چهارسال گذشته برخلاف وعدههایش نه تنها نظامیان آمریکا را از عراق و افغانستان خارج نکرد که آنها را افزایش هم داد و بودجه هنگفتی را خرج نظامیگری در منطقه کرد. حال آمریکاییها تلاش میکنند با چنین نمایشهایی خود را برای عمل به وعده ها، جدی نشان دهند.
🔹موضوع کاهش حضور نظامیان بویژه در مناطقی چون خاورمیانه بدلیل هزینههای جانی و مالی زیاد، همواره یکی مطالبات رأیدهندگان آمریکایی بوده است
#مهم
🔴 #خطر_تحریف_عدالتخواهی | عوامل انحراف و ابتذال در جنبش عدالتخواهی
🔻 #زمانـه | عدالت در عدالت خواهی
حرکتهای عدالتخواهانه حق طبیعی همه آحاد ملت است اما توجه به اصول و شیوههای صحیح عدالتخواهی نیز ضروریست وگرنه عدالتخواهی به نوعی انحراف و ابتذال تبدیل میشود.
🔻 عوامل تهدید کننده:
1️⃣ مصداقسازی: انتقادهای شخصی و مصداقسازی به جای پرداختن و بسط گفتمان عدالتخواهی است. در مصداق سازی احتمال خطا زیاد است ، گاهی پایه دادهها و اطلاعات ضعیف، شخصی را مورد اعتراض قرار میدهد و منجر به تهمت و افتراء میشود. در صورت اشتباه بودن اعتماد جامعه را نسبت به آن شخص و جریانات همسو سلب میکند و راه را برای فرار مفسدان اصلی فراهم میکند
🔹 مقام معظم رهبری: «گفتمان عدالتخواهی را فریاد کنید؛ اما انتقاد شخصی و مصداق سازی نکنید.
2️⃣ عدالتطلبی منهای معنویت:
🔹 رهبر معظم انقلاب: « عدالتی که همراه با معنویت و توجه به آفاق معنویِ عالم وجود و کائنات نباشد، به ریاکاری ، دروغ ، انحراف و ظاهرسازی و تصنع تبدیل خواهد شد» ؛ عدالت ذاتا با ظلم ناسازگار است و این دو نقیض یکدیگرند، بنابراین معنویت اصیل در ذات خود عدالتخواهی را به همراه دارد و عدالت منهای معنویت نیز سرانجامی جز انحراف و ظاهرسازی نخواهد
3️⃣ خود حقپنداری: نوعی احساس «خود حقانگاری» است که افراد را به «غرور» دچار می کند. این احساس «غرور» سبب میگردد تا فرد با این توهم که دارای مطلقیت در حق است و هرآنچه که میگوید عین حق است، دچار نوعی اعتیاد به «افشاگری جنجالی» شود ، به نحوی که با دستیابی به کوچکترین قرینه و مدرکی دال بر فساد ، آن را به تنور افشاگری میچسباند بیآنکه مراحل سخت و دقیق صحتسنجی، پیگیریهای پیش از انتشار عمومی و سایر شروط شرعی و اخلاقی و قانونی برای «امر به معروف و نهی از منکر» را به سرانجام برساند.
🔹 این افراد براحتی دچار دام چاله های حقوقی- قضایی شده و بازنده نهایی «جنبش عدالتخواهی» است که اعتبار آن ضربه جدی می بیند و برنده واقعی ، مفسدان حقیقی هستند که از افشاگری درست و جریانهای ضدفساد زخمخورده هستند
4️⃣ رفتارهای پوپولیستی: رفتارهای عوامفریبانه به جای ریشهیابی و عملکرد دقیق، معقولانه و ریشهای از دیگر عوامل تهدید کننده و به زوال برنده جریان عدالتخواهی است. رفتارهایی همچون افشاگریهای بیسند و مدرک ، برچسب زدن بر اساس عکس و امثالهم به شخصیتها و فرزندانشان ، جنجال به راه انداختن در فضای مجازی بدون پایههای حقوقی محکم که بسیاری از این کنشهای ضعیف را میتوان در رفتارهای سلبریتیها مشاهده کرد.
🖌 #موذنیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بحران ناامنی در امریکا؛ هجوم مردم به فروشگاهها برای خریدن سلاح
🔹پدر آمریکایی: هر مردی که غیر مسلح از خانهاش بیرون برود "احمق" است!
🔹مادر آمریکایی: برای امنیت فرزندانم "سلاح" خریدم چون شهروندان امریکایی دیگر امنیتی ندارند!
جو بایدن برای ایران بهتر است یا ترامپ؟
📲اینستاگرام تسنیم را در اینجا دنبال کنید
@TasnimNews
✅ یادداشت/
🛑دست در جیب آیندگان!
«صندوق توسعه ملی» با هدف تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت و فراوردههای آن به ثروتهای ماندگار و سرمایههای زاینده اقتصادی و نیز حفظ سهم نسلهای آینده از این منابع تأسیس شده است.
🔵گزارههای خبری:
1- «پرویز حناچی»، شهردار تهران اخیراً در نامهای به مقام معظم رهبری، درخواست کمک برای خرید ۲۵۰ اتوبوس درونشهری از صندوق توسعه ملی کرده است. 2- صندوق توسعه ملی در زمینههای مختلفی همچون تولید ملی، صادرات غیرنفتی، اشتغال و حمایت از کار و سرمایه داخلی، برنامه ریزی شده که منابع ارزی ذخیرهشده در آن بر اساس مفاد تعیینشده در اساسنامه استفاده میگردد. 3- در دولت آقای روحانی برداشتهای مختلفی از این صندوق صورت گرفته است که آخرین مورد از آن، برداشت مبلغ یک میلیارد یورو در ابتدای سال ۹۹ برای مقابله و مدیریت عوارض ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور بود. 4- در ابتدای سال ۹۷ آقای روحانی در نامهای به مقام معظم رهبری درخواست مساعدت ۲ میلیارد دلاری برای رفع خسارتهای سیلاب عید نوروز را داشت که ایشان با تأکید بر تکیه دولت بر پیشبرد مأموریتها با سایر منابع هزینهای، با این درخواست موافقت کردند. معظم له تلویحاً به دولت گوشزد کردند که نباید در هر موضوعی آسانترین شیوه تأمین منابع را انتخاب و دست به منابع حیاتی کشور دراز کرد.
❇️نکته راهبردی: برخی مسئولین ارشد دولت تدبیر و امید از همان روزهای آغازین اعلام کردند؛ صندوق ذخیره ارزی خالی است. این موضوع موجب افزایش فشارهای اقتصادی دشمن و ضریب دهی غیرواقعی به ضرورت مذاکره در جامعه شد؛ اما اکنون دولتمردان برای برداشت از صندوقی که خود اذعان به خالی بودن آن داشتهاند، صف بستهاند! خرید ناوگان حملونقل عمومی ردیف بودجهای مشخصی دارد و تأمین بودجه آن از صندوق توسعه ملی برخلاف اصل تشکیل صندوق و اهداف پیشبینیشده برای آن است. شهرداری بهجای چنین درخواستی لازم است مطالبه بودجه خود را از دولت داشته باشد و از بودجههای مصرح در قانون برای برنامههای جاری خویش هزینه کند، نه اینکه دست در جیب آیندگان کند.
✔️(نویسنده: فرهاد مهدوی)
#نشستهای_بصیرتی
#شهیدکمالی
#ثامن
Sedayeenghelab 171.mp3
3.06M
🔷 صوتی/
🎙 موضوع: « عاشورا نتیجه تحریف»
✅ یدالله جوانی_کارشناس مسایل سیاسی
🔻در عصر امروز به مانند کربلا جریان تحریف به دنبال تخریب؛ سیاه نمایی و دروغ پردازی است.
🔹نظام جمهوری اسلامی با محوریت ولایت فقیه؛ عامل پیشرفت، اقتدار، موفقیت و حفظ کشور در مقابل فشارها و توطئه ها است.
🔺جریان تحریف با آدرس های غلط سعی دارد مردم و ذهنیت ها را به سمت مذاکره با آمریکا سوق دهد.
#نشستهای بصیرتی
#شهید کمالی
#ثامن
✅ موج سوم انقلابهای عربی در راه است
🔻«منصف المرزوقی» رئیسجمهور سابق تونس تأکید کرد که توافقنامههای عادیسازی روابط که برخی رژیمهای استبدادی با رژیم صهیونیستی امضا کردهاند، در آینده از بین خواهند رفت.
🔸المرزوقی با اشاره به اینکه موج سوم انقلابهای عربی در راه است، گفت: همان دلایلی که باعث ایجاد موج دوم انقلاب عربی در سودان، عراق و لبنان پس از موج اول انقلاب در این کشورها شد، هنوز هم وجود دارد به ویژه اینکه فساد، استبداد، سرکوبگری، فقر و عدم اقدام رژیمهای استبدادی به اجرای اصلاحات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و آشتی با ملتها همچنان ادامه دارد.
🔹به نوشته روزنامه «القدسالعربی»، رئیسجمهور سابق تونس همچنین گفت که توافقنامههای عادیسازی روابط بین رژیمهای استبدادی عربی و رژیم صهیونیستی امضا میشود و این رژیمها هرگز در تحمیل این عادیسازی روابط بر ملتهای خود موفق نخواهند بود چرا که این ملتها با تسلیم شدن در برابر رژیم صهیونیستی و برقراری هر گونه رابطهای با این رژیم مخالف هستند.
🔺رئیسجمهور سابق تونس پیشتر نیز پیشبینی کرده بود که موجهای جدید انقلابهای عربی در راه است و این بار این موج انقلابها از الجزائر و سودان فراتر رفته و به عربستان سعودی و دیگر کشورها خواهد رسید. روز جمعه بحرین از دستیابی به توافقی برای برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی تحت نظارت آمریکا خبر داد.
#نشستهای بصیرتی
#شهید کمالی
#ثامن
🔴یادداشت/
✅ مرام سياسي- اسلامي
🔻چند روز پيش بود که خبر درگذشت آیتالله سيد يوسف صانعي از بزرگان و مراجع تقليد قم در سن 83 سالگي منتشر گرديد. در پس اين خبر رهبر معظم انقلاب پيام تسليتي بدين شرح صادر کردند: «درگذشت مرحوم مغفور آيتالله آقاي حاج شيخ يوسف صانعي رضوانالله عليه را به فرزندان و خاندان مکرّم و به برادر معزز و محترم ايشان و نيز به شاگردان و علاقهمندان و دوستان آن عالم بزرگوار تسليت عرض میکنم. آن مرحوم از شاگردان پرتلاش درسهای فقه و اصول و از نزديکان حضرت امام خميني اعليالله مقامه بودند و پس از پيروزي انقلاب در مسئولیتهای مهم قضائي و غيره به خدمت اشتغال داشتند و اميد است اینهمه مقبول درگاه احديت و موجب اعتلاي مقامات اخروي ايشان باشد. رحمت و مغفرت حضرت حق را براي آن مرحوم مسألت میکنم». مواضع انتقادي و تند سياسي سالهاي اخير مرحوم صانعي از نظام اسلامي، موجب فاصله گرفتن وي از محور نظام اسلامي گرديده بود؛ اين واگرايي بالأخص پس از فتنه 88 آشکارتر گرديد و صانعي به يکي از حاميان سران فتنه بدل شد و فتنهگران از مواضع وي به نفع خود سوءاستفاده کردند. در پي اين مواضع، تصور چنين پيام تسليتي از جانب رهبر معظم انقلاب که مورد بيشترين هجمههاي تخريبي فتنهگران پس از سال 1388 بود، دور از ذهن به نظر ميرسيد.
🔹نکات تحليلي: 1- نگاه راهبردي امام خامنهای در طول حيات سیاسیشان، بر جذب حداکثري و دفع حداقلي بوده است. ايشان هیچگاه پيشگام حذف و واگرايي از افراد نبودهاند و واگراييهاي صورت گرفته آنجايي بوده که طرف مقابل بر طبل جدايي زده و دست دوستي و رفاقت را پس کشيده است. 2- دشمنان انقلاب اسلامي همواره تلاش کردهاند تا از اختلافات درون اردوگاه انقلاب اسلامي بهرهبرداری کنند. حکيم انقلاب با فهم صحيح از صحنه سياست و فهم اولويتها، هیچگاه دچار خطاي محاسباتي نشده و اجازه نداده تا دشمن از اين اختلافات بهرهبرداری کند. لذا صدور پيامهاي اينچنيني با فهم دقيق از وضعيت دشمنان ملت ايران صورت گرفته است. 3- حفظ انسجام ملي و وحدت جامعه يکي از مهمترین شاخصهایی است که رهبر معظم انقلاب همواره تلاش کرده تا در جهت تحقق آن عمل نمايد. بدون شک صدور چنين پیامهایی با لحاظ کردن رکن وحدت صورت گرفته، هرچند با چشمپوشی نسبت به عملکرد ناصواب افراد انجاميده باشد.
🔺نکته راهبردي: مشي و مرام و سلوک سياسي حکيم فرزانه انقلاب اسلامي، مهمترین مرجع براي ملت مسلمان ايران است که بايد هم فهم شده و هم به الگوي رفتاري آحاد جامعه در دهه پنجم انقلاب اسلامي بدل گردد.
🔸نویسنده: مهدی سعیدی
#نشستهای_بصیرتی
#شهیدکمالی
#ثامن