🔴 آخرین خبرها از هدف قرار گرفتن منطقه سبز بغداد
🔻 رسانه های عراقی به نقل از منابع امنیتی این کشور شلیک چندین راکت به سمت سفارت آمریکا در منطقه الخضراء را تایید کردند.
🔹 رسانه های نزدیک به محور مقاومت عراق است میگوید که تاکنون ۱۱ عدد راکت به سفارت آمریکا در بغداد اصابت کرده است.
🔹 منطقه الخضراء در مرکز بغداد هدف شلیک چندین راکت قرار گرفت اما سامانه دفاعی سیرام سفارت آمریکا این موشک ها را دفع کرده است.
🔹گزارشها همچنین حاکی است آژیرهای هشدار از داخل پایگاه سوم التوحید در سفارت آمریکا به صدا درآمده و گفته میشود یک بالگرد اسپانیایی بر فراز این پایگاه به پرواز درآمده است.
🔹شبکههای المیادین و الجزیره نیز با انتشار این خبر گفتند که بالگردهای ائتلاف بین المللی تحت فرماندهی آمریکا بر فراز ساختمان سفارت آمریکا در بغداد مشغول گشت زنی هستند.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔴🍁
🍁
❇️مردم سالاری دینی (1)
💠چیستی و مفهوم مردم سالاری دینی
🔻واژه «مردم سالاری دینی»، اصطلاح تازه ای در گفتمان سیاسی دنیاست که در بستر مبانی سیاسی اسلام و متأثر از آموزه های نبوی و علوی روییده و بر آن است تا ضمن پاسداشت حقوق مردم در حوزه سیاست و اداره امور جامعه و پرهیز از الگوهای حکومتی استبدادی، رعایت اصول و مبانی ارزشی را بنماید و بدین ترتیب، نظام اسلامی را از الگوهای سکولار غربی تمییز دهد. برای این منظور، در حکومت اسلامی، روش نوینی مورد توجه قرار گرفته که نه استبدادی و نه لیبرالی است.
🔸مقام معظم رهبری از این روش حکومتی، به «مردم سالاری دینی» تعبیر نموده اند، و در توضیح آن می فرماید: «این مردم سالاری (دینی) به ریشه های دمکراسی غربی مطلقاً ارتباط ندارد؛ این یک چیز دیگر است. اولاً مردم سالاری دینی دو چیز نیست؛ این طور نیست که ما دمکراسی را از غرب بگیریم و به دین سنجاق کنیم تا بتوانیم یک مجموعه کاملی داشته باشیم؛ نه، خود این مردم سالاری هم متعلق به دین است. مردم سالاری هم دو سر دارد... یک سر آن عبارت است از این که تشکیل نظام به وسیله اراده و رأی مردم صورت بگیرد؛ یعنی مردم نظام را انتخاب می کنند؛ دولت را انتخاب می کنند... انتخاب مردم یکی از دو بخش مردم سالاری دینی است.
🔹مردم بایستی انتخاب کنند، بخواهند، بشناسند و تصمیم بگیرند تا تکلیف شرعی درباره آنها منجز بشود. بدون شناختن و دانستن و خواستن، تکلیفی نخواهند داشت. سر دیگر قضیه مردم سالاری (دینی) این است که حالا بعد از آن که من و شما را انتخاب کردند، ما در قبال آنها وظایف جدی و حقیقی داریم...»
به طور خلاصه در تبیین مفهوم مردم سالاری دینی، می توان چنین بیان نمود:
مردم سالاری دینی، ناظر به مدلی از حکومت است که بر مشروعیت الهی و مقبولیت مردم و در چارچوب مقررات الهی استوار است و در راستای حق مداری، خدمت محوری و ایجاد بستری برای رشد و تعالی مادی و معنوی، ایفای نقش می کند. این مدل، بر دو پایه استوار است:
1️⃣ از سویی ریشه در آموزه های وحیانی دارد
2️⃣ این آموزه ها را از رهگذر خواست و اراده مردم دنبال می کند
🔻از این رو در نظام مردم سالاری دینی، نظام سیاسی بر دو رکن الهی و انسانی استوار است و این نظام با در نظر داشتن اصول اعتقادی اسلام، رابطه مردم و حکومت را تبیین می کند.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#مردمسالاری_دینی
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🔴🍁
🍁
🖌 #سرخط_تحلیلے
🔻 #دکتر_عبدالله_گنجی:
🔹 به عنوان فرد رسانه ای و مطلع عرض می کنم، همه کشورها،سازمان ها، شخصیت ها و رسانه های غربی به میدان آمده اند و برای #زم عزا گرفته اند. هجمه به ایران همزمان با قدیس سازی از وی حتی با ادبیات درون دینی شروع شده است.
🔻 دو برداشت:
1⃣ اول اینکه نشان می دهد ایران عجب شاه مهره ای را در تور انداخته است.
2⃣ دوم اینکه اعتراف میکنم غربی ها هنر تبدیل گنجشک به قناری را در روز روشن دارند
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
📌 #خبر_ویژه
🔹تحلیلگر آمریکایی: ایران در منطقه دست برتر را دارد
یک تحلیلگر ارشد نظامی و سیاسی در آمریکا معتقد است موازنه نظامی میان ایران و آمریکا، به نفع ایران تغییر کرده است.
آنتونی کردزمن پژوهشگر ارشد «مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی واشنگتن» در پایگاه رسانهای این مرکز نوشت: هر چقدر ترور محسن فخریزاده مهم باشد، تنها بخشی از ماجراست. همانند ترور قاسم سلیمانی، این ترورهم تاثیر سیاسی مهمی دارد و گفتوگو با ایران را برای آمریکا باز هم دشوارتر میکند. همزمان، هم ترور و هم برنامه هستهای ایران را باید در یک بافت راهبردی بزرگتر ارزیابی کرد. نخست باید دانست که هیچ دانشمند واحدی، بر برنامه هستهای ایران اشراف ندارد. این برنامه محصول تلاشهای جمعی است. این برنامه همچنین بر 75 سال داده و اطلاعات نشت کرده هستهای در دنیا متکی است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/205778
🔻نشانی ما در پیامرسان ایتا
https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
🌠🍁
🍁
💠ناهمخوانی آمارهای اقتصادی
🔻اندازهگیری و محاسبه شاخصهای مختلف مانند تورم، حجم تجارت، رشد اقتصادی، حجم نیروی کار فعال و برآوردهای کوتاه و بلندمدت از شاخصهای اقتصادی از کاربردهای آمار در علوم اقتصادی است. آمار از طریق تجزیهوتحلیل دادهها کمک شایانی به تصمیمگیریهای بهتر اقتصادی میکند. از آنجا که در ایران دو نهاد بانک مرکزی یا مرکز آمار متولی انتشار نرخ رشد اقتصادی میباشند، همین موضوع باعث شده است تا نرخهای رشد اقتصادی اعلامی توسط این دو نهاد با یکدیگر تفاوتهای چشمگیری داشته باشد.
🔹نکات تحلیلی:
🔸 1- آمارها شالوده برنامهریزی و سیاستگذاری و تصمیمگیری محسوب میشوند و هر اندازه دقیقتر باشند درنتیجه، نتیجه نهایی سیاستگذاری بهتر خواهد بود؛ اما تفاوتهای آماری سیاستگذاران و برنامهریزان را با سردرگمی مواجه خواهد کرد و میتواند به سیاستگذاریهای غلط منجر شود.
🔹2- نرخ رشد اقتصادی یکی از مهمترین شاخصهای اقتصادی محسوب میشود، بهطوریکه اقتصاددانان سرعت پیشرفت یک کشور را با آن مورد سنجش قرار میدهند. این نرخ، از میزان تغییرات ارزش محصولات و خدمات تولید شده در یک دوره زمانی نسبت به دوره زمانی مشابه سال قبل از آن به دست میآید.
🔸3- در دنیا عمدتاً سازمانهای ملی آمار، مرجع رسمی اعلام آمار نرخ رشد اقتصادی هستند و بر اساس ماده سه قانون مرکز آمار ایران، تولید آمار رشد اقتصادی و تورم جزو وظایف مرکز آمار است؛ ازاینرو عمدتاً آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار مبنای محاسبات نهادهای بینالمللی است.
🔺نکته راهبردی: نقش روزافزون آمار و اطلاعات بهعنوان پیشنیاز کليۀ تصميمگيريها، سیاستگذاریها و برنامهريزيها، امروزه بر هيچ کسي پوشيده نيست. امروزه اين نقش بهقدری بديهي است که سياستگذاريها و برنامهريزيهاي توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي کشورها بدون در اختيار داشتن آمار کافي، صحيح، دقيق و بههنگام، ممکن نيست. حال در چنین وضعیتی آمارهاي منتشر شده توسط نهادهاي متولي آمار اگر با هم تناقض و یا فاصله معناداری داشته باشند، ضمن ایجاد بیاعتمادی باعث میشود، شهروندان، سياستمداران، مديران، فعالان اقتصادي، سرمایهگذاران، دولت، سازمانهاي اجتماعي و ... به نحوی فضا را ترسيم و تصوير کنند که با واقعيتهای جامعه همخوانی نداشته باشد. این نحوه انتشار آمار بهنوعی موجب سردرگمی تحليلگران، تصميمگيران و سیاستگذاران شده است و براي رفع این موضوع به نظر میرسد هرچه زودتر بایستي اصلاح نظام آماري كشور در دستور كار دولت و مجلس قرار گيرد.
✍️نویسنده: علی قاسمی
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#اقتصاد
#تورم
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍁
🌠🍁
💠🍁
🍁
❇️سه صد روز باقیمانده!
🔻تقریباً دو فصل به موعد برگزاری انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در 28 خرداد 1400 زمان باقی مانده است که با احتساب پایان کار دولت آقای روحانی در مرداد، میشود گفت تقریباً سه تا 100 روز دولت فرصت خدمت دارد. یکی از وعدههایی که دولتهای منتخب در دنیای امروز به مردمشان میدهند، وعده 100 روزه برای ساماندهی اولیه بههمریختگیهای دولت قبل از خودشان هست. پس اگر عزمی باشد و برنامهای، میشود در یک 100 روز هم کارهای تعیینکنندهای کرد. حال از عمر خدمتی دولت دوازدهم سه تا صد روز باقیمانده است. دولت در این فرصت باقیمانده برای حل نابسامانیها و رهاشدگیهای دوره خودش میخواهد چه کارهایی انجام دهد؟
💠نکات تحلیلی:
🔸 1- ابتداییترین مطالبه و درخواست از دولت در شرایط کنونی، این است که حاشیهسازی نکند. طراحی و تداوم برخی حاشیهها و استشمام پارهای لجبازیها با قوای دیگری که گاهی از زبان و قلم بعضی بهاصطلاح دلسوزان دولت در گوش دولتمردان نجوا میشود، حکم پوست خربزهای را میماند که زیر پای دولت انداخته میشود. تجربه مشترک دولت و مجلس در اعطای یارانه کمک معیشتی به 40 میلیون نفر، تصویری از همصدایی و همافزایی قوای کشور بود که بهرهاش را مردم بردند. تداوم این رویه حسنه، جلوی سوءاستفاده و خیالهای طمعورزانه دشمنان را هم میگیرد.
🔹 2- دولت بیش از هفت سال و نیم به انتظار سیب و گلابی آوردن درخت برجام نشست، اما حاصل چه شد؟! به تعبیر همین دولت؛ «تقریباً هیچ». ای کاش آقای روحانی این سه صدروزه را دریابد و برای امتحان هم که شده با ظرفیتهای موجود داخلی به رفع مشکلات بیندیشد؛ احتمال اینکه آوردهای باشد زیاد است؛ اما در گره زدن حل مشکلات به آمدن بایدن و اعتماد مجدد به آمریکا به غیر از نگرانی، هیچ نیست!
🔸 3- در این مدت باقیمانده میشود تصمیم بزرگی با توجه به تجربه برجام و اعتماد به آمریکا و اروپا گرفت که اگر آجری بر دیوار عزت و اقتدار این کشور گذاشته نمیشود، لااقل مؤلفههای قدرت کشور با کاهش و سایش هم مواجه نشود.
🔺نکته راهبردی: زمان را به بهانه اعتمادآفرینی غرب تلف نکنیم. غرب در پرتو نگاه استثناگرایانه به انقلاب و جمهوری اسلامی، هیچگاه به ایران اسلامی اعتماد نمیکند، مگر آن روز که از بنیانهای ایدئولوژیک اسلامی و انقلابی جدا شود؛ اما اسلام، انقلاب، رهبری و مردم این را نمیخواهند و تنها میخواهند مشکلاتشان حل شود و آن، با قوی شدن میسر است.
✍️نویسنده: فتحالله پریشان
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
💠🍁
🍁