🔴 کربلای ما جهاد کبیر برای شکستن جریان تحریف و تسلیم است.
🔺بنا به تعبیر حضرت آقا در آستانه یک لیلة القدر دیگری هستیم که آن هم بحث مهم انتخابات است. قطعاً می توان گفت این یکی از مصادیق جهاد کبیر است که قرآن کریم فرموده: فلاتطع الکافرین و جاهدهم به جهاد کبیرا( فرقان/ ۵۲)
🔻حضرت آقا در چند سال پیش فرمودن بحث جهاد کبیر عدم تبعیت از دشمن و جهاد تبیینی است چنین جریانی در داخل، دنبال تسلیم نظام به لحاظ گفتمانی، عملی و اقتدار در برابر استکبار جهانی است. این چیز پنهانی نیست شاید قبلا استقلال بیشتر لازم بود ولی اخیراً با ایجاد تقابل بین میدان و دیپلماسی توسط نماینده جریان تحریف که بیان اینکه مردان میدان و مردان مبارزه عامل مشکلات معیشتی مردم هستند به تحریک مردم می پردازند.
🔺در بحث انتخابات، اشخاص خیلی مهم نیستند آن چیزی که مهم است بحث گفتمان است و بحث کسانی که توانایی های داخلی ملت را مسکوت و مغفول و راکد گذاشتند و سال ها دنبال التماس از دشمنان افتادند. البته در منطقه سردار سلیمانی مانع دیپلماسی انفعالی شدند یعنی در عرصههای دیگر دیپلماسی ما انفعالی و التماسی بود. به لحاظ اقتصادی و به لحاظ اقتدار و ضرباتی که به نظام وارد شد خودشان اعتراف کردند.
🔻طلاب عزیز در عرصه جهاد کبیر نباید کم گذاشت کربلای ما همین است این جریان چه با جهالت یا به خیانت که محصول فکرشان تسلیم کردن نظام اسلامی در مقابل یزیدیان زمان است که شواهد آن زیاد است نمونه آن در بحث موشکی منطقه ای دفاعی که صراحتاً اقداماتی انجام شده است.
🔺در حقیقت ما باید بدانیم کدام گفتمان موفق است گفتمان اقتدار و مقاومت مانند فلسطین که هفتاد سال در کرانه باختری به دنبال دیپلماسی بدون میدان بودند و به کجا کارشان رسید و با قدرت اندک مقاومت به کجا رسیدن.
دیپلماسی امتحانی شعار انقلاب نبود شعار لیبرالیسم و وادادگی بود.
🔻ان شاالله علما و خواص انقلابی ما در آزمون بزرگی که در پیش داریم آرمانهای انبیا(ع) را در پیش بگیریم راه عزت و اقتدار را در پیش بگیریم نه راه سازش و تسلیم را ان شاالله خداوند نصرتش را شامل حال همه ما بفرماید. محمد نظری
🆔:@sgm_Ghaemon
🌎 کل برجام از ابتدا یک پروژه انتخاباتی بود
ایزدی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران:
🔹طرف آمریکایی لغو تحریم را نپذیرفته و بحث آنها تعلیق تحریمها است. البته با لغو بعضی از تحریمها موافقت کردهاند. از طرفی راستی آزمایی را هم در عمل نپذیرفتند. لذا اگر سیاست ایران لغو تحریمها و راستیآزمایی باشد هیچ قدم مثبتی به این سمت برداشته نشده است.
🔹 من به این اعتقاد رسیدم که کل برجام یک پروژه انتخاباتی داخلی بود. وقتی طرف مقابل، لغو تحریمها و راستیآزمایی را نپذیرفته است و ما این قدر مثبت صحبت میکنیم، توجیهی ندارد مگر برای انتخابات!
🔹 به نظر من مجلس میتوانست بیشتر و بهتر عمل کند. اگرچه نمایندگانی وجود داشتند که دغدغه این موضوع را داشتند اما این قانون تا زمان شهادت دکتر فخریزاده به تصویب نرسید و اگر ما ماجرای ترور و شهادت دکتر فخریزاده را نداشتیم شاید قانون تا به امروز نیز به تصویب نمیرسید. اعتماد به نفس مجلس به حدی که باید باشد، نیست. / مهر
https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
...
❗️این تناقض که از طرفی، شورای نگهبان را به مهندسی انتخابات متهم میکنیم و از طرفی، توقع داریم تا شورای نگهبان انتخابات را مهندسی کند (با چشمپوشی بر برخی افراد و مصلحتسنجیها) عمق بیشتری دارد و نیاز به بحث بیشتری دارد.
🔻🔻برای این موضوع، یک مورد دیگر را مرور میکنیم. یکی از سخنانی که طی سالهای اخیر در مواجهه با ناکارآمدیها دولت حسن روحانی به کرّات شنیده میشد، این بود که چرا شورای نگهبان، صلاحیت حسن روحانی را برای انتخابات ریاستجمهوری تأیید کرده است؟ معنای این حرف این است که شورای نگهبان نباید مدیر و مدبر بودن حسن روحانی را تأیید میکرد تا کشور با چنین مشکلاتی مواجه نشود.
ادامه ...
🔸🔸
✅انتظار «مهندسی انتخابات» از شورای نگهبان نداشته باشیم!
✅ چرا عملکرد شورای نگهبان قابل افتخار است؟
🔻انتشار لیست نهایی کاندیداهای تأییدصلاحیت شده انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری، موجی از واکنشها را به دنبال داشته است. علّت این واکنشها، غیرمنتظره بودن ترکیب نهایی کاندیداهایی است که از فیلتر شورای نگهبان عبور کردهاند. چهرههای نامداری در بین داوطلبان ریاستجمهوری حضور داشتند که عدم احراز صلاحیت آنها برای بخشی از افکار عمومی قابل هضم نیست.
🔻علی لاریجانی (رئیس اسبق سازمان صداوسیما، دبیر اسبق شورایعالی امنیت ملّی، رئیس مجالس هشتم، نهم و دهم، مشاور رهبر معظّم انقلاب، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نماینده ایران در قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین)، 🔻اسحاق جهانگیری (وزیر صنایع دولت هشتم، معاون اوّل رئیسجمهور در دولتهای یازدهم و دوازدهم)، 🔻محمود احمدینژاد (رئیس دولتهای نهم و دهم)، 🔻محمّد شریعتمداری (وزیر بازرگانی در دولت اصلاحات و وزیر کار در دولت دوازدهم) چهرههایی هستند که خبر عدم تأییدصلاحیت آنها به راحتی قابل هضم نیست.
❓
❓سؤال این است که این قابل هضم نبودن و غیرهمنتظره بودن، حُسن شورای نگهبان است یا نقطه ضعف آن؟
اگر آن را موضوعی منفی قلمداد کنیم، بنابراین پذیرفتهایم که برخی افراد و اسامی در جمهوری اسلامی از مصونیت برخوردار هستند و باید آنان را از پیش تأییدشده دانست!
ادامه ..
🔸
...
❓سؤال بعد این است که حد و مرز شورای نگهبان برای درنظر گرفتن مصلحتهایی از قبیل پایگاه اجتماعی کاندیداها، چیست؟ به کدام یک از کاندیداها باید به دیده اغماض نگریست و نسبت به کدام یک باید مصلحتسنجی را کنار گذاشت؟
🔻فرض را بر این بگیریم که شورای نگهبان، نسبت به کاندیدای اصلاحطلبی چون مسعود پزشکیان، اغماض به خرج دهد و برای اینکه ظرفیت اجتماعی این طیف سیاسی تمایل بیشتری را برای مشارکت در انتخابات پیدا کند، اقدام به تأییدصلاحیت وی کند (با علم به اینکه این کاندیدا، موانع قانونی برای حضور در انتخابات دارد)، در این صورت چرا نباید چنین اغماضی را نسبت به دیگر کاندیدای دارای پایگاه اجتماعی نشان داد که در زمان ثبتنام، اعلام میکند که در صورت ردصلاحیت، به قانون گردن نخواهد نهاد و در انتخابات شرکت نخواهد کرد؟
ادامه ..
🔸🔸
سلام .. ضرورت احترام به تصمیمات نهادهای قانونی بویژه شورای محترم نگهبان و اتحاد حول محور ولایت و قانون.
...
🔶یادآوری اخبار چندماه قبل و روزهایی که موضوع قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین داغ بود، خالی از لطف نیست. انتخاب علی لاریجانی بهعنوان نماینده ایران در این پرونده اقتصادی، این زمزمه را در برخی کانالها و گروههای مجازی ایجاد کرده بود که انتخاب لاریجانی بهعنوان نماینده ایران در این قرارداد، آنهم در آستانه انتخابات ریاستجمهوری معنادار است و دستهایی در کار است تا لاریجانی بهعنوان چهره معتمد نظام، به انتخابات ورود کند.
🔻🔻حال درصوتی که در پرونده رئیس سابق مجلس، مورد خاصی یافت شود، امّا شورای نگهبان آن را نادیده بگیرد، آیا استقلال، حرّیت و قانونگرایی شورای نگهبان زیر سؤال نمیرود؟ و آیا این شائبه که لاریجانی از سوی نظام برای یک قرارداد بینالمللی انتخاب شده تا در انتخابات ریاستجمهوری دست برتر را داشته باشد، تقویت خواهد شد یا خیر؟
🔻🔻سخنی که این روزها در فضای مجازی و محافل گوناگون مطرح میشود این است که بهتر است شورای نگهبان نسبت به برخی اسامی، اغماض بیشتری نشان دهد. مهمترین دلیلی که برای این سخن خیرخواهانه مطرح میشود، این است که حضور برخی چهرهها در انتخابات، مشارکت را افزایش میدهد، چرا که این افراد، دارای پایگاه اجتماعی قابل توجهی هستند.
👈🏿نکتهای که اینجا از آن غفلت میشود این است که اولاً شورای نگهبان هیچ وظیفه قانونی برای ایجاد شور انتخاباتی ندارد و صرفاً موظف است تا افرادی را که شرایط قانونی حضور در انتخابات دارند، بعد از بررسی دقیق، اعلام کند. شور انتخاباتی و تلاش برای ایجاد مشارکت حداکثری که موضوعی حیاتی است، برعهده سایر دستگاهها و نهادهاست و از حیطه کارکرد شورای نگهبان خارج است.
👈🏿نکته بعد اینکه چنانچه شورای نگهبان با در نظر گرفتن مصلحتهای گوناگون از جمله ایجاد شور انتخاباتی و در نظر گرفتن وجهه برخی افراد و گروههای سیاسی نسبت به احراز صلاحیت آنها اقدام کند، دست به اقدامی زده که معمولاً نسبت به آن مورد اتهام قرار میگیرد؛ یعنی مهندسی انتخابات!
ادامه ..
🔸🔸
...
👈🏿حال به انتخابات ۱۴۰۰ برگردیم. معاون اوّل دولت حسن روحانی که از قضا در بسیاری از ناکارآمدیهای اقتصادی ۸ سال اخیر نقش پررنگ داشته است، کاندیدای انتخابات شده است. حال شورای نگهبان باید بر مدیر و مدبر بودن وی، صحه بگذارد یا خیر؟ اگر شورای نگهبان، اسحاق جهانگیری را بهعنوان فردی مدیر و مدبر تأییدصلاحیت کند و وی زمام امور کشور را برای ۴ سال دیگر در دست بگیرد و باز شاهد استمرار مشکلات کنونی- بلکه افزایش آنها باشیم - آیا باز نوک پیکان اتهام متوجه شورای نگهبان نمیشود که چرا صلاحیت اسحاق جهانگیری را تأیید کرده است؟
ادامه ..
🔸🔸
...
‼️به ترکیب نهایی و البته غیررسمی کاندیداهای تأییدصلاحیت شده نگاه کنیم؛
۵ گزینه از یک گرایش سیاسی و ۲ گزینه از یک گرایش سیاسی دیگر.
❓آیا چنانچه شورای نگهبان قصد مهندسی انتخابات را داشت، بهتر نبود تأییدصلاحیتشدهها را بین جناح های سیاسی تقسیم میکرد؟ چه لزومی داشت با حضور سیّد ابراهیم رئیسی، سعید جلیلی و محسن رضایی، نسبت به تأییدصلاحیت علیرضا زاکانی و سیّد امیرحسین قاضیزاده هاشمی نیز اقدام کند؟
🔸پاسخ همان چیزی است که سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با خبرنگار آمریکایی خبرگزاری آسوشیتدپرس مطرح میکند: «اگر تمام ۴۰ نفری که پرونده ثبتنامشان کامل است، صلاحیت کامل را داشته باشند، شورای نگهبان باید آن را اعلام کند».
👈🏿با این حال، نامشخص بودن علّت عدم احراز صلاحیت کاندیداها موضوعی است که کماکان اهرمی برای هجمه به شورای نگهبان قرار میگیرد. پاسخ به این ابهام هم البته مشخص است؛ شورای نگهبان برای حفظ حرمت و حیثبت کاندیداها، دلایل رد یا عدم احراز صلاحیت کاندیداها را علنی نمیکند و صرفاً به خود آنان اطلاع میدهد.
🔸حال اگر برخی کاندیداها خواهان شفاف شدن دلایل ردصلاحیتشان از سوی این شورا هستند، خود میتوانند داوطلبانه اقدام به این کار کنند.
🔸اینکه عملکرد شورای نگهبان سؤالاتی را در افکار عمومی ایجاد کرده است، نه بهمعنای ضعف این نهاد، بلکه ناشی از کارکرد این نهاد و حساسیتها و ظرافتهای مأموریتی است که برعهده دارد.
🔻عدم صدور مجوز حضور در انتخابات ریاست جمهوری برای افرادی که قبلاً این مجوز را دریافت کردهاند و یا از رهبر انقلاب دارای احکام متعدد هستند، ناشی از حاکمیت قانون در جمهوری اسلامی و عدم وجود مصونیت برای افراد است.
🔻از ردصلاحیت چهرههایی چون احمدینژاد، جهانگیری و پزشکیان که بگذریم، آیا ردصلاحیت فردی چون علی لاریجانی بهعنوان چهرهای که منتسب به نظام شناخته میشود و کمتر کسی تصور ردصلاحیتاش را داشت، نشانه آزادگی شورای نگهبان نیست؟ آیا نباید به عملکرد شورای نگهبان افتخار کرد؟
#شورای_نگهبان_عزتمند
🔸
❓کاهش مشارکت دست شورای نگهبان یا عملکرد دولت ها
👈🏿اگر به جدول انتخابات رئیس جمهوری در طول تاریخ انقلاب نگاه بیاندازیم می بینیم میزان مشارکت مردم به عملکرد دولت قبل بستگی تام و تمام داشته و رقابتی بودن تاثیر عمده ای بر جای نگذاشته است
🔻 مثلا در انتخابات خرداد ۷۶ که انتخابات شدیدا" رقابتی است میزان مشارکت بواسطه عملکرد دولت دوم هاشمی پایین امده است
🔻کما اینکه در سال ۸۴ که انتخابات شدیدا رقابتی بوده است به دلیل عملکرد ضعیف دولت دوم خاتمی ، مشارکت پایین امده است .
🔻 اما مشارکت در سال ۸۸ که انتخابات رقابتی هم بوده مشارکت بواسطه عملکرد بسیار خوب دولت اول احمدی نژاد بالا رفته و به ۸۵ درصد رسیده است
👈🏿پس با این مصادیق می توانیم نتیجه بگیریم که مشارکت مردم وابسته به امیدشان به بهبود اوضاع بوده نه رقابتی بودن انتخابات . اگرچه رقابت ها هم تاثیر دارند ...
🔻
🔻در انتخابات مهر ۶۰ هم مشارکت بالا رفته بواسطه خاطرات خوش دولت شهید رجایی و در انتخابات ۶۴ مشارکت پایین امده بواسطه عملکرد بد دولت اول موسوی .
🔻 در انتخابات ۶۸ باز مشارکت روند کاهشی طی کرده که ان هم بواسطه عملکرد بد دولت دوم موسوی بوده است .
✅برای مشارکت مردم تلاش و مجاهدت کنیم ...
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ منطقه در یک نگاه |4 خرداد 1400
1️⃣ «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده در سفر به فلسطین اشغالی، با حضور در دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی، با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم دیدار کرد.
2️⃣ محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به جمهوری آذربایجان، با الهام علیاف رئیس جمهور این کشور دیدار و گفتگو کرد.
3️⃣ وزارت خارجه پاکستان گزارشها درباره ساخت پایگاه نظامی آمریکا در خاک این کشور را رد کرد.
4️⃣ نهاد موسوم به «خودمختاری کُرد» با انتشار بیانیهای از بستن معابر مشترک با مناطق تحت کنترل دولت سوریه در شمال شرق این کشور خبر داد که مانع مشارکت شهروندان سوری در انتخابات میشود.
5️⃣ رئیس جمهور افغانستان و پادشاه عربستان در یک تماس تلفنی درباره مناسبات میان دو کشور، روند صلح و مسایل مهم منطقهای تبادل نظر کردند.
6️⃣ بنا به گزارش رسانههای اسرائیلی، عربستان سعودی حریم هوایی خود را به روی پروازهای رژیم صهیونیستی بست.
7️⃣ نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، «یوسی کوهن» رئیس موساد را برکنار و معاون او «دیوید بارنع» را به این سمت گماشت.
#منطقه_در_یک_نگاه
🆔:@sgm_Ghaemon
راهنمای سریع پاسخ به شبهات و سوالات انتخاباتی.pdf
251K
📃 | معرفی #جزوه
🔰 فایل pdf راهنمای سریع پاسخ به شبهات و پرسشهای انتخاباتی
✍️ توضیح نویسنده:
فایلها خیلی نکته خاصی نداره...
اما چندجایی که ارائه دادیم، خیلی استقبال شد...
لطفا به دست سرگروه ها و مربیان صالحین، سخنرانان و ائمه جماعات برسانید.
🔍#انتخابات
#متن
#شبهات
#ایران_قوی
#محتوا_انتخابات_1400
•┈•✾•🌿🌺🌿•✾•┈•
✅ با ما همراه باشید..
کانال فعالان تربیتی، فرهنگی استان زنجان
🆔 @salehinzn
🆔:@sgm_Ghaemon
⭕️ پخش زنده پنجمین جلسه از سلسله جلسات وبيناري شبکه روشنگران فرهنگی استان زنجان
👤 با حضور سردار حاج احمد کریم پور (مشاور ویژه سردار دلها سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی )
🔰 با موضوع اقتدار جمهوری اسلامی ایران و امید افرینی برای افزایش مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰
📅 زمان: چهارشنبه ۵ خرداد
⏰ ساعت19:00
☸ پخش از طريق لينك :
https://rubika.ir/roshana_zanjan
نهایی.pdf
828K
#مشارکت_کنید | چگونه برای اعتلای انقلاب در انتخابات اخیر نقش آفرینی کنیم؟
🔻 راهنمای کامل فعالیت انتخاباتی
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_zanjan
🆔 https://rubika.ir/roshana_zanjan
#قائمون
⭕️انتخابات هیات رئیسه مجلس برای سال دوم:
🔻قالیباف رئیس مجلس شد
🔹محمدباقر قالیباف با ۲۳۰ رای موافق رئیس مجلس شد. فریدون عباسی ۱۸ رای آورد.
🔸«نیکزاد» با ۲۰۶ رأی نایب رئیس اول و« مصری» با ۲۰۵ رأی نایب رئیس دوم مجلس شدند.
🔹دبیران اجلاسیه دوم مجلس یازدهم انتخاب شدند: متفکرآزاد با 206 رأی، دهنوی با 184 رأی، کریمی فیروزجایی با 182 رأی، رشیدی با 181 رأی، مجتبی یوسفی با 168 رأی، حاجی دلیگانی با 168رأی
🔸انتخاب ناظران اجلاسیه دوم مجلس یازدهم؛
🔹محسن پیرهادی با 189 رأی، سیدنظام موسوی با 157 رأی
🔸 به دلیل برابر شدن آراء سلیمی و فرهنگی در تعداد 141 رأی، از طریق قرعه کشی "سلیمی" به عنوان نفر سوم تعیین شد.
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴 به شورای نگهبان حق بدهید ...
در سال ۹۲ نتیجه تساهل و نگاهِ باز شورای نگهبان شد وعده های دروغین ، شعارهای بدون عمل و انواع ناجوانمردی ها و فریب های انتخاباتی برای کسب رای مردم و سپس ۸سال آزگار تضعیف مملکت و فشار بیش از اندازه بر مردم و اوضاع کنونی .
نصیب شورای نگهبان هم چیزی نبود جز انواع لعن و نفرین و فحش و ناسزای مردمی که بجای پذیرش مسئولیت انتخابشان همه تقصیرها را بر گردن این شورا انداختند که چرا در بررسی صلاحیت نامزدها سفت و محکم عمل نکرد!
حالا با این شرایط به شورای نگهبان حق بدهید که به جای تساهل و تسامح ، مُرّ قانون را ملاک قرار دهد نه ذره ای کمتر و نه ذره ای بیشتر ...
🆔:@sgm_Ghaemon
#قائمون
📍درباره تصمیم جنجالی شورای نگهبان
🔻 ردصلاحیت ها گسترده تر از آن بود که پیش بینی می شد. واقعیت اینست که مخالفان و متحیران هم حق دارند. کدام حق؟ چند گزاره را با هم مرور کنیم.
1⃣ اول اینکه احراز صلاحیت با ردصلاحیت متفاوت است. همه را یک دست قضاوت نکنیم.
2⃣ وظیفه شورای نگهبان تنها و تنها اجرای مر قانون است. وظیفه شورای نگهبان نه ایجاد مشارکت است و نه صیانت از رقابت.
3⃣ شورای نگهبان ایندوره شفاف عمل کرد. همینکه شاخص های خود را مستند به سیاست های کلی انتخابات منتشر کرد قابل تقدیر است.
4⃣ ردصلاحیت علی لاریجانی در ترکیبی که برادر و برخی نزدیکان وی در شورا بودند ممدوح است.
5⃣ اثر تصمیم شورای نگهبان ممکن است در عمل منجر به حذف حامیان و بانیان وضع موجود باشد، اما شورای نگهبان مستند به قانون عمل می کند و علت تصمیمش مهم است نه اثرش. ایندو با هم متفاوت است.
✅ اما این ۵ گزاره به کنار؛
با همه اینها یک ملاحظه اساسی وجود دارد که نمی توان و نباید از کنار آن به سادگی گذشت. فراتر از شورای نگهبان، نظام حاکمیت ما باید برایش این حیرت اجتماعی پس از ردصلاحیت ها اهمیت داشته باشد و نباید به سادگی از کنارش بگذرد.
قرار نیست مردم از پشت درهای بسته از تصمیم شورای نگهبان قانع شوند. حجیت شورای نگهبان برای تصمیمش یک سویه ماجراست و اقناع افکارعمومی از این تصمیم سوی دیگر. اگر بی اعتنایی کنیم، هم مشروعیت انتخابات و هم مشروعیت شورای نگهبان صدمه می بیند.
بالاخره سوال است که فارغ از نقدهای سیاسی به برخی نامزدها، چطور ممکن است افرادی که تا همین امروز مورد اعتماد نظام بودند، امروز صلاحیت شان رد شود؟
✅ یک راه حل ساده وجود دارد
و آنهم شفافیت شورای نگهبان و نامزدها در بیان منطق ردصلاحیت ها و عدم احراز صلاحیت هاست.
شورا معتقد است بیان علنی علت ردصلاحیت ها خلاف اخلاق اسلامی است. حرف دقیق و درستی است. اما شورا می تواند مشروح دلائل و مستندات ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت را در اختیار نامزد ها قرار دهد و افراد به اختیار و برای تنویر افکار عمومی، دلائل شورا را منتشر کنند.
راه حل نهایی اینست که رسانه ها و دلسوزان و منتقدان از نامزدها درخواست کنند، بجای اعتراض و حرف های کلی، مشروح دلائل ردصلاحیت خود را از شورای نگهبان مطالبه کنند و آنرا علنی و منتشر سازند.
این اقدام می تواند صلاحیت نامزد و تصمیم شورای نگهبان را مورد قضاوت شفاف افکار عمومی قرار دهد.
🆔:@sgm_Ghaemon
✳️آیا شورای نگهبان جناحی عمل کرده است؟!
🔶پس از احراز صلاحیت 7 نفر از نامزدهای ریاست جمهوری، شاهد انتشار برخی از مطالب در مورد نامزدهای تأیید نشده بودیم که بهگونهای شورای نگهبان را متهم به طرفداری از یک فرد یا جریان خاص کرده بودند.
👈🏿گزارههای خبری:
🔸 سابقه شورای نگهبان در نظارت بر انتخابات یا احراز صلاحیتها نشان میدهد که این شورا هیچگاه از عدالت عدول نکرده است؛ با نگاهی به انتخابات گذشته و تأیید صلاحیت افرادی که با شورای نگهبان زاویه و اختلافسلیقه دارند، اثبات این سخن راحتتر است:
1️⃣ مرحوم هاشمی رفسنجانی در پنج دوره انتخابات خبرگان رهبری، دو دوره ریاست جمهوری و چهار دوره انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شده است. وی در مجلس اول و دوم، رئیس مجلس بود و در سال ۸۴ هم تأیید صلاحیت شد، اما نتوانست اعتماد مردم تهران را جلب کند و فقط در دوره ریاست جمهوری سال ۹۲ از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت نشد.
2️⃣سید محمد خاتمی در دو دوره انتخابات ریاستجمهوری توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شد.
3️⃣ حسن روحانی در سه انتخابات خبرگان رهبری، دو دوره ریاست جمهوری و پنج دوره انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شده است.
4️⃣ مهدی کروبی در سه دوره انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شده است. وی در مجلس سوم و مجلس ششم، رئیس مجلس بود. در انتخابات مجلس هفتم و دو انتخابات ریاستجمهوری سالهای 1384 و 1388 هم علیرغم اینکه تأیید صلاحیت شد، اما رأی لازم را کسب نکرد.
5️⃣محمود احمدینژاد در دو دوره انتخابات ریاستجمهوری توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شده است. وی در سال 1396 و 1400 تأیید صلاحیت نشد.
6️⃣علی اردشیر لاریجانی در سه دوره انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شده و در سه دوره مجلس شورای اسلامی دوره هشتم، نهم و دهم، ریاست مجلس را بر عهده داشت. وی در سال ۱۳۸۴ نامزد ریاست جمهوری بود که از بین ۷ کاندیدا، در رتبه ششم قرار گرفت.
🔰نکات پایانی:
🔸اولاً، اگر شورای نگهبان بر مبنای علاقه جناحی، تأیید صلاحیت میکند، افراد فوق نباید از فیلتر این شورا عبور میکردند.
🔸ثانیاً: در مقابل گروهی که شورای نگهبان را متهم به جناح بازی میکند، گروه دیگری نیز وجود دارد که معتقد است شورای نگهبان در دورههای گذشته نباید برخی از افراد فاقد صلاحیت را که در طول 8 سال ریاست جمهوری، کشور را معطل کردند، تأیید میکرد.
🔸ثالثاً، درمجموع میتوان گفت که در فرآیند بررسی صلاحیتها از سوی شورای نگهبان، گرایش سیاسی افراد دخالتی ندارد، بلکه ضوابط و قوانین مدنظر است. (نویسنده: فرهاد مهدوی)
🔸
🆔:@sgm_Ghaemon