#یادداشت
☑️ بررسی نقش آفرینی زنان در واقعه عاشورا
◾️ با اینکه حضرت زینب سلامالله علیها در ظاهر به اسارت رفتند، اما با رفتاری از که از خود بروز دادند، ماهیت اسارت را تغییر داده و آن را به آزادی واقعی تبدیل نمودند.
⚫️ نقش حضرت زینب سلامالله علیها در واقعه عاشورا بهگونهای است که میتوان بهطور قطع و یقین گفت «کربلا در کربلا میماند اگر زینب(س) نبود» و این یک شعار نیست، بلکه حقیقتی برگرفته از نقش این بانوی بزرگوار به عنوان پیامرسان کربلاست.
▪️◾️🔳◾️▪️
"
🔴 دینداران دنیاپرست
🔹 در روز عاشورا عده ای از ظاهرالصلاح ها و به ظاهر مومنین که علاقه ای هم به حسین بن علی (ع) داشتند در بالای تپه ای ایستاده بودند و قتال روز عاشورا را تماشا می کردند ؛ دست ها را بالا برده و از خدا پیروزی امامِ زمانشان را استدعا می کردند اما هیچ گاه وارد میدان کارزار نشدند و به یاری امامشان نرفتند!!!
🔺بیاییم با خودمان روراست باشیم.
نکند عزاداری های ما هم عافیت طلبانه باشد!
نکند دعای فرج های ماهم منفعت طلبانه باشد!
آیا برای امام زمانمان به میدان آمده ایم یا فقط برایش دل سوزانده ایم؟
🔺وقال الحسین(ع) :
«الناسُ عبیدُ الدّنیا و الدّین لَعِق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحِّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»
«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان میچرخد و تا وقتی زندگیهاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک مشوند.))
🔸با ساختارهای الگوگرفته از جامعۀ غربی نمیشود عدالت را اجرا کرد
🔸تمدن لیبرالی مبتنی بر امساک است؛ تمدن اسلامی مبتنی بر انفاق
🌼 مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه(ج۷)
🔻 چه میشود که انسان سقوط میکند؟ شُحّ نفس و امساک؛ یعنی انسانی که همهچیزخواه است، ضرورتِ گذشتن از برخی دوستداشتنیها برای رسیدن به دوستداشتنیهای بیشتر را فراموش میکند و میخواهد همین چیزهای اولیهای که دارد، نگه دارد، لذا با خدا تجارت نمیکند و این آغاز سقوط است.
🔻 چرا تمدن غرب در حال فروپاشی است؟ چرا تمدن مارکسیستی فروریخت؟ این دو تمدن، مبتنی بر امساک هستند و دو راه حل غلط برای امساک ارائه دادند ولی تمدن اصیل اسلامی، مبتنی بر انفاق است.
🔻 جامعهای که جمعکردن، حفظکردن و پرداختنکردن را وقیح نداند، نابود خواهد شد. وقتی اینطور باشد کسی که داراتر است، سوارِ دیگران خواهد شد.
🔻 تمدن لیبرالی غرب، مبتنی بر جمعکردن و امساک است و قوانینش هم برای این است که این جمعکردن را تسهیل کند. قانون در غرب برای ایجاد نظم در جامعۀ وحوشی است که در حال تنازع بقاء هستند.
🔻 ما داریم بهسوی تمدن اسلامی حرکت میکنیم، این تمدن، قوانینش مبتنی بر انواع امساک (حرص، بخل و شحّ نفس) نیست، بلکه مبتنی بر انواع پرداخت (زکات، صدقه، قرضالحسنه، مواسات، ایثار و...) است که همۀ اینها را تحت عنوان «انفاق» قرار میدهیم.
🔻 با ساختارهای الگوبرداریشده از جامعۀ سراسر ظلم غربی، نمیشود عدالت را اجرا کرد؛ یعنی همین ساختارهای حاکم بر جامعه، مثل نظام اقتصادی، نظام پولی و بانکی و نظام حقوق خانواده. باید دید کدامیک از اینها، ما را به سمت شحّ نفس و بخل، هُل میدهد و کدام ساختار به ما کمک میکند که اهل پرداخت باشیم؟
👤علیرضا پناهیان
📌 بعد از واقعه عاشورا حدوداً سه مرتبه ۳ گروه به ندای هل من ناصرٍ امام حسین علیهالسلام پاسخ دادند كه دير شده بود
🔹گروه اوّل توابیّن بودند؛
همونهایی که روز عاشورا و قبل از اون سکوت کردند، همگی قیام کردند تقریباً همه کشته شدند. ۵۰۰۰ نفر
*«ولی دیر شده بود.»*
🔹گروه دوّم مردم مدینه بودند
بعد از عاشورا قیام کردند همگی کشته شدند حدود ۱۰۰۰۰ نفر
یزید گفت: لشکری که به مدینه حمله کنه ۳ روز جان و مال و ناموس مردم مدینه برايشان حلاله.
آوردهاند اهلبیت امام سجاد(ع) رو در این زمان از مدینه خارج کردند [در یک صحرا]، تا در میدنه شاهد جنگ نباشند.
*«امّا دیر شده بود.»*
🔹گروه سوّم مختار بود که بعد از جنگهای فراوان و کشته شدن حدود ۱۵۰۰۰ نفر شکست خورد و حدود ۷۰۰۰ نفر هم از اسرا گردن زده شدند. مجموعاً حدود ۲۰۰۰۰ نفر کشته شد
*«امّا دیر شده بود.»*
مردمی که در مدینه هنگام خروج امام حسین، همراهیش نکردند و مردمی که هنگام ورود امام حسین علیه السلام به کوفه کمکش نکردند،
همه بعدها به کمک امام رفتند
_*«ولی دیر شده بود.»*_
امام سجاد هم استقبال خاصّی از این حرکتها نمیکردند.
*«چون دیر شده بود.»*
حدود ۳۵۰۰۰ نفر کشته شدند
_*«امّا دیر شده بود.»*_
خیلی فرق هست بین اون ۷۲ نفری که به موقع به یاری امامشون رفتند
با این ۳۵۰۰۰ نفری که بعد از کشته شدن امام قیام کردند.
ما باید مراقب باشیم
از امام خودمون عقب نیافتیم.
_*☝🏼الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ، وَالْمُتَاَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ وَاللّازِمُ لَهُمْ لاحِقٌ*_
*☆هر که بر ایشان تقدم جوید از دین بیرون رفته و کسى که از ایشان عقب ماند به نابودى گراید و تنها کسانی اهل نجاتند که همراه و همپای آنان باشند*
🔰 از ملت عزیز بخاطر حسن رفتارشان در دهه عاشورا تشکر میکنم
🏴 عزاداری امسال در تاریخ کشور ماندگار شد
🔻 رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با اجلاس آموزش و پرورش:
از ملت عزیز ایران تشکر میکنم به خاطر حسن رفتارشان در دههی عاشورا که واقعاً امسال را به عنوان یک پدیده در تاریخ کشور ماندگار کرد.
وجود محدودیتهای شدید ناشی از بیماری و انتشار بیماری و مراقبت از اینکه این انتشار انجام نگیرد، در عین حال حفظ شور حسینی و حفظ مجالس. این مجالس عظیمی که تشکیل شد و حرکت عظیم معنویای که مردم از خودشان نشان دادند.
همچنین از گویندگان محترم، مداحان و مرثیهخوانان محترم و عزیز من واقعاً صمیمانه تشکر میکنم. بنده کسی نیستم که تشکر کنم، به عنوان یک فرد مرید اهل بیت علیهمالسلام و مرید عاشورا، حقیقتاً متشکرم. ۹۹/۰۶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴معاون امنیتی وزیر کشور: تمام کسانی که گفتند تا روز جمعه نمیدانستیم بنزین گران میشود، مستنداتش است که چه ساعت و چه روز و توسط چه کسی به آنها گفته شده است.
🔹آقای روحانی
چجور آب و صابون بیاریم روتونو بشوریم؟
چجوری تونستی تو دوربین زل بزنی و دروغ بگی؟
چجوری میخوای جوابگوی اونهمه خسارت جانی و مالی باشی؟
چرا از شرم این مردم نمیمیری؟!!
🌴طرح #با_کاروان| شب یازدهم محرم
🔳 #موضوع: زینب را انتخاب هایش زینب کرد‼️
🔻رهبر انقلاب در کتاب انسان ۲۵۰ ساله :
◾️ زینب کبری یک زن بزرگ است. عظمتی که این زن بزرگ در چشم ملتهای اسلامی دارد از چیست؟ نمیشود گفت بهخاطر این است که دختر علی بن ابیطالب یا خواهر حسین بن علی و یا حسن بن علی است. نسبتها هرگز نمیتوانند چنین عظمتی را خلق کنند. همهی ائمهی ما دختران و مادران و خواهرانی داشتند اما کو یک نفر مثل زینب کبری؟
◾️ارزش و عظمت زینب کبری به خاطر موضع و حرکت عظیم انسانی و اسلامی و بر اساس تکلیف الهی است. کار او، تصمیم او، نوع حرکت او، به او اینطور عظمت بخشید. هر کس چنین کاری بکند، ولو دختر امیرالمؤمنین هم نباشد، عظمت پیدا میکند.
◾️بخش عمدهی این عظمت از اینجاست که اولاً موقعیت را شناخت؛ هم موقعیت قبل از رفتن امام حسین به کربلا، هم موقعیت لحظات بحرانی روز عاشورا، هم موقعیت حوادث کشنده بعد از شهادت امام حسین را و ثانیاً طبق هر موقعیت یک انتخاب کرد. این انتخابها زینب را ساخت.
➖➖➖➖➖➖