یک بار فردی در خدمت ایشان با تندی گفت خدا لعنت کند فلانی را! منظور هم کسی بود که خیلی بدی کرده بود و بهاصطلاح شمشیر را نه که از رو بسته بود، از غلاف هم درآورده و حمله هم کرده بود و ضربه هم زده بود و این ضربه هم اصابت کرده بود که آقا دربارهی کار اینها در جلسهای عمومی در همین حسینیّه به مردم گفتند که خدا خودش این مسئله را حل کرد و مانند مرحوم امام که آزادی خرّمشهر را مستقیماً به خدا نسبت دادند، حضرت آقا هم حلّ این ماجرا را مستقیماً به خدا نسبت دادند.
آقا به ایشان گفتند من تابهحال اینگونه افراد را نه لعنت کردهام، نه مرگشان را از خدا خواستهام. این موضوع به نظر من عجیب بود و نشان میدهد که انسان باید یک سرمایهی درونی داشته باشد تا به اتّکاء آن، اینطور حلم و سعهی صدر به خرج دهد.
• به گفته آیتالله حاج سیّدمصطفیٰ حسینی خامنهای
هر روز حتماً قرآن بخوانید حتّی روزی نیم صفحه،
روزی یک صفحه بخوانید، امّا ترک نشود.
در دنیای اسلام هیچ کس نباید پیدا بشود که
یک روز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند.
• رهبر شهید انقلاب
«ولایت و رهبری؛ نائب عام»
چون دین اسلام، دین جهانی است و احکام آن اعم از اقتصادی، سیاسی، قضایی، و... تا روز قیامت ادامه دارد و لازم الاجراء است. این دوام احکام، نظامی را میطلبد که تحقّق اهداف و احکام اسلامی را در زمان غیبت کبری تضمین کند و مسلم است که تحقّق احکام اسلام جز از رهگذر حکومت اسلامی، امکان پذیر نخواهد بود و حکومت اسلامی، در صورتی اسلامیخواهد بود که حاکم و رهبر آن حکومت، از میان فقهای شایسته و واجد شرایط تعیین گردد. امام حسین (علیه السلام) میفرماید: «مجاری الامور و الاحکام علی ایدی العلماء بالله الامناء علی حلاله و حرامه;[۱۴] جریان امور و احکام، باید به دست علمای دانا به خدا و امنای بر حلال و حرام خدا باشد.»
در غیبت کبری خداوند حکیم، امّت اسلامی را به حال خود رها نکرده و آنان را بدون تکلیف نگذاشته است. این نایبان عام هستند که وظیفه اداره و سرپرستی امّت اسلامی را بر عهده دارند و باید به این کار ادامه دهند تا آن را به حضرت صاحب الامر (عجّلاللهفرجهالشریف) تحویل دهند.
سمتِ آقا
«ولایت و رهبری؛ نائب عام» چون دین اسلام، دین جهانی است و احکام آن اعم از اقتصادی، سیاسی، قضایی، و..
پ.ن :
امام خامنهای فقط یک رهبر ساده نبودن؛
و الا هزاران رهبر در سطوح جهانی داریم، که
به گرد پای آقای ما هم نمیرسن!
و الآن هم امام خامنهای جوان همچون
عثمان بن سعید و محمد بن عثمان، بعد از پدر نیابت دارن(اما نیابت عام).
نیابت از امام زمان(عج) داشتن، مسئلهٔ کمی نیس! بلکه خیلی خاص تر؛ حساسیت موقعیت بیشتر؛ عنایات مخصوص و مسئولیت سنگین تر همراهته.
و بل مسائل بسیار دیگه.
اگر توحیـد ملاك باشد، این خودخواهیها،
این بیرحمیها، این قساوتها، این قتلها،
این کودککشیها، این استعمارها،
این دخالتها در کشورهای دیگر از بین خواهد رفت.
•شهید امام خامنهای