🔸 پنجاه و چهارمین هفته ختم قرآن کریم برنامه سمت خدا با گرامیداشت یاد فقیه و اصولی بزرگ محمد باقر بن محمد اکمل اصفهانی (۱۱۱۸ق ـ ۱۲۰۵ق)، مشهور به وحید بهبهانی برگزار گردید.
🔹 وی از سوی سید محمد طباطبایی اصفهانی، «وحید عصر» (یگانه دوران) لقب گرفت و به لقبهای دیگری همچون «استاد اکبر»، «استاد کل» ، «علامه ثانی» و «محقق ثالث» مشهور است. وی با اخباری گری و اخباریان تندرو ( کسانی که اجتهاد را در فقه شیعه قبول نداشتند ) مبارزه می کرد و در نهایت با فعالیتهای او اخباریگری به حاشیه رفت.
🔹 وحید بهبهانی را باید از پایهگذاران اجتهاد اصولی در عصر اخیر دانست. او مسئلهٔ اجتهاد و وجود مجتهد را برای قانونگذاری و بیان احکام (همانند وجود طبیب برای سلامت مردم) برای نظم بخشیدن به معاش و معاد مردم ضروری میدانست. (رساله أجوبة المسائل، ص ۷). وی دربارهٔ اهمیت اجتهاد و جایگاه مجتهد، مرتبهٔ اجتهاد را نیابت پیامبر و امام معصوم(ع) میدانست و مجتهد را همانند پیامبران بنی اسرائیل تلقی میکرد و علم فقه را از فیوضات ربانی و انوار الهی معرفی مینمود که خداوند آن را در قلب مجتهد قرار میدهد.
وحید بهبهانی بر این باور بود که احکام اسلام قابلیت ورود به همه مسائل را دارد به شرط اینکه اجتهاد به کمک آن بیاید.
🔹 وی حدیثی از امام محمد باقر(ع) نقل میکرد که در آن بر شمول دایرهٔ دین تأکید میکرد. «خداوند متعال هیچ چیزی را که مردم در زندگی خود به آن نیاز دارند فروگذار نکرده مگر اینکه درباره آن قانونی در کتاب خود نازل کرده و برای پیامبرش آن را بیان فرموده است. همچنین برای هر رفتاری حد و مرزی قرار داده و بر آن حد نیز نشانهای مقرر کرده که بر آن دلالت میکند و برای کسی که از آن حد فراتر رود، مجازات و تعزیز معین کرده است».
🔹 او بر اساس این حدیث استناد میکرد که میتوان در احکام دینی اجتهاد کرد و امور دنیوی را سامان داد. آیت الله بهبهانی بر این باور بود که دین اسلام شریعت سهله و دین سمحه است و در تشریح احکام آن، جانب تساهل و تسامح مراعات شده است. از دیدگاه وی، عنصر رحمت و رأفت در پیامبر(ص) نسبت به تمام جهانیان و نیز نگرانی آن حضرت از مشقت امتش که در شریعت وی تجلی یافته، امری مسلم و خدشهناپذیر است.
🔹 آیت الله وحید بهبهانی با ترسیم عقلانیت و با بصیرتی اجتهادی، به عرصهٔ دینداری وارد شد و فقه شیعه را به اقتداری دوباره بازگرداند؛ اقتداری که در پیوند با فهم صحیح از احکام دینی حاصل شده بود.
▪️ ایشان پس از عمری مجاهدت در راه تبیین اصول فقه شیعه در سن ۸۷ سالگی به دیدار حق شتافت و در جوار حرم حسینی به خاک سپرده شد.
💠 @samtekhoda3
💠 دعای غریق
🔸 عبدالله بن سنان، یکی از یاران امام صادق (ع) نقل می کند که روزی آن حضرت خطاب به ما فرمودند :
🔸 ستصیبکم شبهة فتبقون بلا علم یری ولا امام هدی، لاینجو منها الا من دعا بدعاءالغریق.
🔹 به زودی شبهه ای به شما روی خواهد آورد و شما نه پرچمی خواهید داشت که دیده شود و نه امامی که هدایت کند . تنها کسانی از این شبهه نجات خواهند یافت که «دعای غریق » را بخوانند.
🔸 قلت : و کیف دعاء الغریق ؟
🔹 گفتم : دعای غریق چگونه است ؟
🔸 قال : تقول: یا الله یا رحمن یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک.
🔹 فرمودند : میگویی : ای خدا، ای بخشنده، ای بخشایشگر، ای کسی که قلبها را دگرگون میسازی! قلب مرا بر دینت پایدار فرما.
📚 بحارالانوار، ج۹۲ ، ص۳۲۶
➡️ @samtekhoda3
97-4-23-حجت الاسلام عابدینی.mp3
12.25M
🔊 فایل صوتی برنامه سمت خدا
👤 #حجت_الاسلام_عابدینی
📚 با موضوع سیره ی تربیتی حضرت یوسف علیه السلام در قرآن کریم
🗓 شنبه بیست و سوم تیر ماه
🗂 حجم : ۱۱.۶ مگابایت
💠 @samtekhoda3
5.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 کلیپ : نماز توبه در روزهای یکشنبه ماه ذی القعده
🗓 فردا یکشنبه بیست و چهارم تیر ماه و اول ماه ذی القعده میباشد.
👤 #حجت_الاسلام_عابدینی
💠 @samtekhoda3
✨ ویژه برنامه سمت خدا به مناسبت ولادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها از شهر مقدس قم
🔹 این مراسم روز یکشنبه از نماز ظهر و عصر در شبستان امام خمینی حرم حضرت معصومه سلام الله علیها برگزار میگردد.
🎁 همچنین در این مراسم به ۱۱۰ نفر از دختران عزیزی که امسال به سن تکلیف رسیده اند و در مراسم حضور دارند به قید قرعه هدایایی تقدیم میگردد.
💠 @samtekhoda3
✨ نماز توبه در روزهای یکشنبه ماه ذی القعده
🔸 در روز يكشنبه اين ماه نمازی با فضيلت بسيار از رسول خدا (صلی الله عليه و آله) روايت كرده كه مجملش آن است كه هر كه آن را بجا آورد توبه اش مقبول و گناهش آمرزيده شود و خصماء او در روز قيامت از او راضی شوند و با ايمان بميرد و دينش گرفته نشود و قبرش گشاده و نورانی گردد و والدينش ازاو راضی گردند و مغفرت شامل حال والدين او و ذريّه او گردد و توسعه رزق پيدا كند و ملك الموت با او دروقت مردن مداراكند وبه آسانی جان او بيرون شود
🔹 و كيفيّت آن چنان است كه در روز يكشنبه غسل كند و وضو بگيرد و چهار ركعت نماز گذارد در هر ركعت حمد يك مرتبه و قُلْ هُوَ اللّهُ اَحَدٌ سه مرتبه و مُعَوَّذَتَيْن يك مرتبه پس استغفار كند هفتاد مرتبه و ختم كند استغفار را به لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ الْعَليِّ الْعَظيمِ،
🔹 پس بگويد : يا عَزيزُ يا غَفّارُ،اغْفِرْ لی ذُنُوبی وَذُنُوبَ جَميعِ المُؤمِنينَ وَالْمُؤمِناتِ، فَاِنَّهُ لا يَغْفِرُالذُّنُوبَ اِلاّ اَنْتَ. فقير گويد ظاهر آن است كه اين استغفارمذكور و دعای بعد را بعد از نماز بايد بجا آورد.
💠 @samtekhoda3