💠 دهمین هفته ختم قرآن کریم برنامه سمت خدا با گرامیداشت یاد صحابی وفادار رسول مکرم اسلام ، حضرت حمزه سیدالشهداء برگزار گردید.
🔸 مدال پرافتخار «سیدالشهدا» از سوی رسول خدا نصیب او گردید و لقب زیبای «اسدالله» و «اسدالرسول» به او داده شد و ائمه هدی علیهمالسلام با شخصیت و فداکاری او، در مقابل مخالفان مناظره و احتجاج و در میان پیروانشان مباهات و افتخار نمودهاند.
🔹 پس از جنگ احد، حضرت حمزه نخستین شهیدی بود که رسول خدا صلی الله علیه و آله بر او نماز گزارد. سپس دیگر شهیدان را نزد آن حضرت می آوردند. هرگاه شهیدی را نزد ایشان می بردند، او را کنار حمزه قرار می دادند و آن حضرت همزمان بر بدن حمزه و دیگر شهیدان نماز می خواند تا اینکه هفتاد بار بر بدن حمزه نماز گزارد، آن گاه فرمود: «ملائکه را دیدم که بدن حمزه را شست و شو می دهند».
▫️ شخصی از امام صادق علیه السلام پرسید: «با اینکه امام حسین علیه السلام سیدالشهداء است، چرا به حضرت حمزه سیدالشهداء می گویند؟» امام در پاسخ فرمود: «حمزه، سیدالشهدای تمام مردم، غیر از معصومین است، ولی امام حسین علیه السلام سیدالشهدای تمام عالم است .
▪️ قاتل حضرت حمزه ، وحشی حبشی بود که از قول او نقل شده است: «بعد از فتح مکه شنیدم که هر کس در گذشته هر جرمی مرتکب شده، محمد او را میبخشد. برای همین در حالی که شهادتین را میگفتم خود را به نزد او رساندم. همان لحظۀ اول که مرا دید فرمود: تو همان وحشی حبشی هستی؟ عرض کردم: بلی. فرمود: چگونه حمزه را کشتی؟ من عین جریان به قتل رساندن حمزه را عرض کردم. پیامبر متأثر شدند و فرمودند: تا زندهای روی تو را نبینیم! زیرا مصیبت جانگداز عمویم به دست تو انجام گرفته است». اسلام آوردن وحشی تظاهر به اسلام و برای فرار از مرگ بود و پیامبر اکرم با این رفتار و طرد نمودن او عملاً اثبات فرمودند که ایمان وحشی واقعی نیست.» و دلیلی بر اینکه برخی گناهان و جنایات، توفیق توبه را از شخص سلب میکند.
در آنچه از زندگی بعد از اسلام او نیز گزارش شده است، جز عصیان و تباهی در ابعاد مختلف، چیزی دیده نمیشود.
وی فراوان شراب میخورد و به این عمل معروف و مشهور بود تا آنجا که بدین سبب به او حد زده شد
با اینکه روایات نقلشده در رذالت وحشی در منابع اهل سنت فراوان است، برخی از آنان وحشی را دارای عاقبتی توأم با سعادت و نیک بختی معرفی نمایند و به دلیل بغض اهل بیت تا نقل روایتی بدون سندهم پیش رفتهاند که: «وحشی و حمزه در بهشت در کنار یکدیگرند»! و جالب است که خیلی از آنها نیز فضائل حضرت حمزه را کتمان کرده اند!
ظاهرا ماجرای جابجایی جلاد و شهید قدمتی دیرینه دارد!
➡️ @samtekhoda3
98-3-25-حجت الاسلام عابدینی.mp3
12M
🔊 فایل صوتی برنامه سمت خدا
👤 #حجت_الاسلام_عابدینی
📚 با موضوع سیره ی تربیتی حضرت شعیب علیه السلام در قرآن کریم
🗓 شنبه بیست و پنجم خرداد ماه
🗂 حجم : ۱۱.۴ مگابایت
📝 متن کامل برنامه
➡️ https://eitaa.com/samtekhoda3_matn/2693
💠 @samtekhoda3
9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 کلیپ : مقام حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
👤 #حجت_الاسلام_عابدینی
💠 @samtekhoda3
✨ طرح تکریم دختران همنام با حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها)
🎁 برنامه سمت خدا به نوزادانی که در سال های ۹۷ و ۹۸ متولد شدهاند و همنام حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) میباشند هدیه ای تقدیم مینماید.
📲 برای شرکت در قرعه کشی مشخصات کامل فرزند خود را به همراه کد ملی، تاریخ تولد و نشانی دقیق پستی به شماره ۲۰۰۰۰۳۰۳ پیامک کنید.
💠 @samtekhoda3
💠 آیات و احادیثی که در برنامه امروز حجت الاسلام والمسلمین بهشتی با موضوع " مسوولیت همگانی اقامه نماز (فرد، خانواده، جامعه) " قرائت شد.
« قُلْ لِعِبادِيَ الَّذينَ آمَنُوا يُقيمُوا الصَّلاةَ وَ يُنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْناهُمْ سِرًّا وَ عَلانِيَةً مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لا بَيْعٌ فيهِ وَ لا خِلالٌ »
🔸 به بندگان من که ایمان آورده اند بگو نماز را برپا دارند و از آنچه به آنها روزی داده ایم ، پنهان و آشکار ، انفاق کنند پیش از آنکه روزی فرا رسد که نه در آن خرید و فروش است ، و نه دوستی! ( نه با مال می توانند از کیفر خدا رهایی یابند ، و نه با پیوندهای مادی! )
⬅️ سوره ابراهیم ، آیه ۳۱
—------------------------------------
« وَ أْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلاةِ وَ اصْطَبِرْ عَلَيْها لا نَسْئَلُکَ رِزْقاً نَحْنُ نَرْزُقُکَ وَ الْعاقِبَةُ لِلتَّقْوي »
🔸 خانواده خود را به نماز فرمان ده و بر انجام آن شکیبا باش! از تو روزی نمیخواهیم ( بلکه ) ما به تو روزی میدهیم و عاقبت نیک برای تقواست!
⬅️ سوره طه ، آیه ۱۳۲
—------------------------------------
« وَ اذْکُرْ فِي الْکِتابِ إِسْماعيلَ إِنَّهُ کانَ صادِقَ الْوَعْدِ وَ کانَ رَسُولاً نَبِيًّا » (۵۴)
« وَ کانَ يَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلاةِ وَ الزَّکاةِ وَ کانَ عِنْدَ رَبِّهِ مَرْضِيًّا » (۵۵)
🔸 و در این کتاب ( آسمانی ) از اسماعیل ( نیز ) یاد کن ، که او در وعده هایش صادق ، و رسول و پیامبری ( بزرگ ) بود! (۵۴)
🔸 او همواره خانواده اش را به نماز و زکات فرمان میداد و همواره مورد رضایت پروردگارش بود. (۵۵)
⬅️ سوره مریم ؛ آیات ۵۴ و ۵۵
—------------------------------------
« الَّذينَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّکاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ »
🔸 همان کسانی که هر گاه در زمین به آنها قدرت بخشیدیم ، نماز را برپا میدارند ، و زکات میدهند ، و امر به معروف و نهی از منکر میکنند ، و پایان همه کارها از آن خداست!
⬅️ سوره حج ، آیه ۴۱
—------------------------------------
« عَنِ النَّبِيِّ صلی الله علیه وآله أَنَّهُ نَظَرَ إِلَى بَعْضِ الْأَطْفَالِ فَقَالَ وَيْلٌ لِأَوْلَادِ آخِرِ الزَّمَانِ مِنْ آبَائِهِمْ فَقِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ مِنْ آبَائِهِمُ الْمُشْرِكِينَ فَقَالَ لَا مِنْ آبَائِهِمُ الْمُؤْمِنِينَ لَا يُعَلِّمُونَهُمْ شَيْئاً مِنَ الْفَرَائِضِ وَ إِذَا تَعَلَّمُوا أَوْلَادُهُمْ مَنَعُوهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُمْ بِعَرَضٍ يَسِيرٍ مِنَ الدُّنْيَا فَأَنَا مِنْهُمْ بَرِيءٌ وَ هُمْ مِنِّي بِرَاء. »
🔹 رسول اكرم صلی الله علیه وآله به بعضى از كودكان نظر كرده و فرمودند: واى بر فرزندان آخر الزمان از روش پدرانشان!.
سؤال شد: يا رسول اللَّه! از پدران مشرك آن ها؟.
حضرت فرمود: نه، از پدران مسلمانشان كه چيزى از فرائض دينى را به آن ها ياد نمیدهند و اگر فرزندان، هم پى فراگيرى بروند، آن ها را منع میكنند و تنها از اين خشنودند كه آنها درآمد مالى داشته باشند هر چند ناچيز باشد. سپس فرمود: من از اين پدران بيزارم و آنان نيز از من بيزارند!.
—------------------------------------
🔸 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در بخشی از سفارش خود به معاذ بن جبل هنگام اعزام او به يمن فرمودند :
« لِيَكُن أكثَرُ هَمِّكَ الصَّلاةَ، فإنَّها رَأسُ الإسلامِ بعدَ الإقرارِ بِالدِّينِ. »
🔹 بايد بيشترين همّ تو نماز باشد ؛ زيرا نماز ، بعد از پذيرفتن دين ، سرآمد اسلام است.
—------------------------------------
🔸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند :
« طوبی لمن عشق العباده و عانقها »
🔹 خوشا بحال افرادی که به عبادت عشق میورزند و آنرا در آغوش میگیرند.
💠 @samtekhoda3
🔻 بخشی از خطبه ۱۹۹ نهج البلاغه
و من كلام له (علیه السلام) كان يوصي به أصحابه:
الصلاة:
تَعَاهَدُوا أَمْرَ الصَّلَاةِ وَ حَافِظُوا عَلَيْهَا وَ اسْتَكْثِرُوا مِنْهَا وَ تَقَرَّبُوا بِهَا، فَإِنَّهَا «كانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ كِتاباً مَوْقُوتاً»؛ أَلَا تَسْمَعُونَ إِلَى جَوَابِ أَهْلِ النَّارِ حِينَ سُئِلُوا: «ما سَلَكَكُمْ فِي سَقَرَ؟ قالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ»؛ وَ إِنَّهَا لَتَحُتُّ الذُّنُوبَ حَتَّ الْوَرَقِ وَ تُطْلِقُهَا إِطْلَاقَ الرِّبَقِ، وَ شَبَّهَهَا رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) بِالْحَمَّةِ تَكُونُ عَلَى بَابِ الرَّجُلِ، فَهُوَ يَغْتَسِلُ مِنْهَا فِي الْيَوْمِ وَ اللَّيْلَةِ خَمْسَ مَرَّاتٍ، فَمَا عَسَى أَنْ يَبْقَى عَلَيْهِ مِنَ الدَّرَنِ. وَ قَدْ عَرَفَ حَقَّهَا رِجَالٌ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ لَا تَشْغَلُهُمْ عَنْهَا زِينَةُ مَتَاعٍ وَ لَا قُرَّةُ عَيْنٍ مِنْ وَلَدٍ وَ لَا مَالٍ، يَقُولُ اللَّهُ سُبْحَانَهُ: «رِجالٌ لا تُلْهِيهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ إِقامِ الصَّلاةِ وَ إِيتاءِ الزَّكاةِ»؛ وَ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) نَصِباً بِالصَّلَاةِ بَعْدَ التَّبْشِيرِ لَهُ بِالْجَنَّةِ، لِقَوْلِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ «وَ أْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلاةِ وَ اصْطَبِرْ عَلَيْها»، فَكَانَ يَأْمُرُ بِهَا أَهْلَهُ وَ يَصْبِرُ [يُصَبِّرُ] عَلَيْهَا نَفْسَهُ.
(اين سخنرانى در آستانه يكى از جنگ ها ايراد شد و همواره يارانش را به آن سفارش مىكرد).
🔸 ره آورد نماز :
▫️ مردم (خواندن و اقامه) نماز را بر عهده گيريد، و آن را حفظ كنيد، زياد نماز بخوانيد، و با نماز خود را به خدا نزديك كنيد. «نماز دستورى است كه در وقت هاى خاص بر مؤمنان واجب گرديده است» آيا به پاسخ دوزخيان گوش فرا نمىدهيد، آن هنگام كه از آنها پرسيدند: چه چيز شما را به دوزخ كشانده است گفتند: «ما از نماز گزاران نبوديم».
▫️ همانا نماز، گناهان را چونان برگ هاى پاييزى فرو مىريزد، و غل و زنجير گناهان را از گردن ها مى گشايد، پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نماز را به چشمه آب گرمى كه بر در سراى مردى جريان داشته باشد، تشبيه كرد، اگر روزى پنج بار خود را در آن شستشو دهد، هرگز چرك و آلودگى در بدن او نماند.
▫️ همانا كسانى از مؤمنان حق نماز را شناختند كه زيور دنيا از نماز بازشان ندارد، و روشنايى چشمشان يعنى اموال و فرزندان مانع نمازشان نشود. خداى سبحان مى فرمايد: «مردانى هستند كه تجارت و خريد و فروش، آنان را از ياد خدا، و برپا داشتن نماز، و پرداخت زكات باز نمى دارد».
▫️ رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پس از بشارت به بهشت، خود را در نماز خواندن به زحمت مى انداخت، زيرا خداوند به او فرمود: «خانواده خويش را به نماز فرمان ده و بر انجام آن شكيبا باش» پس پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم پى در پى خانواده خود را به نماز فرمان مىداد، و خود نيز در انجام نماز شكيبا بود.
💠 @samtekhoda3
98-3-26-حجت الاسلام بهشتی.mp3
12.41M
🔊 فایل صوتی برنامه سمت خدا
👤 #حجت_الاسلام_بهشتی
📚 با موضوع مسوولیت همگانی اقامه نماز (فرد، خانواده، جامعه)
🗓 یکشنبه بیست و ششم خرداد ماه
🗂 حجم : ۱۱.۸ مگابایت
📝 متن کامل برنامه
➡️ https://eitaa.com/samtekhoda3_matn/2697
💠 @samtekhoda3