خلاصه بیانات حجت الاسلام
#غفاری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳
۲۹ جمادی الاولی ۱۴۴۶
#هیئت_ثاراللّه_زنجان
شَذَراتُ الْمِنبَر
ـ﷽ـ
به دلیل قواعد زبان عربی وقتی جمعی مورد خطاب قرار می گیرد اگر در آن جمع زنان در کنار مردان باشند فعل و ضمیر تخاطب و گفتگو عموما به صورت جمع مذکر می آید،در حالی که همه جمع را شامل می شود
مثلا در عبارت "یا ایها الذین آمنو" با اینکه فعل به صورت مذکر آمده ولی زنان و مردان باهم مورد خطاب قرار گرفته اند.
اما در آیاتی از قرآن کریم می فرمایند "المنافقون و المنافقات بعضهم من بعض یامرون با المنکر و ینهون عن المعروف"،"و المومنون و المومنات بعضهم اولیاء بعض یامرون با المعروف و ینهون عن المنکر"
زنان و مردان به صورت جداگانه مورد خطاب قرار می گیرند یعنی زنان نیز نقش ویژه ای در این امر دارند،در این آیات باید هم نقش مومنون را ببینیم هم نقش مومنات را،هم نقش منافقون را و هم نقش منافقات را.
اصل اول ما این است که در جامعه ما یک جریان سازی و مبارزه دوگانه را می بینیم؛برای انتخاب هر خوبی و هر بدی ما آزاد نیستیم
جامعه موفق جامعه ای است که مومنان و مومنات بتوانند معروف ها را به نقطه پذیرش مردم برسانند و کاری کنند که مردم معروف را انتخاب کنند و از منکر دوری نمایند.
بحث ما نقش بانوان در نهضت های اجتماعی است تا ببینیم زنان در حرکت های اجتماعی کجای قضیه قرار دارند.
در جبهه ی نهضت انبیا نیز زنانی موافق جریان و زنانی مخالف جریان بودند،خداوند در قرآن همسر نوح و همسر لوط را در جبهه مخالف و همچنین همسر فرعون و حضرت مریم را در جبهه موافق انبیاء مثال می زند، همچنین سلوک حضرت ابراهیم را بدون هاجر نمی توانیم بیان کنیم و کسی که در نهضت حضرت ایوب شیطان را به زمین زد همسر ایوب بود.
زن را از حوزه مسائل اجتماعی نمی توان حذف کرد یا در کنار آن است یا در مقابل آن.
جریان سقیفه نیز دو عامل جدی زنانه برای جریان سازی اجتماعی دارد،در این جریان مصداق اَتمّ معروف ولایت علی بن ابیطالب و مصداق اَتمّ منکر حذف ایشان بود؛
وقتی منافقون در میدان اند منافقات نیز در میدان هستند،مومنون و مومنات نیز همان طور؛
یک عامل جدی زنانه در بیت پیامبر در برابر نهضت و در حال کنشگری است و در مقابل صدیقه طاهره در حال ایجاد حرکتی است تا از مردم عمل صالح خلق کند و بتواند علی بن ابیطالب را برگرداند،آن چیزی که منجر شد سقیفه در جایگاه خودش مستقر شود نقش زنانه،زنانی بود که در بیت پیامبر در مقابل نهضت پیامبر ایستادند.
جبهه مقابل برای خودش؛
۱.تهدید
۲.تطمیع
۳.تحمیق
آورد
و فاطمه زهرا هم برای خودش؛
۱.منطق
۲حماسه
۳.احساس
آورده.
فاطمه(س)سردمدار نهضت زنانه کل تاریخ است.
فاطمه(س)مانند زنان شهر برای کارهایی مثل خرید یا مسائل دنیوی وارد میدان نمی شد،اما ایشان در تمام نهضت حاضر بود،ما باید برای تمام زنان و بانوان جامعه یک نقش آفرینی جدی لحاظ کنیم.
[اکنون نیز برای اینکه امام زمان(عج)بر کرسی ولایت بنشیند باید نقش عاطفی و تصمیم سازی زنان را مشخص کنیم]
زنانِ امروزِ ما در دوگانه روایت زن سنتی و زن مدرن نمی توانند نقش آفرینی کنند،ما با روایت زن سنتی قدرت تقابل با زن غرب را نداریم
غرب به زن دو عامل را وعده می دهد یکی پول و قدرت دومی مسئله تحصیل و آگاهی را،اما نسخه سوم زن،زنِ سنتی نیست
[ما باید مسئله اقتصاد زنان خانه دار را حل کنیم]
امام عصر بدون نقش آفرینی بانوان امکان استقرار و بقا در حاکمیت سیاسی را ندارد،باید یک روایت دیگری از زن را بیاوریم
ما باید زن را به عرصه نهضت در انقلاب اسلامی دربیاوریم و برای عبور از نسخه مدرنیته زن باید در دیدگاه نسبت به زن سنتی بازبینی بکنیم
🍃 اللهم عجل لولیک الفرج 🍃
🏷 #شذرات_المنبر
[ @sarallah_zanjan ]