فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نوا
ترتیل سوره جمعه (و چند سوره کوتاه دیگر)
با صدای رهبر انقلاب
از جمله مستحبات سفارش شده در شب جمعه، تلاوت سوره مبارکه جمعه است.
آنچه در بالا میشنوید، تلاوت این سوره کوتاه با ۱۱ آیه است که در زمان تقریباً ۳ دقیقه و با صدای دلنشین رهبر انقلاب در نماز جمعه تهران قرائت شده است.
همچنین صوت خوش ۱۵ تلاوت دیگر از ایشان (شامل سورههای حمد، منافقون، قدر، کافرون، شمس و ...) هم از اینجا قابل دریافت و پخش میباشد.
#معرفی (۱۵۲) #قرآن
معرفی منابع و ابزارهای مفید
@sarcheshme_danaee
معرفی منابع و ابزارهای مفید
#باز_نشر | #کتاب
شکست در بازی طولانی
نوشته فلیپ گوردون (هماهنگ کننده اسبق کاخ سفید در امور خاورمیانه)
🔹دوره شناخت سیاست خارجی آمریکا با استناد به گزارش یکی از مقامات ارشد این کشور
🔸همراه با توضیحات شفاهی دکتر سعید جلیلی
#سیزده_آبان | #استکبار_جهانی
معرفی منابع و ابزارهای مفید
@sarcheshme_danaee
معرفی منابع و ابزارهای مفید
#باز_نشر | #مقاله
چالش تمدنی جمهوری اسلامی و امریکا با تاکید بر نظریات کیسینجر، هانتینگتون و فوکویاما
امیرحسین ثابتی، موسی نجفی
در این مقاله با استناد به نظریات سه نظریهپرداز معروف آمریکایی نشان داده شده است که تقابل میان آمریکا و ایران، یک تقابل صرفاً سیاسی نیست و ریشههای تمدنی بسیار عمیقتری دارد که در شکلگیری نظم نوین جهانی در چند دهه آینده نیز کاملاً موثر خواهد بود.
#سیزده_آبان | #استکبار_جهانی
معرفی منابع و ابزارهای مفید
@sarcheshme_danaee
28.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مستند
آمریکا چگونه دولت مردمی دکتر محمد مصدق را در ایران ساقط کرد؟
در ادامه معرفی مستند سفارت کودتا (و بخشهای مربوط به مصر و لیبی) یک قسمت جالب و آموزنده دیگر از این مستند که به نقش سفارت آمریکا در سرنگونی دولت دکتر محمد مصدق در ایران در سال ۱۳۳۲ مربوط است را معرفی میکنیم. بخشی از این مستند را در بالا👆مشاهده میکنید.
اطلاعات بیشتر
مشاهده نسخه کامل به مدت ۳۶ دقیقه
#معرفی (۱۵۳) #سیزده_آبان
معرفی منابع و ابزارهای مفید
@sarcheshme_danaee
#مقاله | #فلسفه_علم
پوزیتیویسم و رویگردانی برخی از فیزیکدانان برجسته از آن
مهدی گلشنی، مرتضی خطیری
بیشتر دانشمندان در نیمه اول قرن بیست تجربهگرا بودند. آنها برای تجربه و پدیدههای مشاهدهپذیر اهمیت بسیار زیادی قائل بودند و مشاهدهپذیری کمیات را تنها معیار معتبر میدانستند. اگر چه این نگاه موجب برخی از پیشرفتهای علمی شد، اما اشکالات و ایرادهای آن باعث شد که حتی برخی از طرفداران این مکتب به نقد آن بپردازند و از آن رویگردان شوند!
در این مقاله دیدگاه برخی از فیزیکدانان برجسته معاصر که خود روزی از طرفداران این مکتب بوده و سپس از آن رویگردان شدهاند، بررسی شده است. همچنین نظرات برخی از فیزیکدانان بزرگ که در همان ایام رشد این مکتب، نقدهای مهمی در ارتباط با آن بیان کرده بودند یادآوری، و دلایل تغییر نگاه دانشمندان بر اساس معیارهای منطقی و استدلالهای فلسفی متقن بیان شده است. چند صفحه از این مقاله ارزشمند را در تصاویر بالا👆مشاهده میکنید.
دکتر مهدی گلشنی فیزیکدان و فیلسوف برجسته علم و استاد دانشگاه صنعتی شریف، و دکتر مرتضی خطیری استادیار فیزیک در پژوهشگاه دانشهای بنیادی است.
#معرفی (۱۵۴) #دکتر_گلشنی
معرفی منابع و ابزارهای مفید
@sarcheshme_danaee
33.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نخبگان | #رهبران_مقاومت
شهید عماد_مغنیه
فرمانده افسانهای حزب_الله لبنان
بخشی از مستند ارزشمند از خون عماد (قسمت دوم از مجموعه لبنان عروس مدیترانه) که توسط گروه مستندسازی ثریا تهیه شده است، را در بالا مشاهده میکنید.
در این مستند ضمن معرفی نقش عماد مغنیه در پیروزی حزبالله در جنگ ۳۳ روزه، به ویژگیهای اخلاقی و نبوغ نظامی کمنظیر این شهید بزرگوار اشاره شده است. معرفی شهید جهاد مغنیه (فرزند عماد)، و عشق و علاقه شدید حاج قاسم به این دو شهید نیز از بخشهای دیگر این مستند است.
اطلاعات بیشتر
🔗 مشاهده نسخه کامل
#معرفی (۱۵۵) | #مستند
معرفی منابع و ابزارهای مفید
@sarcheshme_danaee
11.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نخبگان | #تاریخ_علم
ابوریحان بیرونی
و روش محاسبه شعاع زمین!
ابوریحان بیرونی نابغه و دانشمند مسلمان ایرانی در قرن چهارم و پنجم هجری است که تقریباً همزمان با ابنسینا میزیسته و در زمینه برخی از مسائل فلسفی با او مکاتبه داشته است. اما بر خلاف ابنسینا که یک فیلسوف تراز اول است، ابوریحان یک دانشمند علوم تجربی به معنای امروزی آن (scientist) بوده است.
برخی از پژوهشگران، ابوریحان را بزرگترین دانشمند ایرانی در همه اعصار میدانند! عمده فعالیت علمی وی در زمینه نجوم، ریاضیات، جغرافیا، علوم طبیعی، و شناخت ملل بوده و حدود ۱۵۰ کتاب درباره آنها تالیف کرده است. وی همچنین دارای ابداعات و کشفیات مهمی نظیر ساخت دستگاه چگالیسنج و یا محاسبه شعاع زمین بوده که به نحو شگفتانگیزی به عدد امروزی ما از شعاع زمین نزدیک است!
در ویدئوی بالا که بخش کوتاهی از یک مستند خارجی است، روش هوشمندانه ابوریحان برای انجام این محاسبه (با امکانات هزار سال پیش) تشریح شده است.
#معرفی (۱۵۶)
معرفی منابع و ابزارهای مفید
@sarcheshme_danaee
#ضمیمه_معرفی (۱۵۶)
ابوریحان بیرونی
🔹روش محاسبه شعاع زمین توسط ابوریحان بیرونی به زبان سادهتر و در قالب پویانمایی در ویدئوی بالا نشان داده شده است👆
🔸به پاس خدمات ابوریحان، یک دهانه ماه و همچنین یک سیارک به نام او نامگذاری شده است. همچنین مجسمه وی به همراه سه دانشمند ایرانی دیگر (خیام، رازی، و ابنسینا) در محل دفتر سازمان ملل در وین نصب شده که تصویر آن را در بالا مشاهده میکنید👆
🔹استاد مطهری نیز در یک مقاله خواندنی از کتاب مقالات فلسفی، شخصیت علمی ابوریحان را تشریح و با شخصیت ابنسینا مقایسه کرده است.
معرفی منابع و ابزارهای مفید
@sarcheshme_danaee