چند نکته درباره انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
۱. انتخاب دکتر پزشکیان را به تمام کسانی که به او رای دادند تبریک میگویم. در مرام ما جز این نیست که رقیب را تکریم کنیم و نظر متفاوتش را محترم بشماریم. حتی اگر بعضی از رقبای ما اینطور عمل نکرده باشند و مثل سال 88 بدون هیچ سندی ادعای تقلب کرده باشند، اخلاق و منش ما حکم میکند طور دیگری رفتار کنیم و به همه کسانی که در انتخابات مثل ما فکر نکردند تبریک بگوییم. من با همه وجود معتقدم بسیاری از 16 میلیون رای دهنده به پزشکیان اگر بیشتر از ما دلشان برای اسلام و ایران نسوزد، قطعا کمتر از ما دغدغه ندارند اما سلیقه و تشخیص شان متفاوت است.
۲. این انتخابات از یک جهت بی نظیر بود؛ از این بعد که هر فرد منصفی که شاید هنوز هم درباره سلامت انتخابات تردید داشت، حالا بهتر فهمید که جمهوری اسلامی از تک تک آرای مردمش حفاظت می کند، حتی اگر فاصله رای پزشکیان با جلیلی کمتر از 3 میلیون باشد. (این فاصله کم، رکورد کم ترین فاصله آرای نامزد پیروز و رقیبش در تمام ادوار انتخابات ریاست جمهوری است)
علاوه بر آن، جمهوریت نظام ما که در سایه ی ولایت فقیه معنا پیدا می کند حتی حاضر نیست مشارکت 49.8 درصدی را 50 درصد اعلام کند! این صداقت و سلامت در انتخابات را اگر کسی هنوز هم متوجه نمی شود، فقط در زمان فقدان چنین نعمتی قدر آن را خواهد دانست.
۳. با انتشار آمار رای های جلیلی و پزشکیان به تفکیک هر استان، نتیجه جالبی به دست آمد. اینکه طرفین تقریبا به صورت برابر فاتح استانها شده اند (در 16 استان پزشکیان رای اول را آورده و در 15 استان جلیلی) اما به خاطر رای قومیتی پررنگ در ۴ استان اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان، پزشکیان توانست با فاصله کمتر از ۳ میلیون رای رئیس جمهور شود.
نکته جالب اینجاست که فاصله رای پزشکیان با جلیلی فقط در همین 4 استان 2 میلیون و 956 هزار رای بوده و فاصله کل آرای او با جلیلی در تمام 31 استان نیز حدود 2 میلیون و 850 هزار رای بوده است! یعنی مزیت اصلی و تمام کننده پزشکیان در این انتخابات نه گفتمان یا رویکرد سیاسی او یا حتی بعضی از دو قطبی های سیاسی، فرهنگی بلکه رای قومیتی او در 4 استان بوده که باعث شده در یک رقابت بسیار نزدیک، با همان میزان رای بیشتر در استانهای شمال غربی، انتخابات را نیز ببرد.
فهم این مساله از این جهت مهم است که اگر به این موضوع توجه نشود، در دام تحلیلهای تخیلی و غلطی خواهیم افتاد که باعث می شود اساسا صورت مساله و واقعیت انتخاباتی که گذشت را متوجه نشویم. این یعنی اگر به جای جلیلی هر فرد دیگری نیز با پزشکیان رقابت می کرد، نمیتوانست بر آرای قومیتی او غلبه کند، ضمن اینکه شاید انتشار خبر اردبیلی بودن مادر جلیلی و فیلمی که او به زبان آذری سخن می گوید نیز کمی در تلطیف این وضعیت کمک کرده باشد در حالی که بقیه نامزدهای رقیب پزشکیان فاقد همین مزیت (ترک بودن مادر) بودند.
4. بعد از شمارش آرا، بعضی از هواداران آقای قالیباف، مدعی شدند اگر دور اول جلیلی به نفع قالیباف کنار میرفت، در دور دوم او میتوانست پزشکیان را شکست دهد. اما این تحلیل از چند جهت غلط است؛ اول اینکه بر اساس شاخص مقبولیت، جلیلی رای بیشتری داشت و طبیعتا باید در صحنه باقی می ماند و بعد از پایان دور اول نیز معلوم شد که رای او حدود سه برابر قالیباف بوده و از این جهت، شاید اگر برعکس بود و ایشان به نفع جلیلی کنار میرفت جلیلی میتوانست همان دور اول کار را تمام کند.
ثانیا؛ رای منفی بالای آقای قالیباف به خاطر موضوعات مختلف که در انتخابات اخیر مجلس در تهران نیز خود را نشان داده بود، نشان میداد که او در دور دوم نیز رقیب ساده تری برای پزشکیان بود. در واقع وقتی آقای قالیباف در انتخابات اخیر مجلس نتوانست در شهری که 12 سال شهردارش بود رای اول باشد، طبیعی بود که در کل کشور نیز نمی توانست رای اول را بیاورد و بدیهی است که در دوگانه قالیباف و پزشکیان نیز پزشکیان پیروز بود با این تفاوت که حتما رای قالیباف به اندازه جلیلی نیز نبود. ضمن اینکه برخلاف برخی نظرسازی ها، واقعیت نیز نشان داد تمام آرای جلیلی سیاسی و ایدئولوژیک نبود بلکه بخش زیادی از رای او شامل آرای خاکستری بود که در صورت کناره گیری او، به سبد دیگری منتقل نمیشد.
5. اما جلیلی با افزایش رای ۴ میلیونی خود در سال ۹۲ به حدود ۱۴ میلیون در سال ۱۴۰۳ نشان داد که جدای از خلق یک سرمایه سیاسی اجتماعی جدید و فعال، توانسته با نوع جدیدی از سیاست ورزی که جنسش با گعده های سیاسی پشت پرده تفاوت دارد، حاصل یک دهه تلاش مستمرش در میدان را در صندوق های رای به رخ بکشد. او امروز با این میزان رای، بعد شهید رییسی که در سال ۹۶ با بیش از ۱۵ ملیون رای نفر دوم شد، دارنده بیشترین رای از سوی رقیب یک رئیس جمهور است. جلیلی با این سرمایه سیاسی چه خواهد کرد؟ گذر زمان پاسخ را مشخص میکند...
@Sabeti ✅
12.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند سطر برای شورای محترم نگهبان
🔹تاکنون مردّد بودم که این چند سطر را بنویسم اما حالا که این ویدئو از فرمایشات امروز رهبر انقلاب را دیدم و مشاهده کردم که ایشان چطور از صراحت کلام شهید رئیسی تمجید میفرمایند تصمیم گرفتم من هم باصراحت، این چند سطر را بنویسم.
🔹ضمن آرزوی موفقیت برای رئیس جمهور منتخب و طلب توفیق برای ایشان در عمل به توصیههای رهبر انقلاب و خدمت خالصانه به مردم، خدمت شورای محترم نگهبان عرض میکنم که نتیجه به دست آمده را بیش و پیش از همه، نتیجه اشتباه عجیب این دوستان در چینش سیاسی نامزدها میدانم! از قبل مشخص بود که اگر از یک طیف سیاسی فقط یک نفر را تایید بفرمایند و عمدا یا سهوا، همه رایهای آن طیف را بر روی آن یک نفر متمرکز کنند (آن هم کسی که دارای رایهای فراوان و جذاب قومیتی است) و صلاحیت همه نفرات دیگر آن طیف، حتی افراد به مراتب بابرنامهتر و متشخصتر را تایید نفرمایند چه نتیجهای حاصل خواهد شد!
🔹اینکه به راحتی و بدون عاقبت اندیشی، طی پنج شش روز، پشت میز و زیر باد کولر بنشینند و بدون تحلیل لازم، ترکیبی را در فرایندی کاملا غیر شفاف تحویل ما دهند که هیچ جوره، حتی با خون دل خوردن و دوندگی مستمرِ جوانان و طلبههای انقلابی زیر گرمای چهل پنجاه درجه هم نتوان درستش کرد انصاف نیست. به ما که قاعدتا پاسخگو نیستند اما امیدوارم لااقل نزد خود بیاندیشید که انصافا اگر قرار بر مهندسی انتخابات به نفع دوستان اصلاح طلب بود آیا میشد چینش نامزدها را بهتر از این اعلام نمود؟! قطعا خیر! انشاالله درس عبرتی بشود برای موارد آتی.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای وای بر اسیری که از یاد رفته باشد
چرا در فضای مجازی پیگیر آزادی سیدکاظم نیستیم ؟
چه زود فراموش شد !!
#حاج_سیدکاظم_روحبخش
تا زمانی که امثال این آدم به دور آقای قالیباف جمع شده اند، هرگز اجازه اندیشیدن به هواداران ایشان داده نخواهد شد، این پوچ مغزها جای اینکه از همین حالا بنشینند و به اشتباهاتشان نه بر سر مسئله انتخابات و حواشی آن بلکه بر سر روندی که سر انجامش شده ۳ میلیون رای فکری بکنند، تا در ادامه موجب رشد در جناح خودشان شود نشسته اند زیر باد خنک کولر فارغ از شنیدن صدای شکستن کمر قشر ضعیف این و آن را مقصر نشان میدهند امان از جهل و نادانی...
کانال تحلیل و تحولات مهم
✅ #مَرصوص
🆔@marsous_bm
24.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➖توهین های مکرّر رئیس ستاد #پزشکیان در سلماس
▫️رییس ستاد پزشکیان در سلماس، طی یک سخنرانی در جشن پیروزی رئیس جمهوری اسلامی ایران، چندین بار به اعتقادات مردم و جانبازان و شهدا توهین کرد!
-توهین به پیامبران: ۱۲۴ هزار پیامبر آمدند اما به اندازه گوشی ها به ما چیزی یاد ندادند.
-توهین به شهید رئیسی: آقای نماینده گفته بود اگر به من رای ندهید از مرز خبری نیست، مگر مرز هم در هلیکوپتر شهید شده بود؟
-توهین به جانبازی سعید جلیلی: جلیلی میخواست کل کشور مثل خودش لنگ بزند.
-توهین به مردمی که به جلیلی رای دادند: شما ۲ درصدی هستید حق ندارید حرف بزنین ......دم ازاخلاق علی میزدید آقای پزشکیان؟
✍🏻خداوند عاقبت مردم و کشور را با این جماعت افساد طلب که #تفکر_طالبانی را در جامعه نهادینه میکنند بخیر کند...
#مردم_بیدار
〽️🔎پشتپردهها در
ıllıllı صریح نیوز ıllıllı
🇮🇷 صریح و دقیق🔽
@SarihNews
✅عضویت سریع:🔵💎
http://eitaa.com/joinchat/1112211456C1932d2effb
صریح نیوز (پشت پردهها)
➖توهین های مکرّر رئیس ستاد #پزشکیان در سلماس ▫️رییس ستاد پزشکیان در سلماس، طی یک سخنرانی در جشن پ
اینا با این تفکر میخوان ۴ سال حکومت کنن!!
نمیشود ۳۶۴ روز مردم را زیر بمباران فضای مجازی خصوصا اینستاگرام قرار داد و روز انتخابات از آنها تصمیم درست و عقلانی و غیراحساسی انتظار داشت
تمام
🔰 پیشبینی درست رهبر معظم انقلاب از نتیجه انتخابات و توصیه مهم و دلسوزانه ایشان به پزشکیان
🔹«با خداوند خودتان عهد کنید که اگر موفّق شدید و توانستید مسئولیّتی به دست بیاورید، کسان و کارگزاران خود را از کسانی قرار ندهید که ذرّهای با انقلاب زاویه دارند. آن کسی که با انقلاب، با امام راحل، با نظام اسلامی ذرّهای زاویه داشته باشد، او به درد شما نمیخورد؛ او همکار خوبی برای شما نخواهد بود. آن کسی که دلبستهی آمریکا باشد و تصوّر کند که بدون لطف آمریکا نمیشود قدم از قدم برداشت در کشور، او برای شما همکار خوبی نخواهد بود، او از ظرفیّتهای کشور استفاده نخواهد کرد، او خوب مدیریّت نخواهد کرد؛ آن کسی که راهبرد دین و شریعت را مورد بیاعتنائی قرار بدهد، برای شما همکار خوبی نخواهد بود. کسی را انتخاب کنید که اهل دین، اهل شریعت، اهل انقلاب، اهل اعتقاد کامل به نظام باشد.»
(۱۴۰۳/۰۴/۰۵)
#مردم اگر حاج قاسم را میلیونی تشییع کنند ، بابصیرت و انقلابی هستند ، اگر آذربایجان در تشییع شهدای خدمت قیام کند، ترک ها عالی هستند ولی اگر انتخابشان مثل ما نباشد ، بی بصیرت و متعصب هستند!!
من انقلابی هستم، با اینکه هیچ دوره ای از کسی حمایت نکردم و فراجناحی عمل میکردم این دوره با تمام توان از #جلیلی حمایت کردم تا فردا نگویند اگر شماها حمایت میکردید ما شق القمر میکردیم.
هیچ نفعی هم هیچ وقت برای ما در دولت انقلابی نبوده و در دوسال اخیر بیشترین ضربه را از برخی دوستان انقلابی خوردم ولی تسویه حساب شخصی نکردم و با تمام نقدهایی که داشتیم از کاندید جبهه انقلاب حمایت کردیم.
سالها نماینده ستاد مناسبتهای آیت الله وحید در استان آذربایجان شرقی بودم و همیشه دست پر در مناسبتها سمت مردم رفتیم تا برای اهلبیت با کمک هم کار کنیم، یک ریال هم برای منبر در این سالها نگرفتم و با خیلی از مردم آذربایجان ارتباط دارم و حرفمون را گوش میکنند ولی وقتی صحبت میکردم میگفتند حاج آقا وضعیت اقتصادی خوب نیست و این عزیزان میگویند ما میخواهیم همین وضعیت را ادامه بدهیم، ما از این وضعیت راضی نیستیم.
مردم حق دارند به هرکسی که میخواهند رای بدهند، اگر قرار بود همیشه منتخب ما رئیس جمهور شود و مردم انتخاب نکنند که اساسا رای گیری معنا ندارد.
کاش یه اسمی پیدا میکردیم و خودمون رو از این جماعت که کارشان توهین به مردم است جدا میکردیم. اصلاح طلب و اصولگرا هم ندارد، یکی به ۱۳ میلیون ایرانی میگوید طالبان یکی به ۱۶ میلیون ایرانی میگوید بی بصیرت. خلاصه به مردم توهین نکنید به انتخابشان احترام بذاریم. یاعلی...
✔️ #شیخ_فرهاد |
🔎پشتپردهها در
ıllıllı صریح نیوز ıllıllı
🇮🇷 صریح و دقیق🔽
@SarihNews
✅عضویت سریع:🔵💎
http://eitaa.com/joinchat/1112211456C1932d2effb
⭕️ توئیت تامل برانگیز احمد قدیری:
رأی آوردن یک نامزد قومیتگرا در ایران، مانند روشن کردن کبریت در انبار باروت است.
🆔 @pedarefetneh | #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh | #پدرفتنه
📊 سهم هر یک از نامزدها از آرا به تفکیک استان(دور دوم)
🔹 در دور دوم هم مشابه دور اول، مسعود پزشکیان در ۱۶ استان و سعید جلیلی در ۱۵ استان حائز اکثریت آرا شدند. البته ترکیب استانهای هر نامزد تغییراتی داشته است.
🔹 در دور دوم به نسبت دور اول، اکثریت آراءِ فارس، قزوین و مازندران به سمت پزشکیان رفته و اکثریت آراءِ خراسان شمالی، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان هم به جلیلی اختصاص پیدا کرده است.
#انتخابات۱۴۰۳
🇮🇷 این خانه #ازما ست
🔰@azmaa_net
📊 سن رؤسای جمهور در زمان آغاز به کار
🔹 ریاست جمهوری تا سال ۱۴۰۰ شرط سنی نداشت. در این سال شورای نگهبان داشتن حداقل سن ۴۰ و حداکثر ۷۵ سال را برای ریاست جمهوری در نظر گرفت.
🔹 آیتالله خامنهای با ۴۲ سال سن، جوانترین و دکتر پزشکیان با ۷۰ سال سن، مسنترین رئیس جمهور در ادوار انتخابات ریاست جمهوری بودهاند.
#انتخابات۱۴۰۳
@azmaa_net
🔎پشتپردهها در
ıllıllı صریح نیوز ıllıllı
🇮🇷 صریح و دقیق🔽
@SarihNews
✅عضویت سریع:🔵💎
http://eitaa.com/joinchat/1112211456C1932d2effb