eitaa logo
سواد سایبری
114 دنبال‌کننده
943 عکس
405 ویدیو
95 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
از پنهان شدن لایک‌ها سود می بریم؟ فیس‌بوک و اینستاگرام قابلیت حذف نمایش تعداد لایک پست‌ها را در اختیار کاربران خود قرار دادند. امکانی که هدف آن کاهش فشار روانی کاربران فعال در این پلت‌فرم‌هاست. این امکان درحالی در اختیار کاربران این دو شبکه اجتماعی محبوب در دنیا قرار می‌گیرد که این روزها صحبت درباره اثر مضر شبکه‌های اجتماعی و سلامت روان کاربران شبکه‌های اجتماعی بیش از پیش مطرح است. اگرچه این اقدام را می‌توان اقدام مثبتی از سوی مدیران فیس‌بوک و اینستاگرام تلقی کرد، اما به‌نظر می‌رسد تاثیر زیادی بر سلامت روان کاربران این شبکه‌های اجتماعی نخواهد داشت. این اقدام بیشتر شبیه یک مُسکِن است تا یک راه‌حل یا درمان که برای برخی کاربران موثر است و نمی‌تواند یک تغییر یا تحول عمده به‌شمار رود. با این حال بررسی این امکان، نزدیک به دو سال طول کشیده است و این موضوع به دقت بررسی شده که نمایش یا حذف تعداد لایک پست‌ها چقدر بر نحوه استفاده کاربران از شبکه‌های اجتماعی موثر است تا اینکه بالاخره اینستاگرام اعلام کرد کاربران با این امکان در استفاده از شبکه‌های اجتماعی احساس راحتی می‌کنند و بر سلامت روان آنها موثر است. تا پیش از این اقدام، موضوع اصلی این بود که کاربران به‌جای لذت بردن از حضور در شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام دغدغه جمع‌آوری لایک و مقایسه پست‌ها با هم را داشتند و این موضوع به یک فشار روانی میان کاربران تبدیل شده بود. حذف لایک از یک طرف برای پست‌های خود فرد ممکن شده تا کاربر نگران کم و زیاد بودن لایک‌ها و مقایسه شدنش با دوستان و صفحه‌های دیگر نباشد و از طرف دیگر نمایش آن برای پست‌های دیگران هم قابل حذف است. یعنی کاربر می‌تواند از طریق گزینه Setting دیدن لایک پست‌های دیگران را برای حساب کاربری خودش متوقف کند تا دیگر متوجه نشود هر پست دیگران چقدر لایک شده؛ تغییری که قصد دارد نقش عددها را برای کاربران کمرنگ کند و آنها را بیش از کمیت درگیر کیفیت کند. به این ترتیب کاربرانی که تعداد لایک دیگران را نمی‌بینند، کمتر خود را با کاربران دیگر مقایسه می‌کنند و بیشتر از محتوایی که دوست دارند لذت می‌برند. البته همه اینها پیش فرض اینستاگرام برای اضافه کردن این امکان است. اما آیا در عمل این تاثیر کیفی دیده خواهد شد؟ جف هنکاک بنیان‌گذار آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی استنفورد درباره حذف نمایش تعداد لایک پست‌ها در اینستاگرام و فیس‌بوک معتقد است «این یک روش ساده و هوشمندانه برای رفع برخی نگرانی‌ها مانند وسواس کاربران است. به این نکته هم باید توجه کرد که قرار گرفتن هر امکان جدیدی برای کاربران یک اتفاق ارزشمند است.» اوفیر تورل استاد دانشگاه ایالتی کالیفرنیا معتقد است: «لایک‌ها به‌قدری در نگاه آدم‌ها به شبکه‌های اجتماعی موثرند که می‌توان تاثیر آن را در مغز انسان دید!» با این حال فیس‌بوک اعلام کرده بودجه تحقیقات خود درباره تجربه کاربران در استفاده از اینستاگرام را افزایش خواهد داد و قصد دارد در این زمینه با دانشگاه‌ها همکاری کند.
از پنهان شدن لایک‌ها سود می بریم؟/بخش دوم: لایک‌ها بخشی از تجربه کاربران در استفاده از شبکه‌های اجتماعی است اما تحقیقات نشان می‌دهد می‌تواند تاثیر مثبت و منفی بر سلامت روان کاربران داشته باشد؛ به‌خصوص نوجوانان که نسبت به بازخورد یا تعریف دیگران از خود حساس هستند و در این موضوع آسیب‌پذیر هستند. آنها ممکن است تمایلی به استفاده از این ویژگی نداشته باشند و باید نسبت به ویژگی‌های این امکان و اثر مثبت آن بر سلامت روان مطلع شوند. این موضوع خود چالش دیگری است. حالا که شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، ویژگی حذف نمایش لایک‌ها را در اختیار کاربران قرار داده مشخص نیست تا چه میزان استفاده از این ویژگی مورد استقبال کاربران قرار گیرد و تا چه اندازه این موضوع برای آنها قابل درک است. حذف نمایش تعداد لایک‌ها می‌تواند نشان‌دهنده استقلال کاربرانی باشد که قصد دارند این پیغام را به مخاطب‌شان بدهند که به لایک‌ها و پسندیده شدن و اعداد وابسته نیستند و از پنهان کردن لایک‌ها سود خواهند برد. در دو سال گذشته اصلی‌ترین گروه مخالف حذف لایک از پست‌ها اینفلوئنسرها بودند. با اینکه اطلاعات هر پست و اعداد و ارقام مربوط به تعامل کاربران در اینستاگرام موجود است اینفلوئنسرها معتقدند این موضوع در همکاری آنها با کسب‌و‌کارها اثر منفی دارد. بسیاری از اینفلوئنسرها بر اساس اعداد و ارقام بازدید پست‌ها دستمزد خود را تعریف می‌کنند و حالا معتقدند با حذف یک‌باره تعداد لایک‌ها اینفلوئنسر مارکتینگ تغییر خواهد کرد. با حذف نمایش تعداد لایک‌ها، اینستاگرام سعی دارد فشار را در استفاده از اینستاگرام و اثر منفی استفاده از آن بر سلامت روان کاربران کاهش دهد. پیش از این شعار «اگر برای یک محصول پولی پرداخت نمی‌کنید، یعنی خود شما محصول هستید» توسط مستند «The Social Dilemma» درباره شیوه اثرگذاری شبکه‌های اجتماعی در زندگی روزمره تشریح شده بود. اینستاگرام و پلت‌فرم‌های مشابه به‌طور منظم اطلاعات شما را ضبط می‌کنند و از آن به دومنظور استفاده می‌کنند: اول اینکه وقتی صفحه شما پر از محتوای دلخواه‌تان باشد، زمان بیشتری در این پلت‌فرم سپری خواهید کرد و از بودن در آن راضی‌تر خواهید بود. دوم اینکه براساس همین اطلاعاتی که در زمان فعالیت در شبکه اجتماعی به آن می‌دهید تبلیغات مرتبطی که احتمالا به آنها توجه خواهید کرد به‌شما نمایش داده می‌شود. حتی با طراحی قابلیت‌هایی مانند حذف لایک‌ها زنگ خطر استفاده از شبکه‌های اجتماعی به صدا درآمده است. لایک‌ها حذف می‌شوند اما همچنان طرز کار الگوریتم‌های محتوایی این پلت‌فرم‌ها براساس علایق کاربران تنظیم می‌شود که چه تهدیدی بزرگ‌تر از این وقتی کاربری فکر می‌کند همه دنیا مثل او فکر می‌کنند.
14.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاسخ به شایعات و شبهه های مطرح شده در فضای مجازی درباره واکسن کرونا
ارائه منبع خبر؛ یک اصل حرفه‌ای یك اصل حرفه‌ای به روزنامه‌نگار حكم می‌كند كه منبع خبر را در آغاز خبر ذكر کند. طبق سنن و آداب روزنامه‌نگاری خبر بدون منبع سندیت ندارد و اهمیت منبع به حدی است كه پیوسته سطر اول خبر را به آن اختصاص می‌دهند. این نخستین سطر (Dateline) حاوی دو عنصر مهم است: مكان رویداد و ارسال‌كننده خبر. بررسی منبع ارائه دهنده خبر، مهم ترین تکنیک برای تشخیص اخبار جعلی است
آیا امکان استخراج بیت کوین با گوشی هوشمند وجود دارد؟ با شکوفایی بازار ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر و همه‌گیر شدن آن‌ها، روش‌های به‌دست‌آوردن بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال امروزه موضوعی است که شاید برای خیلی ها جای سؤال باشد. اصلی‌ترین روش به‌دست‌آوردن ارزهای دیجیتال استخراج آن‌ها است؛ اما طبیعی است که همه افراد به دستگاه‌های استخراج بسیار گران‌قیمت دسترسی نداشته و ممکن است بخواهند بدانند که آیا استخراج بیت کوین با گوشی وجود دارد یا خیر. ساختار شبکه بلاک چین به‌طوری است که هنگامی‌که افراد بیشتری مشغول استخراج آن‌ها شوند برای حفظ نرخ تولید، سختی شبکه افزایش خواهد یافت. در سال‌های اخیر با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین، تعداد افراد مشغول به استخراج آن‌ها افزایش چشمگیری داشته و رقابت سختی برای داشتن سخت‌افزار قوی‌تر در میان استخراج‌گران شکل‌گرفته است. حتی اگر این موضوع را که استخراج ارزهای دیجیتال به قدرت پردازشی بسیار زیادی نیاز دارد، نادیده بگیریم، گوگل و اپل کاربران خود را از استخراج ارزهای دیجیتال در دستگاه‌های اندروید و iOS منع و برنامه‌های مربوطه را از فروشگاه‌های خود حذف کرده‌اند. استخراج ارزهای دیجیتال فشار بسیار زیادی روی پردازنده و دیگر قطعات تلفن وارد می‌کند و موجب تخلیه سریع باتری دستگاه می‌شود. دستورالعمل‌های اپ‌استور اپل صریحا اعلام کرده‌‌اند که «برنامه‌ها نباید به‌سرعت باتری را تخلیه و گرمای بیش از حد تولید کنند یا موجب فشار مضاعف و غیرضروری به منابع در دسترس دستگاه شوند.» با اینکه گوگل در مورد دلایل حذف برنامه‌های استخراج ارزهای دیجیتال از فروشگاه گوگلی پلی صحبتی نکرده، می‌توان این‌طور فرض کرد که گوگل نیز برای جلوگیری از گرم‌شدن و آسیب رساندن به سخت‌افزار دستگاه، همین سیاست را در پیش گرفته باشد. بنابراین استخراج بیت کوین با گوشی تقریبا غیرممکن است. ممکن است با برنامه‌هایی مواجه شوید که استخراج بیت کوین با گوشی را تبلیغ کنند. اما بهتر است توجه داشته باشید رایج‌ترین نوع بدافزار در این روزها برنامه‌های استخراج ارزهای دیجیتال هستند. پیشنهاد میشود به این برنامه‌ها اعتماد نکرده و آن‌ها را در دستگاه خود نصب نکنید.
امکان استفاده‌ی همزمان از واتس‌اپ روی چند دستگاه ممکن می‌شود: واتس‌اپ قرار است قابلیت‌های جدیدی را به این برنامه اضافه کند؛ از جمله امکان ورود به اکانت با چند دستگاه اما علاوه بر قابلیت multi-device، واتس‌اپ قرار است ویژگی جدیدی را نیز تحت عنوان «View Once» به برنامه اضافه کند که با استفاده از آن،عکس یا فیلم مورد نظر برای مدت زمان بسیار کوتاهی قابل تماشا باشد. به گفته مدیرعامل فیس بوک، ناپدید شدن پیام‌ها برای همه‌ی چت‌های کاربران بصورت پیش فرض روشن خواهد شد، به این معنی که پیام‌هایی که ارسال می‌کنید پس از هفت روز به طور خودکار برای همه حذف می‌شود. در کنار این مورد نیز قابلیتی تحت عنوان «view once» اضافه خواهد شد که باعث می‌شود عکس‌ها و فیلم‌هایی که ارسال می‌کنید پس از اینکه گیرنده یک بار آن‌ها را باز کرد، حذف شوند. اما بزرگ‌ترین ویژگی که در جریان مصاحبه‌ی زاکربرگ به آن اشاره شد، افزودن پشتیبانی واتس‌اپ از چند دستگاه بود که در ماه‌های آینده به نسخه بتای این پیام رسان اضافه می‌شود. پشتیبانی از چند دستگاه به کاربران امکان می‌دهد حتی اگر دستگاه اصلی به اینترنت دسترسی نداشته باشد از حساب WhatsApp خود در چندین دستگاه استفاده کنند. زاکربرگ تأیید کرده که در صورت استفاده از یک حساب کاربری در چند دستگاه‌ مختلف، پیام‌ها همچنان بصورت ایمن رمزگذاری خواهند شد
یک تعبیر قابل تامل از شهید بهشتی خطاب به معلمین عزیز: «معلم با ایمان آگاه و آزاد! به عنوان یک دوست و همفکر و همراهت خواهش می‌کنم شما را به خدا در این کلاس‌ها یک مشت انسان نمای قالبی خاک بر سرنسازید. انسان بسازید، نه یک مشت انسان نمای قالبی ابزاری.»
🔸فهرست گوگل از کتاب‌های پر جست‌وجو/کاربران اینترنت دنبال چه آثاری هستند؟ گوگل به تازگی فهرستی از کتاب‌هایی را منتشر کرده که در سال گذشته میلادی بیشتر توسط کاربران مورد جست‌وجو قرار گرفته‌اند. بررسی این فهرست نشان می‌دهد رمان‌ها و نمایش‌نامه‌های کلاسیک در یک ‌سال گذشته که با قرنطینه و محدودیت‌های کرونایی روبه‌رو بوده ایم، بیش از دیگر انواع رمان‌ها مورد بحث مردم بوده‌اند. کتاب‌های اعلام شده از سوی گوگل دست‌کم بیش از ۵۰ میلیون بار مورد بحث و پرس‌وجوی کتاب‌خوانان در سراسر دنیا قرار گرفته اند. نکته جالب دیگر درباره این آمارها مضامین صدرنشین‌های فهرست است. سه کتاب اول این فهرست، دربردارنده مضامینی خشونت‌آمیز از قبیل کنترل‌گری، قدرت‌طلبی و انتقام‌جویی هستند.
ارتباط بین فردی در عصر مجازی!
📌مناظرات رکورد تلوبیون را زد 🔸رکود مصرف بیشینه پهنای باند اینترنت تلوبیون جابجا شد! 🔸در جریان مناظره اول ریاست جمهوری ۱۴۰۰، بیشینه پهنای باند مصرف کاربران تلوبیون از ۴۵۰ گیگابایت بر ثانیه عبور کرد. 🔸رکورد قبلی مربوط به فینال لیگ قهرمانان آسیا بوده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با فرزندان ببینیم: پشت صحنه ساخت ویدئوهای تبلیغاتی/ رسانه ها واقعیت را می سازند
📌 اضافه کردن اجباری کاربر به کانال‌ها و گروه‌های انتخاباتی جرم است معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا: 🔸عضویت اجباری كاربران در کانال ها و گروه های تبلیغاتی انتخاباتی جرم محسوب میشود. 🔸متاسفانه به وفور در پیام رسان ‌های غیر‌بومی مشاهده می‌شود که افراد سودجو با تشکیل گروه ‌هایی از کاربران می‌خواهند که کاربران دیگر را به گروه‌ ها اضافه کرده و در ازای آن جوایز یا مبلغی را دریافت کنند. 🔸مردم باید بدانند که اضافه کردن کاربر به ویژه با زور و اجبار به کانال های سرگرمی، اقتصادی یا هر موضوع دیگری جرم تلقی شده و در صورت شکایت افراد، پلیس فتا با آن ها برخورد خواهد کرد. 🔸کانال‌ها و گروه هایی که وعده پرداخت پول در صورت اضافه کردن کاربران دیگر را می‌دهند، هیچ پولی به کاربران پرداخت نمی‌کنند و این وعده صرفا جنبه تبلیغاتی برای مشارکت افراد را دارد. حتی رسیدهای جعلی نیز برای جلب اطمینان در گروه قرار داده می‌شود