eitaa logo
سواد مدیا
511 دنبال‌کننده
791 عکس
998 ویدیو
0 فایل
بدون سواد رسانه‌ای طعمه می شویم...⚠️ کاری خودجوش برای گسترش سواد تجزیه و تحلیل پیام های رسانه ای(سواد رسانه ای) ✅‌ «دارنده مدال طلای المپیاد سواد رسانه‌ای» 🔰انتشار از طریق بازارسال(فوروارد) بلامانع. پیشنهاد و انتقاد: https://eitaa.com/Vatanamlran
مشاهده در ایتا
دانلود
17.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👦🧒 کودکان موتور مصرف ⏬⏬ 👈 هی تو!... انگاری راضی نیستی؟!🤪 اگه می خوای حالت خوب شه بجنب؛ بدو؛ پول خرج کن... پووووول🤩😱 ➰➰➰➰ 💢 آیا می دونید طبق آمار هر بچه ی ایرانی به طور میانگین حدود ۴ ساعت در هفته فقط آگهی تبلیغاتی از تلویزیون تماشا می کنه؟! 💢 آیا می دونید همین تبلیغات عامل ۷۰ درصد استفاده از مواد غذایی بی ارزش در بین بچه های مدرسه ای می شه؟! ⁉️ واقعا چرا ما بچه هامون رو سپردیم دست شرکت های تبلیغاتی تا برامون تربیت کنند؟! 🌀 به ما بپیوندید: سواد مدیا👇 @savadmedia1401 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🔅 برای دوستان خود فوروارد کنید و در افزایش سواد رسانه ای جامعه سهیم باشید.
📣📣 تحریف برای تطهیر پهلوی⬇️⬇️ 📡 در سالهای اخیر عده ای، دائماً در تلاشند تا روایتی دیگر از ماجرای شاه فراریِ ایران را در تاریخ ثبت کنند و واقعیت انقلابی را که از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ با خون ۶۶۰۰ شهید به ثمر نشست، به شیوه دیگری بازنمایی کنند. ♦تلاش جریان تحریف در یک جمله خلاصه می‌شود: « حرکت مردم از روی دل‌خوشی و شکم‌سیری انجام شد و هیچ آرمان و زیربنای فکری مشخصی هم در شکل‌گیری و پیروزی آن مطرح نبود! » ♦️در واقع، این جریان تلاش می‌کند تا با تصویرکردن چهره‌ای مظلوم و حق‌به‌جانب از خاندان سلطنتی حاکم بر ایرانِ آن روز، این گزاره را در افکار عمومی جا بیندازد که وضعیت اقتصادی،‌ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آن ایام به‌مراتب از این روزها بهتر و شکوفاتر بود و اساساً ضرورتی برای انقلاب وجود نداشت و حتی اگر مشکلی هم بود، با صحبت حل می‌شد! برای جاانداختن این گزاره هم چه دستاویزی بهتر از موج‌سواری بر برخی مشکلات اقتصادی جامعه امروز ایران؟! ♦️به عبارت دیگر، جریان تحریف تلاش می‌کند تا با استفاده از مشکلات اقتصادی امروز کشور، این گزاره را در ذهن مردم به‌ویژه نسل جدید نهادینه کند که شرایط کشور در روزگار پهلوی‌ها گُل و بلبل بود. در واقع، چون امروز مشکلات مختلفی داریم (از چرایی و ریشه‌های این مشکلات) پس قبل از انقلاب شرایط عالی بود و مردم قدر ندانستند! آن‌همه مبارزه و تحمل سختی‌ها و رنج‌ها هم همه از سر هیجان بود و ۶۶۰۰ شهید هم احتمالاً تبعات این هیجان اجتماعی زودگذر بوده است! 🌀 به ما بپیوندید: ❗️با سواد شو❗️ سواد مدیا👇 @savadmedia1401
12.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📛 شگردهای رسانه‌ای در علوم شناختی 2⃣1⃣ تکنیک دوازدهم: «بازخوانی برای تحریف». ⏬⏬⏬ 📌 در این چند ساله تاریخ ایران را شخم زدند تا بگویند خاندان پهلوی متخصص و محبوب بودند! هر کاری کردند تا بگویند آمریکا و انگلیس در تاریخ ایران نقش سازنده ای داشته اند! 📌 شگرد ”بازخوانی برای تحریف“ مرور خاطرات مردم به صورتی است که رسانه بیگانه دوست دارد... 🌀 به ما بپیوندید: سواد مدیا👇 @savadmedia1401 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🔅 برای دوستان خود فوروارد کنید و در افزایش سواد رسانه ای جامعه سهیم باشید.
📛 شگردهای رسانه‌ای در علوم شناختی 2⃣1⃣ تکنیک دوازدهم: «بازخوانی برای تحریف». ⏬⏬⏬  🔹 تاریخ فقط علم مرور گذشته و عبرت گرفتن نیست بلکه رسانه کاری کرده است که تاریخ علم درک امروز و ساختن فردا شده است. چند سالی است که تاریخ ایران معاصر مورد توجه جدی رسانه های بیگانه قرار گرفته است، هدف آن هم فقط بیان قصه های گذشته نیست بلکه تاثیر در سیاست امروز ایران است. اینجاست که شگرد رسانه ای ” بازخوانی برای تحریف “ به میدان می آید. 🔸 در این چند ساله تاریخ ایران را شخم زدند تا بگویند خاندان پهلوی متخصص و محبوب بودند. هر کاری کردند تا بگویند آمریکا و انگلیس در تاریخ ایران نقش سازنده ای داشته اند. شگرد ”بازخوانی برای تحریف“ مرور خاطرات مردم به صورتی است که رسانه بیگانه دوست دارد. 🔹 در مسیری که هر فرد در زندگی حرکت می کند نسبت به هر پدیده ای یک عقبه ای (back  ) دارد، به این ترتیب که یا آن پدیده را شنیده است و یا در آن بوده است، از این دو حالت خارج نیست؛ اگر دیده باشد و در آن حضور داشته باشد، گذشت زمان باعث شده تا بین او ( بین ذهن او ) و ریزِ اطلاعاتی که در آن واقعه اتفاق افتاده، فاصله ای بیافتد. اما اگر حضور نداشته باشد که همه ی آن،  روایتی است که شنیده است و اینجاست که رسانه آن ریزِ اطلاعات را شروع می کند به بازخوانی مجدد برای اینکه بتواند اصل واقعه را در ذهن هر دو دسته از مخاطبانش تحریف کند چه آنهایی که بوده اند و ریزش را فراموش کرده اند، چه آنهایی که نبوده و فقط شنیده اند...  🔸 به عنوان مثال شبکه من و تو ، ایران اینترنشنال،  بی بی سی و... این گونه از اطلاعات ریزِ خاندان پهلوی صحبت می کنند که مثلا اعلی حضرت خودشان با دست خودشان نان درست می کردند و برای مردم می بردند ...!! یا مانند قصه رضا خان و خدماتش؛ بگونه ای این ریز اطلاعات را کنار همدیگر می گذارند که مخاطب اساسا احساس می کند خاندان پهلوی در حق شان اجحاف شده است و متاسفانه یک استاد دانشگاه رضاخان شناس با علاقه ای وافر به وی شوند...!!! 🔹 شگردهای رسانه‌ ‌های بیگانه برای تغییر ذهن مخاطب فارسی زبان هر روز بیشتر می ‌شود، شناختن و درک این جنگ شناختی قسمتی از سواد رسانه‌ای مورد نیاز امروز ایران‌مان است. بنابراین رسانه ‌ها تلاش می کنند مطابق اهدافی که دارند در این فرآیند دخالت کنند. ایجاد، تغییر یا تقویت باورها، از کارکردهای رسانه ها در همراه سازی مخاطبان است. منبع: دکتر علیرضا داوودی، کارشناس ارشد رسانه و علوم شناختی/ رادیو گفتگو 🌀 به ما بپیوندید: سواد مدیا👇 @savadmedia1401 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🔅 برای دوستان خود فوروارد کنید و در افزایش سواد رسانه ای جامعه سهیم باشید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از سواد مدیا
⭕️ شاید داستان اسب تروآ را شنیده باشید: ⏬⏬ ‼️ در تاریخ آمده است که وقتی یونانی ها با تروجانی ها وارد جنگ شدند، پس از محاصرهٔ بی ثمر تروآ، با بهره گیری از حیله ای جنگی پیکره ای عظیم از اسب ساختند تا مردانی منتخب را درونش پنهان کنند. یونانی ها اینطور وانمود کردند که آنجا را ترک کرده اند و تروجان ها اسب را به عنوان نشان پیروزی به داخل شهر بردند. آن شب نیروی یونانی از اسب خارج شد و دروازه های شهر را برای باقی ارتش یونانی که در تاریکی شب بازگشته بودند، گشود. ارتش یونانی با ورود و تخریب شهر تروآ،و با قتل عام تروجانی ها، با پیروزی قاطع به جنگ پایان داد.... ⚠️ واقعیت باشد یا افسانه، این داستان کار امروز رسانه های بیگانه با مردم سایر کشورهاست...⚠️ 🌀 به ما بپیوندید: سواد مدیا👇 @savadmedia1401
امام علی علیه السلام: هر چه را به تو گفتند به مردم مگو و برمگردان که همین در نادانی و حماقت تو کافی است.(غررالحکم، ج ۶) 🌸🍃🌸 ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر بر شما مبارک 🌸🍃🌸 ➿➿➿➿➿ 🔰 شنیده ها ‌و خوانده هایمان بسیار است ولی عاقلانه نیست که بلندگوی تکرار شنیده ها و خوانده ها باشیم؛ بی آن که آنچه را می گویند و می نویسند به محک بزنیم و بسنجیم و راست و دروغ و صلاح و فساد آن را ارزیابی کنیم 🔰 وقتی بازار «شایعه» داغ است، نقل حرف مردم «شایعه پراکنی» است.... 🌀 به ما بپیوندید: سواد مدیا👇 @savadmedia1401 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🔅 برای دوستان خود فوروارد کنید و در افزایش سواد رسانه ای جامعه سهیم باشید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
امام علی (ع): کسی که به واسطه پیروی کورکورانه از مردم و همرنگ شدن با جماعت امری را انجام دهد که نافرمانی و معصیت خداست اصلا دین ندارد و مشرک است. (طرائف الحکم ج۲ص۳۵۳) 🌺🍃🌺 ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر بر شما مبارک 🌺🍃🌺 ➿➿➿➿➿ ♻️ یکی از فنون اقناع در رسانه تکنیک همراهی با جماعت است. در این تکنیک، رسانه ها به شما القا می‌کند که عده زیادی مشغول انجام کاری هستند یا به چیز خاصی عقیده دارند و برای شما بهتر است که به آن‌ها بپیوندید! ♻️ به هر حال هیچ کس دوست ندارد از بقیه عقب بماند، با استفاده از این تکنیک مخاطبان تحریک می‌شوند که با جماعت همراهی کنند... ⚠️ مراقب تکنیک رسانه‌ای "همراهی با جماعت" باشید! 🌀 به ما بپیوندید: سواد مدیا👇 @savadmedia1401 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🔅 برای دوستان خود فوروارد کنید و در افزایش سواد رسانه ای جامعه سهیم باشید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
♨️♨️ ما، کودکان و بی‌سوادی رسانه‌ای... ⏬⏬ 📵 امروزه بیشتر فرزندان ما از همان اوان کودکی می‌توانند از تلفن همراه استفاده کنند و زیر و بمش را بدانند، ما نیز به عنوان والدین به این هوش سرشار افتخار می کنیم؛ در حالی که این توانایی نوعی مهارت است نه هوش چون همین کودک ماهر به‌راحتی توسط سلبریتی‌ها فریب خورده و به بردۀ ذهنی آن‌ها تبدیل می‌شود. 🔞 آنچه به ما اجازه می‌دهد بتوانیم از رسانه استفادۀ خوبی داشته باشیم و به‌راحتی فریب آن را نخوریم تجربه است و متأسفانه فرزندان ما به‌واسطه سن کمشان از تجربه بی‌بهره‌اند و به همین خاطر رسانه می‌تواند به آن‌ها بیشتر آسیب بزند. 📵 علاوه‌ بر این امروزه هر فرد برای استفاده از رسانه نیاز به یک طرح شخصی دارد، در دهۀ شصت برای استفاده از رسانه هیچ نیازی به طرح شخصی نداشتیم چون تلویزیون سر جمع در آن زمان پنج ساعت بیشتر برنامه نداشت اما امروزه که فقط ۱۲ هزار تبلیغ در روز از طریق رسانه به ما هجوم می‌آورد و هر کسی برای جلب‌توجه دست به هر کاری می‌زند، ما باید طرح شخصی داشته باشیم تا از بمباران محتوای رسانه‌ای در امان بمانیم. 🔞 طرح شخصی یعنی روزانه زمان مشخصی برای استفاده از تلویزیون و فضای مجازی داشته باشیم و اگر این قانون را زیر پا گذاشتیم خود را یک هفته از آن محروم کنیم تا جنبۀ استفاده از رسانه را در خود بالا ببریم. 📵 بنابراین فرزندان ما تا قبل از ۱۸ سالگی نباید تلفن همراه شخصی داشته باشند چون به خاطر نداشتن تجربه، از داشتن طرح شخصی هم محروم‌اند و به همین خاطر مفتون دنیای سرگرم‌کننده‌ای می‌شوند که می‌تواند تمام اوقات آن‌ها را پر و در عوض آن‌ها را کودن کند.  🔞 سرگرمی، ما را از فکر کردن بازمی‌دارد و این زمینه‌ساز بروز مشکلات بزرگی خواهد شد. وقتی کودکان ما درست در زمانی که باید مغزشان رشد کند، با سرگرمی‌های بی‌وقفۀ تلفن همراهشان به آن استراحت می‌دهند، کودن می‌شوند. 🔞 درست است که امروز زیستن بدون تلفن همراه و فضای مجازی امری ناممکن است؛ اما باید تا سن ۱۸ سالگی تمام آموزش‌های لازم را به نسل نو داد و با کنترل اجازه داد از تلفن همراه والدین استفاده کنند تا بدون تجربه و آگاهی در معرض خطرات یک محیط ناایمن قرار نگیرند. منبع: «ایسنا/ احسان شاه قاسمی، استاد ارتباطات دانشگاه تهران و مترجم کتاب سواد رسانه‌ای» 🌀 به ما بپیوندید: سواد مدیا👇 @savadmedia1401 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🔅 برای دوستان خود فوروارد کنید و در افزایش سواد رسانه ای جامعه سهیم باشید.