#جرعهای_از_معرفت
💠آیت الله فاطمی نیا:
🔸یکی از آقازاده های مرحوم آیت الله سلطانی طباطبایی (ره) می گوید:
🔸یک روز نشسته بودیم؛ با خود گفتم از پدرم استفاده بکنم، به ایشان گفتم :
اگر بنا بشود که شما به من فقط یک نصیحت بکنید، چه می گویید؟
ایشان سرشان را پایین انداخته، تأملی کردند؛ سپس سرشان را بلند کرده فرمودند :
«آبروی کسی را مبر»
📚نکته ها از گفته ها، دفتر اول ، صفحه۴۰
#حدیث
💚امام موسی کاظم علیه السلام :
🍃اَفضَلُ ما یَتَقَرَّبُ به العَبدُ اِلی اللهِ
🍃بَعدِ المَعرِفَةِ به، الصَلوةُ
🍃بهترین چیزی که بنده بعد از
🍃شناخت خدا به وسیله آن به
🍃درگاه الهی تقرب پیدا میکند، نماز است.
📘تحف العقول، ص. ۴۵۵
📚 کارکردن برای دیگری در زمان قرارداد
💠 سؤال: راننده ای برای شرکتی، بار می برد و در همان زمان، فرد دیگری هم باری داده تا علاوه بر بارهای شرکت، آن را هم به مقصد برساند و کرایه دریافت کند اما شرکت، این کار را قبول نکرده است؛ آیا کرایه مزبور، اشکال دارد؟
✅ جواب: اگر خودرو، متعلق به شرکت باشد، عمل راننده جایز نبوده و باید نسبت به استفاده غاصبانه از خودرو، حق شرکت را بدهد اما اگر خودرو، متعلق به راننده بوده و با شرکت قراردادِ حمل بار منعقد کرده است، در صورتی که عمل مذکور، منافاتی با قرارداد نداشته باشد، کرایۀ دریافتی اشکال ندارد.
احکام
#احکام_معاملات #احکام_اجیر
استیکر بسم الله الرحمن الرحیم و ذکر روزهای هفته
✡️ یهود و ادعای سیادت و شرافت (١)
📚 یهود در تفسیر المیزان (قسمت هفتم)
🕋 و مِنْ أَهْلِ الْکتَابِ مَنْ إِن تَأْمَنْهُ بِقِنْطَارٍ یؤَدِّهِ إِلیک وَ مِنْهُم مَنْ إِن تَأْمَنْهُ بِدِینَارٍ لاَ یؤَدِّهِ إِلَیک إِلَّا مَا دُمْتَ عَلَیهِ قَائِمَاً ذلِک بِأَنَّهُمْ قَالُوا لَیسَ عَلَینَا فِی الْأُمِّیینَ سَبِیلٌ وَ یقُولُونَ عَلَى اللّهِ الْکذِبَ وَ هُمْ یعْلَمُونَ. بَلَى مَنْ أَوْفَى بِعَهْدِهِ وَاتَّقَى فَإِنَّ اللّهَ یحِبُّ الْمُتَّقِینَ. إِنَّ الَّذِینَ یشْتَرُونَ بِعَهْدِ اللّهِ وَ أَیمَانِهِمْ ثَمَناً قَلِیلاً أُولئِک لاَ خَلاَقَ لَهُمْ فِی الآخِرَةِ وَ لاَ یکلِّمُهُمُ اللّهُ وَ لاَ ینْظُرُ إِلَیهِمْ یوْمَ الْقِیامَةِ وَ لاَ یزَکیهِمْ وَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ.
🌺 بعضی از اهل کتاب کسانیاند که اگر در قنطاری امینشان کنی، آن را به تو برمیگردانند و بعضی از آنان کسانیاند که اگر دیناری به آنان امانت دهی، به تو برنمیگردانند مگر آنکه بالای سرشان بایستی، و اینها همان یهودیانند که از درِ غرور معتقد شدهاند به اینکه هیچ ملّتی حق ندارد به آنان اعتراضی کند و بر خدا دروغها میبندند با اینکه دروغ بودن آنها را میدانند. آری، کسی که به عهد خود وفا کند و از خدا پروا نماید، خدای تعالی پرواداران را دوست میدارد. محققاً کسانی که عهد خدا و سوگندهای خود را میدهند و در مقابل، متاع قلیل دنیا را میخرند، در آخرت بهرهای ندارند و خدا در قیامت با آنان سخن نمیگوید و به نظر رحمت به ایشان نمینگرد و پاکشان ننموده و در عوض عذابی دردناک دارند.
(سورهٔ آل عمران، آیات ٧۵-٧٧)
✍️ این آیهٔ شریفه به اختلاف فاحشی که اهل کتاب در حفظ امانتها و پیمانها داشتند، اشاره میکند و میفهمانَد که اهل کتاب در این باب در دو طرف تضاد و دو نقطهٔ مقابل قرار دارند: بعضی حتی در یک دینار خیانت روا نمیدارند، و بعضی دیگر شتر را با بارش میبلعند. و نیز اشاره میکند به اینکه طایفهٔ خیانتکار هرچند خیانتشان یک رذیلهٔ قومی و مضرّ است ولیکن این رذیله در بین آنان از یک رذیلهٔ دیگر منشأ گرفته؛ رذیلهای اعتقادی که جملهٔ «لَیسَ عَلَینَا فِی الْأُمِّیینَ سَبِیلٌ» آن را حکایت میکند.
استیکر بسم الله الرحمن الرحیم و ذکر روزهای هفته
✡️ یهود و ادعای سیادت و شرافت (٢)
📚 یهود در تفسیر المیزان (قسمت هفتم)
1⃣ #یهودیان اینطور معتقد بودند – و امروز هم همین عقیده را دارند – که تافتهای جدا بافتهاند و در درگاه خدا احترام و کرامتی خاصّ دارند و آن این است که خدا نبوّت و کتاب و حکومت را به ایشان اختصاص داده و هیچ قومی دیگر نمیتوانند دارای چنین امتیازاتی بشوند، پس #سیادت و تقدّم بر دیگران هم خاصّ ایشان است!
2⃣ یهود، از این اعتقاد باطل نتیجهها گرفتند و بر این پایهٔ سست دیوارها چیدند و مثلاً غیراسرائیلی را محکوم کردند به اینکه باید حقوقی را که خدا فقط برای آنان تشریع کرده، رعایت کنند، ایشان #ربا بخورند و دیگران ربا بدهند و کمترین اعتراضی هم نکنند، حقوق مردم را پایمال کنند و کسی حقّ حرف زدن نداشته باشد!
3⃣ برای اینکه تنها #اهل_کتاب ایشانند و دیگران امّی و بیسواد. پس اگر خوردن مال مردم حرام است، برای غیراسرائیلی است که نمیتواند مال اسرائیلی را بخورَد و همچنین برای اسرائیلی، تنها خوردن مال اسرائیلیِ دیگر و پایمال کردن حق اسرائیلیِ دیگر حرام است، اما حقوق و اموال غیراسرائیلی بر اسرائیلی مباح است!
4⃣ غیر اهل کتاب هیچگونه تسلطی و حق اعتراضی بر اهل کتاب ندارد. پس اهل کتاب میتواند خودکامه باشد و به دلخواه خود هرگونه دخل و تصرّف در مال و حق دیگران بکند و هر حکمی که دلش خواست، برانَد، و این خود باعث شده که یهود با غیریهود معاملهٔ #حیوان زبانبسته بکند، هر معاملهای که باشد!
5⃣ و این عقیده هر چند که در کتاب دینی یهود وجود ندارد، اما آن را از دهان اَحبار خود گرفته و به هم منتقل کردهاند. و چون دین موسی (ع) را خاصّ یهود میدانند، نتیجه گرفتهاند که سیادت و تقدّم هم مخصوص #یهود است! و همین که کسی نسبتی با اسرائیل داشت، این مادهٔ شرافت و سیادت است! و معلوم است که وقتی این روحیه در قومی رخنه کند، چه فسادی در زمین بهپا میشود!
استیکر بسم الله الرحمن الرحیم و ذکر روزهای هفته
✡️ یهود و ادعای سیادت و شرافت (٣)
📚 یهود در تفسیر المیزان (قسمت هفتم)
1⃣ قرآن با ابطال ادّعای #یهود میفرماید: #کرامت الهی و محترم بودن در درگاه خدا آنقدر مبتذل و آسان نیست که هرکس خود را به صِرف خیال، منتسب به خدا کند یا به آن برسد و یا هر متکبر و فریبکاری انتساب خود را کرامت پنداشته و #نژاد خود و یا دودمانش را به ملاک همین انتساب خیالی، تافتهٔ جدابافته بداند!
2⃣ بلکه رسیدن به کرامت الهی شرایطی دارد و آن #وفای_به_عهد و پیمان خدا و داشتن #تقوا در دین خداست. اگر این شرایط تمام شد، کرامت حاصل میشود، یعنی آدمی مورد محبت و ولایت الهی قرار میگیرد؛ ولایتی که جز بندگان باتقوای خدا کسی به آن نمیرسد و اثر آن نصرت الهیه و حیات سعیدهای است که باعث آبادی دنیا و صلاح باطن اهل دنیا و رفعت درجات آخرتشان میشود.
3⃣ پس کرامت الهیه این است، نه اینکه خدای تعالی مردمی را بدون هیچ مزیّتی بر گردن همهٔ بندگان خود – چه صالح و چه طالح – سوار نموده و اختیار تام به آنان بدهد تا هر رفتاری دلشان خواست، با بندگان او بکنند:
👈 یک روز بگویند هیچ امّی و غیراسرائیلی حق چون و چرا در کار ما اسرائیلیان ندارد، روز دیگر بگویند: «تنها اولیای خدا ماییم و نه هیچ کس دیگر»، و روزی دیگر بگویند: «ما فرزندان خدا و دوستان اوییم»
🔸 و با مطلقالعنان گذاشتنشان، به سوی افساد در زمین و هلاک ساختن حرث و نسل هدایتشان کند.
📚 متن کامل شرح علامه طباطبایی بر آیهٔ فوق را در آدرس زیر بخوانید:
👉 http://jscenter.ir/judaism-and-islam/jews-in-quran/13446