🌸🌸
✍💢
کمک به نیازمندان
🌺عن النبی صلی الله علیه وآله:
《مَنْ أَعَانَ ضَعِیفاً فِی بَدَنِهِ عَلَی أَمْرِهِ أَعَانَهُ اللَّهُ عَلَی أَمْرِهِ وَ نَصَبَ لَهُ فِی الْقِیَامَةِ مَلَائِکَةً یُعِینُونَهُ عَلَی قَطْعِ تِلْکَ الْأَهْوَالِ ... وَ عَلَی عُبُورِ الصِّرَاطِ إِلَی الْجَنَّةِ سَالِماً آمِنا》
کسیکه ناتوانی را در کارهایش یاری دهد، خداوند او را یاری کند و در روز قیامت بر او فرشتگانی میگمارد که او را از خطرات منازل آخرت محافظت می نمایند ... و او را در حالی که سالم و در امان از پل صراط عبور می کند، به بهشت میرسانند🌺
بحار الانوار،ج ۱۰۱ص ۳۰۵.
#بمناسبت سالروز تخریب قبور مطهر ائمه بقیع (علیهم السلام)#
گرد و غبار غم زده خیمه به سینهام
من زائر قبور خراب مدینهام
آنجا که گریهها همه خاموش و بیصداست
هرکس بمیرد از غم آن سرزمین رواست
آنجا که بغض سینه گلوگیر میشود
حتی جوان ز غربت آن پیر میشود
خاکش همیشه سرخ و هوایش غباری است
از گریههای فاطمه آیینه کاری است
اهل مدینه باب عداوت گشودهاند
بر اهلبیت ظلم فراوان نمودهاند
هرکس دم از علی زده تخریب میشود
صدیقۀ مطهره تکذیب میشود
دنبال بی کساند که تنهاترش کنند
صیاد بلبلاند که خونین پرش کنند
از نسل هیزمند و به آتش علاقهمند
تفریحشان تمسخر هر نالۀ بلند
در خواب هم نشان حیا را ندیدهاند
نیروی خویش را به رخ زن کشیدهاند
بغض علی زبانه کشد از وجودشان
رنگ ریا گرفته همه تار و پودشان
روزی که راه حضرت صدیقه بسته شد
با ضربهای حریم ولایت شکسته شد
ظلمی اگر که هست از آن لحظه حاکی است
تصویر چادریست که در کوچه خاکی است
امواج یک صدا دلم آزار میدهد
گویا صدای صورت و دیوار میدهد
گویا به گوش میرسد از قصۀ فدک
آوای نیمه جان و ضعیف «علی کمک»
تصویر هر چه درد از آن صحنه شد بدیع
یک گوشهای ز غربت آن لحظه شد بقیع
اوراق خاطرات غیورانه نیلی است
هر چه که هست صحنۀ یک ضرب سیلی است
بیدرد مردمان زمان جان مرتضی
ما را رها کنید بمیریم زین عزا
روزی رسد ز سینه غم آزاد میکنیم
همراه منتقم حرم آباد میکنیم
گلدسته میزنیم چونان صحن کربلا
گنبد بنا کنیم چونان مشهد الرضا
ما داغدار سیلی ناحق مادریم
چشم انتظار منتقم آل حیدریم
عن الامام الحسن علیهالسلام:
《اَلنّاسُ اَرْبَعَةٌ:
فَمِنْهُمْ مَنْ لَهُ خُلقٌ وَ لا خَلاقَ لَهُ
وَ مِنْهُمْ مَنْ لَهُ خَلاقٌ وَ لا خُلقَ لَهُ
قَدْ ذَهَبَ الرّابِـعُ وَ هُوَ الَّذى لا خَلاقَ وَ لا خُلقَ لَهُ وَ ذلِكَ شَرُّ النّاسِ
وَ مِنْهُمْ مَنْ لَهُ خُلقٌ وَ خَلاقٌ فَذلِكَ خَيْرُ النّاسِ.》
مردم چهار دسته اند:
۱. دسته اى اخلاق دارند امّا بهره اى (از دنيا) ندارند.
۲. دسته اى بهره مندند اما اخلاق ندارند.
۳. دسته اى نه بهره اى (از دنيا) نه اخلاق دارند که اينها بدترين مردم اند.
۴. دسته اى كه هم اخلاق دارند، هم (از دنيا) بهره مندند كه اينان بهترين مردم اند.🌺
بحارالأنوار،ج۷۰ ص۱۰.
هدایت شده از شهبازیان
نقش *عین الملک بهایی پدر هویدا* در تخریب بارگاه قبور ائمه علیهم السلام در بقیع!
شرح دیدار یک فقیه عالیقدر ایرانی با ملک عبدالعزیز در سال 1345ق/
رسول جعفریان
داستان ملاقات شیخ عبدالرحیم صاحب فصول اصفهانی با ملک عبدالعزیز سعودی و موافقت با بخشی از خواسته های وی در حفظ قبور امامان می تواند پاسخ این پرسش را بدهد که چرا صورت قبور امامان در بقیع باقی ماند.
همیشه برای بنده این پرسش مطرح بود که چه طور شد که وهابیان پس از تخریب بقاع بقیع، صورت قبور امامان و برخی از صحابه و تابعین را حفظ کردند؟ چرا وهابیان این بخش بقیع را مانند قسمت های دیگر بقیع صاف نکردند؟
بخشی از علت آن ماجرا را در داستان شگفت زیر که در مجله خرد سال 1328 ش چاپ شده است، میتوان یافت.
شیخ عبدالرحیم صاحب فصول حائری (م 1327ش) از علمای تهران و بنیانگزار جامعه اخوان اسلامی است. عماد زاده مدیر مجله خرد در شماره نخست سال هشتم این مجله که در سال 1328 ش منتشر شده در مقاله ای تحت عنوان «مربی بزرگ اسلام» از وی به عنوان مؤسس جامعه اخوان اسلامی یاد کرده و ضمن مقدمهای ضرورت پرداختن به زندگی وی را مورد توجه قرار میدهد.
درشماره دوم نشریه خرد که زمان انتشار آن مقارن ایام حج شده است، با اشاره به وعدهای که در شرح خدمات و زحمات اجتماعی این پیشوای روحانی داده، سعی میکند تا به شرح خاطره ای از این روحانی در باره حج بپردازد.
عماد زاده مینویسد که ماجرای مربوط به آیت الله صاحب فصول را سال قبل، یعنی 1327 که صدرالاشراف امیر الحجاج بود به طور خلاصه منتشر و در اختیار شماری از حجاج قرار گرفته تا عنداللزوم به آن استناد کنند.
داستان از این قرار است که پس از تسلط وهابیان، مسلمانان از رفتن حج خودداری کردند. در این میان، یکی از روحانیون تهران در سال 1344 (یا 1345) ق با نام شیخ عبدالرحیم صاحب فصول همراه حدود هزار نفر از راه شام عزیمت حج کرد.
عبدالعزیز سعودی از این حرکت استقبال کرده و سعی کرد با استقبال از آنان نشان دهد که مشکلی با سایر مسلمانان ندارد و چنین نیست که آنان را کافر بشمارد.
به هر روی این عالم دینی، در بحبوحه ماجرای منازعه ووهابیان با مسلمانان به همراه شمار زیادی ایرانی راهی حج میشود.
او حس می کند که در این ایام دست پیش را دارد. لذا پیش از رسیدن ماه ذی حجه، ابراز می دارد که اگر اول ماه ذی حجه مطابق رأی سعودیها برای او ثابت نشود، شیعیان طبق نظر خود روز وقوف در عرفات را مطابق نهم ذی حجه که برای خودشان ثابت شده وقوف خواهند داشت.
وی این نظر خود را توسط محمد عبدالروؤف نماینده عبدالعزیز سعودی به پادشاه سعودی(پدرآل سعود) منتقل میکنند. وی به ایشان سلام رسانده و میگوید: شما حق دارید، هرچه میخواهید توقف کنید. حق مذهب شما هم همین است. اما خوشبختانه اختلاف نظری در اول ماه پدید نمیآید و همه مسلمانان یک روز واحد در عرفات وقوف پیدا میکنند.
پس از فراغت از حج، عبدالعزیز نماینده خود را برای عرض تبریک و تقاضای بازدید معظم له فرستاد و ساعتی را برای ملاقات وعده دادند. در این ملاقات شماری دیگر از ایرانیان از جمله آقای سید حسین بروجردی نماینده (یا کارمند) مجلس شورای ملی هم حاضر بودند. چند روز بعد موعد ملاقات دیگری گذاشتند.
در ملاقات دوم آیت الله فصولی حائری خطاب به عبدالعزیز گفتند: آیا تمام اصلاحاتی که منظور داشتید تمام شد، فقط خراب کردن قبور ائمه بقیع مانده بود؟
گفتنی است که این ملاقات و در واقع این سفر حج یکسال بعد از ماجرای خراب کردن قبور بقیع بوده که هنوز آثارقبور باقی بود و اگر آن سال مبادرت به ترمیم نمیشد امروز هیچ اثری از محل قبور باقی نبود.
*عبدالعزیز در پاسخ گفت: راست میگویی، ولی اینکار را من نکردم.* این عمل به تحریک سفیر ایران (که مسلمان نبوده و یکی از مسالک فاسد را داشته) انجام شد. ( *اشاره او به پدر هویدا یعنی میرزاحبیب الله پسر آقا رضا قناد شیرازی بهایی بود که آن زمان در جده مقیم بود و سرپرستی حجاج را داشت)*
آیت الله فصولی ضمن تأکید بر این که این شخص دشمن مذهب شما و ماست از او میخواهد تا به این امر رسیدگی کند. ملک قبول کرده و وعده میدهد که صورت قبور را تجدید کند. و چنین کرد، چنان که تا حال باقی است.
در این وقت شیخ عبدالرحیم فصولی پیشنهاد کرد که ملک دو صُفّه مسدّس از سنگ مرمر بسازد. یکی بالاتر باشد که صورت قبور روی آن باشد. یکی پایین تر که مردم بایستند و زیارت بخوانند. در اطرای این صفه بزرگ طاق نماهایی از سنگ مرمر ساخته شودکه فقط برای استراحت و نشستن مفید باشد ولی جای خوابیدن یا سکونت نباشد. ابدا طلا و نقره هم در آنها بکار نرود. ملک این نقشه را ظاهرا میپذیرد.
پس از رفتن، عبدالعزیز(پدر آل سعود) دستور میدهد تا متن آنچه بر آن توافق شده است روی کاغذی مارک دیوان جلاله نوشته و ثبت شود و برای آیت الله صاحب فصول(اصفهانی...مزارشان درخ آزادی تهران) ارسال شود.
ترجمه مت
هدایت شده از شهبازیان
نی که نوشته:
از عبدالعزیز پسر عبدالرحمن آل فیصل بسوی حضرت فاضل محترم الشیخ عبدالرحیم صاحب الفصول. سلام بر شما و رحمت خدا و برکات او.
و بعد تأکید میکنیم برای شما که قبه پیغمبری را احدی به بدی دست نخواهد زند و هرگز چنین چیزی به خاطر ما خطور نکرده است که کسی به بدی به آن دست بزنند (یعنی تخریب نخواهد شد). و برای پیغمبر حرمتی قائل هستیم که قابل مقایسه با هیچ حرمتی نیست.
اما مسائل قبور بقیع و آنچه از بنا متعلق به آن است، ما چنان چه به شما خبر دادیم، تابع شریعت اسلامیم، نه اهل بدعت، ما آمادهایم که از نظر شخصی مذهبی خود صرف نظر نموده، اوامر علمای مسلمین را از هر مذهب که باشد محترم بشماریم.
اما راجع به مذاکرات دیگر به زودی نظریه خود را برای شما بیان میکنیم. پس بزودی امر میکنیم که قبور بقیع را نظیف نموده و صاف کنند، مطابق آنچه در شرع جایز است، با کشیدن دیواری در اطراف آن که از پلیدی حفظ شود و باز برای شما تأکید میکنیم که ما منع نمی کنیم هیچ کس را از زیارت قبور بقیع. تا وقتی که زائرین طریق شرعیه و آداب دینیه را در زیارت پیروی کنند. ما دستور دادیم تا این نوشته شده در میان مردم انتشار یابد. این چیزی است که بیان آن لازم بود. خداوند شما را حفظ کند.
بدین ترتیب میتوان نشانی از پاسخ این پرسش پیدا کرد که چگونه شد که صورت قبور امامان باقی ماند.
متن این نامه که در سربرگ پادشاهی سعودی به مهر ملک عبدالعزیز است در تهران موجود میباشد.
عضویت در کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
🍀🍀🍀🍀 *ارزش خدمتگزاری به امام زمان(ع)*
امام صادق (ع) فرمود: لو أدرکتُه لخدمتُه أیام حیاتی (بحارالأنوار ج۵۱ ص ۱۴۸)
اگرعصر اورا درک کنم، تمام عمر، خدمتگزارش می بودم.
امام باقر(ع) فرمود: إنی لو أدرکتُ ذلک لاستبقیتُ نفسی لصاحب هذاالأمر (الغیبة، نعمانی ص ۲۷۳)
اگر آن زمان را درک کنم، خودم را برای صاحب الامر نگه می دارم. در زیارت نامه امام زمان (ع) بر خدمتگزارانش، صلوات می فرستیم: اللهم صل علیه و علی خدامه.
در دعای افتتاح، توفیق خدمتگزاری در دولت کریمه امام زمان( ع ) را درخواست می کنیم تا عزت دنیا وآخرت نصیبمان گردد: اللهم انّا نرغب إلیک فی دولة کریمة ... و تجعلنا فیها من الدعاة إلی طاعتک والقادة إلی سبیلک وترزقنا بها کرامة الدنیا والآخرة.
*التماس دعای فراوان*
🕌زیارت حضرت صاحب العصر و الزمان #حضرت_امام_مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در روز جمعه
🔆السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَيْنَ اللَّهِ فِي خَلْقِهِ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نُورَ اللَّهِ الَّذِي يَهْتَدِي بِهِ الْمُهْتَدُونَ وَ يُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ
السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخَائِفُ
السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْوَلِيُّ النَّاصِحُ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا سَفِينَةَ النَّجَاةِ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَيْنَ الْحَيَاةِ
السَّلامُ عَلَيْكَ، صَلَّى اللَّهُ عَلَيْكَ وَ عَلَى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ
🔆السَّلامُ عَلَيْكَ، عَجَّلَ اللَّهُ لَكَ مَا وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَ ظُهُورِ الْأَمْرِ
🔆السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مَوْلايَ، أَنَا مَوْلاكَ عَارِفٌ بِأُولاكَ وَ أُخْرَاكَ، أَتَقَرَّبُ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى بِكَ وَ بِآلِ بَيْتِكَ، وَ أَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ وَ ظُهُورَ الْحَقِّ عَلَى يَدَيْكَ
وَ أَسْأَلُ اللَّهَ أَنْ يُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ أَنْ يَجْعَلَنِي مِنَ الْمُنْتَظِرِينَ لَكَ وَ التَّابِعِينَ وَ النَّاصِرِينَ لَكَ عَلَى أَعْدَائِكَ، وَ الْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْكَ فِي جُمْلَةِ أَوْلِيَائِک🌺