ثواب صدقه در شب و روز جمعه هزار برابر است💯💯
🌷امام صادق(ع):
اَلصَّدَقَةُ لَيْلَةَ اَلْجُمُعَةِ بِأَلْفٍ وَ اَلصَّدَقَةُ يَوْمَ اَلْجُمُعَةِ بِأَلْفٍ.
📙مستدرک الوسائل، ج۶، ص۱۰۶
🍃آیتالله بهجت:
♨️بلا، با صدقه رفع میشود؛ اگرچه محکمِ محکم شده باشد. نه اینکه فقط روایت است که صدقه، دافع بلیات است؛ نخیر، درایت هم هست.
میدانیم که از لطف و احسان است که شارع فرموده: «إِسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَة»
🌧یعنی روزی را با صدقه نازل کنید.
📗 گوهرهای حکیمانه، ص١٣٧
☔️@sedaybaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍زنگ انشاء...
شجاع ترین آدما کیا هستند؟
☔️@sedaybaran
☀️⁎ૢ෴༻🌼༺⁎ૢ෴⁎ૢ⁎☀️
☘میرزا جواد آقا ملکی تبریزی :
روز #جمعه گر چه تمام ساعت و لحظه های آن شریف و گران بها و نورانی است،
💥ولی در این روز ساعتی هست که از همه ساعات این روز افضل و برتر است و دعا در آن ساعت مورد قبول واقع می شود،
و آن بنابر آنچه از اخبار به دست می آید و از بعضی از بزرگانی که در این گونه موارد مورد وثوق اینجانب بوده اند به من رسیده، آخرین ساعات روز جمعه که وقت خواندن دعای سمات است می باشد.
اللهم عجل لولیک الفرج
☀️⁎ૢ෴༻🌼༺⁎ૢ෴⁎ૢ⁎☀️
☔️@sedaybaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه کار کنیم حجاب در جامعه رونق بگیره ؟🏕
☔️@sedaybaran
┄┅─✵🍃✨﷽✨🍃✵─┅┄
يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اِغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إلاَّ أَنْتَ .
امروز از خدای مهربان ...🌸
قشنگترین، آرامشبخشترین،
و بهترین یکشنبه را برایتان آرزومندم
دلتون شاد و وجودتون پر برکت...!
سلام صبحتون بخیر✨🌈
در دعای نماز یکشنبه ما رو فراموش نکنید🙏
☔️@sedaybaran
صـــــدای بــــاران....☔
#معجزه_ی_ادب 12 ✨بسمالله الرحمنالرحیم✨ 💔حتماً شنیدید که امام حسینعلیه السلام بعد از اینکه حرّ ر
#معجزه_ی_ادب 13
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
یه سوال☝️
⁉️چرا اهلبیت(ع) بیشتر از کلمۀ ادب استفاده کردهاند؛ نه کلمۀ اخلاق؟
✍ مفهوم ادب رو طراحان دین ما طراحی کردن ولی مفهوم اخلاق به این معنایی که امروز بین ما رایجه، زیاد اینگونه نیست و بیشتر یک مفهوم وارداتی به حساب میاد.
🔻در اینجا میخوایم بین دو مفهوم اخلاق و ادب، مقایسهای صورت بدیم تا روشن بشه که چرا اهلبیت(ع) بیشتر از کلمۀ ادب استفاده کردن تا از کلمۀ اخلاق؟
✔️ضمن اینکه معنای «خُلق» و اخلاق در اون زمان با این چیزی که امروز به معنای اخلاق میشناسیم، متفاوت بوده است.
💮اصطلاح رایجِ «علم اخلاق» یا اون چیزی امروز به نام «اخلاق» میشناسیم، از ملکات نفسانی صحبت میکنه، یعنی از صفاتی صحبت میکنه که برای انسان «ملکه» شدن و به عبارت دیگه در وجود انسان نهادینه شدن.
⚜کلمۀ اخلاق به جمعِ کلمۀ «خُلق» ترجمه شده و خلق را هم به «روحیات پایدار و باثبات انسان» معنا کردن و بعد هم علمی تعریف کردن به نام «علم اخلاق».
☔️@sedaybaran
💢وقتی میگن «علم اخلاق»، منظورشون علمی هست که از روحیات باثبات یا همون «ملکات» ما صحبت میکنه؛ از صفاتی که بخش قابل توجهی از این صفات به صورت ژنتیکی به ما منتقل میشن
🔰مثل اینکه میگیم: من مثل پدرم، «صبور» یا «عجول» هستم، یا من مثل مادرم «مهربون» یا «بد زبون» هستم...
🚸اینها خُلقیاتی است که در افراد ایجاد میشه و انسانها معمولاً موفق نمیشن خُلق خودشون رو زیاد تغییر بدن.
⁉️علم اخلاق از این موضوع بحث میکنه که خُلق انسانها چیه یا اگر چطور باشه بهتره و یا چطوری میتونیم این ملکات رو به دست بیاریم؟
🌀مثلاً اینکه شما باید خُلق شجاعت داشته باشید، نه ملکۀ ترس و زبونی، و خُلق سخاوت داشته باشید، نه خساست ،خُلق حسادت نداشته باشید و مواردی از این دست. یعنی علم اخلاق از «ملکات» صحبت میکنه.
☔️@sedaybaran
📜وقتی در متون قدیم دینی نگاه میکنیم، میبینیم که غالباً وقتی از کلمۀ اخلاق یا خُلق استفاده میشه منظور «ملکات یا روحیات باثبات» نیست بلکه منظور نحوۀ «معاشرت» یا «حُسن معاشرت» هست.
✨نمونش این آیۀ کریمۀ قرآنه که میفرماید: «ای پیامبر! تو بر یک خُلق عظیم استوار هستی؛ وَ إِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظیمٍ» قلم_۴
📚مفسرین میگن: منظور از خلق عظیم، حُسن معاشرت پیامبر اکرم(ص) و سعۀ صدری است که از خودشون نشون میدن، و منظور این نیست که «ای پیامبر! تو دارای ملکات بسیار باعظمتی هستی» البته پیامبر اکرم(ص) دارای ملکات بسیار عظیم بودند،
🔆ولی در اینجا منظور اینه که «ای پیامبر! تو خیلی خوب با مردم کنار میای و خیلی حُسن معاشرت داری»
🌺صفاتی از قبیل استوارى بر حق، صبر در مقابل آزار مردم و خطاکاریهاى اراذل و عفو و اغماض از آنان، سخاوت، مدارا، تواضع و امثال اینها بود که پیامبر در رفتارشون با مردم رعایت می کردن.
👈 در اینجا «خُلق» بیشتر معنای «رفتاری» داره تا معنای «قلبی».
💐وقتی گفته میشه «مکارم اخلاق داشته باشید» منظور اون فضایلی هست که در رفتار انسان دیده میشه و زیاد به ملکات درونی انسان نگاه نمیکنه.
☔️@sedaybaran
صائب به ادب باش که گردون ز حوادث
صد دست برآورده براي ادب تو...🌸
اللهم صل علیمحمد و آل محمد و عجل فرجهم
رهبر معظم انقلاب: در این قضایای کرونا خب به طبقات ضعیف، بلکه طبقات متوسّط واقعاً ضربه خورد از لحاظ زندگی و معیشت. آن کاری که در آستانهی ماه رمضان شروع شد، آن خدمت مؤمنانهای که همه در آن شرکت کردند، خیلی کار باارزشی بود، توانست غم های خانوادههایی را کم کند.
من امروز هم معتقدم که این نهضت تعاون و احسان را مجدّداً مردم عزیز ما شروع کنند. البتّه قطع نشده، لکن لازم است یک مقداری توسعه پیدا کند و بار دیگر فضای کشور را طراوت بدهید، کودکانی را شاد کنید، خانوادههایی را برخوردار کنید، پدرمادرهایی را از دغدغهی معاش فرزندانشان نجات بدهید؛ این کاری است که مردم میتوانند بکنند. هر کسی هر مقداری که میتواند، هر جوری که میتواند، به این کار کمک کند.
این را هم نگویند که حالا مثلاً به فلان خانواده از دو طریق یا سه طریق فرض کنید که یک چیزی رسید؛ خب برسد. اگر چنانچه بتوانند با نظم و ترتیبی انجام بدهند که منظّم و مرتّب باشد، البتّه بهتر است، اگر هم نشد، اشکالی ندارد.
فقط مراقبت بشود که کسی از قلم نیفتد و مردم بتوانند ان شاء الله برخوردار بشوند. این، کشور را طراوت میدهد، به کارها برکت میدهد، لطف و فضل الهی را متوجه شما میکند.
☔️@sedaybaran
رهبر معظم انقلاب:
در این قضیّه[کرونا]، توسّل عمومی خیلی چیز مهمّی است. و [فقط منحصر به] این دعای هفتم صحیفهی سجّادیّه که خب عدّهی زیادی خواندند و عمل کردند نیست؛ دعاهای مختلف. دعا کنید، از خدا بخواهید، تضرّع کنید و طلب کنید از خدای متعال. بخصوص جوانها، بخصوص دلهای پاک و صاف که مثل آب زلال، بعضی از دلها روشنند؛ دعای اینها میتواند کاملاً مستجاب بکند؛ «دعای نیمشبی رفع صد بلا بکند»
ان شاء الله. ۹۹/۴/۲۲
☔️@sedaybaran
💥شیطان موفقیتهای دیگران را به رخ شما میکشد!
🔍اگر انسان دنبال تکلیف خدا بگردد و آنجا که تکلیف میآید، بایستد و عمل کند، همهٔ رشدها را خداوند برای او رقم میزند.
اما اگر با تدبیر خود دنبال رشد خودش باشد، به هیچ کُجا نمیرسد.
⭕️خدای متعال، متناسب با شخص و ظرفیّتِ هرکس، زمینهٔ رشدی برای او فراهم کرده است و زمینهٔ رشدش، انجام تکلیفی است که متوجه اوست؛
🤕برای مثال، انسانی که مادری مریض دارد، میفهمد که باید وقتش را برای او بگذارد؛ اما اگر برود کار دیگری انجام دهد، رشدش در آن کار نیست.
تمام تلاش شیطان این است انسان را از آن نقطهٔ حرکت، به مسیر دیگری بکشاند.👌
🔄 ممکن است نقطهٔ حرکتِ ما، با نقطهٔ حرکتِ فرد دیگر، متفاوت باشد؛ اما شیطان ما را فریب میدهد و میگوید: ببین که فلانی چطور به کمال رسید! تو هم همان مسیر را برو!
📌مثلاً رشد حضرت یوسف(ع) در یک امتحان خاصی است و رشد حضرت موسی(ع) در امتحان دیگری است. نمیشود که حضرت موسی رشد خودش را در امتحان حضرت یوسف دنبال کند.
🕊حضرت موسی باید از امتحان خودش موفق بیرون بیاید. رشد حضرت موسی در زندانرفتن نیست...
👤استاد میرباقری
☔️@sedaybaran
💕مولا جان...!
ای که می دانی ندارم غیر درگاهت پناهی
دیگر از من برمگردان روی خود، گاهی نگاهی...
شبهای جمکران یادش بخیر...!
صـــــدای بــــاران....☔
#معجزه_ی_ادب 13 ✨بسم الله الرحمن الرحیم✨ یه سوال☝️ ⁉️چرا اهلبیت(ع) بیشتر از کلمۀ ادب استفاده کرد
#معجزه_ی_ادب 14
✨بسمالله الرحمنالرحیم✨
✅در ادامه مباحث به طور خلاصه باید گفت "خُلق" به معنای «آداب اجتماعی» است اما "ادب" هم شامل آداب شخصیه و هم آداب اجتماعی.
✍گفته میشود پیامبر اکرم(ص) فرمودن: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق»
🗞البته سند این روایت خیلی سند قویای نیست و ابوهریره این روایت رو از پیامبر(ص) نقل کرده ، ولی اگه این سخن از پیامبر اکرم(ص) باشه، وقتی میخوایم این روایت رو ترجمه کنیم، باید بگیم،
🌺پیامبر(ص) فرمود: «یکی از اهداف بعثت من این بود که سطح معاشرت مردم رو بالا ببرم»
🚫یعنی معنی کلام پیامبر(ص) این نیست که: «من مبعوث شدهام تا ملکات نفسانی رو تکمیل کنم» البته اشکال نداره که اینجوری ترجمه کنیم، منتها مشکل از اینجا آغاز میشه که شما وقتی به ملکات نفسانی بیش از حدّ تأکید کنید و در اون متوقف بشید، به هیچ نتیجهای نمیرسید.
🧐مثلاً کسی که ذاتاً آدم خسیس یا حسودی آفریده شده ، نباید بهش گفت: «تو عجب آدم بدی هستی!» همونطور که در روانشناسی رشد پیاژه گفته میشه که بچه از سه سالگی حسادت رو بهطور طبیعی در خودش حس میکنه، و با بچههای دیگه، احساس رقابت پیدا میکنه. در حالی که نه آدم بدیه و نه اینکه در بروز این حسادت، مقصر هست.
⛔️تکلیف ما این نیست که به ملکات بپردازیم. مثلاً همون آدمی که حسود بود، ممکنه خیلی مهربون و متواضع هم باشه، در حالی که برای رسیدن به این تواضع، زحمتی نکشیده و تلاشی نکرده ، بلکه این تواضع مربوط به شخصیتشه که به صورت ژنتیکی از پدر و مادرش به ارث برده .
〽️ لذا اصلاً جا نداره به خاطر این تواضع، به او آفرین گفته بشه.
☔️@sedaybaran
👤شخصی از امام صادق(ع) پرسید: فتوت چیه و به چه کسی جوانمرد میگن؟
🌷حضرت فرمود: خودِ شما فتوت رو چجوری تعریف میکنید؟
👤عرض کرد: اینکه اگه به ما نعمت دادن شکر کنیم و اگه ندادن صبر کنیم.
🌷حضرت فرمود: سگهاى مدینه هم همینطور رفتار مىکنن! اگه بهشون چیزی ندید صبر میکنن و اگه چیزی بدید تشکر میکنن
👤اون شخص گفت: آقا جان شما فتوّت رو تعریف کنید؟
🌷حضرت فرمود: فتوت نزد ما اینه که اگه به ما نعمت دادن ایثار مىکنیم و اگه به ما نعمت ندادن، شکر مىکنیم؛
📚میزان الحکمه/حدیث12
💥پس باید یه اتفاقی در ما بیوفته و یه کار فوقالعادهای انجام بدیم و الا اگه بخوایم طبق خُلق و خوی طبیعی خودمون رفتار کنیم که فایده نداره و رشد و تکاملی پیدا نکردیم.
😒اینکه شما یه مقدار حسود هستی و یه مقدار هم مهربون و متواضع هستی، زیاد مهم نیست، نه بد بودنِ حسادت شما، زیاد بده و نه خوب بودن مهربونی شما زیاد خوبه، چون اینها خُلقه و خُلق هم زیاد اهمیت نداره.
♻️صفاتی که از پدر و مادر به ما ارث میرسه، یا صفاتی که در اثر فصل یا ماه تولد برای ما پیش میاد، یا صفاتی که در نتیجۀ اینکه در کدوم منطقۀ جغرافیایی زندگی میکنیم، برای ما پیش میاد، چه صفات خوبی باشن و چه صفات بدی باشن، چندان اهمیت ندارن.
✔️🔺 اگه منظور از علم اخلاق هم بحث کردن از این صفات باشه، برای ما اهمیت و اصالت نداره.
☔️@sedaybaran
👌✨اونچیزی که اهمیت داره اینه که بتونی با هوای نفس خودت مخالفت کنی. مثلاً تو به صورت ژنتیکی سخاوتمند هستی ولی خداوند تو رو امتحان میکنه به اینکه یک جایی اصلاً سخاوت به خرج ندی، یعنی برخلاف سخاوتمندی خودت رفتار کنی.
⛔️در این امتحان، نباید بگی: «من کلاً سخاوتمند هستم، پس بذار سخاوت خودمو نشون بدم، مردم هم از این سخاوت خوششون میاد!»
🔱چون اینجا خداوند از تو انتظار داره که مبارزه با هوای نفس کنی. اونچیزی که خدا از ما میخواد، مخالفت کردن با نفس هست، و این مخالفت کردن همیشه علیه صفات بد نیست، بلکه گاهی باید با صفات خوب خودت هم مخالفت کنی، مثلاً گاهی امتحان تو اینه که با سخاوت خودت مخالفت کنی.
🤛اون کسی که سخاوت نداره و خساست داره، امتحانش اینه که با خساست خودش مبارزه کنه. خداوند به او میفرماید: من میخوام ببینم تو چقدر میتونی با خساست خودت مبارزه کنی؟
👏چنین کسی اگه بتونه یک مبلغ نسبتاً کم مثلاً دو هزار تومن هم صدقه بده، برای اون که آدم خسیسی هست، خیلی کار سختی محسوب میشه و خیلی نیاز به مبارزه با نفس داره، لذا این کار در نزد خدا خیلی ارزش داره.💯
🍂ولی ممکنه یه آدم سخاوتمند، دو میلیون تومن هم صدقه بده و این کارش برای خدا ارزشی نداشته باشه...
✅ اونچیزی که برای خداوند مهمه ملکات اخلاقی ما نیست، بلکه مبارزه با هوای نفس ماست. به عبارت دیگه، ما برای اخلاق به دنیا نیومدیم، بلکه برای تقوا و ادب به دنیا اومدیم تو اینا مبارزه با هوای نفس وجود داره نه تو اخلاق!
🔆خداوند میفرماید: «براى انسان جز آنچه تلاش کرده هیچ نصیب و بهره اى نیست؛ لَیْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى»نجم/39
✨خداوند در اینجا نفرموده: برای انسان جز ملکاتش هیچ بهرهای نیست! چون معنا نداره خداوند یک ملکاتی رو به کسی بده و اونم بر اساس همون ملکات یک کارایی انجام بده و بعد انتظار پاداش هم داشته باشه!
⁉️🤔پس خود انسان در این میان چه تلاشی کرده و چه ارزش افزودهای تولید کرده ؟!
☔️@sedaybaran
چو باشی با ادب یابی معانی
چو باشی بی ادب زو باز مانی
🌺اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محبوبترین سید دنیا،
🌺تولدت مبارک🌺
☔️@sedaybaran
┅─✵🍃✨﷽✨🍃✵─┅
پروردگارا...!
ما بندگان خاشع و خاضع توییم
که دربارگاه رحمت ورافت تو ،
قرار گرفته ایم...🕊✨
یاریمان کن تادر وسوسه ها و
جاذبه های سقوط آفرین گناه نلغزیم
ودرهمه حال وهمه جا تورا
ناظروشاهداعمال خویش ببینیم🕊✨
یا انیس المومنین...!
ما را آنچنان کن،
که یادت دردل
نامت برلب
مهرت درجان
وعشقت برحیاتمان
روشنایی وگرما ببخشد...🕊✨
🍃ܓ🌼سلام بر همه عزیزان،
صبحتون بخیر، روزتون سرشار از برکت و آرامش
☔️@sedaybaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روز زیارتی امام رضا جان♥️
السلام علیک یا شمس الشموس یا امام رئوف...🕊✨🌈
23 ذی القعده
☔️@sedaybaran
🌷 آداب و اعمال توصیه شده در شب و روز دحوالارض
❶روزه گرفتن
روز دحوالارض از چهار روزی اسٺ ڪہ در تمام سال به فضیلٺ روزه گرفتن، ممتاز اسٺ و در روایتے آمده اسٺ ڪہ روزه اش مثل روزه هفتاد سال است؛ و در روایت دیگر ڪفاره هفتاد سال است و هر ڪہ این روز را روزه بدارد و شبش را بہ عبادت بہ سر آورد برای او عبادت صد سال نوشتہ مےشود.
❷شب زنده داری:
احیا و شب زنده داری این شب، برابر با عبادت صد سال است.
❸ذڪر فراوان خدا
❹غسل:
انجام غسل مستحبے بہ نیت روز دحوالارض.
❺خواندن دو رڪعٺ نماز، نزدیڪ ظھر بہ این ڪیفیٺ:
در هر رڪعٺ بعد از حمد "پنج مرتبہ سوره الشّمس" بخوانید
و بعد از سلام نماز بگویید:
«لا حَوْلَ و لا قوَّهَ اِلّا بِالله العلی العظیم»
سپس این دعا را بخوانید:
یا مُقیلَ الْعَثَراتِ اَقِلْنی عَثْرَتی یا مُجیبَ الدَّعَواتِ اَجِبْ دَعْوَتی یا سامِعَ الْاَصْواتِ اِسْمَعْ صَوْتی وَ ارْحَمْنی و تَجاوَزْ عَنْ سَیئاتی وَ ما عِنْدی یا ذَالْجَلالِ وَ الْاِکْرام.
معنےدعا:
ای درگذرنده لغزشھا، از لغزشم درگذر! ای اجابت ڪننده دعاها! دعایم را مستجاب ڪن! ای شنوای آوازها! صدایم را بشنو و به من رحم ڪن و از بدیھایم و آنچه نزد من است درگذر! ای صاحب جلالٺ و بزرگواری.
❻ خواندن دعایی ڪه با این عبارت شروع میشود:
اللّهمّ یا داحِی الْکعبهَ وَ فالِقَ الْحَبَّه (به مفاتیح الجنان، بخش اعمال مربوط به دحوالارض مراجعه ڪنید)
❼ زیارت امام رضا (ع):
زیارت امام رضا(علیهالسلام) یکی از بهترین و با فضیلتترین عمل مستحبی این روز است.
☔️@sedaybaran
🌷 امام صادق علیه السلام:
سنگین ترین عملی که روز قیامت در ترازوی اعمال گذاشته می شود، صلوات بر محمد (ص) و اهل بیت ایشان است.
📗 وسائل شیعه، ج۷
☔️@sedaybaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خوابم نمیبره
تا ندم آقا بهت سلام...💔
حسین خلج
☔️@sedaybaran