🔺راهبرد ایران در مواجهه با تحولات آذربایجان!
▫️ آذربایجان، کشوری که زمانی بهعنوان همسایهای استراتژیک برای ایران شناخته میشد، حالا در کنار اسرائیل و تحت حمایت غرب قرار گرفته است. این تغییر جهت نه تنها امنیت منطقه را به چالش کشیده، بلکه ایران را با سوالی اساسی مواجه کرده: آیا ایران میتواند در برابر این تهدیدات امنیتی ایستادگی کند یا تنشهای جدید، قدرت بازدارندگی ایران را در منطقه به آزمون خواهد کشید؟
🔹 خرید سیستمهای دفاعی پیشرفته از اسرائیل، بهویژه سامانههای موشکی، و همکاریهای اطلاعاتی میان تلآویو و باکو، زنگ خطر را برای تهران به صدا درآورده است.
▫️ سیاستهای غرب در قبال آذربایجان، عمدتاً در جهت مقابله با نفوذ ایران و روسیه در این منطقه بوده است.
🔹ایران باید همزمان به گسترش نفوذ خود در میان اقلیتهای شیعه در آذربایجان، بهویژه در شمال این کشور، بپردازد. در کنار آن، ایران باید با استفاده از دیپلماسی قوی و همکاریهای منطقهای با کشورهای همسایه مانند روسیه، ترکیه و ارمنستان، از تأثیرات منفی غرب و اسرائیل در آذربایجان جلوگیری کند.
▫️اگر ایران در برابر این تهدیدات، بهویژه نفوذ اسرائیل در آذربایجان و حمایتهای غرب از این کشور، سکوت کند، این امر میتواند پیامهای منفی برای کشورهای دیگر ارسال کند. جهان شاهد خواهد بود که ایران در برابر تهدیدات امنیتی نهتنها پاسخگو نبوده، بلکه از یک قدرت بزرگ منطقهای به یک قدرت منفعل تبدیل شده است. / محمدعلی رستملو، فعال رسانهای و خبرنگار
🌐 https://v-o-h.ir/?p=45805
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
7.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 گزارش شبکه KFN کره جنوبی از رزمایش نیروهای مسلح ایران
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
8.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 لحظاتی با نوجوانان معتکف امسال
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
در ستایش شورشی به ظاهر آرام علیه دنیایی پرهیاهو؛
🔻اعتکاف، محفلی برای تغییر "عادات مدرن" و "انس" با خوبی ها
#تأملات
▫️برخی از رفتارهای انسان، رفتارهایی از سر عادت هستند؛ حتما برای شما هم اتفاق افتاده که کاری را ناخواسته و از روی تکرار و عادت انجام داده اید و بعد از آن، ملتفت به آن فعل و رفتار شده اید؛ عادت، رفتاری خودکارشده است که آن کار را بدون فکر کردن انجام میدهیم که عامل اصلی ایجاد عادت هم چیزی نیست جز تکرار یک فعل و انس با یک عمل.
🔹 از منظر دینی و البته بسیاری از روان شناسان، که از ابعاد مختلف به انسان شناسی می پردازند؛ انسانها محصول عادات و اُنس هایشان هستند؛ به نحوی که این ویژگی از انسان ها جدایی ناپذیر است. لذا برای هر انسانی مهم است که بداند در مسیر زندگی با چه چیزهایی مأنوس شده است؟ در تمام ادیان شریعت محور، رفتارها و افعال و مناسکی وجود دارد که برخی از آنها روزانه، برخی هفتگی، برخی ماهانه و سالانه تکلیف شده است و انسان را به اُنس با آنها سوق می دهد؛ چون این یک سنت الهی برای آدمیان قرار داده شده است تا راه برایش آسان شود و به کارهایش سرعت دهد.
▫️آنچه از روایات ما نیز بر می آید این است که بیشتر از بزرگی و ثقالت عمل، بر دوام و تکرار عمل تأکید شده است؛ امام علي عليه السلام می فرمایند: قَليلٌ تَدومُ عَلَيهِ ، أرجى مِن كَثيرٍ مَملولٍ مِنهُ .(نهج البلاغة : الحكمة 278) یعنی عمل اندك كه بر آن مداومت ورزى، از عمل بسيار كه از آن خسته شوى اميدوار كننده تر است.
یا در روایت دیگری از امام باقر علیه السلام در کافی شریف مرحوم کلینی، در باب «بَابُ اسْتِوَاءِ الْعَمَلِ وَ الْمُدَاوَمَةِ عَلَيْهِ» آمده است: عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِيسَى عَنْ حَرِيزٍ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (ع) قَالَ: أَحَبُّ الْأَعْمَالِ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَا دَاوَمَ عَلَيْهِ الْعَبْدُ وَ إِنْ قَلَّ. یعنی محبوبترین عمل، عملی است که عبد بر آن مداومت دارد؛ هر چند کوچک باشد.
🔹 توجه داشته باشیم این تکرار، عادت و انس به حدی مهم است که ائمه وقتی توصیه ای مستحبی به مومنی داشتند می فرمودند: اگر در زمان خودش نتوانستی انجام دهی، قضایش را بجا بیاورید؛ و این هم دلیلی جز بر اصرار بر تکرار و پیدا کردن عادت نیست.
▫️ ممکن است سوال شود که چرا این همه اصرار بر عادت و اُنس وجود دارد؟ دلیل آن را می توان در روایتی از امیرالمومنین پیدا کرد که فرمودند: العادَةُ طَبعٌ ثانٍ .(غرر الحکم، حدیث ۷۰۲) یعنی تکرار، اُنس و عادت می آورد؛ عادت، شباهت می آورد و شباهت به حد طبع ثانوی می رسد. به همین جهت توصیه شده که در هر حالتی فعل خیر را ترک نکنید؛ امیرالمومنین می فرماید: علَيكَ بِإدمانِ العَمَلِ في النَّشاطِ و الكَسَلِ (غرر الحكم : 6117) حتی در حال کسالت هم، دست از مداومت بر عمل برندارید!
🔹 حال که در ایام اعتکاف رجبیه هستیم، فرصتی است برای تغییر عادات؛ تأکید بر عادات خود و دوری از عادات بد؛ بالأخص عاداتی که ماحصل زندگی در دنیای مُدرن است. دنیایی که انسان ها را به تکاپو انداخته و تمام مشغولیت انسانها را تأمین امورات دنیوی او ساخته است؛ زندگی ای دایره وار و تکراری که عجین با زیست مجازی شده، به نحوی که بُعدی از ساحات زندگی بشری شده است و زندگی بدون آن، قابل تصور نیست و حتی طبیعت ثانویه ای برای انسان ساخته است.
▫️در واقع ما در چنین دنیایی، مناسکی همچون اعتکاف داریم که به دور از تمام هیاهوهای زندگی مدرن، تو را دعوت به سه روز خلوت کرده است، آن هم حتی المکان در مسجد جامع شهر و در جمع سایر مؤمنان و از تو خواسته می شود تمام شئون دنیوی را رها کنی به حدی که اگر معامله ای انجام دهی اعتکافت را باطل کرده ای!
🔹 آری اعتکاف، برنامه ای برای ساختن عادات خوب در راستای بندگی فردی و اجتماعی است و راهکاری برای نفس کشیدن و رهایی از قید و بندهایی که زندگی مدرن برای انسان معاصر ساخته است. / حجت الاسلام ابراهیم شریفی؛ پژوهشگر حوزوی
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 مدح زیبای امیرالمومنین توسط شهید مدافع حرم، حامد بافنده
▫️شهید حامد بافنده که تصاویر دلداری دختر خردسالش توسط سردار سلیمانی در ذهن ها ماندگار شد (پیوند)، یکی از مدافعان حرم ایرانی بود که داوطلبانه برای دفاع از حریم اهل بیت عصمت و طهارت (ع) همراه با رزمندگان فاطمیون عازم سوریه شد و بعد از مدتی در سوم اردیبهشت ماه 96 توسط تروریستهای تکفیری به شهادت رسید.
▫️شهید بافنده با نام جهادی علیرضا امینی متولد 1366 و اصالتا اهل مشهد اما ساکن شهر رفسنجان بود. او یکی از مداحان اهل بیت (ع) بود که در مراسم یادبود همرزمان شهیدش هم حضور داشته و مداحی میکرد. صدای گرم او که در مراسمهای مختلف برای فاطمیون میخواند، یادش را در دلهای رزمندگان مقاومت جاودانه کرد. (پیوند)
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
🔺از قدرت نمایی حماس در قالب توافق آتش بس تا ادامه بمباران غزه!
▫️مهمترین خبر این روزها، "توافق و آتشبس رژیم صهیونیستی با حماس" است. قبل از اینکه بپرسید کدام طرف پیروز است، یک بار دیگر تیتر خبر را مرور کنید:
توافق رژیم صهیونیستی با حماس!
🔹حماس، یک طرف توافق است. کل این جنگ برای نابودی حماس بود. سران رژیم هر از گاهی میگفتند هدف این جنگ به پایان رساندن حاکمیت حماس در غزه است. و حتی ادعا میکردند: "حماس تمام شد".
▫️اما حالا دستوپا میزنند که حماس شروط را بپذیرد. پس حماس هست و صرف بودنش شکست اینهمه جنایت رژیم را آشکار میکند.
دیروز بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گفته بود:
🔹"حماس را نمیتوان تنها با راهحل نظامی شکست داد. برآورد ما این است که حماس به همان اندازه که نیرو از دست داده، نیروی جدید نیز جذب کرده است. تداوم وضعیت جنگ به اقتصاد اسرائیل آسیب میزند. غزه اسرائیل را در عرصه بینالمللی منزوی کرده و باعث بیثباتی شده است.". / وحید یامین پور
▫️از سوی دیگر دیروز شبکه سیبیاس گزارش داده اسرائیل و حماس بر سر اصول پیشنویس یک توافق به موافقت دست یافتهاند و در صورتی که همه چیز خوب پیش برود این توافق در هفته جاری نهایی خواهد شد.
🔹طبق گفته مقامهای آمریکایی و اسرائیلی چنانچه جزئیات نهایی مورد تأیید قرار گیرند و اسرائیل هم این پیشنویس را به تأیید برسد اجرای آن میتواند از آخر هفته (یکشنبه) آغاز شود.
▫️همزمان بمباران چادرهای آوارگان در باشگاه الاهلی در محله شیخ رضوان واقع در غرب شهر غزه، چندین شهید و مجروح برجای گذاشت.
🔹 الجزیره به نقل از منابع بیمارستانی در نوار غزه گزارش داد: «تعداد شهدای بمباران مناطق مختلف نوار غزه از صبح سهشنبه تاکنون به ۶۳ نفر رسیده است.
▫️در حمله اسرائیل به خانهای در دیرالبلح واقع در مرکز نوار غزه که آوارگان در آن نگهداری میشوند، ۱۱ فلسطینی به شهادت رسیدند».
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بازنشر به بهانهی درگذشت مرحوم حجتالاسلام والمسلمین سقای بیریا؛
📽 ماجرای ماموریت ویژه علامه مصباح برای شاگردانش!
▫️حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدناصر سقای بیریا، از شاگردان مبرز علامه مصباح، دیشب و در شام میلاد امیرالمومنین علیهالسلام دار فانی را وداع گفت.
▪️مجموعه خبری و تحلیلی صدای حوزه نیز این فقدان تلخ را به خانواده آن مرحوم و جامعه علمی حوزه و دانشگاه تسلیت عرض می کند.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🔺درسی از اعتکاف با طعم برنامه ریزی درست برای طلاب!
#تآملات
#صدای_طلاب
▫️ایام طلبگی در حوزه علمیه حضرت ولیعصر عج بناب برای برنامه اعتکاف برنامهریزی میکردیم در این ایام مرحوم آیتالله اشتهاردی نیز مهمان حوزه بودند در محضر حاج آقای بنابی حفظهالله از ایشان جهت سخنرانی برای معتکفین دعوت کردیم.
▫️قبول نکردند، اصرار کردیم عصبانی شدند و فرمودند من که معتکف و روزه نیستم با چه رویی برای معتکفین و روزهداران سخنرانی کنم، مقام اینها بالاتر از من است!
🔹حاج آقای بنابی این خاطره درسآموز را بارها نسبت به برنامهریزی برای طلاب یادآور میشدند؛ کسانی که در امور مدیریت حوزه نقش دارند باید با حالات و روحیات علمی و معنوی طلاب سنخیت داشته باشند!
🔹دلیل ابتر بودن بسیاری از سیاستگذاری ها و برنامهریزیها در حوزه و دیگر مراکز فرهنگی و دینی غفلت از این امر مهم و حساس است.
🔸بسیاری از طلاب با انگیزههای بالای معنوی و آرمانهای انقلابی با گذر از موانع مختلف وارد حوزه علمیه میشوند، اما اگر افراد بیانگیزه رسوب یافته در ساختار، متولی برنامهریزی باشند، یخ زدگی و انجماد فکری و روحی آنها به برنامهها نیز منتقل خواهد شد! / حجت الاسلام رسول حسن زاده
#حوزه_علمیه
#سیاستگذاری
✍️ توجه شود که بیان این خاطره به معنای نادرست بودن حضور مبلغین ارجمند غیر معتکف در مراسمات مختلف اعتکاف نیست؛ جهت بیان این خاطره همان تلاش حداکثری برای وجود سنخیت بین طلاب و برنامه ریزان است.
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
📽 چطور می توان با "بچه های نسبتا بد" حرف زد؟! ✍️ ... واقعا چطور می شود با این نوجوانان کانکت شد و ح
21.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نمایشی از مرجعیت های فکری متفاوت نسل نو، این بار در صداوسیما؛
📽 نوجوان ایرانی و دکارت!
➕ چطور می توان با "بچه های نسبتا بد" حرف زد؟!
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🔻توصیه های اجرایی ناظر به شهرسازی به جای تولید نظریه های میدانی ناظر به مسأله!
#صدای_طلاب
1️⃣ رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار استاندار قم: شهر قم باید جلوه تمدنی و پیشرفت شهری مناسب داشته باشد! (25 دی ماه)
2️⃣ آیت الله اعرافی: قم حرکت دهنده جامعه به سمت تمدن اسلامی است؛ شهر قم سازنده انقلاب و حرکت دهنده جامعه به سمت تمدن اسلامی و الهام بخش در جهان است، در همه کارها همچون معماری و شهرسازی این روح فرهنگی و معنوی باید مورد توجه باشد. (تیرماه 1403)
✍️ پی نوشت؛ حال باید پرسید که اگر مدیران اجرایی شهر قم از ما بپرسند آیا در کنار این توصیه ها، نسخه ای اجرایی هم ارائه می کنیم یا نه چه پاسخی دریافت خواهند کرد؟ یا حوزه چه خواهد گفت اگر مدیران شهری بپرسند آیا حوزه علمیه خود را موظف به ارائه مدلی اجرایی برای حکمرانی در حوزه های مختلف مدیریت شهری می داند؟ آیا حوزه می تواند قم را به عنوان یک نمونه آزمایشی و پایلوت به عنوان شهر معیار و آرمانی نظام اسلامی، راهبری کند؟ تا در قدم بعدی، صحبت از قم در مقیاس تمدن اسلامی هم مطرح شود...
▫️ امیدوارم جواب این سوالات، بله باشد و صرفا بنده طلبه از آن بی خبر باشم چرا که معتقدم حوزه ظرفیتی فراتر از این حرف ها دارد اما بدلایلی معلوم و نامعلوم نتوانسته بدرستی از ظرفیت عظیمش استفاده کند...
➕مدیر حوزه های علمیه: تأکید رهبر معظم انقلاب بر لزوم تولید نظریه های میدانی ناظر به مسأله قبل از تولید محتوا
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
نمایشی از مرجعیت های فکری متفاوت نسل نو، این بار در صداوسیما؛ 📽 نوجوان ایرانی و دکارت! ➕ چطور می تو
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
🔺معتقد به دستهبندیهای نسل Z، آلفا یا بتا نیستم / امسال یک میلیون نفر معتکف شدند
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، در جلسه شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
▫️معتقد به دستهبندیهایی مانند نسل Z، آلفا یا بتا نیستم. این دستهبندیها بیشتر شبیه به یک بازی است که ما را وارد آن کردهاند. بهعنوان مثال، ویژگیهایی که به دهه ۷۰ یا ۸۰ نسبت میدهند، در دهههای ۳۰ و ۴۰ نیز وجود داشته و کم هم نبوده است. تنها تفاوت در این است که ابزارهای رسانهای امروز بسیار قویتر شدهاند.
🔹 هر نسل دارای سطوح و طبقات متعددی است. تحقیقات میدانی و پیمایشهای صورتگرفته نشان میدهند که در دهههای مختلف، از ۶۰ تا ۸۰، حداقل هفت سطح متفاوت وجود دارد؛ بنابراین نباید تمام برنامهریزیها را تنها بر اساس بخشی از نسل متمرکز کرد. از طرفی، غفلت از این بخشها نیز اشتباه است. همه این گروهها باید در برنامهریزیها مدنظر قرار گیرند.
🔸 برای مثال، در برنامه اعتکاف، امسال یک میلیون نفر ثبتنام کردهاند. این مشارکتها نشاندهنده عمق باورها و هویت دینی در بخشی از جامعه است و نباید نادیده گرفته شود. از سوی دیگر، جوانانی که حتی هویت ایرانی خود را از دست دادهاند نیز نیازمند توجه ویژه هستند. در برنامهریزیها باید همه گروهها را دید و برای هر یک از آنها برنامهای مناسب طراحی کرد.
▫️نسل جوان به موسیقی سنتی اقبال دارند، حتی ترکیب موسیقیهای پاپ و سنتی را میپسندند، حتی برخی از بزرگان ما، اجرای برخی از موسیقی رپ را نیز بدون اشکال دانستهاند. سازهایی مانند گیتار و پیانو، اگرچه سازهای سنتی نیستند، اما در موسیقی سنتی امروز استفاده میشوند. این نشاندهنده تحول و ترکیب دستگاههای موسیقی است. با این حال، آنچه اهمیت دارد، این است که هویت ایرانی اسلامی در موسیقی و دیگر هنرها ظهور و بروز داشته باشد.
🔹 اگر نتوانیم در یک سال چند مشکل اساسی جامعه را حل کنیم، دیگر جلسات و مباحث ما، جز اتلاف وقت و تکرار حرفهای بینتیجه، فایدهای نخواهد داشت. حکمرانی موفق در هنر و فرهنگ، در گرو عملگرایی و حل مسائل است، نه برگزاری جلسات و مباحث شعاری.
#صدای_حوزه:
✍️ به نظر می رسد دیدگاه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر رد دسته بندی های جمعیتی مرسوم، می تواند منجر به بی توجهی بیشتر به نسل نو شود؛ تقلیل تفاوت نسل فعلی با نسل های قبلی به صرف دسترسی بیشتر به امکانات رسانه ای می تواند محصول عدم شناخت درست نسل نو و دست کم گرفتن اثرات زندگی رسانه ای باشد.
🔹 باید بپذیریم که با نسلی کاملا "متفاوت" مواجه هستیم نه با همان نسل های قبلی به اضافه اندکی تفاوت؛ البته می پذیریم که قبول تفاوت های عمیق نسلی هم لزوما مساوی با پذیرفتن دسته بندی های رایج جهانی نیست و می توان دسته بندی های بومی و دیگری پیشنهاد داد!
🔸برای دفاع از تفاوت های عمیق نسلی که در روزگار فعلی حالتی بی سابقه به خود گرفته است حرف بسیار است اما دیدگاه هایی که ما را به سمت عدم امکان گفتگو با نسل نو سوق می دهند نیز بهره ای از واقعیت نبرده اند!
➕ چطور می توان با "بچه های نسبتا بد" حرف زد؟!
➕ آیت الله اعرافی: لازم است تمرکزی داشته باشیم برای جامعه بزرگی که دغدغه های ما را ندارند:
🌐 https://v-o-h.ir/?p=45322
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
26.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 آشنایی با دکتر افتخارزاده، سرکردهٔ فعلیِ انجمن حجتیه
🔺از مواضع علیه انقلاب و امام در حساسترین شرایط کشور تا تحریفِ تاریخِ اسلام و عاشورا
▫️همراه با تصاویر دیده نشده از برخی سران انجمن حجتیه
▫️به مناسبت ۲۶ دی؛ سالروز فوت شیخ محمود حلبی، موسس انجمن حجتیه / فرقه نیوز
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh