📌برق ملت، گروگان مذاکرات دولت/
گره زدن مساله برق به مذاکرات وین، خط خبری جریان دولت و رسانههای اصلاحطلب
🔹روزنامه فرهیختگان در یک تیتر و عکس انتقادی شیک نوشته: سرنوشت تاریکی، آیا در ۱۰۰ روز پایانی دولت، مساله #قطعی_گسترده_برق حل شدنی است؟ بنظر میرسد اوج تیترهای این روزنامه جایی باشد که گفته: اگر چرخ سانتریفیوژها می چرخید. با این توضیح که در برخی کشورهای توسعه یافته، ۷۰درصد برق کشور، از بخش هسته ای تامین می شود اما این رقم در ایران،تنها "یکدرصد" است.
🔹وطن امروز از دومین روز #تظاهرات_ضد_اسرائیلی در لندن گزارش داده و از تدبیر خاموش، صف دوباره مرغ و سقط برنامه های فرزندآوری در کشور تیتر زده است. لازم به ذکر است که ایران از نظر نرخ باروری، در رتبه ۱۴۶جهان قرار دارد.
🔹 #بانیان_وضع_موجود، ضد مشارکت عمل می کنند. این تیتری است که روزنامه جوان کار کرده است و ابطال پذیری برجام، عبارتی است که بر روی عکس صفحه نخست رسالت دیده می شود.
🔹آرمان ملی به نقد #احمدینژاد و سوال هایی که پاسخ نداده، پرداخته است و همچنین تصویب FATF را برای خالی شدن دست مخالفان برجام، ضروری خوانده است.
🔹آفتاب یزد، #قطعی_برق و آسیب هایش برای بیماران کرونایی و امتحانات دانش آموزانرا مطرح کرده و در کنارش به #مذاکرات_وین و ضرورت ادامه اش پرداخته است که این ملازمه و یکجانشینی در صفحه نخست، تداعی کننده یک مهندسی و تعمد در تحمیل یک هزینه برای کسب یک امتیاز از خستگی ذهنی ملت است.
🔹اعتماد، به پرسش و پاسخ از حقوقدان جوان #شورای_نگهبان پیرامون احراز صلاحیت ها پرداخته و مساله جنسیت و کاندیداتوری زنان را برجسته کرده است.
🔹روزنامه شرق نیز سه محور، ۱.فشار بر شورای نگهبان با احتمال #ردصلاحیت برخی از کاندیداها، ۲.رویای دوم خردادی اصلاحطلبان که در کمال ناباوری، ریاست جمهوری را فتح کردند و ۳. انشقاق در جبهه اصولگرایی و چرخش به سمت لاریجانی را به عنوان محورهای عملیات روانی امروز خود کار کرده است.
🔹ارگان رسمی دولت نیز درباره #شایعه_سازی علیه صلاحیت نامزدها را تیتر نخست خود قرار داده و در عکس صفحه اول و تیترهای حاشیه ای، رپرتاژ خدمات دولت در این روزهای پایانی و تداوم مذاکرات وین را در دستور کار قرار داده است که این پوشش ندادن نابسامانی هایی چون #بورس قرمز، قطعی برق و #گرانی اقلام، تکنیک گزینش گویی اتاق فکر رسانه ای دولت می تواند تلقی شود.
#خوانش_تحلیلی
صدای حوزه 💢 @sedayehowzeh
📌بهانهای به نامِ #اختیارات_رئیسجمهور
🔹«به دوندهای گفتند: اگر جامی در کار نیست، چرا اینقدر میدوی؟ جواب داد: برای سرگرمی و تفریح!»
🔹قوه مجریه یکی از میدانهایی است که اگر با تلاش و تدبیر همراه شود میتواند از تأثیرگذارترین و مهمترین بخشها در جهت بهبود فرهنگ و اقتصاد یک جامعه باشد؛ آن هنگام که قبل از ورود به این عرصه با ساز و کار و حوزه اختیارات آن واقف بود.
🔹چند سالی است که بهانهای با نام اختیارات ریاستجمهوری دستاویز خوبی برای فرار از بیتدبیریها و بیعرضگیهایِ مدیریتی شده است؛ میگویند رئیسجمهور هیچکاره است و یا اختیاراتش بسیار محدود است! «زهی خیال باطل».
🔹اما سؤال اساسی اینجاست؛ اگر اختیارات رئیس قوه مجریه در مدیریت اجرایی کشور و عزل و نصبها، اختیاری هیچوپوچ است، پس چرا کاندیدای ریاست میشوید، و اگر اختیاراتش محدود است، پس چرا شعارهای نامحدود و ریشهای میدهید؛ بنابراین یا دروغ میگویید و یا بیاطلاع هستید؛ اگر هم نه دروغ است و نه بیاطلاعی، پس به دنبال قدرت و مقام هستید؛ در هر فرضی شما محکومید، و حرفتان باطل.
🔹بلکه به عکس، ریاستجمهوری دارای بیشترین، تأثیرگذارترین و بیواسطهترین مدیریتها در کشور است. همانطور که در قانون اساسی به همین مطلب تصریح شده است؛ از این رو به سه اصلِ مهم قانون اساسی مرتبط با موضوع بحث اشاره خواهیم کرد:
1️⃣ اصل یکصد و سیزدهم: پس از مقام رهبری رئیسجمهور عالیترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط می شود، بر عهده دارد.
2️⃣ اصل یکصد و بیست و ششم: رئیسجمهور مسئولیت امور برنامه و بودجه و امور اداری و استخدامی کشور را مستقیماً بر عهده دارد و میتواند اداره آنها را به عهده دیگری بگذارد.
3️⃣ اصل یکصد و بیست و هشتم: سفیران به پیشنهاد وزیر امور خارجه و تصویب رئیسجمهور تعیین میشوند. رئیسجمهور استوارنامه سفیران را امضا میکند و استوارنامه سفیران کشورهای دیگر را میپذیرد.
🔹بنابراین افرادی که تمایل به کاندیداتوری و حضور در صحنه رقابت قوه مجریه دارند، هماکنون به قانون اساسی نگاهی بیندازند تا اگر اختیارات رئیسجمهوری را در حد و اندازههای تغییر شرایط کنونی نمیبینند، بیجهت وارد میدان رقابت نشده و عمرگرانبهای خود و مردم را تلف نکنند.
✍️ علی کردانی
#سیاسی
#انتخابات_۱۴۰۰
صدای حوزه 💢 @sedayehowzeh