عاشورا، ایستگاه تاریخی یا دینامیزم اجتماعی؟
🔻سه نوع دانش داریم برای بررسی شرایط و مختصات گذشته، حال و آینده. گذشته را تاریخ بررسی می کند. حال را جامعه شناسی ارزیابی مینماید و آینده پژوهی نیز آتیه بشر را محور بررسی خود قرار میدهد. آنچه که محل بحث و توجه ماست، این است که کمتر تاریخی در خدمت جامعه شناسی قرار میگیرد.
🔹بدین معنا که جامعه شناسی که از تاریخ جامعه خود، برای سنت سازی و تحلیل یا ساخت اجتماع بهره مند شود خیلی نادر است. دلیلش تفاوت ها، تغییرات و تحولات بنیانی در گذر زمان است که از رغبت تحلیلگر اجتماعی برای فلشبک زدن میکاهد.
🔹اما آنچه که در تاریخ دینی خود شاهد هستیم این است که عاشورا بعد ۱۴۰۰سال، ظرفیت بررسی و کمک به جامعه شناسی را دارد.
🔹برای ساختن جامعه ای نوین، به یک تاریخ قوی نیاز ضروری داریم. واقعه کربلا دارای ظرفیت ها و ظرافت هایی است که می تواند فاصله زمانی را درنوردیده و برای الانِ ما، نسخه رهایی داشته باشد.
🔹جزییات حماسی، عاطفی و #راهبردی دهه تاریخی محرم، توانسته تمام این سالها زنده بماند و زنده کند. چقدر این تاریخ، دارای حیات است. عجیب آنکه چقدر رادیواکتیو دارد و چقدر پویا و فعال است.
🔹فقط یک #ذخیره_معرفتی_مقدس میتواند توامان توان تحلیل و سنجش فروپاشی اخلاقی، انحراف اجتماعی و تحریف سیاسی را داشته باشد؛ والا قطعات تاریخ، بسته شده، سوگیرانه و کم سو هستند و بیشتر در حد یک مناسبت تقویمی مورد بهره برداری قرار میگیرند.
🔹مثل #حادثه_اتمی_هیروشیما و ناکازاکی که مسئولین ژاپنی در همین #المپیک، نتوانستند اجازه تکریم و یادآوری آن را از گردن کلفت های ورزشی و سیاسی اروپایی و آمریکایی بدست آورند.
🔹استیون اسپیلبرگ، سعی داشت با #نجات_سرباز_رایان، برای آمریکا تاریخ حماسی بسازد. در انتهای فیلم از زبان کاپیتان اچمیلر خطاب به سرباز رایان گفت: «جیمز، سزاوارش باش، لیاقتش [کاری را که برایت انجام شد] را داشته باش.» و فیلم با برافراشته شدن پرچم ایالات متحده پایان یافت.
یا جک باور در سریال ۲۴ تمام تلاشش را کرد تا چهرهای غالب و درجه یک از آمریکا در ذهن مخاطب القا کند. امروز، سینما تمام قد، در خدمت تاریخسازی و #هویتسازی قرار گرفته ولی باز هم توان تاریخ سازی اش را هرسال باید بهروز رسانی کند.
🔹تاریخ برای بسیاری از جوامع در حد ویترین و آلبوم خاطرات است و کارایی ندارد ولی تاریخ عاشورا برای ما یک انقلاب اجتماعی، یک #فقه_سیاسی و یک فرهنگ انقلابی را تدارک میبیند.
🔹در زیباتربن حالت، تاریخ طلایی عاشورا از حال هم گذر میکند و در خدمت آیندهپژوهی قرار میگیرد. #مهدویت، افقی است که فقط از دریچه عاشورا قابل درک و تصور است.
🔹آن مبدا حماسی، با رسیدن به این مقصد مقدس چنین نظریهای را نشان خواهد داد که تمام حق در برابر تمام باطل خواهد ایستاد. کما اینکه خالص ترینهای زمان، یعنی همان ۷۲نفر خاص، در یک #غربال_تاریخی همچون طوفان نوح، مقابل تمام ابتذالها و میانمایه های زمانه خود ایستاده و یک تاریخ را از سقوط نجات دادند.
🔹عاشورا فقط یک ایستگاه تاریخی نیست بلکه یک دینامیزم اجتماعی است که فراتاریخی عمل کرد. آری عاشورا تاریخ را نجات داد و مردمسازی کرد. الان هم در صدد جامعهسازی است و اگر کار درست را انجام دهیم، فردا را هم بدست ما خواهد ساخت.به حول و قوه الهی...
✍علیرضامحمدلو، #سردبیر پایگاه خبری_تحلیلی #صدای_حوزه
🆔 @sedayehowzeh
7.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ببینید| چگونه حججی بین المللی شد و رسانه های جهانی را تسخیر کرد؟
🔺 مستند کوتاه «راهی که از سر گرفتم»
🔻همه چیز از یک عکس شروع شد؛ غروب، بیابان، خیمهی سوزان و آسمانی که انگار گریه میکرد اما اشک شیرمرد ایرانی را نمیبیند.
🔺#عاشورا دوباره به تصویر کشیده میشود و خیر و شر در یک قاب...
🔹رهبر معظم انقلاب (مدظله):خداوند شهید حججی را مثل یک حجتی در مقابل چشم همه گرفت...
#شهید_حججی
#مدافع_حرم
#حاج_قاسم
🆔 @sedayehowzeh
🔊 #شیعه ی تراریخته!
🔺 یک جامعه نیز مثل یک موجود زنده ممکن است ژنی بیرونی به آن تزریق و جزء ژنوم آن شود و به نسل بعد منتقل شود؛ میشود شیعه تراریخته!
🔹 اشتباه نگیر ! قصه عمیق تر از عکس بالا یا عزاپارتی و حتی پاپ-مداحی هاست!
▪️ فرهنگ شاهان، چه ژنهایی به شیعه تزریق کردند؟!
#مدرنیته مشغول چه دستکاریِ ژنتیکی بر تشیع است؟!
تشیع اصیل و ارگانیک چه ریختی است؟!
▫️حجت الاسلام محسن قنبریان
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
🔊 نشست وضعیت شناسی حوزه و روحانیت: حوزه، تدریس، تبلیغ؛ مخاطرات و حمایت ها 🔺این نشست هم اکنون با حضو
🔊 عدم شناخت حوزه از «لسان قوم» جامعه امروز/اسلام شناسی، تخصص و مهارت های زندگی، لازمه تحول در معیشت طلاب
🛎نشست وضعیت شناسی حوزه و روحانیت با حضور حجت الاسلام وحید حاجی آقازاده و حجت الاسلام دکترسیدمهدی موسوی، در محل #صدای_حوزه:
🔺حجت الاسلام حاجی آقازاده:
🔹شأن حوزه، صیانت از دین و تبلیغ آن است، ضریب فقاهت چه جایگاهی در آن دارد؟ طلبه فارغ از اینکه کلامی یا فقیه باشد باید به سوی قوم و طایفه خود برگردد و با تبلیغ نقش خود را ایفا کند. این چه ساختاری است که در حوزه ایجاد شده است که طلبه هرچه فاضل تر می شود از فضای طایفه ی خود دور تر می شود و متاسفانه این را برای خود شأن می داند؟!
🔺حجت الاسلام سیدمهدی موسوی:
🔹یکی از مشکلات بزرگی که امروزه در فضای عمومی جامعه و حتی در حوزه به صورت خاص وجود دارد نگاه های جزیرهای به موضوع است؛ به این معنا که تبلیغ را جداگانه بحث میکنیم، تدریس را جداگانه، دین را جدا از اسلام شناسی جداگانه بحث می کنیم و ...
🔹اشکال اساسی این است که ما فقه را به مکاسب ۲۰۰ سال پیش تقلیل داده ایم و بسیاری از ابواب فقهی را طلبه نمی داند؛ ما باید به سراغ فقه های تخصصی برویم.
📎متن کامل نشست:
v-o-h.ir/?p=21378
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| آسیبهای آزادی پوشش در غرب
⁉️ چرا تو کشورهای غربی که محدودیتی در پوشش وجود نداره، مشکلی پیش نمیاد؛ ولی شما گیر دادید به روسری؟!
🔷 در کشورهای غربی آستانه تحریک پذیری افزایش پیدا کرده و رفته رفته موجب ناهنجاریهایی در رفتار جنسی مانند همجنسبازی و... شده است
#حجاب
#خانواده
🆔 @sedayehowzeh