🔰«مؤمن به طاغوت» کیست؟
🔘چرا بعضیها ضعف آمریکا را باور نمیکنند؟
🔘«مؤمن به طاغوت» ممکن است اهل نماز و روزه هم باشد!
🔻در قرآن کریم، دربارۀ «طاغوت» دو تعبیر مهم و عجیب وجود دارد: یکی «ایمان به طاغوت» و دیگری «عبد طاغوت». خدا در قرآن میفرماید: «بعضیها مؤمن به طاغوت هستند» واقعاً معنای این جمله چیست؟ مؤمن به طاغوت چه ویژگیهای دارد؟
🔻به نظر میرسد «مؤمن به طاغوت» کسی است که:
1️⃣- آنقدر تحت تأثیر هیمنۀ طاغوت است، یا آنقدر شیفتۀ نظام طاغوتی است که عیبهای طاغوت را نمیبیند.
2️⃣- سخنان طاغوت را بهصورت تعبدی و بدون تحقیق و بررسی میپذیرد و عیوب طاغوت را برای خودش توجیه میکند.
3️⃣- تفکر و منش طاغوتی را آنقدر معقول میداند که حتی آن را مقدّس میشمرد!
4️⃣- به خودش اجازۀ اندیشیدن در نقد طاغوت نمیدهد.
🔺همۀ این ویژگیها در غربزدگان دیده میشود. تمدن غرب با همۀ ویژگیهای مثبتی که احیاناً میشود برای آن برشمرد، یک تمدن طاغوتی است؛ چون در ساختار و ذات خودش نمیتواند حقوق انسانها را رعایت کند.
🔻اگر به یک غربزده بگویید که «آمریکا ضعیف است و احمقانه رفتار میکند» باور نمیکند؛ چون به قدرت و هوشمندی آمریکا ایمان آورده است، هرچند موارد نقض آن را آشکارا میبیند.
🔻حتی در مواردی که بهصورت تجربی ضعف و حماقت آمریکا را برای او اثبات میکنید و به او میگویید «دیدی که در این موارد ضعیف است!» هرگز قبول نمیکند و میگوید: نه، آنها حسابشده عمل میکنند! این ناشی از ایمان او به طاغوت است.
🔻کسی که حماقت دشمنان دین را باور نکند، نوعی ایمان به طاغوت دارد. امام خمینی(ره) عمیقاً کافر به طاغوت بود، به همین دلیل میفرمود: «آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند»
👌مؤمن به طاغوت، ممکن است نماز بخواند و روزه هم بگیرد؛ اما باورش این است که ما نمیتوانیم بدون یک ساختار طاغوتی زندگی کنیم. غربزدگی، ایمان به طاغوت و ساختار اجتماعی و سبک زندگی طاغوتی است.
👤علیرضا پناهیان- ۹۶.۱۱.۱۶
🚩دانشگاه صنعتی شریف
👈🏻صوت و متن:
panahian.ir/post/4530
@Panahian_ir
❔ چگونه به حقیقت اخلاص برسیم؟
◾ رهبرانقلاب: از پیغمبر اکرم صلواتاللَّهوسلامهعلیه نقل شده است که فرمود: «إنَّ لِکُلِّ حَقٍّ حَقیقَةً.» هر چیزی دارای حقیقتی است و یک روح و یک معنا و یک حقیقت دارد. «وَ ما بَلَغَ عَبدٌ حَقیقَةَ الاِخلاصِ.» بنده به حقیقت #اخلاص و به آن معنای حقیقی اخلاص نمیرسد «حَتّی لایُحِبَّ أن یُحمَدَ عَلی شَیءٍ مِن عَمَلٍ لِلّه.»(۱) (این خیلی سخت است؛ این، مرتبهاش از آن مراتب بسیار بالاست) مگر اینکه دوست نداشته باشد که مردم او را برای هیچ یک از کارهایی که برای خدا انجام میدهد، #ستایش کنند.
◽ مثلاً فردی است که کار را برای دیگران انجام نمیدهد: برای خاطر خدا #نماز میخواند، #ختم_قرآن میگیرد، کار خیری انجام میدهد، احسان و کمک و صدقهای میدهد و مجاهدتی برای خدا میکند. اما دوست میدارد که مردم بگویند: «ایشان چقدر آدم خوبی است.» کارش رابرای مردم نکرده است. کار را برای خدا انجام داده و تمام شده؛ اما از مدح مردم و از اینکه مردم از او تعریف کنند، خوشش میآید. میفرماید این، آن مرتبهی عالی اخلاص نیست.
👈 مرتبهی عالی اخلاص این است که این را هم دوست نداشته باشد. اصلاً کاری به کار مردم نداشته باشد! میخواهند بدانند، میخواهد ندانند. میخواهد خوششان بیاید، میخواهد خوششان نیاید. نگاه کند ببیند خدا از او چه خواسته است و دقیقاً آن را انجام دهد. ۱۳۷۱/۱۲/۰۴
۱) بحار الأنوار، ج۶۹ ، ص۳۰۴.
🏴 @Khamenei_ir
راز استغفار پيامبر اكرم(ص) و ائمه معصومين(ع) چيست؟ اين مسأله چگونه با عصمت آنان سازگار است؟ به عبارت ديگر با اينكه پيامبران و ائمه(ع) معصوم بودند و مرتكب گناه نمىشدند، پس چرا در دعاهايشان از فزونى گناه استغفار مىكردند؟
🌱استغفار و توبه داراى مراتب و درجاتى متناسب با عاملان آن است. توبه گنهكاران از گناه است و توبه اهل سلوك از پرداختن به غير خدا و توجه به غير حق مىباشد. توبه و استغفار اولياى الهى و معصومان نيز مرتبهاى بالاتر دارد.
🌱 آنان چون مستغرق در ذات جميل الهى اند و توجه به مقام ربوبى - كه كمال مطلق است - دارند، وقتى به خود و اعمال خويش مىنگرند؛ با تمام عظمت و بزرگى آن اعمال، آنها را در برابر عظمت بى نهايت الهى بسيار كوچك و مايه سرافكندگى و شرمندگى مىبينند.
🌱مانند آنكه مهمترين دارايىاش مقدارى آب گلآلود بود و آن را براى سلطان هديه برد و چون فر و شكوه شاهى را بديد از آنچه آورده بود سخت شرمسار و سرافكنده گرديد.
🌱آرى امام على(ع) همان عبادتى را كه افضل از عبادت ثقلين است در برابر جمال و جلال الهى، برگ سبز درويش مىبيند و سر به زير مىافكند و اين خود يكى از عالىترين مراتب عبوديت مطلقه و فناى فى الله است.
🌱از طرف ديگر امام راحل در كتاب «آداب الصلاه» در شرح حديث نبوى
«ليغان على قلبى وانى لاستغفرالله كل يوم سبعين مره» فرمودهاند: روبهرو شدن با برخى مانند ابوجهلها و ابوسفيانها موجب كدورت مىشدند و بر قلب پيامبر(ص) زنگار مىزدند.
از اين رو حضرتش براى زدودن اين زنگار استغفار مىفرستد.
🌱از اين رو مىتوان گفت استغفار براى اولياى الهى بيشتر جنبه دفع دارد و براى ما جنبه رفع دارد؛ يعنى ما استغفار مىكنيم تا لغزشهايى كه مرتكب شدهايم بخشيده شود و آنها استغفار مىكنند تا نلغزند و اصلاً گناه سراغ آنها نيايد علاوه بر اينكه نفس استغفار، براى ايشان عبادت است. آن بزرگان با عبادت و اطاعت درجات عصمت خويش را شدت مىبخشند لذا استغفار و توبه در بالا رفتن درجات عصمت آنها دخالت دارد.
🕋 @p_eteghadi 🕋
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥زمزمه صلوات خاصه امام رضا(ع) توسط رهبرانقلاب
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥زمزمه صلوات خاصه امام رضا(ع) توسط رهبرانقلاب
@Farsna
چه خوب فرمود رسول اکرم که هرکس که در جهاد با ما شرکت کرد، صِرف اینکه برود در میدان جنگ و شجاعتش را نشان بدهد، خیلی از افراد دشمن را هم از میان ببرد، کافی نیست. ما باید تحلیل کنیم که این فردِ مجاهد برای چه مجاهده میکند؟ اگر برای خدا و رسول است قبول است؛ ولی از کجا که این مجاهد به امید اینکه غنیمت ببرد مجاهده نمی کند؟ از کجا که او به امید اینکه زن اسیری نصیبش بشود مجاهده نمی کند؟ فرمود هرکس که با این هدفها مجاهده کند،[مقصدش] هم همین هاست و از اینها بالاتر نخواهد رفت.
📗آشنایی با قرآن ۳، ص ۹۵
💠ترویج آثار شهیدمطهری به زبان روز
http://eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be
در عیون اخبار الرضا از قول امام رضا علیه السلام نقل شده که از امام جعفرصادق علیه السلام پرسیدند چه سرّی است که قرآن هرچه زمان بیشتر بر او می گذرد و هرچه بیشتر تلاوت میشود بر طراوت و تازگی اش افزوده می گردد؟ امام فرمود: لِانَّ الْقُرْآنَ لَمْینْزَلْ لِزَمانٍ دونَ زَمانٍ وَ لِناسٍ دونَ ناسٍ برای اینکه قرآن تنها برای یک زمان و نه زمان دیگر، و برای یک مردم و نه مردم دیگر، نازل نشده، بلکه برای همه زمانها و همه مردم نازل شده است.
📙آشنایی با قرآن، ج ۱ صفحه ۲۹
💠ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
http://eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be