🔴 #آمار | در کشورهای غربی، مردان چند درصد بیشتر از زنان دستمزد میگیرند؟
🔸نگاهی به یه آمار قابل تامل که به شما میگه در کشورهایی که ادعای برابری زن و مرد رو دارن در شرایط کاری یکسان آقایون چند درصد بیشتر از خانمها دستمزد میگیرند.
🔸رهبر انقلاب: مزد زن همین الان در بسیاری از کشورهای غربی برای کـارِ مشابه با مرد، کمتر از مرد است. ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
@seraj1397
.
🔴 #آمار | مقایسه عملکرد روسای بانک مرکزی
🔸همتی با بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار درآمد و ذخایر ارزی در سال ۱۳۹۷، هنوز تحریمها شروع نشده بود، برای غارت اقتصاد و تامین منافع بنگاهها، بانکها و اشخاص وابسته به دولت دوازدهم (کارگزاران و اصلاح طلبان) و سایر وابستگان به حاکمیت، (با ناموسی کردن دلار!) قیمت دلار را بدون هیچ گونه توجیه و منطق اقتصادی بیش از ۳ برابر کرد!
ایادی کارگزارانی که بر همه جا از بانک مرکزی تا رسانهها تسلط داشتند، عوامل اجرایی کودتای ارزی سال ۱۳۹۷ بودند.
🔸باید دید محمدرضا فرزین همانند همتی، کمیجانی و صالحآبادی، کارگزار و دست نشاندهٔ بنگاهها و بانکهای فاسد و رانتی «خصولتی، خصوصی و دولتی» (با سرکوب ارزش ریال) خواهد بود یا خیر؟
@seraj1397
.
🔴 #آمار | غرامت ۴۴۰ میلیاردی فوتبال ایران
‼️سهم استقلال و پرسپولیس؛ ۲۰۰میلیارد تومان
🔸اشتباهات مدیران فوتبالی در فوتبال ایران باعث رقم خوردن یک فاجعه ۴۴۰ میلیاردی طی سالهای اخیر شده است!
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
❌ متن شبهه: 👇👇
چرا برخی از فرزندان بنیانگذاران انقلاب، به ضدانقلاب پیوستهاند؟
✅ پاسخ به شبهه: 👇👇
🔸برخی از این اتفاق میخواهند چنین نتیجه بگیرند که مثلاً اگر نـوه امامخمینی(ره) با انقلاب همراه نیست، پس اساساً راه امام اشتباه بوده است!
🔸حضرت علی(ع) در کلامی بسیار حکیمانه میفرمایند: «إِنَّ دِينَ اللَّهِ لَا يُعْرَفُ بِالرِّجَالِ بَلْ بِآيَةِ الْحَقِّ وَ اعْرِفِ الْحَقَّ تَعْرِفْ أَهْلَه»
حقانیت دین خدا با شخصیتها شناخته نمیشود بلکه با نشانههای حق شناخته میشود. حق را بشناس تا اهل حق را بشناسی.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي)، ج۲، ص۲۹۶
🔸ما نباید بر اساس رفتار اشخاص، به دنبال حق و باطل بگردیم. یک شخص ممکن است در طول زندگی اش چندین بار موقعیت خود در جبهه حق و باطل را تغییر دهد.
🔸برخی نیز میخواهند بگویند اگر امام شخصیت باتقوا و خودساختهای بود، پس باید میتوانست فرزند یا نوهاش را درست تربیت کند.
🔸پسر نوح و عبدالله افطح و جعفر کذاب که فرزند امام معصوم بودند هم منحرف شدند. انحراف فرزند دلیل بر انحراف پدر نیست. هر انسانی بر اساس قدرت اختیاری که دارد، آزاد است که راه نیکی را پیش گیرد یا راه شرّ و بدی را. پدر و مادر نمیتوانند تأثیر تمام و کمال بر رفتار فرزند داشته باشند.
🔸فرزندان مسئولین، بیش از هر شخص دیگری در معرض انحراف هستند. هم میتوانند از قدرت و روابط و رانتها استفاده کنند، و هم ممکن است طعمه دشمنان شوند و توسط آنها هدایت شوند.
🔸باید حرف و استدلال مدافعان و مخالفان انقلاب را شنید و با اندیشه خودمان قضاوت کنیم. رفتار اشخاص نباید معیار قضاوت ما باشد.
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
❌ متن شبهه: 👇👇
سهمیه ایثارگران و خانواده شهدا چجوری تو کنکور و انتخاب رشته تاثیر داره؟
چرا یه عده از صبح تا شب اینقدر تلاش میکنن درس میخونن رتبه خیلی خوبی نمیارن ولی یه عده بدون اینکه ذرهای به خودشون زحمت بدن بهترین رتبه رو میارن، حق بقیه ضایع نمیشه اینطوری؟!
✅ پاسخ به شبهه: 👇👇
1️⃣ سهمیه ایثارگران بر اساس قانون تعیین شده است پس حق غیر قانونی نیست.
2️⃣ سهمیه ایثارگران در برابر رقم کلی پذیرفته شدگان درصد بالایی ندارد.
3️⃣ افراد در سهمیه یادشده با همتراز خودشان رقابت میکنند. مثل اینکه منطقه یک با کل کشور رقابت نمیکند.
4️⃣ سهمیه ایثارگران حد مصوب دارد که باید حد نصاب نمره را بیاورد و بنابراین کسی زحمت نکشد و درس نخواند به صرف سهمیه قبول نمیشود.
5️⃣ سهمیه ایثارگران مازاد بر ظرفیت است یعنی یک صندلی از افراد قبول شده را بر نمیدارند به این سهمیه بدهند.
6️⃣ با توجه به فاصله گرفتن از سالهای اولیه پس از دفاع مقدس بسیاری از ظرفیت سهمیه ایثارگران خالی میماند.
7️⃣ در تمام کشورها رسم بر اینست که تکریم بازماندگان را در دستور کار قرار میدهند. اینکه روش تکریم چه باشد البته قابل بحث است.
🔸http://www7.sanjesh.org/download/sarasari/cs99/samanreshteh-1399_V2_new.pdf
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
❌ قطع اینترنت سراسری در زمان برگزاری کنکور تکذیب شد.
✅ پس از اظهارات معاون سازمان سنجش در مورد قعطی سراسری اینترنت در روزهای برگزاری کنکور، وزارت ارتباطات در اطلاعیهای این خبر را تکذیب کرد.
🔸yun.ir/18abq9
@seraj1397
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاسخ_به_شبهه؛
❌ شبهـه:
روح انسان پس از مرگ به موجود دیگری در همین دنیا منتقل میشود و قیامتی در کار نیست!!
✅ پاسـخ:
دلایل بطلان تناسخ را در این کلیپ مشاهده کنید👆👆
@seraj1397
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاسخ_به_شبهه؛
🎥 پاسخ وزیر اقتصاد به یک شبهه؛
⁉️ آیا گـرانی دلار کار دولـت است؟
@seraj1397
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاسخ_به_شبهه؛
⁉️ آیا حاجقاسم مخالف حجاب اجباری بوده؟
⁉️ آیا حاجقاسم با آزادی بدحجابی دختران بدحجاب موافق بوده؟
⁉️ میگن حاجقاسم گفته: دختران بدحجاب دختران من هستند!
@seraj1397
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاسخ_به_شبهه؛
⁉️ چـرا تـو ســوریه جنگیـدیم؟
🔸احتمالا شما هم با این سوال روبرو شدید که چرا ایران باید بره تو کشورهای دیگه مثل سوریه مبارزه کنه؛ یه پرسش قدیمی که اینجا به سادهترین شکل بهش جواب دادیم.
@seraj1397
.
🔴 پاسخ به سوالات و شبهات مربوط به سقـوط هواپیمای اوکـراینی
🔻پاســخ را در پسـتهای بعــدی ســــراج بخوانیـــد... 👇👇
@seraj1397
.
🔴 پاسخ به سوالات و شبهات مربوط به سقوط هواپیمای اوکراینی
روز چهارشنبه ۱۸ دیماه ۱۳۹۸، هواپیمای بوئینگ 752 هواپیمایی اوکراین اینترنشنال با علامت ثبت UR-PSR که حامل ۱۷۶سرنشین (شامل ۱۶۷مسافر و ۹ خدمه) پروازی است با مجوز برج مراقبت پرواز، از باند 29راست فرودگاه بینالمللی امامخمینی(ره) به پرواز درمیآید، ولی کمتر از سه دقیقه بعد یعنی در ساعت 6:14:56 هدف موشک شلیک شده از سامانه پدافندی تور M1 قرار میگیرد و در ساعت 6:18 نیز بطور کامل از صفحه رادار محو میشود
اما این اتفاق چگونه رخ داده است؟
چه علل و عواملی سبب شده، اپراتور سامانه پدافندی مرتکب اشتباه فاحشی در تصمیمگیری برای شلیک موشک به هواپیما شود؟
آیا ردی از نفوذ و هک سیستمهای دفاعی کشور در این پرونده وجود دارد؟
کدام زوایا و ابعاد این پرونده تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است؟
برای پاسخ به سؤالات و رفع ابهامات درباره ماجرای هواپیمای اوکراینی این گزارش را بخوانید.
1⃣ چرا دو موشک بهسمت هواپیما شلیک شد؟
پایه و اساس شلیک ۲ موشک بهسمت هواپیما، قطعیت و یقین اپراتور است که "گمان میکند" در حال مقابله با یک موشک کروز است؛ کرنولوژی یا زمانبندی شلیک موشک بهسمت هدف اینگونه است که اپراتور در ساعت 6:14:19 موشک اول را بهسمت هدف مورد نظر خود شلیک میکند که پس از ۱۸ ثانیه سیگنال فعال شدن فیوز مجاورتی موشک که بهمعنای عمل کردن آن است، ثبت میشود.
با وجود عملکرد موشک اول، سامانه پدافندی همچنان قفل راداری روی هدف دارد و مسیر حرکت آن را ردیابی میکند که اپراتور هم با توجه به تداوم مسیر حرکتی هدف کشف شده، موشک دوم را در ساعت 6:15:09 بهسمت هدف شلیک میکند.
در حقیقت علت شلیک موشک دوم، یقینِ اپراتور به متخاصم بودنِ هدف و همچنین تداوم مسیر حرکتی هدف پس از شلیک موشک اول است.
2⃣ چرا در شب حادثه آسمان کلیـیِر نشد؟
مسئولیت کلییر شدن آسمان با چه کسی بود؟
هماهنگی نظامی-غیرنظامی هوانوردی در ایران شامل ۳ سطح راهبردی، تاکتیکی و عملیاتی است.
در سطح راهبردی، دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی با تعیین الزامات کلی و ابلاغ سیاستهای لازم نحوه همکاری و مسئولیت هر بخش را تعیین میکند که در این ساختار، سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاههای کشور و نیروهای مسلح هرکدام مسئولیتی دارند
در سطح تاکتیکی، روشهای اجرایی مشخص برای اجرای راهبردهای فوق تعیین میشود که در آن واحد مراقبت شرکت فرودگاهها، پدافند هوایی نیروهای مسلح و همچنین عملیات سازمان هواپیمایی کشوری ایفای نقش میکنند.
در سطح عملیاتی اما از دوران دفاعمقدس، با هدف تامین امنیت فرودگاهها و پروازهای کشور در برابر حملات احتمالی دشمن و تفکیک پروازهای تجاری از پروازهای ناشناس و متخاصم یک ساختار از بخش پدافند هوایی کشور به هماهنگی با مدیریت فضای پروازی کشور اختصاص داده شده است که در سلسله مراتب مختلف وظیفه هماهنگی بین بخش دفاع هوایی و بخش پروازهای غیرنظامی را بهصورت عملیاتی اجرا میکند.
مطابق ساختار عملیاتی هماهنگی واحدهای نظامی-غیرنظامی در عملیات هوانوردی کشور، در زمان وقوع حادثه هواپیمای اوکراینی مسئولیت کلییر کردن آسمان با مرکز عملیات دفاع هوایی کشور بوده که جزئی از نیروهای مسلح محسوب میشود. با این حال پیرامون این موضوع دیدگاههای مختلفی در نیروهای مسلح وجود دارد؛ یک دیدگاه معتقد است که پس از عملیات موشکی حمله به عینالاسد که نخستین حمله رسمی یک کشور به ایالاتمتحده آمریکا پس از ۸۵ سال بوده و درحالیکه احتمال جنگ بسیار بالا ارزیابی میشده، باید همانند ایامی چون ۲۹فروردین، ۱۴خرداد و ۳۱شهریور که هرساله فرودگاههای تهران برای چند ساعتی تعطیل میشوند و پروازهای ورودی و خروجی اجازه نشست و برخاست در این فرودگاهها را ندارند، آن شب هم دستکم تا روشنایی هوا فرودگاهها تعطیل میشد.
دیدگاه دیگر معتقد است تنها در زمانی میتوان آسمان را کلییر کرد که حمله هوایی دشمن قطعی باشد، آژیر قرمز از رسانهها به صدا دربیاید و مردم به پناهگاه بروند تا بتوان آسمان را کلییر کرد؛ این در حالی است که در آن شب شواهدی مبنی بر حمله قطعی دشمن وجود نداشته است.
صاحبان این دیدگاه معتقدند که حتی در طول ۸سال دفاعمقدس نیز فرودگاهها تعطیل نشدند و تنها در زمانی که حمله هوایی دشمن قطعی بود، اجازه نشست و برخاست به پروازها داده نمیشد.
#ادامه_دارد...
@seraj1397
.
3⃣ آیا هر دو موشک به هواپیما اصابت کرد؟
خیـر، برابر اطلاعات ثبت شده در سامانه، موشک اول پس از شلیک، در ساعت 6:14:57 سیگنالِ فعال شدنِ فیوز مجاورتی را ارسال میکند که حاکی از عملکرد آن است.
اما موشک دوم پس از شلیک، چنین سیگنالی را ارسال نمیکند و آخرین ارتباط رادیویی آن با سامانه پدافندی در مکانی نزدیک مسیر حرکت هواپیما اما با فاصله قابل توجه ثبت شده است و پس از آن هم پیام موفقیتآمیز نبودن عملکرد موشک در سامانه نشان داده میشود.
اطلاعات ثبت شدهٔ هر دو موشک در سامانه دفاع هوایی نشان میدهد که موشک اول در مجاورت هواپیما و موشک دوم در فاصله حدود 900متری شمال موقعیت هواپیما منفجر شده است و موشک دوم احتمال آسیب به هواپیما را نداشته است.
4⃣ خطای انسانی که عامل این حادثه بوده به چه معناست؟
خطای انسانی عامل اصلی این سانحه عنوان شده، با این حال زنجیرهای از رخدادها منجربه وقوع این سانحه میشود که در حلقههای این زنجیره، خطای انسانی بیشترین سهم را دارد. برای بررسی دقیقتر این موضوع باید به حدود یک ساعت و نیم قبل از حادثه رجوع کرد؛ در ساعت 4:54 روز سانحه، سامانه دفاع هوایی تور-ام1 که وظیفه دفاع از یکی از مراکز حساس سپاه در محدوده بیدگنه را دارد، مطابق با طرح تاکتیکی خود حدود 100متر از محل استقرار قبلی خود جابهجا میشود که طی این جابهجایی سمت سامانه نیز تغییر پیدا میکند.
نخستین خطای انسانی اینجا رخ میدهد؛ چراکه اپراتور پس از این جابجایی، شمال جغرافیایی را تصحیح نمیکند و سامانه دچار 105درجه خطای سمت میشود!
برای درک بهتر این موضوع باید اینگونه گفت که این خطا باعث میشود تا اپراتور هدفی را که از سمت فرودگاه در حال پرواز بهسمت غرب بوده به شکل هدفی که از سمت جنوب غربی بهسمت تهران در حال حرکت بوده در ارتفاعی به نسبت پایین مشاهده کند.
در ساعت 6:14 اپراتور هدفی را در سمت 250درجه نسبت به شمال خود و در حال طی کردن مسیر 56درجه شناسایی میکند؛ این در حالیست که آن هدف یعنی هواپیمای اوکراینی پس از برخاست از فرودگاه از سمت 143درجه نسبت به سامانه و در حال طی کردن مسیر 309درجه بوده است.
اپراتور سامانه مشخصات هدف شناسایی شده را در ساعت 6:14:19 روی بستر ارتباط به مرکز فرماندهی خود اعلام میکند که مبادله این پیام موفقیتآمیز نبوده و در پیامهای ضبط شده در مرکز ثبت نشده است. در این لحظه دومین خطای اپراتور که منجر به حادثه میشود صورت میگیرد و او بدون انتظار برای دریافت دستور، رأسا به این نتیجه میرسد که هدف موردنظر متخاصم است و نخستین موشک را بهسمت هدف شلیک میکند.
در همین شرایط، اپراتور چند دستورالعمل را یکجا نقض میکند؛ نخست آنکه این سامانه وظیفه رصد و پایش اهداف را به شکل ابتدایی نداشته و موظف بوده تنها درصورت واگذاری هدف از سمت مرکز فرماندهی، نسبت به جستجو، قفل راداری و درصورت لزوم شلیک اقدام کند؛ این در حالیست که رأسا اقدام به همه این مراحل میکند.
دوم آنکه برای شلیک موشک باید با دستور مرکز فرماندهی خود اقدام میکرد؛ درحالیکه پس از آنکه بهدلیل قطع ارتباط موفق به دریافت پاسخ از مرکز فرماندهی خود نمیشود، براساس دستورالعمل فرامین کنترل آتش یک مرحله کاهش مییابد؛ یعنی در وضعیت آتشبس قرار میگرفت که باز نباید شلیک میکرد، اما اینجا شلیک میکند.
🔻بهطور کلی در بررسی زنجیره خطای این سانحه، چهار خطا رخ داده است:
1- خطا در تنظیم مجدد شمال سامانه
2- نقص در برقراری ارتباط بین سامانه عملکننده و مرکز هماهنگی
3- شناسایی و طبقهبندی اشتباه هدف کشف شده
4- نادیده گرفتن دستورالعمل شلیک
#ادامه_دارد...
@seraj1397
.
5⃣ چرا سخنگوی نیروهای مسلح در روز واقعه و تنها چند ساعت پس از آن موضوع را تکذیب کرد؟
علت این موضوع شرایط خاصی است که در تیمهای بازرسی نظامی حاکم است. ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه یعنی کمتر از دوساعت پس از شلیک موشک و سقوط هواپیما، فرمانده نیروی هوافضای سپاه که این اتفاق در زیرمجموعه او رخ داده است، موضوع را به فرمانده کل سپاه اطلاع میدهد و فرمانده کل سپاه نیز مقامات ستادکل نیروهای مسلح را در جریان این واقعه قرار میدهد.
در ستاد کل نیروهای مسلح ابتدا مقاومتهایی در زمینه پذیرش این مسئله وجود دارد؛ چراکه اتفاق رخداده آنچنان غیرقابل باور و برخلاف پروتکلها و دستورالعملهاست که احتمال بروز آن اگر نگوییم غیرممکن، اما بسیار کم است؛ با این حال از غروب روز چهارشنبه ۱۸دی ۱۳۹۸ تیم بررسی سانحه در معاونت بازرسی ستادکل نیروهای مسلح تشکیل میشود، اما تشکیل تیم بررسی سانحه بمعنای قطعیت در وقوع سانحه نیست، بلکه این تیم بهدنبال بررسی شواهد و قرائن هستند تا قطعیت ساقط شدن هواپیما با شلیک سامانه پدافندی را اثبات یا رد کنند.
مصاحبه سخنگوی ارشد نیروهای مسلح در این مقطع یعنی بعدازظهر روز واقعه انجام میشود؛ پاسخ به سؤال فوق این است که اساساً در آن مقطع زمانی موضوع هنوز قطعیت نداشته و مصاحبه سخنگوی نیروهای مسلح پیش از تشکیل تیم بررسی سانحه انجام شده است.
6⃣ شرایط ۳-ث که مقامات اعلام کردند به چه معناست؟
شرایط آمادهباش در یگانهای پدافندی شامل دو بخش است؛ مرحله و سطح.
نخستین مرحله، مراقبت است که در این مرحله هیچ جنگ و اتفاقی محتمل نیست و تنها تعدادی از سامانههای رصد و پایش مانند رادارهای پیشهشدار اولیه فعال هستند.
مرحله دوم، مهیا شدن است که در این مرحله پرسنل به محل کار خود فراخوان میشوند و سامانهها و دستگاههای مربوطه مهیا و آماده میشوند؛ مانند رزمایشهای داخل یگانی.
مرحله سوم، مرحله رزم است که این مرحله خود شامل سه سطح است؛
نخستین سطح، 3-الف است به این معنا که همه سامانهها مطابق با طرح عملیاتی از پیش تعیین شده در محل خود مستقر میشوند و همه مراحل را برای واگذاری ماموریت طی کردهاند.
سطح بعدی، 3-ب است که در این سطح، آمادگیها بالا میرود و بین ۷٠ تا ۸٠درصد سامانهها و حساسههای پدافندی شامل رادارها، سایتهای شنود الکترونیکی و سیگنالی و... در حالت عملیاتی قرار دارند و هدف را جستوجو میکنند.
سومین سطح، سطح 3-ث است که در این سطح ۱٠٠درصد سامانهها و حساسهها در مرحله عملیاتی قرار دارند و پرسنل آماده واگذاری هدف برای رهگیری و درصورت لزوم انهدام آن هستند.
مطابق اطلاعات اعلام شده، سطح آمادگی نیروهای پدافندی کشور از لحظه ترور شهید حاج قاسم سلیمانی در مرحله 3-ب قرار داشته که این آمادگی پس از عملیات عینالاسد به 3-ث ارتقا پیدا میکند.
ذکر این نکته ضروری است که در کنار سطح آمادگی، مفهوم دیگری در پدافند هوایی وجود دارد بنام فرامین کنترل آتش که شامل سه فرمان است؛ آتشبس، آتشمحدود و آتش به اختیار، که معنای هرکدام از آنها به شرح زیر است:
+ آتشبس: تحت هیچ شرایطی اپراتور اجازه شلیک بهسمت هدف را ندارد.
+ آتش محدود: به هیچ هدفی شلیک نمیکنیم؛ مگر آنکه صددرصد مطمئن شویم دشمن است.
+ آتش به اختیار: به هیچ هدفی شلیک نمیکنیم؛ مگر آنکه صددرصد مطمئن شویم غیرخودی است.
قابل ذکر است که در زمان وقوع حادثه هواپیمای اوکراینی، فرامین کنترل آتش در مرحله آتش محدود بوده است.
7⃣ آیا رادار توانایی تشخیص هواپیمای مسافربری از موشک کـروز را نداشته؟
سامانهٔ تـور-ام1 که در سیستم نامگذاری ناتو با اسم SA-15 شناخته میشود، یک سامانهٔ دفاع هوایی نقطهای برد کوتاه است که در آن سیستم رادار و پرتاب موشک روی یک شاسی شنیدار یکپارچه شده است و برد درگیری آن بین ۸ تا ۱۲ کیلومتر است. این سامانه دو رادار کشف و ردگیر دارد که رادارِ کشف، اطلاعات اولیه هدف را به کاربر میدهد و کاربر پس از کشف هدف برای ردگیری آن اقدام به چرخاندن رادار ردگیر بهسمت هدف میکند.
این سامانه از آنجاکه یک سامانه درگیری در برد کوتاه است، رادار آن قابلیت تشخیص نوع هدف را ندارد و اپراتور باید با هماهنگی مرکز اقدام به شلیک کند؛ با این حال برای آنکه کاربر بتواند هدف را بهصورت چشمی هم شناسایی کند، یک سامانه الکترواپتیکی نیز در تور-ام1 تعبیه شده تا کاربر بتواند هدف را ببیند، لیکن این سامانه از آنجاکه از نوع مرئی و اپتیکی است، در زمان تاریکی هوا یعنی در زمان وقوع حادثه هواپیمای اوکراینی کاربرد ندارد و کاربر نمیتواند در تاریکی هدف خود را ببیند.
#ادامه_دارد...
@seraj1397
.
8⃣ چـرا اطلاعرسانیِ حادثـه با تأخیـر انجام شـد؟
یکی از پرسشهایی که درباره ماجرای هواپیمای اوکراینی مطرح است، اطلاعرسانی با سه روز تأخیر است. حادثه در ساعت 6:14 روز چهارشنبه ۱۸دی ۱۳۹۸ رخ داده، اما اطلاعیه ستاد کل نیروهای مسلح ساعت ۷صبح روز شنبه ۲۱دی ۱۳۹۸ منتشر میشود؛ یعنی سه روز یا ۷۲ساعت تأخیر
گرچه بنابر گفتههای مسئولان امر، رسیدن به قطعیت لازم درباره ساقط شدن هواپیمای اوکراینی با آتش سامانه پدافندی تا صبح روز جمعه یعنی پس از ۴۸ ساعت محقق شد که شاهد این مدعا نیز اعلام وزارت ارشاد به برخی روزنامهها برای تأخیر در ارسال صفحات خود به چاپخانههاست که بهدلیل زمانبر بودن فرایند تنظیم بیانیه و نحوه اعلام به صبح روز بعد موکول شد.
با این تفاسیر پاسخ به این سؤال، چندوجهی است؛ همانگونه که گفته شد بدلیل نادر بودنِ چنین رخدادی ابتدای امر باورپذیری آن برای مسئولان مربوطه سخت بوده است؛ با اینحال پس از پافشاری مسئولان مربوطه در نیروهای مسلح تیم بررسی سانحه تشکیل میشود، اما این تیم موظف است با نگاهی همهجانبه تمام احتمالات را که میتوانسته منجر به ساقط شدن پرواز PS752 شود، بررسی کند.
🔻چنــد احتمــال مهــم؛
کلید ماجرای تأخیر در اعلام علت سانحه، موضوع بررسی همه احتمالات است؛ چرا که تیم بررسی باید برای اعلامنظر قطعی تمام احتمالات را بررسی میکرد که در ادامه تمام احتمالات متصور در این حوزه را بیان خواهیم کرد.
نخستین احتمال فرماندهان در ساعات اولیه همان شلیک پدافند و اصابت موشک به هواپیماست که خود میتواند شامل بررسی ۳ عامل خطای انسانی، خرابکاری و جنگ الکترونیک باشد.
بررسی احتمال خطای انسانی شامل بازبینی گرافهای راداری، مکالمات درونشبکهای و بررسی تکتک اقدامات صورت گرفته توسط اپراتور است که وارسی و بازبینی آنها نیازمند دقت زیاد است.
از سوی دیگر بررسی احتمال خرابکاری شامل خرابکاری فنی یا خرابکاری توسط عامل انسانی نیز خود نیازمند بررسی دقیق و مصاحبه با عوامل دخیل در ماجرا ازجمله اپراتورهای سامانه و عوامل نگهداری سامانه است.
احتمال دیگر این سناریور را میتوان بررسی اقدامات "جنگ الکترونیک" و "ایجاد اختـلال" در رادارهای شبکه یکپارچه برشمرد. در این خصوص گزاره دیگری که این احتمال را قوی میکند، موفق نبودن تلاش اپراتور سامانه پدافندی برای برقراری ارتباط با شبکه یکپارچه است که سردار حاجیزاده نیز یکی از علل احتمالی این موضوع را جمینگ (جنگ الکترونیک) نام برده است.
دیگر موضوعی که میتواند این احتمال را قویتر جلوه دهد، امکان اخلال در رادارهای پیش اخطار و ایجاد اهداف کاذب در فضای کشور (موشکهای کروز) برای آنها با استفاده از ابزارهای جنگ الکترونیک دور ایستا توسط ارتشِ تروریستی آمریکاست تا شبکه پدافندی کشور را دچار خطا کند؛ چراکه بهگفته سردار حاجیزاده و سردار سلامی پس از حمله موشکی به پایگاه عینالاسد آمریکا در خاک عراق، هواپیماهای آمریکایی بسیار زیادی در اطراف کشور در حال پرواز بودند.
موضوع دیگر را میتوان اصابت همزمان کروز و موشک پدافندی به هواپیما در یک نقطه تلاقی برشمرد به این صورت که موشک کروز در یک نقطه تلاقی با هواپیما، مورد اصابت موشک پدافندی قرار گرفته باشد.
از آنجایی که این احتمال نیازمند بررسی کارشناسی گرافهای راداری و دادههای شبکه یکپارچه پدافندی است، یکی از علل تأخیر را میتوان بررسی این دادهها برشمرد.
دلیل احتمالی برای تأخیر در اعلام علت سانحه را میتوان بررسی احتمال تروریستی بودن سقوط هواپیما با منشأ داخلی و خارجی برشمرد. بررسی این احتمال شامل انفجار در آسمان با بمبگذاری قبلی در هواپیما یا حتی اقدام تروریستی روی زمین با شلیک موشک دوش پرتاب بهسمت آن برشمرد.
احتمال را میتوان یقین سامانه پدافندی به هدف قرار دادن یک موشک کروز برشمرد؛ همانگونه که از سوی فرمانده کل سپاه و فرمانده نیروی هوافضای سپاه اعلام شد، در هنگام وقوع حادثه از سوی شبکه پدافند هوایی به سایتهای پدافندی اعلام شده که تعدادی موشک کروز بهسمت کشور شلیک شده و در حال پرواز در فضای کشور برای اصابت به اهداف خود هستند و اپراتور سامانه پدافندی نیز با این تصور که هدف نشان داده روی صفحه رادار یکی از موشکهای کروز آمریکایی است بسوی آن شلیک میکند.
نخستین احتمال در علت تأخیر را میتوان مفروض بودن نقص فنی هواپیما و سرنگونی موشک کروز توسط پدافند هوایی برشمرد که پس از آن نیروهای نظامی بهدنبال بقایای موشک کروز بودهاند.
( #پایان )
@seraj1397
.
🔻تحلیل کوتاه، بمناسبت سالروز فوت هاشمی رفسنجانی
🔴 هاشمـی میتوانست بیش از نامِ یک بزرگـراه باشـد
🔸آنها که با تاریخ "نهضت جنگل" آشنایی دارند، پس از درگذشت هاشمی به یاد "دکتر حشمت" افتاند. دکتر حشمت از بزرگان نهضت جنگل بود اما آنجا که باید پشت میرزا میماند، نماند. نه اینکه بخواهد خیانت کند، نه. ولی مشکلش این بود که به دشمنِ دینخدا خوشگمان شده بود. حشمت به نصحیتهای دلسوزانه میرزا کوچک گوش نمیداد و دلواپسیهای میرزا را افراط میدانست.
🔸واقعیت این است که مشکل دکتر حشمت این بود، آنقدر که به میرزا محبت داشت، اعتماد نداشت. دکتر حشمت تسلیم و در نهایت اعدام شد و نیروهای تحت امرش هم تبعید شدند. تاریخ البته با عبرت گرفتن از دکتر حشمت، به خاطر تمام زحماتی که در نهضت جنگل کشیده بود و به خاطر محبتی که ادعا میکرد نسبت به میرزا دارد، از او به نیکی یاد میکند.
اما اگر آنچه میرزا گفته بود، دکتر حشمت میکرد، امروز بیش از یک میدان و بزرگراه به نامش بود! واقعیت این است که امثال طلحهها، زبیـرها، دکتر حشمتها و... باید برای ما «عبرتِ مبارزه» باشند نه «الگوی مبارزه».
همانطور که هاشمی رفسنجانی باتمام سابقهاش در انقلاب اسلامی، عبرتِ مبارزه است نه الگوی مبارزه!
✍ حمید رسـایی
@seraj1397
.
🔴 نکتهی اساسی انقلابی ماندن است
🔰 ببینید جلسه، جلسهی صمیمی و خصوصی است دیگر، جلسهی برادرانه است. الان کاملاً جلوی چشم بنده هست که کسانی بودند که مثلاً سال ۵۸ ــ که بنده عضو شورای انقلاب بودم و آن وقتها هنوز رئیسجمهور هم نبودم ــ میآمدند پیش ما که حالا خودمان جزو بچّههای انقلاب بودیم و مثلاً با سوابق مبارزاتی فلان، مینشستند حرفهایی میزدند تند، داغ، آتشین که ما چشممان خیره میماند که اینها چه کسانی هستند دیگر! یعنی به تعبیر فرنگیمآبها #سوپر_انقلابی؛ بعد برگشتند و انقلابی نماندند. همان افراد با آن شیوهی برخورد، با آن شیوهی نگاه، نتوانستند خط را ادامه بدهند، طاقت نیاوردند. ببینید حقیقت قضیّه این است که طاقت نیاوردند!
خب، پس ببینید مشکلتر از انقلابی بودن و گرایش انقلابی داشتن، انقلابی ماندن است.
🎙 بیانات مقام معظم رهبری در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۱۴۰۱/۰۳/۰۴
⁉️ سوال: به نظر شما چه تفکر و رفتاری امروز در زمره سوپرانقلابی قلمداد میگردد؟ (بحث ما مصادق نیست که بگوئیم فلانی یا بهمانی؛ مهم شناختن مبانی فکری این جریانِ تند و داغ هست؛ اگر مبانی را بشناسیم، هرگز در دام افراد پیروی آن قرار نمیگیریم👌)
⁉️ سوال: به سوپرانقلابیهای دوران امیرالمومنین چه میگفتند؟ آیا اساساً در آن دوران هم سوپرانقلابی یا سوپر متدین هم بود؟!🤔
⁉️ سوال: آسیبهای تفکرات تنـد و داغ در جامعه اسلامی و انقلابی چیست؟!🤔
◀️ هرکسی ادعای انقلابیگری کرد، علیرغم اینکه ظاهرش متدین، واژگانش انقلابی و چهره اش مردمی است انقلابی نیست.
انقلابی بودن به «تبعیت از ولایت» است، به «عقلانیت در گفتار و رفتار» است، به «بصیرت داشتن» و شناخت حوادث فتنهگون است...
@seraj1397
.