🌹#استاد_محسن_عباسی_ولدی
⁉️ شما چند تا بازی بلدید که با بچههاتون انجام بدید؟🏸🪁⚽️🪀
🌀تسخیر بازار با اسباببازیهای متنوع و بازیهای رایانهای باعث شده که پدر و مادرا به خلاقیت پشت پا بزنن و با خریدن این اسباببازیها، کار خودشون رو راحت کنن.😏
🔹قبلاً که این بازیهای جدید وجود نداشت، بچها با ابتداییترین وسایل، بازیهای جذابی رو برا خودشون ایجاد میکردن.✔️
✅ بازی باید وقت پر کن هم باشه. خیلی از بچههای امروز، به این خاطر حوصلهشون تو طول روز سر میره و به سراغ بازیهای رایانهای یا تلویزیون میرن که بازیها، وقت اونا رو پر نمیکنه. تنوع توی بازیها، ویژگی وقت پر کن بودن بازیها رو هم می تونه داشته باشه.👌
♨️اگر بچهها آزاد باشن، میتونن با محیط اطرافشون ارتباط برقرار کنن و زمینه بازی رو برا خودشون فراهم کنن. والدینی که به بچهها آزادی نمیدن، برا تنوع ایجاد کردن تو بازی هم دچار مشکل میشن.🤌
💯این مشکل، بویژه تو سنین پایین که کودک، توان بازی کردن با انواع بازیها رو نداره، بیشتر میشه. بچهها، وقتی آزاد باشن با آب و خاک، ظرف، کتاب و.. بازی میکنن و همین هم تنوع توی بازی رو ایجاد میکنه.😊
🌸http://eitaa.com/seraj_121
#تفکر
🔘 ما مجبور نیستیم شبیه کسی باشیم، اگر میبینید کسی شبیه دیگری هست، علت دارد.
🔘 مثلا بچهای را میبینید که رفتارهاش بسیار شبیه والدینش است. علت این شباهت این است که سالهای سال، رفتارهای والدین، جلو چشمهای فرزندشان بوده و این سبب میشود درصد اینکه رفتار فرزند شبیه والدین شود، بالا رود.
✅ چرا درصد احتمال بالا میرود؟
🔘 چون انسان آن چیزی را که میبیند و میشنود، وارد ذهنش میشود و همین که وارد ذهن شود، اگر #قوه_تحلیل ضعیف باشد، آن رفتارهایی که وارد ذهن شده، تبدیل به عمل خواهد شد.
🔘 بنابراین خیلی از رفتارهای فرزند، شبیه به والدین میشود، حالا اگر رفتار والدین سبک باشد، فرزند هم با اخلاقی سبک، بار میآید و اگر سرسنگین باشند، فرزند هم با اخلاقی سر سنگین بار میآید.
🔘 هر دوی اینها نقص است، [چه آنکه فرزند به تبعیت و الگو برادری از والدین، اخلاق سر سنگین یا سبک داشته باشند،] مادامی که منشأ رفتارها، تعقل نباشد. مثلا والدین اهل بذل و بخشش به نیازمندان هستند و فرزند هم در آینده، دقیقا مثل والدین خویش اهل بذل و بخشش میشود، این خیلی خوبه که فرزند اهل چنین رفتار خوبی شده، اما اگر بدون تعقل و نیّت باشد، آن ارزش بالا را نخواهد داشت. [اشتباه نشود که یه وقت فکر کنید این کار خوب والدین که سبب شده فرزندشان هم مثل آن رفتار کند، کلا بی ارزش است؛ نه؛ بنده چنین منظوری ندارم. اتفاقا خیلی هم ارزشمند است که فرزند، اهل خوبی کردن به دیگران است و این فرزند اصلا قابل قیاس نیست با فرزندی که والدین جنایتکار داشته و او هم جنایتکار تربیت شده، بلکه میخواهم این نکته را برایتان روشن کنم که عمل با تعقل، بسیار ارزشمندتر از عمل بدون تعقل است].
🔘 به بیان دیگر والدین باید به نحوی فرزند را تربیت کنند که او ماهیگیری را یاد بگیرد و نه اینکه لقمهٔ آماده به او دهند. این لقمهٔ آماده، الان بازدهی خوبی دارد؛ [مثلا فرزندشان در مهمانیها، مؤدب یه جا مینشیند و شلوغی نمیکند و این سبب خوشحالی والدین میشود و به خود میبالند که به به، ببینید چه فرزندی تربیت کردیم؛ اما والدین باید آینده را در نظر بگیرند و تربیت دراز مدت داشته باشند، چون امکان دارد همین فرزند مؤدب، در آینده که صاحب اختیار تام شد، به علت آنکه اهل فکر تربیت نشده، کاملا برخلاف دوران کودکی خویش عمل کند].
🔘 والدین باید به نحوی فرزند را تربیت کنند که او #اهل_فکر بار بیایید و بر اساس تفکّر، رفتارهای والدین را بررسی کند، اگر خوب بود بپذیرید و اگر خوب نبود، رد کند.
🔘 فرزندی که مطیع محض بار بیاید، ولی اهل فکر بار نیاید، چنین آثاری دارد که رفتارهایش کپی والدین میشود، اما بدون تعقل و این عملکرد [الگوی برادری بدون تعقل است،] چنین نقصی دارد که حتی اگر والدین بهترین رفتار را داشته باشند، امکان دارد روزی فرزندشان بر سر ایجاد جوّ منفی در جامعه یا مُدّ نامناسب و یا پیش آمدن شبههای، در رفتارهای خویش [که الگو برادریِ بدون تعقل از والدین بوده] به شک افتد و به مرور از آنها دست بردارد.
🔘 چیزی که در زمانهٔ ما به وضوح دیده میشود این است که والدین مذهبی هستن، اما فرزند غیر مذهبی دارند که یه علت مهم آن این است که به فرزند، قوهٔ تحلیل و تعقل را تزریق نکردن، بنابراین چنین فرزندی وقتی به سن جوانی میرسد و وارد فضای باز جامعه و فضای مجازی میشود، با هر جوّی، جوگرا میشود، جوّ اگر بیحجابی باشد، بیحجاب میشود، اگر حجاب باشد، باحجاب میشود، اگر گروه بیتیاس مُدّ شود، طرفدار این گروه میشود و... .
🔘 فرزند اگر مطیع بدون تعقل تربیت شود و خود فرزند هم تلاشی برای رشد تعقل خویش نکند، جوّگرا و مُدّگرا خواهد شد.
🔘 اگر والدین برای رشد تعقل فرزند، برنامهی نداشتن، این زحمت به گردن خود فرزند میافتد، یعنی فرزند باید تلاش کند که خود را اهل فکر کند و #سطح_فکری و قوه تحلیل خویش را رشد دهد.
🔘 والدین اگر تربیت درستی نداشتند، دلیل بر بیتربیتی فرزند نمیشود، چون هر کدام از این دو دسته (والدین و فرزند) اراده و اختیار و عقل مستقل دارند، در نتیجه اگر والدین رفتار نامناسبی داشتن، فرزند نمیتواند چنین بهانهای بیاورد که چون والدین اهل این رفتار بودن، من هم ناچاراً مرتکب آن شدم؛ چون فرزند اراده، اختیار و تعقل دارد و خدا هر کدام را جداگانه بازخواست میکند و این بهانه را خدا نمیپذیرد که بگویم: من این کار اشتباه را انجام دادم، چون والدینم آدمهای بدی بودن، زیرا خداوند در آن صورت افرادی را برایت مثال میزند که والدینشان بدکاره بودن، اما فرزندشان جزو بهترینهای روزگار و بلکه تارخ بشریت شدند.
🔘 اگر برای رشد خود اندکی وقت میگذاشتی و #خلوت_دل داشتی مرتکب تکرار رفتارهای ناپسند والدین خویش نمیشدی.
#نکات_تربیتی
🌸http://eitaa.com/seraj_121
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸زهدنمایی نکنید؛ تفریح بروید!🔸
کارهایی هست که خدا حلال کرده؛ اما ما برای اینکه دیگران بگویند ما زاهدیم و از دنیا گذر کردهایم و آدم پاک و وارستهای هستیم، این حلالها را بر خودمان حرام میکنیم. خب حالا نگویند که شما وارستهاید؛ نگویند که شما خیلی آدم خوبی هستید؛ بگویند: اهل تفریح و اهل گردش است؛ چه میشود؟ اگر حلال است که با خانوادهات بروی و بگردی، خب بگرد. خدا حلال کرده و دلش میخواهد تو استفاده نکنی؟!
علی علیه السلام به آن آقایی که عبایی پوشیده بود و هیچ کاری به خانه و زندگی نداشت، گفت: خدا که این نعمتها را بر تو حلال کرد، باطناً میخواست تو از آنها استفاده نکنی؟! تو خیلی کوچکتر از آن هستی که خدا با تو رودربایستی کند.
اگر خدا چیزی را حلال کرد، میخواست انجام بدهی که حلال کرد. «اِنَّ اللّهَ يُحِبُّ اَنْ يُؤخَذَ بِرُخَصِهِ كَما يُحِبُّ اَنْ يُؤخَذَ
بِعَزائِمِهِ» (خداوند همچنانکه دوست دارد به تکالیفش عمل شود، دوست دارد که از اموری که حلال دانسته نيز استفاده شود.)
من توصیه میکنم به عزیزان که تفریحتان را جدی بگیرید، تفریح با خانوادهتان را جدی نگه بدارید، مراکز تفریحیتان را خیلی جدی نگه بدارید. اگر تفریحتان را تعطیل کنید، دنیا و آخرتتان خراب میشود.
@haerishirazi
🌸http://eitaa.com/seraj_121
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍به چه عملی،عمل مقدس گویند؟
🔹حاج قاسم سلیمانی: عمل مقدس، عمل امام حسین علیهالسلام است، عملی است که در آن، خودخواهی، خود محوری، جاهطلبی، خویشاوند پروری راه ندارد...
🏴🏴🏴🏴🏴🏴