فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 روخوانی قسمتی از متن کتاب "طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن"
🔸جلسه چهاردهم
موضوع: یادآوری میثاق فطرت
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حکمت 5 نهج البلاغه - ارزش علم و ادب و تفکر
✍️ الْعِلْمُ وِرَاثَةٌ كَرِيمَةٌ، وَ الْآدَابُ حُلَلٌ مُجَدَّدَةٌ، وَ الْفِكْرُ مِرْآةٌ صَافِيَةٌ.
دانش میراثی ست شریف، فرهنگ پیشرو آرایش هایی ست در حال نو به نو شدن و اندیشه آینه ست روشن.
#نهج_البلاغه
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
💠 باید دوید
ما آن دوندهای هستیم که باید برسیم به خط پایان؛ دائم باید بدویم... مسابقه دوندگی و دو است؛ اگر وسط راه همت من و شما سست شود، اگر امیدمان کم شود، اگر خیال کنیم که فایدهای ندارد، خب نمیرسیم.
🔸امام خامنه ای ۱۳۸۶/۱۰/۱۳
#امام_خامنه_ای
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حال دنیا را پرسیدم من از فرزانه ای.
گفت یا خوابی است.
یا وهمی ست.
یا افسانه ای...
🔸آیت الله مجتهدی تهرانی (ره)
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
36.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 سلسله مباحث اندیشه اسلامی
📋موضوع: توسل و رابطه آن با توحید (۱)
🔸در محضر آیت الله محمد تقی مصباح یزدی
🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالاتر، در آپارات:
🌐 aparat.com/v/OKT0Y
#آیت_الله_مصباح_یزدی
#مباحث_اندیشه_اسلامی
توضیحات:👇👇
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
✅ توحید و اقسام آن
🔶از آیات و روایات فراوان برمیآید که اصل همه ادیان توحید است.
⬅️ حضرت یعقوب در اواخر عمرشان که احساس کردند حالت احتضارشان نزدیک است به فرزندانشان گفتند که بعد از من چه معبودی را پرستش میکنید؟ «قالوا نعبد الهک و اله آبائک ابراهیم و اسماعیل و اسحاق الهاً واحداً و نحن له مسلمون؛ گفتند: «خداى تو، و خداى پدرانت، ابراهيم و اسماعيل و اسحاق، خداوند يكتا را، و ما در برابر او تسليم هستيم.» (بقره، 133)
🔹از این قبیل آیات زیاد است که از آنها به وضوح وحدت معبود در همه ادیان استفاده میشود.
🔶 بر اساس آنچه در علم کلام مطرح میشود، توحید سه مرحله کلی دارد:
1️⃣توحید ذات الهی، یعنی خداوند شریکی ندارد؛ نه در داخلش کثرتی هست و نه خدای دیگری در کنار او موجود است.
2️⃣توحید صفات، یعنی صفات ذاتی که به خدا نسبت داده میشود مصادیق متعدد ندارند و مصداق همه آنها ذات خداست.
3️⃣توحید افعالی، به معنای این که خدا در انجام هیچ کاری شریک و همتایی ندارد. البته تفسیرهای دیگری هم برای توحید افعالی شده است.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
✅ معنای صحیح وحدت وجود
🔸به عرفا نسبت داده میشود که قائل به وحدت وجود هستند. منظور این است که وجود حقیقیای که هیچ جهت عدمی، جهت ضعف و جهت وابستگی در او نباشد وجود خداست و آن وجود حقیقی است که لازمه آن بساطت و کلیت است و سایر موجودات وجودشان ظلّی یا مجازی یا از باب ظهور الوجود است.
🔹بر اساس مبانی اسلامی، معنای صحیحی که برای وحدت وجود میتوان پذیرفت، وحدت «وجودِ حقیقی مستقل» است که وجود سایر موجودات را نفی نمیکند، اما دیگر موجودات عین ربط هستند، نه چیزی که ربطی هم داشته باشند. این بهترین تفسیری است که میشود برای وحدت وجود داشت.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
✅ معنای دقیق توحید افعالی
🔶یکی از معانی توحید افعالی اصطلاحی است که در عرفان عملی مطرح میشود و بر اساس آن، اشخاصی که در سیر و سلوک هستند و میخواهند بنده خالص خدا شوند، اولین مرتبهای از توحید که به آن میرسند این است که دست خدا را در همه جا میبینند و همه هستی را کار حقیقی خدا میدانند.
🔹موجودات دیگر نسبت به افعالشان نسبتهای مختلفی دارند، ولی فوق همه اینها نسبتی است که همه موجودات با خدا دارند، که گاهی از آن چنین تعبیر میکنند که «لا مؤثّر فی الوجود الا الله».
🔶با پیگیری تعبیرات قرآنی به این نتیجه میرسیم که بر خلاف تصور ابتدایی، خداوند بعضی از صفات خود را به دیگران هم نسبت داده است. حتی خداوند صفت خلق را به حضرت مسیح نسبت میدهد، و میفرماید: « وَ إِذْ تَخْلُقُ مِنَ الطِّينِ كَهَيْئَةِ الطَّيْرِ بِإِذْنِی؛ و هنگامی که به اذن من از تکهای گل، چیزی به صورت پرنده خلق کردی» (مائده، 110) تنها تفاوتی که خداوند بیان میکند در مستقل و با اذن بودن خلق است، یعنی خلقت خود او مستقل است و خلقت دیگران با اذن اوست.
🔹خیلی صفات را خداوند هم به خودش نسبت میدهد و هم به دیگران، ولی صفت الهی فوق آنهاست، فوقیتی که ما مرتبه آن را نمیتوانیم درک کنیم. فرق بین این دو مرتبه، مثل فرق وجوب و امکان یا فرق بین غناء و فقر محض است. اما خدای متعال کلمه «الله» را به خودش اختصاص داده است.
#آیت_الله_مصباح_یزدی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
👆زندگی نامه حضرت آیت الله پهلوانی (سعادت پرور)👆
شیخ علی آقا پهلوانی آیت الله علی پهلوانی تهرانی (سعادت پرور)، در سال ۱۳۰۵ هجری شمسی در تهران تولد یافت. خانواده مذهبی و سرشت روحانی وی را در نوجوانی به حلقه درس مرحوم شیخ محمد زاهد وارد کرد و در عنفوان جوانی بهره های اخلاقی و معنوی وافری برد. سپس از محضر مرحوم آیت الله حاج شیخ علی اکبر برهان دروس مقدماتی حوزه را فراگرفت و راهی شهر مقدس قم شد....
در شهر قم در محضر اساتید بزرگی چون مرحوم آیت الله سلطانی و مرحوم آیت الله العظمی مرعشی نجفی، مکاسب و کفایه را خواند و سپس در درس خارج مرحوم حضرت آیت الله العظمی بروجردی و حضرت امام خمینی(ره) حاضر شد و تا مرحله اجتهاد پیش رفت. از آنجا که وی به مباحث اخلاقی- عرفانی و طی مراحل سیر و سلوک علاقه فراوانی داشت، مدت ۴۰سال در محضر علامه طباطبایی حضور یافت.
آیت الله پهلوانی به واسطه انجام دستورات اخلاقی و درک فیوضات روحانی مرحوم علامه، به درجاتی از عرفان و معنویت دست یافت که پس از رحلت علامه طباطبایی، برخی ازشاگردان آن استاد فرزانه، با اصرار فراوان، خوشه چین اخلاق و عرفان آیت الله پهلوانی شدند و ایشان در طول حیات خود، شاگردان بسیاری را تربیت کرد و نفوس مستعده ای را به وادی سیر و سلوک رهنمون شد.
سبک تربیتی و روش سیر و سلوکی استاد:
جناب شیخ العرفا آقا شیخ علی پهلوانی دارای سبک تربیتی و روش سیر و سلوکی گرانبهایی بود. هموکه سالیان متمادی از محضر پر فیض علامه طباطبایی استفاده برده بود و به دقایق و ظرافتهای معرفتی علامه طباطبایی پی برده بود.
در شاکله اصلی دستوراتش سیره و روش عارفان شیعه و به خصوص پیروان مکتب تربیتی اسوه مراقبان در سده های اخایر شیخ عارف کامل آیت الله العظمی آخوند ملا حسینقلی همدانی رضوان الله علیه مشهود بود.
چه اینکه آنان اعتقادی به صراط مستقیم قرآنی و سنت پیامبر اکرم و ائمه علیه السلام داشته و دارند. استاد در مدت حیات نورانی خویش عده ای از بزرگان این مکتب عظیم تربیتی را درک کرده بود و با اصول و اندیشه ها و زندگی ملکوتی آنان آشنا بود.
ایشان اغلب شب ها برای عده ای از عاشقان راه خدا بعد از نماز مغرب و عشا جلسه داشت. و اینکه هر کس در کدام جلسه شرکت کند به عهده استاد بود که بر اساس مقدار پیشرفت در سیر و سلوک تعیین می کردند. هر طبقه به فراخور نوع افرادش در شبی تشکیل می شد و برخی از این جلسات در حدود بیست سال به طول انجامید.
در این جلسات معمولا مطالبی خوانده می شد تا شاگردان نسبت معارف توحیدی و سایر معارف دید عمیقی پیدا کنند و هم به انجام دستورات، همت و آگاهی بیشتری یابند و توفیق بیشتری برای سیر و سلوک رفیق راهشان باشد.
در ایام سال همیشه در قم بودند و به کارهای سیر و سلوکی دوستانشان رسیدگی می کردند. البته هر روز صبح تا ظهر به مباحث علمی و تحقیقات خودشان مشغول بودند و عصرها به طور کامل تا اذان مغرب برای شاگردانشان بودند و به کارهای آنها رسیدگی می کردند.
نامه های سیر و سلوکی شاگردان را پاسخ می دادند که این نامه ها، خود هزاران نامه ارزشمند است و در دست شاگردان ایشان موجود است و دارای مطالبی گرانبها و ارزنده است.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
1311352070_201204_195607.pdf
247.8K
📥 دریافت فایل pdf «پند نامه سعادت»
✍️ آیت الله پهلوانی (سعادت پرور)
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
📱برنامه اندروید «پند نامه سعادت» ، قابل دریافت از کافه بازار
📌لینک دریافت از کافه بازار:
cafebazaar.ir/app/com.pandname.saadat
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
6.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 نماهنگ ویژه دعای فرج «الهی عظم البلا» با صدای دل نشین علی فانی
أللَّھُمَ عجِلْ لِوَلیِڪْ الْفَرَج
دعا برای ریشه کن شدن کرونا
🔸در کنار رعایت نکات بهداشتی و همیاری، دعا کنیم.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet