🔻"حق" تو "جلوه گری" است؟
🔹یکی از نشانههای جاهلیت اولی «تَبرج زنان» است و امروز یکی از عمدهترین مظاهر تمدن غربی همین «تبرج» است. قرآن کریم خطاب به همسران مکرم پیامبر میفرماید: «و لا تَبَرُجْنَ تَبَرُجَ الجاهِلِیَة» (احزاب،۳۳) بر مبنای این آیه «تبرج» همان «جاهلیت» است، منتها جاهلیتی که توانسته خود را «با سلاح تبلیغات مدرن» مجهز کرده، حقایق را بپوشاند.» (93/03/06). در دوران انقلاب صنعتی «زن غربی» وقتی به بهانه «بهدست آوردن حق برابری با مردان و آزادی» و «به هدف جلوهگری»، از محیط خانه به خیابانها کشیدهشد؛ درحقیقت وسیلهای برای سودجویی طبقه ایلومیناتی قرار گرفت.
🔹آنها به جهت «استفاده ابزاری از زن» و «بهدست آوردن سود بیشتر»، به بهرهبرداری از زن پرداختند؛ چنانکه در اروپایی که زن حتی حق مالکیت نداشته و مایملک مرد و شوهرش محسوب میشد و حتی بعد از شروع دموکراسی غربی، «حق رأی» نیز نداشت، با وقوع انقلاب صنعتی و افزایش کارخانجات به یکباره دارای حقوقی شد، که در حقیقت «زمینه بردگی» او را فراهم کرد.
غربی ها براساس پیروی از سیاست مادی و اقتصادی خود، زن را بهعنوان «نیروی کار ارزان» بهکار گرفتند، تا در سایه «بهرهکشی از او» و به «بهانه اهدای آزادی و برابری حقوق»، چشم هرزهآلوده مردرا بهرهمند کنند و زمینه را برای اطفای شهوت فراهم آورند.
🔹گناه بزرگی که تمدن غرب درمورد زن مرتکب شده، این است که «جلوهگری» را بهعنوان یک «حق» و «خصوصیت حتمی و لازم زن»، معرفی کرده و آن را نقطه مقابل «اسارت» معرفی کرده است.
🔻عضو #صراط شوید.
https://eitaa.com/joinchat/3507683405Cb3990ef985
🍃 سحرگاه امروز، حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) پذیرای حضرت عشق بود.
🔻عضو #صراط شوید.
@serat_zanjan
سکولاریسم در سایه فقه سیاسی
#ماجرای_فکر_فیرحی(10)
✍️علیرضا جوادزاده
استادیار موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
💢انتساب اندیشه دکتر فیرحی به «سکولاریسم»، شاید بیش از لیبرال دانستن او با واکنش منفی برخی دوستان، همکاران و شاگردان وی از جمله مدافعان حوزوی ایشان مواجه شده است؛ بویژه آن که خود وی از بکار بردن این واژه به شدت پرهیز میکرد.
🔘شاید بتوان «عرفی سازی دین»، «جدایی دین از سیاست» و «استقلال دین از حاکمیت» را از مهمترین تعاریف سکولاریسم ذکر کرد که طبعا هر یک از این مفاهیم دارای مراتب تشکیکی است.
🔸اگر با رویکرد تحمیل نظریه بر نص و تفسیر به رأی، به متون دینی و آثار اندیشمندان دینی روی آوردیم، به صورت طبیعی، «رویکرد گزینشی»، «برجستهسازی برخی گزارهها و حاشیهرانی برخی دیگر» و «توسل به متشابهات و متشابه نمودن محکمات» مورد توجه قرار میگیرد.
🔻دکتر فیرحی نیز با اندیشه آزادی محور و اصل قرار دادن عناصر لیبرالیسم، از چنین راه کارهایی استفاده کرده است؛
🔻ادامه مطلب
🔻#صراط را دنبال کنید.
┈┄┅═✾ serat ✾═┅┄┈
#ادامه_مطلب
🔻دکتر فیرحی گزارههایی از تعالیم اسلام و آثار و اندیشههایی از متفکران و فقهای شیعه که به نوعی در آنها سخن از حقوق و آزادی مردم به میان آمده یا این ظرفیت را از نظر وی دارد، گزینش و برجسته کرده و در مواردی تفسیرهای غیرعقلایی ارائه نموده است، و متقابلا موارد بسیار فراوان دیگر با مضمون لزوم اطاعت از قوانین و حاکمان الهی و نداشتن اختیار در حوزه تشریع و انتخاب حاکمان، نادیده گرفته یا به صورت حاشیهای طرح، و بعضا برداشتهای ناصواب از آنها بیان کرده است.
🔹بسيار روشن است که با اين رويکرد، بسياري از احکام سياسي اسلام که در تضاد با ليبراليسم هستند، مانند لزوم پذيرش و اطاعت از حاکمان الهي، جهاد، اجراي حدود، امربه معروف و نهی از منکر، جلوگیری از فرقهها و کتب ضالّه و... یا کنار گذاشته میشوند و یا به حاشیه رانده شده و به صورت کمرنگ تحقق مییابند.
↙️بنابراین برای انتساب یک فرد به سکولاریسم، لازم نیست خود فرد بدان تصریح کند یا به انکار گزارههای سیاسی اسلام بپردازد؛ بلکه این انتساب، با پرداختن به فقه سیاسی نیز میتواند سازگار باشد.
🔻عضو #صراط شوید.
https://eitaa.com/joinchat/3507683405Cb3990ef985
🔻سرمربی ایتالیایی تیم ملی والیبال زنان: وجود انقلاب در ایران را فقط در رسانههای غربی میبینم/ 80 درصد زنان ایرانی بدون اجبار حجاب دارند.
الساندرا کمپدلی سرمربی تیم والیبال زنان ایران که مدتی است در ایران زندگی و فعالیت میکند، روز پنجشنبه گذشته در سفری که به ایتالیا داشت، مصاحبهای با نشریهٔ "کوریه ره دل ونتو" درباره وقایع اخیر در ایران انجام داده است؛
وی با توجه به شانتاژ رسانههای غربی درباره وقوع انقلاب زنانه در ایران، در پاسخ به سؤال خبرنگار به نکات جالبی اشاره میکند.
برداشت شما از این مبارزات که علیه حجاب است، چیست؟
فکر میکنم که اگر هم حجاب اجباری نبود حداقل 80 درصد زنان در ایران، به دلایل مذهبی یا فرهنگی، همچنان حجاب داشتند.
دختران جوان زیادی را میبینم که چادر بر سر میکنند درحالیکه اجباری به آن وجود ندارند. قضیهٔ حجاب فقط جرقهای بود که [به نظر من] منجر به اعتراضاتی شد که خیلی فراتر از مسئلهٔ حجاب بوده و شامل مسائل اقتصادی، اجتماعی و اختلافات طبقاتی بین فقرا و ثروتمندان است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔻عضو #صراط شوید.
@serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
سکولاریسم در سایه فقه سیاسی #ماجرای_فکر_فیرحی(10) ✍️علیرضا جوادزاده استادیار موسسه آموزشی و پژوهشی
🔻ضمن طلب آمرزش برای دکتر داود فیرحی، باید با تمایز میان اخلاق عملی ایشان از یک سو و تفکر و رویکرد وی از سوی دیگر، به تمجید اولی پرداخت و دومی را مورد نقد قرار داد. نباید خلقیات نیكوی وی، موجب تأثیرپذیری از تفکرش شود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔻عضو #صراط شوید.
@serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
🔻ضمن طلب آمرزش برای دکتر داود فیرحی، باید با تمایز میان اخلاق عملی ایشان از یک سو و تفکر و رویکرد وی
🔸در کنار پذیرش «نسبی گرایی» و گرایش به «لیبرالیسم»، رویکرد کلان دکتر فیرحی تحمیل نظریه بر نص و به صورت خاص، تفسیر گزارهها و تُراث شیعی براساس نظریه بروندینی بود. این رویکرد، از مصادیق بارز تفسیر به رأی است که میدانیم در نصوص اسلامی شیعی به چه میزان مورد نهی قرار گرفته است. البته جزئیات آثار دکتر فیرحی میتواند برای افرادی قابل استفاده باشد؛ کسانی که توان شناخت صحت و سقم آنها و میزان سرایت نظریه کلان در جزئیات را داشته باشند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔻عضو #صراط شوید.
@serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
🔸در کنار پذیرش «نسبی گرایی» و گرایش به «لیبرالیسم»، رویکرد کلان دکتر فیرحی تحمیل نظریه بر نص و به صو
🔹در برخی دفاعیات با تفکیک میان روشنفکری دینی و نواندیشی دینی، و بیان اینکه گروه اول سکولارند برخلاف دوم، دکتر فیرحی از گروه دوم ذکر شده است. صرف نظر از آن که اصطلاح «نواندیشی دینی» برخلاف دو اصطلاح «روشنفکری» و «روشنفکری دینی»، دارای تعریف نسبتا رسمیت یافتهای نیست و از مفهوم آن برداشتهای متفاوتی صورت میگیرد، تفاوت دکتر فیرحی با برخی روشنفکران دینی، نه در سکولار بودن و نبودن، بلکه در بخشی از روش و رویکردی است که اتخاذ کردهاند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔻عضو #صراط شوید.
@serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
🔹در برخی دفاعیات با تفکیک میان روشنفکری دینی و نواندیشی دینی، و بیان اینکه گروه اول سکولارند برخلاف
♨️از مهمترین نقدهای فیرحی به دیگر روشنفکران دینی، فاصلهگیری و کمتوجهی آنها به فقه است. فیرحی با بیان اهمیت فقه و لزوم توجه به آن، در مقام آن است که موانع جریان روشنفکری دینی را در وصول به اهدافش که همانا مدرنسازی جامعه اسلامی است، از میان برده تا این جریان بتواند به اهداف خود دست یابد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔻عضو #صراط شوید.
@serat_zanjan