⭕️ مشهورِ آسمان، مجهول در زمین
#مطالبه
✍️سعید غفاری
🔹اصیلترین و عالمترین "امام محله" شهر زنجان وفات فرمودند.
ایشان نزدیک ۵۰ سال امام جماعت مسجد سیدالشهدا بودند و با اقامه سه وعده نماز توفیقات جدی در عرصه تبلیغ و حیات اجتماعی داشتند خدایش بیامرزد.
📌و اما بعد...
#بخوانید
▪️https://eitaa.com/serat_zanjan/1759
پایگاه تحلیلی صراط
⭕️ مشهورِ آسمان، مجهول در زمین #مطالبه ✍️سعید غفاری 🔹اصیلترین و عالمترین "امام محله" شهر زنجان و
اصیلترین و عالمترین "امام محله" شهر زنجان وفات فرمودند.▪️
🔹سازمان تبلیغات اسلامی و ارگانهای مرتبط چند سال است که پیرامون احیای مساجد و محوریت امام جماعت، برنامههایی را پیگیری می نمایند اما به واقع این هدف فرهنگی بدون در نظر گرفتن ابعاد اجتماعی آن قابل تحقق نیست و از مهمترین مولفه های نتیجه بخشی طرح "امام محله" نشان دادن الگوی مناسب در این مورد است.
🔸 از طرف دیگر حیات اجتماعی صنف روحانیت و جایگاه آن در بین زندگانی عموم مردم است که به شدت توسط رسانههای بیگانه مورد حمله قرار گرفته است.
🔹حاج سید رضا موسوی با یک زندگانی اجتماعی و مردمی توانسته بود با یک پیکره بزرگی از مردم زنجان مرتبط شود و با نسل های مختلف و متفاوت ارتباط بگیرد و در زندگی آنها تاثیر گذار باشد.
📌چه مقدار باید طول بکشد که در بستر کار فرهنگی و تربیت نیرو توسط حوزه علمیه شخصیت اینچنینی پرورش یافته به یک نماد اجتماعی و دینی باشد؟!
❌و اما انتقادی بر برگزارکنندگان مراسم تشییع جنازه آقای سید رضا موسوی:
🔻آیا تشییع جنازه یک مراسم صرفاً عبادی است و یا اینکه تکریم و بزرگداشت اجتماعی انسان مومن هم هست؟ چرا در تشییع جنازه ایشان برای الگوسازی در شاخه فعالین فرهنگی و امامان جماعت، کنش اجتماعی گسترده صورت نگرفت؟ چرا صدا و سیمای مرکز زنجان به صورت گسترده به مانور تبلیغاتی و شناساندن ایشان نپرداخت؟ چرا تشییع جنازه ایشان به صورت گسترده در محور اصلی شهر و با حضور عموم مردم صورت نگرفت؟!
🔹به عنوان نمونه دیگر، بازگشت پیکر شهید منتجبی در سال گذشته بود متاسفانه مراسم ایشان در اوج بی عرضگی برگزار شد و انگار شهید جایی برای دفن شدن پیدا نمی کرد و وقتی او را به زنجان برگرداندند بلافاصله با یک مراسم نمایشی آن را تشییع و دفن کردند.
آیا نمی شود با یک شهید چندین ماه خوراک فرهنگی شهر را در حیات اجتماعی و الگوسازی فرهنگی تامین کرد؟
🔸نمونه دیگر مراسم تشییع جنازه شهید مدافع حرم، شهید مرادخانی بود زمان شهادت ایشان مقارن بود با اوج مذاکرات برجام و حذف شعار مرگ بر آمریکا از آیین شعائر انقلاب و گروهی در تشییع جنازه تاکید داشتند که مرگ بر آمریکا گفته بشود اما مسئولین امر می گفتند که نباید سیاسی بشود و فقط ذکر لا اله الا الله کفایت می کند، در نزدیکی مزار شهدا خانواده آن شهید فرمودند: شهید مرادخانی وصیت کرده است در تشییع جنازه او مرگ بر آمریکا گفته شود و در چهارراه پایین چند بار این شعار تکرار شد.
❌واقعاً چرا نمی توانیم از پتانسیل های دینی و انقلابی در فعالیت فرهنگی و حیات اجتماعی خود استفاده کنیم؟!
❌عاقلهای که باید جبهه فرهنگی و اجتماعی شهر را مدیریت کند و از فرصتها در برابر حملات رسانهای و اجتماعی معاندین استفاده کند کیست، و چه ارگانی است؟ چرا ما خود را در جنگ رسانهای، اجتماعی و فرهنگی حاضر نمیبینیم؟!
✍️سعید غفاری
#علمای_بلاد
#وارونگی_فرهنگی
@serat_zanjan
◀️ جعفریان و تلاش برای ارائه تفاسیر سیاستزده از بیانات ناصحانه مراجع عظام تقلید
▪️اینبار درباره آیت الله شبیری زنجانی
❌جعفریان و تلاش برای ارائه تفاسیر سیاستزده از بیانات ناصحانه مراجع عظام تقلید
#رسوایی
🔻توئیت اخیر جعفریان پیرامون بیانات ناصحانه حضرت آیتالله شبیری زنجانی در دیدار با رئیسجمهور، نشانگر تلاشی مشکوک برای جهتدهی به مواضع مراجع عظام تقلید توسط عوامل حوزهای خرده جریان اعتدال است!
❌این جماعت که به واسطه ورشکستگی سیاسی ناشی از برجام نافرجام، در انزوای کامل به سر میبرند تلاش دارند بیانات ناصحانه مراجع تقلید را #بهانهای برای ابراز وجود و کنشگری سیاسی فعال قرار دهند و در حقیقت حرف خود را به نام مراجع به مردم القا کنند!
🔹️نکته مهمی که این پروژه سیاسی/ رسانهای را با شکست مذبوحانه مواجه کرده، هوشیاری فوقالعاده مردم در تفکیک بیانات ناصحانه مراجع با مواضع رادیکال برخی عناصر سیاسی است.
🔹️شناخت عمیق از خاستگاه مواضع مراجع و توجه به کارنامه فکری آن وجودهای پاک و مخلص، و #تفکیک آن از کارنامه و پیشینه و مواضع برخی #حوزویاناعتدالیبرجامی، موجب آن شده که این تفسیرهای سیاستزده این مفسران خودخوانده، نه در میان بزرگان و بدنه حوزه اعتباری داشته باشد و نه در میان توده مردم و نخبگان سیاسی، مورد اعتنا قرار گیرد!
❌اینها مدتهاست خود گویند و خود گریند و توهم تأثیرگذاری اجتماعی دارند اما واقعیت آن است که به دلیل افشای شگردهای نخنمای رسانهای و سیاسیشان، با بیتوجهی مطلق مواجهاند!
🔹️چه بهتر اگر کسی حرفی دارد از زبان خودش بزند و هرگونه برداشت و تفسیر بیانات ناصحانه مراجع تقلید را به مخاطبان آن که مردم و نخبگان هستند، واگذارد!
🔹️در مورد اخیر، جناب جعفریان چنان با اعتماد به نفس به مصادره بیانات ناصحانه آیتالله شبیری زنجانی پرداخته که گویی شناخت عمیق آن مرجع عالیمقام از اسلام، دقیقا با شناخت ناقص و ناپخته اعتدالیون حوزوی یکسان است! (کانال روزنه)
@serat_zanjan
🌷 پیام رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت تشییع شهدای گمنام در روز شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
@serat_zanjan
🛎 امروز رهبر معظم انقلاب به مدیر مسئول کیهان پیام فرستاده و گفته:
«یادداشت امروز آقای محمد صرفی، یک آفرین دارد».👏
این یادداشت آقای صرفی نویسندهی خوش ذوق، با سواد و بیادعای کیهان، درباره حاج قاسم که توجه رهبری را جلب کرده است از اینجا بخوانید:
🔻🔻🔻
https://eitaa.com/serat_zanjan/1765
⭕ ستاره قاسم در کهکشان راه خمینی
صفحه[ 1 از 2 ]
🔻چقدر خوب است که کودکان وقتی به دنیا میآیند کسی نمیداند سرنوشت چه تقدیری برای آنان رقم زده و تاریخ برای شانه نحیف برخی از این کودکانگریان، چه مأموریتی گرانسنگ تدارک دیده است. آری! اینگونه بود که دست فرعون بهرغم تمام دست و پا زدنهایش، به فرزند عمران و یوکابد نرسید و موسی دودمان طاغوت عصر خود را در نیل بر باد داد. و آن زمانی بود که از چشم دنیااندیشان و ظاهربینان کار مؤمنان به پایان رسیده بود؛ در پیش، امواج خروشان نیل بود و از پس، لشکر جرّار فرعون. اما تقدیر الهی چیز دیگری بود. پس فرمان آمد که ای موسی! عصای خود را بر دریا بزن ... و شد آنچه ناشدنی مینمود.
🔹️تابستان سال 1953 برای «دوایت آیزنهاور» سی و چهارمین رئیسجمهور آمریکا شیرین بود. ماموران سازمان CIA در تهران به فرستادگان و مزدوران بریتانیایی که دیگر کبیر نبود پیوستند و عملیات آژاکس را با موفقیت به سرانجام رساندند. دولت وقت با کودتا سرنگون شد و شاه لرزان و فراری دوباره بر تخت نشست. «آلن دالس» رئیس CIA اگر از آینده چیزی میدانست بدون شک پنج سال بعد، تیمی از ماموران خود را بار دیگر راهی ایران میکرد اما این بار نه به مقصد تهران بلکه به «قناتملک»، روستایی در دل کویر مرکزی ایران. به خانه ساده و محقر مشهدی حسن.
🔸️اما نه آیزنهاور و دالس میدانستند و نه حتی مشهدی حسن و فاطمه که آن کودکی که روز اول فروردین سال 1337 پا به زمین گذاشته و گریه میکند، چه آیندهای و مأموریتی در پیش دارد. فرزند سوم خانه بود و نامش را گذاشتند قاسم. انتخابی بهجا و نامی نیکو بود. این طفل شیرخوار و روستازاده گمنام، مأموریت داشت چیزهایی را قسمت کند. از این باب همه ما قاسم هستیم چرا که در زندگی چیزهایی را با دیگران و بین دیگران قسمت میکنیم. اما قرار بود او از همه ما و قاسمها، قاسمتر باشد.
🔹️دنیا معرکههای عجیب و غریب و شگفتیهای فرامحاسباتی کم ندارد. نقاطی به ظاهر بسیار دور و بیربط در گوشه و کنار کرهخاکی هستند که هیچ دستگاه محاسباتی و عقل و حتی خیالی نمیتواند میان آنها خطی برقرار سازد. وقتی مامور ساواک سال 1342 با ریشخند از آقا روحالله پرسید یارانت کجا هستند، آن مرد خدا که دلش از خورشید هم گرمتر و چشمهایش از برق آسمان گیراتر بود، با دلی آرام و قلبی مطمئن پاسخ داد؛ سربازان من در گهوارهها هستند. یحتمل مأمور مفلوک سازمان اطلاعات و امنیت کشور، پوزخندی زده و در دل یا زیر لب گفته باشد عجب آخوند خوشخیالی و چه خیالات خامی! نمیتوان به واکنش آن مأمور چندان خرده گرفت. آن روز قاسم سلیمانی پنج ساله بود، مهدی باکری و اسماعیل دقایقی 9 ساله، حسن باقری و ابراهیم همت هشت ساله، حسین خرازی شش ساله، احمد کاظمی، مهدی زینالدین و حسن تهرانیمقدم 4 ساله، محمود کاوه و علی هاشمی 2 ساله. کودکانی دور از هم، هر کدام در شهری و روستایی. آن ستارههای دور از هم در کهکشان راه خمینی. آنقدر دور که هیچ منجمی نمیتوانست پیشبینی کند روزی که چندان دور نیست این ستارهها در یک مدار قرار خواهند گرفت و چشم آسمان از نورشان روشن خواهد شد.
🔸️تازه این کودکان فرماندهان سپاه خمینی کبیر بودند و بسیاری از سربازان آنان حتی هنوز پای بر زمین، این «سیاره رنج» نگذاشته بودند. گفتیم فرمانده و سرباز! بگذار همینجا تکلیف این دو کلمه را روشن کنیم. میدانی چرا فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران که نامش لرزه بر اندام دشمنان میانداخت خود را همیشه سرباز میدانست و مینامید و وصیت کرد بر سنگ مزارش بنویسند سرباز قاسم سلیمانی؟ همان سربازی که چند روز پیش یک رسانه آمریکایی با کینهای عمیق نوشت سلیمانی شبه نظامیان عراق، لبنان و یمن (افغانستان و پاکستان و سوریه و فلسطین را جاانداخته) را به یک اتحاد راهبردی متصل و نیروی قدس را به نوعی ناتو تبدیل کرد.
🔻ادامه دارد..
▪️https://eitaa.com/serat_zanjan/1766
⭕ ستاره قاسم در کهکشان راه خمینی
صفحه[ 2 از 2 ]
🔺️در روزگاری که آدمها به دنبال نام هستند و برای خود لقب میسازند و میتراشند و برای محکمکاری سفارش میدهند، مردی که سرنوشت منطقه و بلکه جهان را تغییر داد، به او لقب «فرمانده سایهها»، «خردکننده داعش» و «قویترین مرد خاورمیانه» داده بودند و فرماندهان ارتش آمریکا به او حسادت میکردند، خود را سرباز میداند. ریشه ماجرا به همان پیرمرد طوفانی برمیگردد که بر صندلی ساده حسینیه جماران مینشست و آرام سخن میگفت و دنیا را به لرزه درمیآورد. قاسم شاگرد مکتب حضرت روحالله بود. همان که بنیانگذار انقلابش میخواندند، مرد قرن، سیاستمدار عصر، تغییردهنده جهان و تاریخ و... البته که همه اینها بود اما وقتی یکی از مریدانش فریاد زد؛ «ما همه سرباز توئیم خمینی، گوش به فرمان توئیم خمینی»، باز ساده اما از روی عقیده و منطبق با عمل خویش گفت؛ «نه من سرباز توام و نه تو سرباز من. همه سرباز خداییم انشاءالله.»
🔸️آدمهای خوب کم نیستند و کم ندیدهایم. شاید ما هم آدمهای خوبی باشیم چرا که گاهی کارهای خوبی میکنیم. بخشی از شادی و وقت و توانایی و پول خود را با عدهای قسمت میکنیم. شاید برخی خوبتر باشند و از قوه قهریه خود نیز برای خوب بودن و خوبی کردن استفاده کنند. مثلاً وقتی میبینند به کسی دارد ظلم میشود، سینه سپر کنند و وارد معرکه شوند. مأموریت قاسم تقسیم کردن بود. آرامش و امنیت و شادی و لبخند و در کنارش ترس و وحشت و اضطراب. آنچه قاسم را از دیگر خوبان سوا میکرد، آن بود که او اهل قناعت نبود. بله! قناعت همیشه هم چیز خوبی نیست. اگر در تقسیم خوبیها به دایره تنگ و حقیری در اطراف خود قناعت کنی، چنین میشود. قاسم آرامش و امنیت و لبخند را برای همه انسانهای روی زمین میخواست نه فقط برای اهالی قناتملک و کرمانیها و ایرانیها. برای او فرقی نداشت که این زن و مرد و کودک چه زبانی دارند، چه آیینی و خطوط جغرافیا آنان را چگونه تقسیم کرده است. امنیت و آرامش و لبخند حق همه بود و وحشت و اضطراب حق همه آنهایی که آن حق را از دیگران سلب کرده بودند. اینجاست که قاسم را میتوان در دو شمایل دید. شمایلی نرمتر از حریر و دلنازکتر از کودکان که گویی هنوز کودکی پنج ساله در قناتملک است. همانقدر دل کوچکی دارد. از ته دل میخندد و مثل ابربهارگریه میکند. و شمایلی دژم و غضبناک که گویی خدای جبار و منتقم به او مأموریت داده است تا بندگان طاغی و خونریزش را به دست او هلاک کرده و راهی دوزخ سازد.
🔹️خیابانهای شلوغ و تاریک ما برای نام تو حقیر و کوچکاند. روزی ستارهای بزرگ و پرنور کشف میشود و نام تو را بر آن خواهند گذاشت. بلندمردا! نامت بلند باد که آب و آتش در چشمان تو به هم میرسید و خوشا بحال آنانکه در روزگار رجعت بار دیگر آن چشمهای پرفروغ را میبینند و میانشان نور تقسیم خواهیکرد.
✍محمد صرفی
@serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
⭕️ غرب و مواجهه آن با تاریخ سیاسی انبیا ✍️ سلسله مباحث اندیشه سیاسی اسلام از منظر استاد عباسعلی عمی
⭕️ قدرت سیاسی، ضامن اجرای قوانین الهی
✍️ سلسله مباحث اندیشه سیاسی اسلام از منظر استاد عباسعلی عمید زنجانی
#قسمت_دوم
🔰بررسی اهداف سیاسی انبیا، در تجزیه و تحلیل مبانی اندیشه سیاسی اسلام، میتواند از مهمترین مباحث باشد و همچنین در تبیین رابطه دین و سیاست نیز نتیجه ساز تلقی گردد.
🔰ادیان الهی عمدتاً دارای سه هدف مهم بودهاند:
اول: اقامه قسط و حق و هدایت جوامع بشری به سمت عدالت
دوم: دعوت به سوی حق و ایجاد ارتباط سازنده میان انسان و خدا
سوم: پیشرفت در مسیر تکامل
🔹️هر یک از این سه هدف والای دین و انبیا، ارتباط تنگاتنگ با مسائل سیاست دارد و بدون یک اندیشه سیاسی منسجم و سازمان یافته و فلسفهی سیاسی روشن قابل تحقق نمی باشد.
🔸این سوال همواره در رابطه با اهداف انبیا مطرح میشود که اگر هدف تمام انبیا و اولیای خدا اقامه قسط و ایجاد عدالت در جامعه است، چگونه ممکن است که تفکر و عملکرد انبیا جدای از سیاست باشد؟
🔹بیشک اقامه قسط و عدل، قانون میطلبد و قانون نیز به نوبه خود، بدون نظام حقوقی روشن، شکل نمی گیرد و بدون یک نظام سیاسی، اجرا نمی شود و نیز بدون یک اندیشه سیاسی، دولت و نظام سیاسی تحقق نمییابد و بدون این سلسله مراتب، دستیابی به حق و قسط امکانپذیر نمیشود.
🔸بارزترین بخش تعالیم انبیا شریعت است که مبیّن یک نظام حقوقی مشخص و متمایز می باشد. یک نظام حقوقی از یک سو زمینه ساز مجموعه قوانین و مقررات حاکم و از سوی دیگر خواهان یک قدرت سیاسی و حکومتی است که ضمانت اجرای آن قوانین را بر عهده بگیرد.
✍️عباسعلی عمید زنجانی
📚مبانی اندیشه سیاسی اسلام ص82
◀️ مطالعه قسمت اول
@serat_zanjan
21.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بدون تعارف از حادثه تلخ هواپیمای اوکراینی
🔹به مناسبت دومین سالگرد حادثه جانسوز #هواپیمای_اوکراینی، این قسمت از برنامه بدون تعارف پای صحبتهای مادر یکی از شهدای این حادثه تلخ نشسته است.
@serat_zanjan