#تائبین
🌴الهي! مَا أَنَا بِأَوَّلِ مَنْ عَصَاكَ فَتُبْتَ عَلَيْهِ وَ تَعَرَّضَ لِمَعْرُوفِكَ فَجُدْتَ عَلَيْهِ
💠معبودا! من اولين کسي نيستم که نافرمانيات کرده و توبهاش را پذيرفتهاي و خواستار احسانت شده و تو او را احسان نمودهاي
✏️حضرت امام سجاد ع در حقيقت حال واقعي خود را به خداي تعالي عرضه ميدارد و ميفرمايد:
👌«خدايا! من اولين کسي نيستم که معصيت تو را کرده باشم و تو هم بر او توبه کرده باشي. من اولين کسي نيستم که احسان تو را خواسته و متعرض احسان و نيکي تو شده باشد و تو هم بر او جود کرده باشي. بلکه عنايت تو و توبهات بر بندگان هميشگي است.»
البته موجودات همواره با درخواست تکويني خويش، متعرض خوبيهاي حق ميشوند چنان که قرآن شريف ميفرمايد:
{ يَسْئَلُهُ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ كُلَّ يَوْمٍ هُوَ في شَأْن}
تمام كسانى كه در آسمانها و زمين هستند از او تقاضا مىكنند، و او هر روز در شأن و كارى است!
همهي موجودات سائل حقاند و زبان حال و قال موجودات سؤال از حق تعالي است.
🔰بنابراين انسان گناهکار و غافل، پس از تنبه به لغزش و غفلت خويش و توجه به اين که نبايد در محضر و حضور مولا اينگونه باشد و پس از اين توجه، احساس شرمندگي و خجالت کند، در واقع با اظهار اين حالت، خود را در معرض خوبيهاي حق تعالي قرار داده است و در چنين صورتي، قطعاً کمالات حضرت حق شامل او گرديده و مشمول جود پروردگار خواهد شد.
از اين جهت در اين فراز نيز بنده به طور غير مستقيم، توبه و رسيدن به خوبيهاي خداوند متعال را تقاضا ميکند.
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
روش دعا.mp3
1.06M
#کلیپ_صوتی
🌴روش و آداب دعـــا
#دعا
#مستجاب_دعا
#حقیقت_دعا
#صراط_مستقیم
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#سیر_الی_الله
🌴استاد تحریری :
🔰درمان بيمارىهاى روحى
♦️روح انسان نيز همانند جسم وى، در معرض آسيب ها و بيمارى ها قرار دارد و در چنين وضعيتى، نيازمند درمان و رسيدگى هاى بالينى مى باشد؛ چنان كه حضرت على عليه السّلام خطاب به فرزند خويش فرموده است: «يا بنىّ انّ من البلاء الفاقة و اشدّ من ذلك مرض البدن و اشدّ من ذلك مرض القلب.»
اى فرزندم! ندارى و تنگدستى از بلاها است و سخت تر از آن، مرض بدن و شديدتر از آن مرض قلب است.
♦️هيچ فردى نمى تواند ادّعا كند كه روحش از بيمارى و آسيب در امان است، مگر انسانهاى مهذّب و خود ساخته اى كه به تمايلات خويش صبغه ى الهى داده و به مبدأ فيض متّصل گرديده اند، به تعبير اميرمؤمنان على عليه السّلام: «أَلشَّرُّ كامِنٌ فِى طَبِيعَةِ كُلِّ أَحَدٍ، فَإِنْ غَلَبَهُ صاحِبُهُ بَطَنَ، وَ إِنْ لَمْ يَغْلِبْهُ ظَهَرَ.»
شرّ و بدى در طبيعت و نهاد همه پنهان است، پس اگر صاحب آن بر آن چيره گشت، مخفى مى ماند؛ و اگر غالب نشد، آشكار مى گردد.
🔶بديهى است كه خود درمانى، همان گونه كه در بيمارىهاى جسمى خطرناك است، در بيمارى هاى روحى نيز به مراتب خطرناك تر مى باشد؛ زيرا سبب از دست رفتن تمام سرمايه هاى معنوى انسان مى گردد، چنان كه خداوند فرموده است: «قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُم بِالْأَخْسَرِينَ أَعْمَـلاً * الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِى الْحَيَوةِ الدُّنْيَا وَ هُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعًا»
بگو: آيا شما را از زيانكارترين مردم آگاه گردانم؟] آنان] كسانىاند كه كوشششان در زندگى دنيا به هدر رفته و خود مىپندارند كه كار خوب انجام مى دهند.
👌قرآن كريم اين تلاشگران خوش پندار را زيانكارترين انسانها معرفى فرموده است. خداوند سبحان براى درمان بيمارى هاى روحى بشر، پيامبران و اوليا عليهم السّلام را به سوى انسان فرستاده است؛ چنان كه امير مؤمنان عليه السّلام پيامبراكرم صلّى اللّه عليه وآله و سلّم را چنين توصيف فرموده است: «طَبِيبٌ دَوّارٌ بِطِبِّهِ قَدْ أَحْكَمَ مَراهِمَهُ وَ أَحْمى مَواسِمَهُ، يَضَعُ ذلِكَ حَيْثُ الْحاجَةُ إِلَيْهِ مِنْ قُلُوبٍ عُمْىٍ وَ آذانٍ صُمٍّ وَ أَلْسِنَةٍ بُكْمٍ مُتَتَبِّعٌ بِدَوائِهِ مَواضِعَ الْغَفْلَةِ وَ مَواطِنَ الْحَيْرَةِ.»
طبيبى است كه براى درمان سيّار است، مرهم هاى شفابخش او آماده و ابزار داغ كردن زخمها را گداخته است، براى شفاى قلب هاى كور، گوش هاى ناشنوا و زبان هاى لال، آماده و با داروى خود در پى از بين بردن جايگاههاى غفلت و سرگردانى است.
👌پس از پيامبران و اولياء عليهم السّلام، عالمان اخلاق و مربيان نفوس هستند كه وظيفه ى طبابت قلب و جان انسانها را برعهده دارند و هر بيمارى را متناسب با ظرفيت و شرايطش، با تكيه بر قرآن و سنت مداوا مى نمايند.
با توجه به اين مطالب بود كه عنوان بصرى پس از طرد اوّليه ى امام صادق عليه السّلام و توسل جستن به رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله وسلّم و نماز و دعا در جوار آن حضرت، براى نرم شدن قلب امام صادق عليه السّلام به او، بار ديگر به منزل آن حضرت رفت و در را كوبيد و امام عليه السّلام او را به منزل راه داد.
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#پوستر
🌴مقــام تــسلــیم مراتـبی دارد کـه ...
#انبیا
#تسلیم
#مقام
#صراط_مستقیم
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#پرسش_پاسخ
🌴«انسان هر مقدار که در این دنیا رشد کند در قیامت به همان صورت ظهور میکند.» این را توضیح دهید. با این وصف، چگونه بفهمیم که چقدر رشد کردهایم؟
🔊راه آن، همین بررسی است. اوّلاً به مراتب رشد آگاهی داشته باشیم. ببینیم رشد چیست و مراتب آن چه اموری است و رشد به چه چیزهایی تحقّق پیدا میکند؟ نسبت به خود، اموری را که رشد به آنها تحقّق پیدا میکند با بررسی مستمر محک بزنیم که چقدر رشد کردهایم؟ مثل کسی که تجارت میکند میخواهد ببیند چقدر در تجارت خود رشد کرده است؟ اوّل باید ببیند تجارت چیست؟ بعد میخواهد با چه چیزی و در چه چیزی تجارت کند. بعد بررسی کند اهدافی که داشته چقدر محقّق شدهاند.
🌹پس در هر موفقیتی توجه به این امور لازم است:
1- هدفمندی، 2- راه رسیدن به هدف، 3- به کار بستن آن، 4- مراقبت، 5- محاسبه. مراقبه کنیم که در مسیر رشد هستیم؟ محاسبه هم بکنیم. البتّه لوازمی هم در کنار آن وجود دارد که اینها اصول رشد پیدا کردن است.
در اینجا ، امور دیگری هم لازم است و آن توکّل به خدای متعال و توسّل به اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ است. انسان باید مستمرّاً معارف خود را زیادتر کند. یعنی معارف اعتقادی، عملی و اخلاقی را که به یکدیگر مرتبط است.
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
8.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
🌴ریـا مانـند مورچــه ای روی ســنگ ســیاه
#ریا
#سیاهی
#صراط_مستقیم
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#نکته_های_ناب
🌴انسانی که مجری شخص ستمگری است، برای رسیدن به خواستههای خودش و دستور رئیسش را برای امضای به ناحق یا فرامین دیگرش اجابت میکند، خود را شریک بسیاری از قتلها و خلافهای او میکند، نوعاً چنین انسانی کارش را اینگونه توجیه میکند که اگر این کار را نکنم، بیکار میشوم و روزیام قطع میشود! چون خیال میکند روزی دهندهاش، رئیس اوست!
💠رسول خدا -صلی الله علیه و آله و سلم- فرمود:
✏️وقتی قیامت شود، ندا دهندهای گوید: ستمگران و یاری رسانندهی به ایشان کجا هستند؟ کسی که برای آنان دواتی را ریقه ریخته (تا مرکب در آن بریزد و بنویسد) یا کیسهای را برای آنها بسته یا قلمی را برای آنان تیز کرده، پس ایشان را با آنان محشور کنید.
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#پوستر
🌴دستــورهای دیـنی زیـادی در شرع وجــود دارد...
#دستور
#شرع
#تمرکز
#عبادت
#صراط_مستقیم
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#تائبین
🌴يَا مُجِيبَ الْمُضْطَرّ!ِ يَا كَاشِفَ الضُّرِّ! يَا عَظِيمَ الْبِرِّ! يَا عَلِيما بِمَا فِي السِّرِّ! يَا جَمِيلَ السِّتْرِ! اسْتَشْفَعْتُ بِجُودِكَ وَ كَرَمِكَ إِلَيْكَ
💠اي اجابت کنندهي بيچاره! اي برطرف کنندهي گرفتاري! اي احسان کنندهي بزرگ! اي آگاه اسرار! اي پرده پوش نيکو! جود و کرمت را نزد تو شفيع قرار دادم
گويي حضرت در اين فراز، به خداي متعال عرضه ميدارد:
🔰«خدايا! من مضطر هستم و تو جوابگوي مضطر هستي، پس جواب مرا بده.»
خداي متعال در قرآن کريم در مقام ردّ اعتقاد مشرکان که غير خدا را مستقلاً در تحقيق امور يا رفع مشکلات دخالت ميدهند، ميفرمايد:
{ أَمَّنْ يُجيبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ يَكْشِفُ السُّوءَ }
آيا کسي هست که جواب انسان مضطر را بدهد، هنگامي که او را ميخواند و بدي را برطرف ميکند؟
🔰حالت اضطرار حالت خاصي است که در اثر درک يا برخورد با امر مشکلي که راه چارهاي براي فرار از آن نيست، در وجود انسان حاصل ميشود. البته روشن است که تصور مشکل به تنهايي حالت اضطرار و درماندگي نميآورد، بلکه انسان بايد آن را با وجود خود بيايد و لمس کند.
🔰حالت اضطرار را ميتوان به کسي مثال زد که دچار بيماري سختي شده است. براي درمان به هر راهي ميرود و از هر جا چاره جويي ميکند اما هر جا ميرود و به هر طيبي رجوع ميكند هيچ نتيجهاي نميگيرد. دچار حالت سردرگمي و آشفتگي ميشود و مال و ثروتي هم ندارد، به هر دري ميزند پاسخي نميگيرد. کسالت و درد و رنج او را ناتوان ساخته و با اين حال قصد بازگشت به منزل دارد و ميداند که از او چيزي طلب ميکنند و کاري ميخواهند كه از دست او بر نميآيد. اين حالت انسان مضطر است.
🔰از اين نوع حالات براي انسان در امور مادي رخ ميدهد اما در امور معنوي کمتر چنين وضعيتي را احساس ميکند؛ زيرا امور مادي بسيار ملموس است، برعکس امور روحي که کمتر براي انسان قابل لمس ميشود. در مسئلهي گناه و عيوب نفساني نيز انسان بايد خود را در گرفتاري ببيند تا حالت تضرع و التماس داشته باشد و اگر کسي در مسائل روحي، حالت اضطرار پيدا کند، قطعاً دستگيري حق تعالي شامل حال او خواهد شد. اما از آنجا که نوعاً حالت اضطرار در اين مسايل احساس نميشود و هر چه مناجات و درخواست ميشود، پاسخي و اجابتي حاصل نميگردد.
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
فلاح با ولایت امیر المؤمنین(ع).mp3
828.3K
#کلیپ_صوتی
🌴فــلاح با ولــایـــت امیــرالمؤمنین(ع)
#امام_علی_ع
#پیامبر
#تولد
#صراط_مستقیم
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#سیر_الی_الله
🔰استاد تحریری:
🔶تشنگان زلال معرفت به خوبى مى دانند كه راهيابى انسان به محضر استادى كه او را به سر منزل #كمالات_علمى يا عملى رهنمون شود، بسيار ارزشمند و والا است و هر كس به اين مهم دست يابد، بايد بداند كه بخش عمده اى از مسير را طى نموده و اين نعمت بزرگ الهى است كه خداوند متعال نصيب او كرده است؛ چنان كه خداوند به نقل از #حضرت_موسى عليه السّلام پس از مواجه شدن با #حضرت_خضر عليه السّلام (كه خداوند رحمتى از جانب خويش به او داده و به او علم فراوانى عطا كرده بود) مىفرمايد: «قَالَ لَهُ مُوسَى هَلْ أَتَّبِعُكَ عَلَى أَن تُعَلِّمَنِ مِمَّا عُلِّمْتَ رُشْدًا»
موسى به او گفت: آيا تو را ـ به شرط اين كه از بينشى كه آموخته شدهاى به من ياد دهى ـ پيروى كنم؟
👌پس وقتى كسى به اين نعمت بزرگ (حقايق و علوم الهى) براى رشد يافتن، از طريق استاد آگاه و روشن ضمير،دسترسى يافت، بايد قدر آن را بداند، آن را با جدّيت پىگيرى كند و اعتراضى به آن نداشته باشد، بلكه #تسليم او شود و از او پيروى كند و نسبت به امورى كه صلاح نيست در آن وارد شود، خود را وارد نكند تا ظرفيت آن را
بيابد و به نتيجه برسد.
🔰امام على عليه السّلام در اين باره مى فرمايد: «با اهل ورع و #حكمت هم نشينى كن و زياد با ايشان ارتباط داشته باش؛ زيرا اگر جاهل باشى به تو تعليم مى كنند و اگر عالم باشى، علمت زياد مىشود.»
🔶نيز مى فرمايد: «با حكیمان مجالست داشته باش، تا عقلت كامل شود، نفس توشرافت يابد و جهل از تو از بين برود.»
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir