🔺۱۲ فروردین روز ثمر دادن خون شهیدان، روز بعثت انقلاب و روز استمرار حکومت مستضعفان گرامی باد.
ستاد اقامه نماز شهرستان ملایر
@setadegamenamazmalayer
#کلام_بزرگان؛ دلیل کاهل نمازی 😳
🎙استاد قرائتی
🩺دلایل کاهلی در نماز از دعای ابوحمزه ثمالی 👇👇
دلیل 1 👈 حرف های بیهوده
چرا بعضی از کاهل ها با هر کسی جز خدا صحبت می کنند؟ امام زین العابدین (علیه السلام ) در دعای ابوحمزه دوازده دلیل می آورد که چرا در نماز نشاط و حال نداریم.
امام می فرماید: خدایا، شاید دیدی که من حرفهای بیهوده می زنم و گفتی زبانی که این همه حرفهای بیهوده می زند لایق حرف زدن با من را نیست. حرف زدن با خدا یک مقام است. در روز قیامت خدا با آنها حرف نمی زند. ما کاری کرده ایم که از حرف زدن با خدا محروم شده ایم. چشمی که از صبح تا شب گناه می کند، امام زمان (عج) را نمی بیند، به قلبی که دائم در حال شیطنت است، الهام نمی شود. اگر ما ظرف تمیز بیاوریم آنرا پر از شیر می کنند ولی ظرف کثیف را پر از شیر نمی کنند زیرا آلوده است.
ادامه داد...
ستاد اقامه نماز شهرستان ملایر
@setadegamenamazmalayer
برخورد حضرت علي(علیه السلام) با روزه خواران
از احاديث و رواياتى كه به طور پراكنده پيرامون تعزير ارتكاب برخى از گناهان، و ترك برخى از واجبات در ابواب مختلف فقه به چشم مىخورد، استفاده مىشود كه ترك واجبات و انجام محرّمات الهى مجازات دارد.
گروه معارف «شبکه خبر دانشجو»، رواياتى در مورد تعزير كسانى كه واجبات را ترك مىكنند وجود دارد.
از جمله بريد عجلى پرسش و پاسخى از امام صادق عليه السّلام شنيده، كه چنين براى ما نقل مىكند:
عدّهاى شهادت دادند كه مردى سه روز از ماه رمضان را به صورت علنى روزه خوارى كرده است، حكمش چيست؟ امام در پاسخ فرمودند: از او بپرسيد كه آيا معترف به گناه خويش مىباشد؟ اگر معتقد باشد گناهى نكرده (و در حقيقت منكر روزه باشد، انكارى كه به انكار خدا يا پيامبر اسلام(ص) باز گردد) حكمش قتل است، و چنانچه معتقد به روزه باشد، و اعتراف به گناهش نمايد، حاكم شرع او را تعزير مىنمايد.(وسائل الشيعه، جلد 7)
طبق اين حديث، شخصى به خاطر ترك يكى از واجبات، يعنى روزه تعزير شده است.
امام صادق(ع) فرمود: مردى را نزد على عليه السّلام آوردند، كه در ماه رمضان بدون جهت، روزه خورده بود! على(ع) فقط براى شكستن احترام ماه رمضان، به او سى و نه تازيانه زد.
در روايت ديگرى آمده: مردى را نزد على عليه السّلام آوردند، كه در ماه رمضان، شراب خورده بود، على عليه السّلام حدّ روزه خوارى را بر او جارى كرد، و براى اينكه احترام ماه رمضان را نيز شكسته بود، به او سى و نه ضربه شلّاق زد.(1)
نتيجه اين كه از احاديث و رواياتى كه به طور پراكنده پيرامون تعزير ارتكاب برخى از گناهان، و ترك برخى از واجبات در ابواب مختلف فقه به چشم مىخورد، استفاده مىشود كه ترك واجبات و انجام محرّمات الهى مجازات دارد.
1- نوادر راوندى
ستاد اقامه نماز شهرستان ملایر
@setadegamenamazmalayer
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اگر از عقب مسجد، صدای کودک نیامد، این محله عقبه ندارد!
⁉️ اگر ما مسجدیها میدیدیم که کودکی به نام امام حسن روی دوش امام جماعت رفت چه میکردیم؟
🔴 برای نسل خود مسجد را تقویت کنید!
#حجت_الاسلام_راجی
ستاد اقامه نماز شهرستان ملایر
@setadegamenamazmalayer
🔵پاداش عجیب خواندن سوره قدر در زمان افطار و خوردن سحری*
*🌷حضرت صادق علیه السلام فرمود :*
*🌱 هیچ مؤمن روزه داری نیست که در هنگام خوردن سحری و افطارش سوره قدر را بخواند ، مگرآنکه بین این دو زمان ثواب کسی را خواهد داشت که در راه خدا در خون خود غلطیده باشد .*
*(📚بحارالأنوار، ج97، ص344 به نقل از اقبال الأعمال)*
ستاد اقامه نماز شهرستان ملایر
@setadegamenamazmalayer
✍امام علی علیه السلام:
هيچ عملى نزد خداوند، محبوبتر از نماز نيست، پس هيچ كار دنيايى شما را در وقت نماز به خود مشغول ندارد.
📚 خصال، ص ۶۲۱، ح ۱۰
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
ستاد اقامه نماز شهرستان ملایر
@setadegamenamazmalayer
- بسم الله الرحمن الرحیم؛ طبق آیه 183 سوره بقره « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ؛ ای اهل ایمان، بر شما روزه واجب گردید چنانکه بر امت های قبل از شما واجب شده بود، و این دستور برای آن است که پاک و پرهیزکار شوید.»
بحث روزه یک مسئله مختص دین اسلام نیست ، برای مردمان قبل از اسلام و اقوام و ادیان آسمانی دیگر هم این حکم تشریع شده است ولی با یک تفاوت های جزئی.
روزه یک حکم شرعی و جزء فروعات دین یعنی احکام عملی است؛ وجوب آن بر افراد تابع یک سری شرایط است یعنی یک حکم انعطاف پذیر است، پس درست است که روزه یک حکم ضروری است اما این حکم با نگاه واقع بینانه و رعایت شرایط افراد تشریع شده است.
در ادامه همان آیه یعنی در آیه 184 سوره بقره بلافاصله بیان می شود افرادی که مسافر یا بیمار هستند و توان روزه گرفتن ندارند در فرصتی دیگر جبران کرده و روزه ها را قضا کنند یا کفاره بدهند. بنابراین با وجود همه این تأکیدات و اهمیت روزه، این وظیفه بر طبق توانایی های افراد در نظر گرفته شده است.
لذا به صورت طبیعی همیشه در جامعه افرادی خواهند بود که از ادای این واجب الهی معذور بوده و در ماه مبارک رمضان در ساعات روزه داری ناچارند برای رفع نیاز خود غذا بخورند یا آبی بیاشامند.
در کنار این دسته از افرادی که معتقد به مبانی دینی هستند و با مجوز شرعی روزه نمی گیرند، گروهی دیگر از افراد هم هستند که حال به جهت ضعف ایمان یا حتی عدم اعتقاد به مبانی دینی و یا سستی در انجام وظایف دینی، در ماه رمضان روزه نمی گیرند.👇👇👇
*مسئله اینجاست که مجموع این افراد آیا می توانند به صرف تمسک به اصل آزادی در مقابل چشمان افراد روزه دار بخورند و بیاشامند و چنان رفتار کنند که گویا اصلا این ماه رمضان هیچ تفاوتی با ماه های دیگر ندارد؟
پاسخ این سوال یقینا منفی است. اما این پاسخ منفی برای گروهی از افراد شاید در مرحله اول قانع کننده نباشد مخصوصا اگر مطالب منتشر شده در سطح وسیع توسط رسانه های ضد دینی اذهان را درگیر کرده باشد.
این مسئله در شهری مثل تهران که در طول روز جمعیت انبوهی به عنوان مسافرحاضر هستند بیشتر خود را نشان می دهد. این مسافران عموما نمی توانند روزه بگیرند، اما آیا می توانند بگویند که ما کار به کار کسی نداریم ، کسی هم کار به کار ما نداشته باشد؟
ستاد اقامه نماز شهرستان ملایر
@setadegamenamazmalayer
✅معصیت، توفیق نماز خواندن را از انسان میگیرد
✍️آیت الله جوادی آملی: جهان، جهان تاثیر و تاثر متقابل است. همان طور که نماز انسان را از فحشا و منکرات باز میدارد، کسی که اهل فحشا و منکر است هم توفیق خواندن نماز ندارد.
اگر نماز جلوی معصیت را میگیرد، معصیت هم توفیق نماز گزاردن را سلب میکند، یا نمیگذارد انسان نماز بخواند، یا اگر هم نماز خواند فقط برای ادای تکلیف است.
📚نماز و نمازگزاران، ص10و11
#آیت_الله_جوادی_آملی
ستاد اقامه نماز شهرستان ملایر
@setadegamenamazmalayer
🌸پیامبر رحمت (ص) :
هرکس با خرمای حلال افطار کند،
به پاداش نمازش به اندازه ،
چهارصد نماز افزوده میشود.
📚بحارالانوار، ج۲، ص۱۲، ح۹۸
#ماه_مبارک_رمضان
#ماه_رمضان
ستاد اقامه نماز شهرستان ملایر
@setadegamenamazmalayer