🌹 السلام الله علیک یا مولای یا علیّ الاکبر و رحمة الله و برکاته
🌺 ولادت حضرت مولا علی اکبر صلواتاللهعلیه مبارک باد.
@seyedololama
سیدالعلماء
🌹 السلام الله علیک یا مولای یا علیّ الاکبر و رحمة الله و برکاته 🌺 ولادت حضرت مولا علی اکبر صلوات
🌺🌺🌺 بیاناتی بسیار ارزشمند از علما پیرامون ضرورت اتصال روحی با ائمه علیهمالسلام از راه توسل
☄ علما فرمودهاند: علامت توجه و بیداری این است که حال انسان مثل حال کسی باید باشد که گمشدهای دارد. چطور وقتی کسی در سفر مثلاً کیف پولش را گم میکند در همه احوال به فکر گمشدهاش است، حتی در حال غذا خوردن، خوابیدن و از خواب برخواستن. طلبه و انسان بیدار نیز باید یک چنین حالی داشته باشد.
🔹 برای این مطلب بزرگان اهل معرفت در بیان روحانیتِ قرآن اشعاری آوردهاند:
هست قرآن حالهای انبیاء
ماهیانٍ بحر پاک کبریا
ور بخوانی ور نه این قرآن پذیر
انبیاء و اولیاء را دیده گیر
انبیاء (علیهمالسلام) کسانی هستند که از طرف خدا مأموریت دارند تا جسم و روح و تمدنهای بشری را اصلاح کنند. اینها کسانی هستند که با دریای لطف و کرم و عظمت خدا آشنا و در آن شناور هستند. با خدا همنفساند و با او همسخن و هممجلساند که شرح حال آنها در سورههای قرآن مثل نوح، انبیاء، لقمان و… آمده است و راه آشنائی با روحیات انبیاء(علیهمالسلام) خواندن و شنیدن قرآن مثل قاریان قرآن نیست بلکه راه آن:
چون تو در قرآنِ حق بگریختی
با روان انبیاء آمیختی
✅ این است که انسان از زندگی خود فرار کند و به حالات انبیاء(علیهمالسلام) متوجه بشود و بین خود و آنها تناسب و آمادگی ایجاد کند.
زیارت عاشورا برای همین است که انسان به وسیله لعن و سلام آن، از اجتماعِ یزیدی و ابن زیادی و عمرسعدی و شمری (لعنهمالله) فرار کند و به روح ابوالفضلی (علیهالسلام) پناه ببرد و این ممکن نیست مگر اینکه انسان طعم دوری از روحانیت را درک کرده باشد.
در احوال شیخ مرتضی زاهد (علیهالرحمة) آمده است که در شبانهروز دو مرتبه زیارت عاشورا میخوانده است. ممکن است این سؤال پیش بیاید که طلبگی با اینگونه عباداتِ وقتگیر خیلی سازش ندارد. در جواب باید گفت که طلبگی مانند غذائی است که نمک ندارد و این زیارات نمک آن محسوب میشوند.
مرحوم حاج میرزا جواد آقا (علیهالرحمة) از شیخ انصاری(رحمهالله) نقل میکند که طلبهای به ایشان عرض کرد که من به خاطر درس و مطالعهام نمیتوانم نماز شب بخوانم. ایشان فرمودند: تو قلیان میکشی؟ گفت: بله. ایشان فرمودند: نماز شبت را جایگزینِ وقت قلیان کشیدنت کن. ایشان به این مطلب اشاره دارد که انسانی که مراقبه دارد، مطالعه را با نماز شب معاوضه نمیکند بلکه با کارهائی که برای انسان ضرر دارد جایگزین میکند نه با کارهائی که نباید آنها را حذف کرد.
مرحوم آمیرزا عبد العلی آقا طهرانی (رحمهالله) پدر بزرگوار حاج آقا مجتبی طهرانی(رحمهالله) به من سفارش میکردند که در روز یک زیارت سیدالشهداء (علیهالسلام) بخوان ولو نیم صفحهای، یا یک صفحهای؛ اما همان آمیخته با روح انبیاء و اولیاء(علیهمالسلام) باشد. اصل این است، کمیت مهم نیست.
💔 باید این زیارت برای انسان دلسوختگی بیاورد و خود را با اولیاء همدرد ببیند. طلبهای که همدرد حضرت علی اکبر (علیهالسلام) شد خوشا به حالش، هر مسجد و مدرسهای برود، در هر گوشه کشور مردم را بیدار و هوشیار میکند.
ای خنک، آن مُرده کز خود رسته شد
در وجود زندهای پیوسته شد
یعنی تا یک موجود زندهای پیدا نشود و انسان با وجود او رابطه پیدا نکند، حیات او در وجود انسان دمیده نمیشود. و حالا که ما دسترسی به این علمای ربانی نداریم راهش همین توسلات به معصومین (علیهمالسلام) میباشد ولو نیم ساعت در شب یا بینالطلوعین. حتی در قدم زدن بعد از نماز صبح میشود انسان در تماس با ارواح انبیاء(علیهمالسلام) قدم بزند.
۸۸.۷.۱۹
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
💠 نتایج ورود دین خالص در قلب
☄ در وصایای حضرت باقر علیهالسلام به جابر بن یزید جعفی وارد شده که فرمودند:
«یا جابر! مَن دَخَلَ قلْبَه صافی دینِ الله أشغله عمّا سِواه»
⬅️ کسی که در درون ضمیر باطن او صافی دین خدا وارد شود، از غیر خدا بریده میشود.
❔یعنی چه؟!
🔺 مسئلهی قلب که صافی دین خدا آنجا وارد میشود، مسئلهای نیست که جدای از ما باشد و بگوییم مربوط به ما نمیشود.
هر کدام از ما یک همچین خلقتی هستیم و امام علیهالسلام دربارهی همه ما فرموده است: "من دخل قلبه صافی دین الله"
☄ برای هر کس این ممکن است. فرقی نمیکند در چه زمانی باشد، در زمان غیبت امام باشد یا در زمان حضور او.
در ایران باشد یا در عراق یا در آمریکا.
هر کس که انسان است، قلب دارد و یک همچین جای منظف و پاکی را خدا به او داده که جایگاه صافی دین خدا باشد؛ یعنی اسلام راستین و واقعی در درونش بیاید و آن را در مقاصد خدا به کار بگیرد.
👈 « أشغله عمّا سواه» وقتی از غیر خدا بریده شد، همان زندگی گذشته را دارد ولی زندگیِ جدای از بندگی خدا نیست، توجه به ماسوا از بابت این که ماسوا یک موجودی است، ندارد؛ بلکه از باب اینکه یکی از آیات الهی است و باید با آن طبق دستور خدا رفتار کند، دارد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله
@seyedololama
مناجات شعبانیه
🔺 در مناجات شعبانیه وارد شده: «اِلهی هَب لی کَمالَ الاِنقِطاعِ اِلیکَ»؛ این "کمال انقطاع الیک"، به معنای این است که آن انقطاعی که من دارم را به من بفهمان، نه اینکه من به یک جاهایی وابسته هستم، من را از آن جاها ببر و به خود متصل کن، بلکه شاید مقصود همین است که این انقطاعی که من دارم و به غیر تو وابسته نیستم، در من تذکر آن را بده؛ ولی افرادی که نعمت تذکر ندارند، این چنین نیستند.
آنهایی که اینگونه نیستند در پوشش حجابهای مختلفی هستند، هفتاد، صد، ده هزار، صد هزار حجاب برای آنهایی که از خدای خودشان غافل هستند، میتوان فرض کرد.
آنوقت این تذکر، امید به انسان میدهد که حجابی که برایش هست، آن حجاب را برطرف بکند.
«وَ اَنِر اَبصارَ قُلوبِنا بِضِیآءِ نَظَرِها اِلَیک»؛ چشم ما اینقدر بینا بشود که در یابد اینکه در جای دیگر، چیز دیگری نمیبیند، با کسی دیگری سر و کار نداشته و به موجود دیگری وابستگی ندارد.
۷۶.۹.۲۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seydololama
6.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 زندگی در #حضور و #محضر ولی امر معصوم الهی #امام_زمان (عجلاللهتعالیفرجهالشریف)
🔹 معنای صحیح انتظار #ظهور و #غیبت
۸۸٫۷٫۲۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 استفاده از برکات دعای کمیل در شب نیمه شعبان
🔹 دعای شريف کميل که فشردهای از معارف اسلامی است، جملاتی در اين باره دارد که اگر انسان در شبهای جمعه يا در شب #نيمه_شعبان اين دعا را به درگاه خدا عرض کند، خيلی مناسب و به جاست. در آن دعا فرمودهاند:
«وَ اشدُد عَلَی العَزيمَةِ جَوانِحی»؛ خدايا مرا بر #عزم صحيح، #توجه قلبی شديد مرحمت فرما و در تصميم قاطع دل مرا و مطالب قلبی مرا محکم کن، یعنی همهی تصمیمهایی که میگیرم را چهار ميخ به قلب من وارد کن و عنايت فرما که در اثر #فکر صحيح از قلب من بيرون نرود.
«وَ هَب لِی الجِدَّ فی خَشيتِک وَ الدَّوامَ فِی الاِتّصالِ بِخِدمَتِک»؛ به من جديت و قاطعيتی مرحمت کن در مواظبت و مراقبت داشتن بر ترس از گناه و ترس از مخالفت با خودت.
بعد از اینکه اين جملات را در دعای کميل عرض کرديم اضافه میکنیم:
«اِرحَم مَن رَأسُ مالِهِ الرَّجاءُ وَ سِلاحُهُ البُکاءُ»؛ خدايا من هيچ چيزی ندارم و فقط اميدم و آرزويم درِ خانه تو، به رحمت توست و چشم طمع به لطف تو دارم و اين سرمایهی من است و إلّا هيچ چیزی از خودم ندارم. من از وقتیکه متولد شدهام تا به حالا هميشه در آبادیهایی که تو آفریدهای، خانه به خانه و کلاس به کلاس، شب به روز و روز به شب رساندهام و هميشه در آب رحمت تو مانند ماهی غلطان و شناور بودهام و از خودم هيچچيز ندارم.
بنابراين اميدمندی و مال التجارهی من و سرمايهی من فقط لطف توست.
«وَ سِلاحُهُ البُکاءُ»؛ و وسیلهای که بخواهم با آن پيشرفت کنم هم ندارم مگر گريه درِ خانه تو.
اين مطالب به اینجا میرسد و معلوم میشود که اين همه شبها و روزهای جمعه که مردم میگریند، برای اين است که میدانند به جز خداوند کسی اینها را از شب به روز نمیتواند برساند.
چند وقت پيش بود که شنيديم در اندونزی چه طوفانهای عظيمی شد، در چين چه زلزلههایی اتفاق افتاد، چقدر انسانها مفقود شدند، چقدر جنازه زير خاک و سنگ و آوار ماند و بيرون نيامد، چه خانوادههایی دربهدر شدند، چه خانههایی به خرابی مبدَّل شد، ساختمانهایی سرنگون شد؛ اين برای چيست؟ همهی اینها تنبيه خداوند است به خلقش، که شما بیخود مغرور شدهاید، به چه چيزی دل بستهاید؟ شما بايد حواستان به من باشد و اطاعت مرا کنيد.
۸۷/۴/۱۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌹ای پادشه خوبان داد از غم تنهایی
دل بی تو به جان آمد وقت است که بازآیی
🌸 ولادت حجت ابن الحسن العسکری امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مبارکباد.
@seyedololama
سیدالعلماء
🌹ای پادشه خوبان داد از غم تنهایی دل بی تو به جان آمد وقت است که بازآیی 🌸 ولادت حجت ابن الحسن العسک
🔴نسبت ما با امام زمان علیهالسلام:
شیخ مفید در کتاب ارشاد فرموده:
میثم تمار یک بنده بود که حضرت علی علیهالسلام او را از بنی اسد خرید و آزاد کرد. به او گفت: چه نام داری؟ عرض کرد: سالم. فرمود: پیامبر مرا خبر داده در بلاد فارس و عجم که بودی پدرت تو را میثم نامیده بود. گفت: درست است. فرمود: پس همان اسم قبلی را داشته باش.
خوب این یعنی چه که یک بنده زرخرید یک زن که از نوکر هم پایینتر است و هیچ مال و اختیاری از خودش ندارد و پایینترین مراتب اجتماعی را دارد، حضرت علی علیهالسلام چطور او را پیدا کرده؟!
پیامبر چطور وضع او را به حضرت سفارش کرده بود؟ این حرفها چه طور است؟ و ما الآن نسبت به امام زمانمان علیه السلام چطور فکر میکنیم؟ آیا توجه داریم به اینکه نسبت آن حضرت با ما همان نسبت جدش با میثم است؟
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🌹مسألهی اعتقاد به امام زمان صلواتاللهعلیه
🔹باید مسألهی عقیده به حضرت مهدی علیهالسلام کاملاً برای خود انسان روشن باشد و بتواند برای دیگران هم روشنگری بکند.
خوشبختانه خود حضرت مأموریت دارد که اگر نقطهای تاریک باشد برطرف کند. این است که باید عرض کنیم از ناحیهی آن حضرت کمک میشود. خیلی کمکهایی که انسان احتمالش را نمیدهد یا کم احتمال میدهد، بالخصوص در مقابل کسانی که با این مذهب خیلی مخالفند و صدماتی هم تا توانستهاند به ما زدهاند، اینها از آن افراد خیلی خیلی جاهل متعصبِ آدمکش بودند که پیششان کُشت و کشتار خیلی سهل و آسان است. اینها سر کار آمدند و بعد از مدتی قبور ائمه را به تحریکات همان دشمنان ویران کردند و به آن هم قناعت نکردند. برای ویران کردن قبور ائمهی عراق هم لشکر کشی کردند. در نجف موفق نشدند که وارد شهر شوند، ولی در کربلا وارد شدند و در صحن مقدس و در خود شهر، هر کسی را گیر آوردند کشتند. به طوریکه نوشتهاند حدود دوازده هزار نفر در خود صحن و اطراف حرم کشته شدند. و هرچه بود غارت کردند.
آنوقت یک نفر از عربهای سنی کنیا، به مراکز اینها مراجعه کرده به خاطر مسألهی مهدی، که آیا این مسألهی مهدی چه مسألهای است؟ اسلامی است؟ بدعت است؟ از کجا درست شده؟ چون در همان تونس و مغرب و نقاطی از آفریقا هم بعضیها میآمدند و ادعای مهدویت میکردند. میگفتند آن مهدی که در اسلام هست، ما هستیم و عدهای را دور خودشان جمع میکردند.
این شخص دانشجو از کنیا نامه مینویسد به جمعیت "الرابطة الإسلامیة" در مکه و از آنها درخواست میکند که شما این مسئله را روشن کنید ﻛﻪ آنها یک جوابی میدهند که این جواب را باید از برکات حضرت مهدی علیهالسلام و واقعاً یک پشتیبانی از مذهب شیعه شمرد.
این نامهی جوابیه در تفسیر نمونه در ذیل بعضی آیاتی که مربوط به حضرت مهدی علیهالسلام هست، چاپ شد. مثل آیهی شریفهی «وَ لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُونَ»؛ (انبیاء علیهمالسلام:۱۰۵).
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama