سیدالعلماء
🎁 تحفهای برای رهبر معظم انقلاب
🔺 مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی: بنده وقتی که بنا بود خدمت #رهبر معظم برسم به عنوان تحفه همین جریان هفتم #منتهی_الآمال را که #دعا و #نماز * برای بر آورده شدن #حاجات_اضطراری است، تقدیم ایشان کردم.
چون میدانستم که ایشان از همه ما مشکلاتش بیشتر است.
۸۸/۱/۱۵
-------------------
🔹(توجه به این مسئله لازم است که مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، همواره در هنگام سفارش به خواندن این نماز، تذکر به این مسئله میفرمودند که شرط اجابت این نماز، داشتن حال اضطرار توسط شخص خوانندهی نماز میباشد.)
* کیفیت نماز
✅ دو ركعت نماز مىگزارى و مىگويى:
( يا مَنْ اَظْهَرَ الْجَميلَ وَ سَتَرَ الْقَبيحَ
يا مَنْ لَمْ يُؤاخِذْ بِالْجَريرَةِ وَ لَمْ يُهْتِك السِّتْرَ
ياعظيمَ المَنَّ
يا كَريمَ الصَّفْحَ
يا حَسَنَ التَّجاوَزَ
يا واسِعَ الْمَغْفِرَةِ
يا باسِطَ الْيَدَيْنِ بـِالرَّحـْمـَةِ
يـا مـُنـْتـَهـى كـُلِّ نـَجْوى وَ يا غايَةَ (مُنْتَهى) كُلّ شَكْوى
يا عَوْنَ كُلِّ مُسْتَعينٍ
يامُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ قَبْلَ اسْتِحْقاقِها
يا رَبّاهُ (ده مرتبه)
يا غايَةَ رَغْبَتاهُ (ده مرتبه)
اَسْئَلُكَ بِحَقِّ هذِهِ الاَسْمآءِ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطّاهِرينَ عَلَيْهِمُالسَّلامُ اِلاّ ما كَشَفْتَ كَرْبى وَ نَفَّسْتَ هَمّى و فَرَّجْتَ غَمّى وَ اَصْلَحْتَ حالى.
و دعا كن بعد از هرچه را كه خواستى و بطلب حاجت خود را، آنگاه مىگذارى روى راست خود را بر زمين و مىگويى صد مرتبه در سجود خود:
(يا مُحَمَّدُ يا عَلِىُّ يا عَلِىُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفيانى فَاِنَّكُما كافِياىَ وَ انْصُرانِى فَاِنّكُماناصِراىَ).
و مىگذارى روى چـپ خود را بر زمين و مىگويى صد مرتبه: (ادركنى) ، و آن را بسيار مكرر مىكنى و [سپس] مىگويى: (اَلْغَوْثُ اَلْغَوْثُ اَلْغَوْثُ) تا اينكه منقطع شود و بر مىدارى سر خود را، پس به درستى كه خداى تعالى به كرم خود بر مىآورد حاجت تو را انشاءاللّه تعالى.
( #منتهی_الآمال ، قسمت امام زمان علیهالسلام)
التماس دعا
@seyedololama
اذان، مصلِح جهان-@seyedololama.mp3
335.4K
🔺روایت #سیدالشهدا علیهالسلام از واکنش #امیرالمؤمنین علیهالسلام به هنگام شنیدن #اذان
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 اللهم صل علی علی بن موسی الرضا المرتضی الامام التقی النقی...
️حدیثی از امام #رضا علیهالسلام نقل شده که آن بزرگوار فرمودند: «أفضل العقل معرفة الإنسان نفسه»؛ بالاترین مراتب خردمندی و #انسانیت، فردی و #اجتماعی، #معرفت و #شناخت است. آن هم شناخت مربوط به #خود .
با هر کس که این موضوع را مطرح کنند و #عاقل باشد تصدیق میکند که همینطور است. و هیچ انسانی به #خردمندی وارد نمیشود مگر اینکه دربارهی خودش جهلی نداشته باشد. از خودش بیگانه نباشد.
مثلاً اگر ما منزلی داشته باشیم که در آن منزل زندگی کنیم، ندانیم که اینجا چگونه باید زندگی کرد، طبقاتش چگونه است، پلههایش چه جوری است، مراکزش چیست، ولی شب را تا صبح بپردازیم به #مطالعهی قارهای از قارههای دنیا، یا مثلاً جادهای از جادههای خارج از شهر، خب این علامت بی عقلی و حماقت است دیگر. چون این منزلی که الآن گرفتهایم اول باید از مراکز برقش و لولههای آب و گازش اطلاع پیدا کنیم. اگر اطلاع پیدا نکنیم، یک بچه میرود پیچی از گاز را باز میکند و خانه را ویران میکند.
نوبت نرسیده به این که قبل از تشخیص حد و حدود این خانه، بپردازیم به این که مثلاً در استان یزد چه خبر است، در استان اردبیل چه خبر است!
پس این که نقل شد فرمودند: «افضل العقل معرفة الانسان نفسه» #انسان علامت کمالش، به #بلوغ_عقلی رسیدنش، این است که در پی این باشد که #معلمی گیر بیاورد، #کلاسی انتخاب کند که دربارهی خود او گفتگو بشود، و اطلاعاتی دربارهی خودش پیدا کند که من چگونه و روی چه طرحی ایجاد شدهام؟
و برای چه مهیا شدهام؟
و سرانجام من چه خواهد بود؟
و شرایطی که میتواند برای من مفید باشد چیست؟
و مسائلی که میتواند برای ما باعث بدبختی باشد چیست؟
به حسب #عقل بشر هم این #علم از تمام علوم لازمتر است.
و علامت این که انسان به بلوغ عقلی رسیده باشد در این است که سرگرم خودش باشد تا مقداری، تا به یک جایی برساند خودش را که بفهمد چیست و چه کاره است، آنوقت به مسائل خارج از خودش بپردازد.
۸۶/۹/۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
💣 حاصل بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی👈حدود ۲۲۰٬۰۰۰ نفر کشته!!!🇺🇸
📆 به مناسبت سالروز بمباران اتمى #هيروشيما توسط #آمریکا ؛ (۱۵ مرداد ۱۳۲۴ ش)
⚠️ خطر تربیت نشدن نسل جوان به دست دلسوزان
📖 «انسان حیوانی بالفعل است در ابتدای ورود در این عالم، و در تحت هیچ میزان جز شریعت حیوانات، که ادارهی شهوت و غضب است، نیست. و چون این اعجوبهی دهر، ذات جامع یا قابل جمعی است، از این جهت برای ادارهی آن دو قوه صفات شیطانی را از قبیل کذب و خدیعه و نفاق و نمیمه و سایر شیطنتهای دیگر نیز به کار میبرد، و با همین سه قوه، که اصول مفسدات و مهلکات است، ترقی کند، و اینها نیز در او نمو و ترقی روز افزون نمایند. و اگر در تحت تأثیر مربی و معلمی واقع نشود، پس از رسیدن به حد رشد و بلوغ یک حیوان عجیب و غریبی شود که در هر یک از شئون مذکوره، گوی سبقت از سایر حیوانات و شیاطین ببرد، و از همه قویتر و کاملتر در مقام حیوانیت و شیطنت شود.»
🔹[ #اربعین ؛ شرح چهل حدیث ح ۱۰ صص ۱۶۸-۱۷۰]
🔺️ شما در تمام تاریخهای بشر نگاه کنید؛ ببینید آیا در عصر #علم و #تمدن ما، کاری که اتفاق افتاد که #بمب_اتم بر دو شهر از #ژاپن افتاد، در #تاریخ چنین چیزی پیدا میکنید؟! چنین قساوتی؟!
🗽 واقعاً آدم متحیر میماند که آن #رئیس_جمهوری که این فرمان را امضا میکند و آن فرمان را به #وزیر دفاع میدهد، وزیر دفاع به ریاست نیروی هوایی میدهد؛ نیروی هوایی این سرهنگ را مأمور میکند، او هم پشت هواپیما مینشیند؛ بلند میشود و این کار را انجام میدهد!
آیا در #حیوانات دنیا میتوانیم چنین چیزی پیدا کنیم؟!
این برای همین است که این #نسل_جوانی که بوده و از #دانشگاه بیرون آمده؛ یک دست #تربیتی بر سرش نبوده، یک #فرهنگ دلسوزی، یک #انسان با رحم و شعوری به دادِ او نرسیده که او چنین چیزی شده!.
۷۹/۱۲/۱۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 یکی از مشکلات دینداری در این زمان، آن است که افراد یک #جامعه، دینی را پذیرفته و خود را عامل به آن معرفی میکنند ولی برای درک و #فهم آن هیچگونه وقت و هزینهای صرف نمینمایند و در عوض تمام #توجه خود را به #علم و سواد غیر دینی معطوف داشته و ارزش و اعتبار علمی را تنها در گرو کسب دیپلم و #مدارک بالای #دانشگاهی میدانند و صاحبان علم و دانش را ممتاز معرفی میکنند؛ به این وسیله این فرصت را در اختیار #دشمنان دین قرار میدهند که از ابهام و تاریکی مسائل حقیقی #دین استفاده کرده و آنها را مورد #تحریف قرار دهند.
۸۷/۱۱/۱۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 مطالبی در آستانهی شب و روز بسیار مبارک #دحوالأرض (۲۵ #ذی_القعدة الحرام)، ارائه میگردد.
(قسمت اول)
🔺 اهمیت متذکر بودن به نعم بیکران الهی
🔹«فإن العلم بالنعمة و مقدارها کماً و کیفاً أول مراتب شکرها»؛ [ #المراقبات ]
✍️ در این ماه #ذی_القعدة مهمترین مسأله، تلاش برای #علم به نعمات خداست زیرا علم به #نعمت و بزرگی و مقدار نعمت اول مراتب #شکر خداست، یعنی اول مراتب جدا شدن #انسان از #حیوانیت است. ما دیگر از این مهمتر مسالهای نداریم که انسان از حیوانیت وارد جهان انسانیت شود.
#ویل_دورانت که نویسندهی فلسفی #آمریکاست در #لذات_فلسفه میگوید: ما #دانشگاههایمان انسانسازی ندارند، نیمه انسان میسازند. نیمه انسان یعنی حیوان؛ خب پس خودشان اقرار کردهاند. علامتش هم این است که هر کس در دانشگاههای آنها علوم #اقتصاد را میخواند، #سیاست را میخواند و وارد مقامات #کشوری و #لشکری میشود آدمکش از کار در میآید! میگویی چرا حمله کردی به فلان مملکت؟ میگوید منافع کشور ماست! خب گرگ و پلنگ هم اگر زبان داشتند همین را میگفتند. چرا حمله کردی به گوسفندان؟ میگوید باید استفاده کنم!
🔸 پس ما با #فرهنگ و #تمدن امروز، یک متر هم از حیوانیت جدا نمیشویم، مگر اینکه این مسائل را یادداشت کنیم و در آن مثل ریاضیات #فکر کنیم. ایشان [ مرحوم #ملکی_تبریزی ] فکرش را کرده میفرماید: «فإن العلم بالنعمة و مقدارها»؛ اول انسان بداند نعمت را. یک وقت مثل حیوان اصلاً نعمت را نمیداند، حیوان از نعمت استفاده میکند ولی نمیداند نعمت یعنی چه.
اول، علم به اینکه من در نعمت خدا شناورم. اگر یک کرمی را در شیشهی آب بیندازند که کمکم رشد کند، من حتی از او هم کمترم. چون او کرم بوده، من کرم هم نیستم، از خودم #هیچ نیستم، از خودم هیچ ندارم، هرچه هست نعمت است. پس من شناور در نعمت هستم. به اضافهی خودم، که خودم هم برای خودم نعمتم!
این را میگویند #بندگی. وقتی #بنده شد، نعمت را فهمید، مقدارش را هم کع چقدر است، فهمید؛ اگر این موضوع را در این ماه پیروی کند چند قدم از حیوانیت دور شده و وارد انسانیت شده.
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 مطالبی در آستانهی شب و روز بسیار مبارک #دحوالأرض (۲۵ #ذی_القعدة الحرام)، ارائه میگردد. (قسمت او
📆 روز بسیار مبارک #دحوالأرض (۲۵ #ذی_القعدة الحرام)
(قسمت دوم)
🔺 اهمیت متذکر بودن به نعم بیکران الهی
🔹 «و قَد وَرَدَ فی الاَخبارِالکَثیرَة اَنَّ فی الخامِسِ والعِشرین مِن ذی القعدة نُصِبَتِ الکَعبَة و دُحیَهِ الاَرض وهَبَتَ فیهِ آدَم و وُلِدَ فیهِ الخَلیل و عیسی علیهماالسلام و نُشِرَت فیه الرّحمة» [ #المراقبات ص ۱۹۱]
این جهان برای ما فراهم شده. از روی حساب فراهم شده، نه اتفاقی و از باب اینکه یک شعلهی آتشی از خورشید پخش بشود! چنین چیزی اصلاً قابلیت تصور ندارد؛ ما یک نان سنگکی میبینیم روی تخته در همین زیر گذر. خب اگر ما هیچوقت وارد دکان نشده باشیم، #فکر بکنیم این نان چگونه برای ما جور شده، گیر میکنیم، ولی از پشت شیشه که نگاه میکنیم، میبینیم که یک بندهی خدایی مقداری خمیر برداشته، انداخته روی پارو و دارد با دست خودش این را پَهن میکند؛ چون اگر پَهنش نکند نان درست و حسابی در نمیآید. بعد میاندازدش روی ریگ داغ، از آن طرف هم آتش، این به صورت نان در میآید.
خب حالا دست #خلقت چهجوری برای من و شما گندم فراهم کرده؟ جو فراهم کرده؟ ذرت فراهم کرده؟ همینطور یکی یکی اسم این #نعمتها را ببر؛ میوهها: انگور، انار، خربزه، هندوانه، موز، همینطور بگو، بشمار. ببین اینها چهجوری فراهم شده؟
ما از پشت شیشه باید نگاه کنیم، دست قدرت حقتعالی را ببینیم، بوسه بزنیم، بوسه همین #سجده است، این #نماز است، این #مسجد بوسهگاه تشکر آمیز من و شماست بر درِ خانهی خدا. #انسانیت این است: تکان خوردن و بیدار شدن و دست لطف معطی و محسن این جهان را بوسیدن و از او تشکر کردن.
آنوقت او این تشکر را به حساب میگذارد. برای او که سودی ندارد. حالا تمام این شش میلیارد جمعیت به سجده بیفتند یا به رقص بپردازند، مشروب بخورند. برای او چه فرقی میکند؟ ولی وقتی که اینها انسانیت نشان دادند، عطوفت، مرحومیت او، #لطف او، #عنایت او را نشان دادند، آنوقت قابلیت آن #رحمت دومی را پیدا میکنند. رحمت اولی که آنها را ساخته بود باعث شد که قدر او را بدانند و قابلیت رحمت ثانوی پیدا کنند. و لذا این بزرگوار [مرحوم میرزا جواد آقا #ملکی_تبریزی ] میفرماید که: «عن امیرالمؤمنین علیهالسلام: اوَّلُ رحمةٍ نَزَلَت مِنَ السَّماء الی الاَرض فی خَمسٍ و عِشرین مِن ذی القعدة»؛ اول رحمتی که از جانب #غیب این جهان -که اسمش سماء هست- به زمین رسید، در بیست و پنجم ماه ذیالقعده بود. لذا برای دستبوسیِ منعم و محسن و بخشنده و ارحمالراحمینی که داریم، هر کسی روزه بگیرد در آن روز و در شبش #عبادت کند، آن بخشنده، این رحمت دومی را به او پاداش میدهد. آن چه است؟؛ «فَلَهُ عِبادة مِئة سِنَة صام نهارَها و قامَ لَیلَها»؛ صد سال اگر زنده باشد، سالم باشد، هر روز روزه بگیرد و هر شب عبادت کند، در همین یک روز و یک شب جایش میگذارد.
مثل اینکه شما یک ارمغانی پیش یک بزرگی میگذارید؛ یک سکهای، چیزی میگذاری، آن هم دست در جیب میکند و یک مشت سکه میریزد در دامن شما. این لطف الهی است.
۸۹.۹.۱۹
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 روز بسیار مبارک #دحوالأرض (۲۵ #ذی_القعدة الحرام) (قسمت دوم) 🔺 اهمیت متذکر بودن به نعم بیکران ال
📆 روز بسیار مبارک #دحوالأرض (۲۵ #ذی_القعدة الحرام)
(قسمت سوم)
🔺در روز دحو الارض چه عملی انجام دهیم؟
✍️ روایت از #امیرالمؤمنین علیهالسلام است که فرمود: «...وَ اَیُّما جَماعَةٍ اِجتَمَعَت ذلک الیوم فی ذکرِ رَبِّهِم عزَّ وجلّ»؛ هر چند نفری که پیدا شدند، حالا دو نفر، سه نفر، ده نفر که اینها ملتفت شدند امروز روزی است که این #زمین را برای آنها ساختهاند و اجداد آنها را در اینجا سکونت دادهاند و این غذاها و خوراکها و میوهها را در آن پخش کردهاند تا حالا که نوبت اینها شده، اینها آمدند دور هم جمع شدند؛ «فی ذِکرِ رَبِّهِم» یعنی #یاد خدا کردند؛ یاد خدا یعنی همین که عرض شد، نه اینکه آدم تسبیح دست بگیرد و یک ذکری را بگوید که نفهمد معنی این ذکر چی هست! #ذکر خدا، نام خدا بردنِ در دل است. #دل باید نام خدا در او وارد بشود.
اگر اینها از هر قومی، هر گروهی، ولو دو نفر، جمع شدند با یکدیگر در «ذِکرِ رَبّ» و یادآوری #نعمتهای الهی در این روز؛ «لم یَتَفَرَّقوا حتی یُعطوا سُؤلَهُم» اینها هنوز پخش نشدهاند، از هم دور نشدهاند، خداوند #حاجتهایشان را روا میکند.
«و یَنزِلُ فی ذلکَ الیَوم الف الف رحمة»؛ هزار هزار #رحمت الهی در این روز پخش میشود، برای کسانی که این روز را #روزه میگیرند و این شب را #عبادت میکنند.
۸۵.۹.۱۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
تمام میشود!-@seyedololama.mp3
262K
🔺زمانی که داریم میمیریم چه حالی داریم؟
🔹در این کلاس #دنیا چه چیزی تهیه کردهایم؟
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 صلی الله علیک یا اباعبدالله
🔹 به خاطر دارم که روزی خدمت مرحوم علامه #طباطبایی عرض کردیم که به واسطهی توسعه صحن حرم حضرت #سیدالشهداء علیهالسلام، مقبرهی یکی از #علما از بین رفته است. ایشان فرمودند: مسألهای نیست، دستگاه امام #حسین باید توسعه پیدا کند».
در دستورات #اخلاقی خود یا به نقل از اساتیدشان میفرمودند: هیچکس به هیچ مرتبهای از #روحانیت نرسید و گشایش و فتح باب #قلبی پیدا نکرد مگر در حرم مطهر امام حسین علیهالسلام و یا در #توسل به آن حضرت.
( #خلوت_نشین ص ۱۰۴)
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
#سلامت_روحی
🔺 سلامت جسمی و سلامت روحی
🔹 #سلامت در #کشور تقسیم میشود به سلامت #باطن انسان که بیماریاش #حیوانیت باشد و سلامتی #جسمی که بیماریهایش اقسامی دارد و در #وزارت_بهداشت و درمان مطرح میشوند. این خدمتی است به #انقلاب و #دین که کسانی زحمت بکشند و به برنامهریزیهای سلامت این مطلب را برسانند که شما باید سلامت را تقسیم کنید به سلامت انسانیت و سلامت جسمانیت و برای هر کدام #برنامه_ریزی کنید، اساتید پیدا کنید، کتاب منتشر کنید. جلسهها منعقد کنید، مناظرهها منعقد کنید، دو نفر به #تلویزیون بیایند و صحبت کنند، یکی بیماریهایی را که باطن انسان را مسخ میکند و به صورت یکی از حیوانات و #شیاطین در میآورد را بیان کند و از دیگری سؤال کند که شما تا حالا چه فکری کردهاید؟ اصلاً تا حالا به گوشتان خورده؟ با کسی آشنا شدهاید که این چیزها را به شما بگوید یا نه؟! اینها مطرح بشود تا ما تنها مسائل مربوط به امور بدنی را ندانیم که برای سلامت جسم برنامهریزیهای عریض و طویلی بشود و #بودجهها تصویب گردیده و #وزیر معلوم شود و آمد و شد با هواپیماها و خرجهای زیاد برای سلامتی بدن و #ورزشهای تناسب اندام و اینطور مراسم انجام گیرد. اگر اینطور شود این #انقلاب_فرهنگی به صفر رسیده و از صفر هم دارد پایینتر میرود!. همین انقلاب فرهنگی که #مرحوم_امام پایهگذاری کرده، اگر اینطور باشد که مسائل #روحی و باطنی آن تحتالشعاع مسائل ظاهری و #جسمی قرار بگیرد روز به روز درجهی انقلاب رو به صفر یا پایینتر از صفر است و فقط از مرحوم امام و انقلاب فرهنگی و انقلاب دینی و... اسمی باقی میماند!. این امری مخفی است و پیدا نیست. از این جهت خطرناک است. اگر طوری بود که مثل چشمدرد، گوشدرد، بیماریهای ریه و معده اثر داشت خود به خود چارهجویی میشد ولی چون اینها مسائل مربوط به درون است و پیدا نیست و ما روز به روز عقبگرد میکنیم #معارف ما، #فرهنگ ما رو به فساد حیوانیت میرود!. اینها را باید به عنوان دردِ فعلیِ روز خود به دنبالش بیفتیم و آن را ترویج کنیم، #تبلیغ کنیم، سخن بگوییم و آشناهایی در #مجلس_شورا و در مجالس انقلاب فرهنگی و اینها پیدا کنیم و به آنها تذکر بدهیم. اگر نکنیم خود به خود و با دست خود این خونهایی که ریخته شده ـ و هنوز هم جنازه میآورند، آدم نمیداند مگر ما چقدر #شهید داشتیم؟- و این زحمات و این در به دریها از بین میرود. ما خیال میکنیم جنگ تمام شد اما مدام میبینیم که امروز فردا ۵۰ تا، ۴۰ تا، ۳۰ تا، ۲۰ تا از فلان مرز وارد کشور شد. بیایید جنازهها را تشییع کنید. آخر معلوم نیست چقدر ما کشته داشتیم! این جوانها، اینها هم پدر و مادر داشتهاند، اینها هم دلسوز و مهربانی داشتهاند، اینها مصیبتزده هستند، ما چرا #آزاد باشیم؟! ما باید در #فکر باشیم. این فکر برای ما دغدغه بیاورد، ناراحتی بیاورد و درصدد چارهی آن باشیم.
۹۳.۸.۲۲= ۲۱ #محرم الحرام ۱۴۳۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
هدایت شده از سیدالعلماء
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
سیدالعلماء
🔘 در آستانهی شهادت حضرت امام جواد (صلواتاللهعلیه) ارائه میگردد.
(قسمت اول)
🔺 شرایط دریافت نصیحت
بسم الله الرحمن الرحیم
«قال له رجل: أوصِنی ... *»
در نقل #زندگی بسیار مبارک حضرت #جوادالائمه علیهالسلام چند روایت نقل شده و یکی از آنها دربارهی پاسخی است که آن بزرگوار به سؤال کسی که درخواست #وصیت و سفارش و راهنمایی کرد، میباشد، که آن حضرت پاسخ فرموده.
«قال له رجل: أوصنی. قال (علیهالسلام): أو تقبل؟»؛ فرمودند: آیا حاضری که قبول کنی؟
این کلام و این پاسخ ابتدایی میرساند به اینکه سخن گفتن و #پرسش و استفاده از #آیات و #روایات و اینها، به این آسانی نیست که انسان #فکر میکند؛ بلکه تجهز و #آمادگی نفسانی میخواهد تا اینکه #انسان خودش را در مقام صلاحیت این بداند که از یک بزرگواری و هدایتْگری و راهنمایی، وصیت و سفارش بخواهد. ای بسا که انسان یک #توهماتی دربارهی خودش پیش میآید که در معرض اینگونه سؤالات از دیگران و بزرگان قرار میگیرد!.
فرض بفرمایید که بنده در یک مسئلهی جزئی، تحمل فشارِ #مادر پیر خود را اگر نداشتم که او وقتی به من تعرض بیجایی به نظر خودم میکند، با کمال رغبت بپذیرم، و با او مجادله نکنم، سخن او را پاسخ ندهم. آنوقت خدمت یک بزرگواری بیایم و بگویم آقا یک نصیحتی به من بفرمایید! یک وصیتی به من بفرمایید. این در اثر این است که انسان #محاسبه_نفس ندارد و نیرو و اندازه خودش را محک نزده.
وإلّا این یک چیزی نیست که بر کسی، #مسلمانی، #شیعهای ولو بیسواد مخفی باشد که انسان مکلف است در برابر مادر پیر #خاضع باشد. تعرضات نابهجای او را به جان بخرد، و در برابر آن، هیچ واکنشی انجام ندهد، اما حالا میبیند که در چنین چیزهایی گیر میکند و از #قدرت نفسانیاش بر نمیآید که تحمل کند از یک #فحش بیجای مادر به او، تعرض بیجای به او، فرمان بیجا دادن به او، این چیزها را نمیتواند هضم بکند؛ آنوقت پیش یک بزرگواری یا یک مجلس #علمیای بگوید که آقا به ما یک وصیتی بکنید، یک سفارشی بکنید. اینها در اثر نسجیدن انسان از اندازههای #استعداد خودش است.
ادامه دارد ...
__________
*[ روایت مورد بحث به نقل از کتاب #ائمتنا سیرة الائمة الاثنی عشر مجلد ۲ ص ۱۶۵
(تالیف علی محمد علی دخیل)
🔺 قال له رجل اوصنی:
قال: أو تقبل؟
قال: نعم.
فقال علیهالسلام: «توسد الصبر، واعتنق الفقر، وارفض الشهوات، وخالف الهوی، واعلم أنک لن تخلو من عین الله، فانظر کیف تکون»]
☑ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
قسم به خورشید-@seyedololama.mp3
729.2K
#نعمت_شماری
🔺عباراتی از کتاب #نشانههایی_از_او
🔹علت قسم خوردن خدای متعال در سورهی مبارکهی #شمس
🔺حکمت دستور به شروع کارها با "بسم الله"
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama