حالات ابوذر سلام الله علیه-@seyedololama.mp3
506.3K
🔺قسمتی از شرححال جناب #ابوذر غفاری رضواناللهعلیه؛ ( وفات #ذی_الحجه ۳۲ق)
۷۵٫۸٫۳۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺قسمتی از شرححال جناب #ابوذر غفاری رضواناللهعلیه؛ ( وفات #ذی_الحجه ۳۲ق) ۷۵٫۸٫۳۰ ✅ مرحوم آیت ال
🔺مسائل #روحی، یک #ذائقه میخواهد، یک چشاییای میخواهد، یک حلاوتی میخواهد، یک شیرینیای لازم میخواهد، که در ما نیست.
و ما عادت کردهایم تنها به شیرینیهای #مادی.
مسأله این است. #روحانیت معنایش این است....
باید در این #فکر فرو بروید که بالأخره این وضع برایتان تحصیل بشود، اگر انشاءالله بخواهید #خدمت به #اسلام بکنید.
کسی میتواند خدمت به اسلام کند که ذائقهاش، ذائقهی #روحانی بشود.
یعنی از بلند کردن فریاد الله اکبر هر #خطری را به #جان بخرد، از بس برایش #لذت داشته باشد.
#ذکر خدا در ذائقهی او شیرینی داشته باشد. #تسبیح و #تمجید و #تحمید خدا به او نیرو بدهد.
اسلام با این وضع روی کار آمده.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 سالروز درگذشت مرحوم ملا هادی سبزواری؛ (۲۸ #ذی_الحجه ۱۲۸۹ق)
🔺داستانی عجیب از مبارزه با نفسِ حکیم الهی و عالم ربانی مرحوم ملا هادی سبزواری
🔹 بنده به خاطر دارم كه در مدرسه #فيضيه مَدرسی بود كه زيلو و حصير داشت و ايشان [ #مرحوم_امام] عصرهای #جمعه جلسهای داشتند كه ده، بيست نفر #بازاری و چند #طلبه، مِنجمله شهيد #مطهری و افرادی از اين قبيل میآمدند و ايشان #مواعظ بسيار مؤثری میفرمودند؛ مواعظشان خيلی مؤثر بود، بهطوریکه در ما كه آن موقع #جوان بوديم خیلی اثر میگذاشت. مرحوم شهيد مطهری هم در آن هنگام يك جوانی با سن و سال ما بود که ايشان هم میآمدند و مجموعاً شايد سی نفر هم نمیشدند، ولی ايشان مطالب بسيار خوبی ذكر میفرمودند.
مثلاً يكی از مسائلی كه میفرمودند اين بود: وقتی #انسان وارد در #علوم دينی میشود از خواستهای #نفسانی او اين است كه: خب، حالا ديگر ما يک #كتاب يا يك #مقاله بنويسيم يا يک #مجله پخش كنيم يا از اين قبيل، در صورتیكه اگر خوب #دقت كند خواهد ديد كه اين خواست، خواستی نفسانی است، و میخواهد به اين وسيله خودش را مطرح کند!.
اين حرفها برای ما خيلی عميق بود و آن زمان #عقل مان خوب نمیرسید كه چگونه میشود انسان وارد #حوزه يا طلبگی بشود يا مثل شما وارد #فرهنگ و #دانشکده ها و از اين قبيل مراکز بشود و وقتی هوسش گرفت که چيزی بنويسيم و پخش کنيم؛ خواست نفسانی باشد!، دقت زيادی لازم دارد تا متوجه شويم که آيا اين خواست و موقعيت واقعاً بهجا و بهصلاح است يا اینکه هنوز زود است؟
آدمی كه ده پانزده سال در #مدرسه يا در فرهنگ بوده و #تحصيل کرده، نفسش همان نفسِ #كودكی و بچگی اوست، خواستهایش هم همان خواستهای کودکی است که به رنگ جديد در میآید؛ به رنگ #طلبگی و #دانشجويی و #استاد شدن و #سخنرانی كردن و از اين قبيل چيزها در میآید، اگر كسی خوب در اين مسائل دقت كند، میبیند كه نه؛ هنوز برای اين شخص وقت اين حرفها نشده چون او اين #ورزش را نكرده است.
مرحوم علامه #طباطبایی معنی اين ورزش را برای ما اینگونه نقل میفرمودند: مرحوم ملا هادی #سبزواری اعلیاللهمقامه در #سبزوار، حوزهی علميه داشت و روزها در #مسجد يا در يک جايی درس میگفتند. يک روز چند طلبهی كرمانی که میخواستند به #مشهد مقدس مشرَّف شوند، میگویند برويم به سبزوار و با ملا هادی سبزواری ديداری داشته باشيم. وقتی آمدند و نشستند، دائم به هم نگاه میکردند و با تعجب اشاره میکردند و مثل اینکه يک چيز عجيبی دیدهاند، برای سايرين سؤال پيش آمد که چرا اینها اینگونه حرکات را انجام میدهند؟! بعد از درس که همه متفرق شدند، از آن جوانها پرسيدند: چه مسئلهای بود كه شما در بين درس دائم با هم صحبت میکردید؟ گفتند: ما يک مطلب عجيب ديديم. پرسيدند آن مطلب عجيب چه بود؟ گفتند: ما طلاب مدرسهای در #كرمان هستيم، يک روز جوانی به مدرسه ما آمد و چون جايی نداشت، میخواست که در مدرسه بماند، ولی اجازهی #شرعی نبود كه او برود در حجره و مهمان طلاب شود، فلذا رفت داخل اتاق #خادم و خادم هم که ديد او تازه وارد و غريبه است، از او پذيرائی كرد، او هم فرصت نداد كه كسی به او حرفی بزند، خودش دستها را بالا زد و به خادم گفت که اگر کاری داری به من بگو و خودش شروع به کار کرد و مثلاً جاروب را برداشت و حياط را جارو کرد و رفت برای طلاب ماست و نان خريد و خلاصه از اين کارها انجام داد.
اين خادم هم که ديد جوانی آمده و کمک میکند، خيلی خوشش آمد و او را نگه داشت، او چند شب همانجا بود و واقعاً مثل بازويی برای آن خادم شد و او را خيلی کمک میکرد. بعد هم که خادم ديد او واقعاً جوان بسيار خوبی است، دختر خود را برای #ازدواج به او پيشنهاد کرد و او را #داماد خود نمود.
حالا ما آمديم که حاجی سبزواری را ببينيم و به مشهد برويم؛ میبینیم که حاجی سبزواری همان جوان است که حدود يک سال به ما خدمت کرد و برای ما ماست و نان خريد و حياط را جارو كرد، ولی ما نفهميديم كه او طلبه است و درس خوانده! اما حالا كه نگاه كرديم، شناختيم که ايشان همان شخص هستند. اين جريان را مرحوم علامه نقل میکردند و میفرمودند: بعضی از دوستان ما گفتند که ما فرزندان آن دوشيزهی كرمانی را كه دختر خادم و همسر ملا هادی سبزواری بود را هم ديديم.
منظور اين است که اينجور ورزشها و اینگونه #خودسازی ها برای همهی #مردم مخصوصاً در اين دوره لازم است.
۸۵٫۱۱٫۳۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#محرم
🏴 صلی الله علیک یا اباعبدالله
🔺 کسیکه تا آخرین نفس آنچه را که خدا به او داده، همه را تقدیم خدا میکند و مقام #رضای خدا را برای خود و پیروان خودش تحصیل میکند، دیگر از این بالاتر چیزی فرض ندارد که بگوییم بعداً دستگاهی #نبوتی، #ولایتی، #تربیتی، #فرهنگی بیاید، و افرادی بیایند که مافوق او باشند. این دیگر آخرین کلاسی است که #بشر بتواند طی بکند و راضی به آن باشد.
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
هدایت شده از سیدالعلماء
حال در دعا-@seyedololama.mp3
833.4K
🔺 حال در #دعا کردن
🏴 روضهی جناب #مسلم بن عقیل علیهالسلام
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
عرض تسلیت به ساحت سیدالشهداء علیهالسلام-@seyedololama.mp3
532.4K
🏴 عرض توسل به ساحت سیدالشهدا علیهالسلام
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
هدایت شده از سیدالعلماء
نماز اول ماه-@seyedololama.mp3
2.5M
🔺 معنای #بندگی
🔹 چرا #عبادات ما اثر ندارد؟!
🔺 تذکراتی پیرامون عمل #نماز_اول_ماه و آیات مبارکات پس از این نماز
۷۶/۷/۲۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 معنای #بندگی 🔹 چرا #عبادات ما اثر ندارد؟! 🔺 تذکراتی پیرامون عمل #نماز_اول_ماه و آیات مبارکات پس
🔺 همزمان با حلول ماه محرم الحرام
📖 #مفاتیح_الجنان : ... اما اعمال هر ماه نو: چند عمل است: ... پنجم: در روز اوّل دو ركعت نماز بجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتى اش را در آن ماه از خدا خريده است.
و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ؛ ( #هود علیهالسلام:۶)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛ ( #یونس علیهالسلام:۱۰۷)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا؛ ( #طلاق :۷)
🌹 ما شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ؛ ( #کهف :۳۹)
🌹حسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ؛ ( #آل_عمران :۱۷۳)
🌹 و أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ؛ ( #غافر :۴۴)
🌹 لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۷)
🌹 ربِّ إِنِّی لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ؛ ( #قصص :۲۴)
🌹 ربِّ لا تَذَرْنِی فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۹)
التماس دعا
@seyedololama
🏴مرحوم استاد #طباطبایی، در ایام #محرم و #صفر، تسبیح از دستش نمیافتاد. مینشستیم پهلوی ایشان، اگر سوالی نداشتی، نیم ساعت، یک ساعت، تا آخر مجلس، همهاش #ذکر میگفت، همهاش مشغول به #لعن و #سلام در #زیارت_عاشورا بود. و میگفت: هر کسی که #معارف_اسلامی، #ذوقی، #معرفتی، #شهودی، به دست آورده، بزرگان ما گفتهاند که زیر قبهی امام #حسین علیهالسلام به دست آورده است.
۸۰/۱/۲۳
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
▪خاطرهای از مرحوم میرزا علی آقا #شیرازی و فرمایش آن مرحوم در موقع همزمانی با حرکت قافلهی سیدالشهداء علیهالسلام
▪اثرات #گریه و اقامهی #عزا بر #سیدالشهداء علیهالسلام و انتقاد از برخی #روشنفکران که خدشه به #عزاداری میکنند 🔺 علت قیام سیدالشهداء علیهالسلام
🔹لزوم #بیدارسازی جوانانی که از طریق #زیبایی و #ورزش به دنبال مطرح شدن میباشند
🔹ضرورت پایهریزی #اقتصاد و #رفاه بعد از بیدارسازی #فطرت نسل #جوان و فهمیدن ارزش #انسان
☑ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 اهمیت اخلاص در دستگاه اباعبدالله الحسین علیهالسلام
(قسمت اول)
🔺 #انسان تا وقتی که خود را #خالص نکند، نمیتواند #عمل صحیح انجام دهد و این #مجاهده با #نفس میخواهد. چرا؟ برای اینکه میخواهد یک #افطاری بدهد، مخصوصاً #شب_قدر هم هست، شب #جمعه هم هست. این افطاری فرض کنید ۲ میلیون هم خرجش است و توی محله همه سر و صدا میکنند که فلان حاج آقا یک افطاری دادند و از همه دعوت کردند. زن و مرد بیایند. عدهای که جا میشوند توی محل تشریف بیاورند داخل و آنهایی هم که جا نمیشنود، غذاها را به آنها بدهند تا ببرند و بر در خانهها هم غذا بدهند. خب این سر و صدا و آبرو و اهمیت دارد و خیلی کار خوبی است اما به یک شرط!؛ آن این است که وقتی شنید که مردم قدردانی نکردند، برایش فرقی نکند و بگوید من این کار را برای #مردم نکردم. وقتیکه همان موقع که دعوت کرد، دید یک بیچارهای هست که باید هزینهی این إطعام را به آن بیچارهها برساند، از این مهمانان عذر میخواهد و به آن بیچارگان میرساند. اینها شرایط یک کار خالص است.
آدم هست که در #محرم میخواهد خرج بدهد، میخواهد در #مدارس دینی فلان کار خداپسندانه را انجام بدهد، اما میفهمد که در #یزد یک جمعیت گرفتاری هستند و کسی هم به آنها نمیرسد. همانوقتکه میخواهد همهی این کارها را بکند و همهی این دعوتها را کرده، جلویش را میگیرد و هزینهی این مخارج را برای آنها میفرستد؛ ای آقا! حاج آقا چرا #دروغ گفت و چرا #منافقی کرد؟!، چرا نداد؟ چرا #مهمانیها را به هم زد؟ همهی اینها را به خودش میخرد. چرا؟ برای اینکه او برای خاطر خودش این کارها را نکرده بوده که مردم او را بشناسند؛. حاج آقا و آقا و اینها برایش پیغام بیاید!. عکسش را بیندازند و #رادیو اسمش را ببرد. هیچکدام از این حرفها برای او یک کاه هم فرقی نمیکند.
خب این #جهاد_با_نفس است. جهاد از #شهادت بالاتر است. از #جبهه رفتن و تیر خوردن اهمیتش بیشتر است. چون آن تیر خوردن هم به شرط جهاد قبول است وإلّا بعضیها که به فشار یا رو در بایستی میروند تیر هم میخورند، ظاهرش هم مردم خیال میکنند که اینها شهیدند، ولی واقعاً #شهید نیستند؛ چون شهادت در درون است نه در برون.
اگر انسانی به خود چنان پیروز شد که هیچ مسئلهای او را به خود مشغول نکرد، غیر از خواست پروردگار، این ارزش دارد و این به آسانی گیر کسی نمیآید. در هر دورهای گاهی ۵ نفر ، ۱۰ نفر پیدا میشوند که چنین سعادتی را میبرند. آنوقت به خاطر آنهاست که #اجتماع محفوظ میماند و #مساجد برپاست و #سینهزنیها برپاست، اینها خیال میکنند برای خاطر خودشان است. نه! اگر یک #بندهی صالح خالص در یک جا زندگی کرد، آثار #برکات او، آنجا را خیلی وقتها تأمین میکند و خیلی وقتها #زلزله عقب میرود. خیلی وقتها #طوفان جلو نمیآید، #بیماریها جلو نمیآید. اینها همه آثار #خلوص است.
پس بنابراین انسان باید رسالهی خلوص داشته باشد، غیر از رسالهی عملیات و #عبادات. رسالهی اینکه #روزهی خالص چگونه است؟ #إطعام خالص چگونه است؟ #زیارت کربلای خالص چگونه است؟ مرحوم شیخ #زاهد، شیخ مرتضی (رحمة الله علیه) جدّ این آقای #جاودان، ایشان تا پیر شده بود و از حرکت هم افتاده بود، جلسات شبانه را وِل نمیکرد!. مقداری از #بازاریهای #تهران، وجوهات بدهها، خیرخواهان، اینها تحت #تربیت او بودند. شنیدم که به او گفته بودند که آقا شما چرا #کربلا نمیروی؟ فرموده بود: هر شب که من جلسه میروم، یک کربلا حساب میکنم.
پس او میفهمد که کربلای امام #حسین یعنی چه. میفهمد که اصلاً خود زیارت کربلا برای چه بنا شده؛ برای این بنا شده که افراد طبق خواستهای امام حسین علیهالسلام که در راه #رضای خدا از همه چیز گذشت؛ همانگونه هم ما هم توی این راه بیفتیم، ما هم پیرو او بشویم، ما هم #شیعهی او بشویم، یاد بگیریم این #صفات و این #کمالات را. این #اسلامیت و این #تشیع را.
۸۵.۷.۱۶
ادامه دارد ...
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🏴صلی الله علیکِ یا رقیة یا بنت الحسین
🔺 #سیدالشهداء علیهالسلام بزرگواری استکه در روز #عاشورا به خدای متعال عرض میکند که تمام تاروپود وجودم از توست وتو حاضری وبچهی کوچک من هم که دارد از #عطش تلف میشود، همگی در اختیار تو هستیم؛ با این حال چیزی عرض نمیکند؛ #بلایی برای #دشمن نمیخواهد، وهیچ #نجاتی برای خود، #خانواده و #اهلبیتاش نمیخواهد!.
☑️مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴 محبت ائمه اطهار علیهمالسلام تنها راه نجات
🔹 حسينی بودن و #فكر حسينی داشتن، ياد #حسين بودن؛ اين وقتی در ذهنها جا گرفت، آدم به جايی میرسد كه در #خواب هم به جای خوابهای متفرقه و دنيوی، خواب #كربلا و خواب #سامرا و #خراسان و #زینب کبری میبیند و چشم او وقتی بيدار میشود #اشک آلود است.
اين راه #محبت است.
وقتی آدم در اين راه قدم نهاد #ائمه (علیهمالسلام) #محبوب انسان میشوند. و همان محبوبها، #محِبِّ انسان هم میشوند، #انسان را دوست دارند و به دادش میرسند.
پس تنها راه #نجات محبت اين خانواده و دوری از #نفاق شد.
۸۸٫۱۰٫۱
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴 اهمیت اخلاص در دستگاه اباعبدالله الحسین علیهالسلام (قسمت اول) 🔺 #انسان تا وقتی که خود را #خالص
🏴 اهمیت اخلاص در دستگاه اباعبدالله الحسین علیهالسلام
(قسمت دوم)
🔺 و لذا از عبارت خود حضرت #سیدالشهداء (علیهالسلام) که در خطبهی خروج از #مکه نقل شده، آن موقعی که #مردم دنیا از هر جا میآمدند رو به #حرم خدا، هر کس میخواست خودش را میرساند به آنجا که شب #عرفه و فردای عرفه و اینها، آنجا باشد؛ آن حضرت روی #خلوص از آنجا خارج شد! دست #خانوادهاش را گرفت و فرمود: "مَن کانَ فینا باذِلاً مُهجَتَه" هر کسی در #فکر خود، در درون خود، خود را آمادهی این کرده که خون جگرش را در راه ما بدهد و این فکر و این #خودسازی را دارد، بیاید و ما هم داریم از مکه خارج میشویم. هنوز هیچ کسی همچنین کاری نکرده که در موقعیکه همه مخارج میکنند، زحمات متحمل میشوند برای عرفه و عید و برای اعمال #حج وارد میشوند، یک خانوادهای که از خانوادهی #پیامبر اسلام هستند از مکه خارج بشوند!.
این معنی خلوص است. یعنی در قید هیچچیز نیست، جز #رضای خدا. هر چه فهمید که خدا میخواهد، پای آن میایستد. مردم هر چه میگویند، بگویند. کسی میپسندد، کسی نمیپسندد، برای او فرقی نمیکند. زحمات در راه #دین ارزشش به خلوص است.
لذا باید در #طلبگی بیشتر از همه چیز دربارهی خلوصش کار کرد که من که میخواهم #طلبه بشوم، #دانشجوی امور دینی بشوم، #مبلّغ بشوم، #آخوند بشوم، #سخنران دینی بشوم، #مقالهنویس دینی بشوم، #کتاب پخش کنم و #هیئت درست کنم، #سینهزنی راه بیندازم و ... این کارهایی که برای دین میشود؛ آیا همانوقت اگر به من بگویند که یک کسی از تو بلد است بهتر این کار را انجام دهد، میگویم قربانش بروم او را بیاورید؟!. این درست است همینجور میشود یا نه؟!، یا آدم میگوید: نه بیخود میگوید!. من چند سال این کارم هست، ولی او تازه #جوان است. او چه میداند که مثلاً #مسجدداری یعنی چه؟ آخوندی یعنی چه؟ هیئتداری یعنی چه؟ سینهزنی یعنی چه؟ اینها را ما جدّ اندر جدّ انجام دادهایم! ما پدرانمان این کاره بودند و از اینجور حرفها میزنیم!. این معلوم میشود که ندانسته، غیرخالص است، تا روی خودش کار بکند. تا زود است باید آدم فرصت را از دست ندهد و این چهار تا کار خوبی که میکند، اینها خالص بشود که به دردش بخورد، وإلّا خرج بکند، وقت بگذارد، همه کاری بکند و آخرش هم میبیند که هیچ کاری نکرده و همهاش باد و طوفانزده شد و از بین رفت!. #نیّت باید درست بشود.
۸۵.۷.۱۶
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴 رفع تاریکیهای دل و حل مشکلات با تضرع بر مصائب سیدالشهداء علیهالسلام
🔺 شما دوستان و فرزندان عزیز فکر نکنید که #شبههها و #جهل و تاریکیها، برطرف شدنی نیست! اینها با قدری #دقت داشتن و کارکردن و #فکر کردن در آنها، برطرف میشود. کار #پیامبر اسلام این بوده که تاریکیها را از #دلها برطرف کند؛ «كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ»؛ ( #ابراهیم علیهالسلام: ۱) کدام #ظلمت؟ ظلماتِ نفهمیها و جهل و تاریکیها، که در اثر سؤالاتی که از ناحیهی #شیطان و #ماهوارهها و #روزنامهها به #ذهن انسان، وارد میشوند. همهی اینها برطرف شدنی است. همه در #قرآن کریم، #روایات و کتب اساتید ذکر و برطرف شدهاند. ما مشکلی که نتوان حلاش کرد، نداریم.
اگر شما برای خودتان - درصورتیکه واقعاً تاریکی و مشکل حس میکنید - در شبانهروز یک مقدار وقت بگذارید که دردِ #دل واقعیتان را با خداوند متعال بکنید؛ پیامبر(صلی الله علیه وآله) برای شما رفع اشکال میکند. این کتابهای حکمای ما مثل مرحوم علامه #طباطبایی، #مرحوم_امام و اینها که شاگردان پیامبرند، رفع اشکال میکنند. اگر شما میگویید به اینها رجوع کردهایم و حل نشد، بدانید که این شرط انجام نگرفته است!.
مقداری برای خودتان در شبانهروز وقت بگذارید. مثل انسانی که به او گفتهاند فردا میخواهند تو را عمل خطرناکی کنند، چهطور #انسان بیچارگیاش را پیش خدا میبرد؟ آنگونه پیش خدا بیچارگیتان را ببرید که در آن صورت، قطعاً #گریه و زاری همراهش است؛ «فلیتضرَّع إلی الله»؛ ( #بحارالانوار ج۱ ص۱۳۹)
حال، اگر این #تضرع پیدا نشد، چند تا شعر از #مصیبات بلد باشد یا کتابش را داشته باشد و بر مصیبات #سیدالشهداء (علیهالسلام) چند دقیقهای گریه کند. آنوقت این حال #اخلاص هم برایش پیدا میشود و پس از آن #مناجات را شروع کند.
تضرع را اگر در خانوادههایتان دیده باشید در آن وقتی است که کودکِ شیرخوار محتاج به شیر میشود و جیغ و داد میکند و تا مادر شیر به او ندهد، آرام نمیگیرد. این حال باید در ما ایجاد شود. #تحصیلات، مشکلات دارد. تحصیل #عقاید خوب، #اخلاق خوب، مشکلات دارد. #تبلیغ کردن و #عمامه سرگذاشتن، مشکلات دارد.
و مشکلترین مسئلهی انسانی، رفتن از این دنیاست بدین صورتکه #انسان با عقیدهی سالم و #اسلام از دنیا برود. اینها تنها به وسیلهی این مسألهای که در حدیث "ینبغی" ( #بحارالانوار ج ۱ ص ۱۳۱) آمده، حل میشود.
#دنیا برای ما خودنمایی واقعی نکرده است. آنطوریوکه نقل است حضرت فرمودند: «اللهم أرنا الأشیاءَ کما هی»؛ دنیا را با آن وضع واقعی که دارد، به ما نشان بده تا ما آن را بفهمیم و بشناسیم. انسان #خیال میکند دنیا هم یک #زندگی است، در حالیکه اینطور نیست. دنیا مثل یک #کلاس و #مدرسهای میماند که انسان باید در آن کلاس یک حرکاتی را یاد گرفته و انجام بدهد. #امتحاناتی بدهد که یکی از امتحانش رفتن از این دنیاست.
اگر ما دنیا را یک زندگی مستقل حساب میکنیم، در اثر همان ابهامات و تاریکیهایی است که در آیه آمده: «لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ» و در این آیه فرموده که خداوند هیچ مشکلی برای بشر باقی نگذاشته است که حل نشود، البته به شرط اینکه به حال خودش تضرع کند تا این مشکلات حل شود.
۸۹.۲.۲۸
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama