سیدالعلماء
◾️ به مناسبت وفات حضرت خديجه کبری سلام الله عليها ( ۱۰ رمضان ۱۰ ق)
💠 ... بعد از مراسم جشن عروسی حضرت #زهرا سلام الله علیها، دو نفر از بانوان خاندان پیامبر به نام #ام_سلمه و #ام_ایمن که دو زن باشخصیت بودند و خیلی به حضرت زهرا علاقه داشتند، به خدمت حضرت آمدند و گفتند: یا رسول الله! اگر #خدیجه زنده بود با تشکیل مراسم جشن #عروسی زهرا چشمش روشن میشد. اینطور نیست؟!
🔘 تا آنها نام آن بانوی فداکار را بردند اشک در چشمان #پیامبر حلقه زد و یاد آن مهربانیها و آن #ایثارگریها و از خود گذشتگیهای خدیجه افتاد.
فرمود: کجا مانند #خدیجه زنی پیدا میشود؟!
آن روز که همه مردم مرا تکذیب کردند، او مرا تصدیق نمود.
تمام #ثروت و زندگی خود را برای نشر آیین خداوند در اختیار من گذاشت.
امروز هم اگر یک #زن از این دانشمندان پیدا شود، یک خانم دکتر، یک خانم پروفسور پیدا شود، بگوید: من داراییام این است؛ مثلاً کاخ فلان جا در شمال مال من است، این دستگاه در تجریش مال من است، در فلان کارخانه سهم دارم. داراییهای من اینهاست، همهی اینها را به دفتر آقا میدهم که در راه آنچه که لازم میدانند، صرف کنند. برای خودم دو اتاق گذشتهام که در یکی بخوابم و در یکی دیگر هم مثلاً مهمانی کنم و اینها.
خود این میشود #شیعهی خدیجه. خدیجه چنین کاری کرد. هر چه داشت داد. و زنها از این عمل خیلی ناراحت شدند. به طوریکه وقتی باردار شد؛ فرستاد از اینها کمک خواست. گفتند: ما نمیآییم!. چقدر به تو گفتیم: به این شخص #فقیر شوهر نکن!. نشنیدی!. حالا موقعش شده که ما نشان بدهیم که ما خیر تو را میخواستیم که میگفتیم این شوهر را قبول نکن! وقتی شوهرِ این شخصِ دست خالی شدی ما هم نمیآییم!.
دل این بانو خیلی شکست در حالی که غریب و باردار بود و موقع وضع حملش فرا رسیده بود، و در فکر بود که چه کار بکند؟!
نشست زانوی غم به بغل گرفت. یکوقت دید دو سه تا خانم آمدند در اتاق، تعجب کرد و تکانی خورد!. یکیشان گفت: خانم تکان نخور؛ نترس!. یکی از اینها زن #فرعون است، یکی از اینها #مریم است، یکی از اینها خواهر #موسی بن عمران است، ما آمدهایم به کمک تو برای این پیشآمد زایمان!.
این است که #تفسیر میکند #قرآن را؛ "إِنَّ الَّذِينَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ أَلَّا تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ" (#فصلت: ۳۰)؛ کسانیکه #استقامت کنند - چه در #اقتصاد، چه در پیشآمدهای دیگر مشکل زندگی- و مرامِ #حقخواهی و حقمحوری را بر همه چیز مقدم بدارند؛ در همین دنیا چشمشان روشن میشود.
"قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا"؛ میگویند: ما خدا داریم و اینکه خدا داریم میشود امید #دل و جان و #عقل، و روحشان و وجودشان را تسخیر میکند. دیگر جایی را نمیبینند، کسی را نمیبینند، به چیزی اهمیت نمیدهند، اینها مقاوم میشود.
و از این جهت باید نتیجه گرفت و آن این است که در پی این بود که در خود جنس #زنان چنین بانویی پیدا شود و چنین فداکاریای بکند.
در هر استانی یکی دو تا پیدا شود کافی است. دیگر مردم و زنان دیگر خجالت نمیکشند که مثلاً دستشان خالی از زینت باشد. گوششان خالی از زینت باشد. لباسشان، لباس پارسال باشد. هر سال لباس نو نداشته باشند. برایشان این ننگ نیست. وضع زندگی پایین میآید.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
غفلت!-@seyedololama.mp3
1.43M
🔺 وظیفهی #دولت اسلامی چیست؟
🔹 «قُلْ هُوَ الْقَادِرُ عَلَىٰ أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عَذَابًا مِنْ فَوْقِكُمْ أَوْ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِكُمْ أَوْ يَلْبِسَكُمْ شِيَعًا وَيُذِيقَ بَعْضَكُمْ بَأْسَ بَعْضٍ»¹؛ خطر ابتلای به #بلا از ناحیهی همدیگر!
🔸 افتخار دولت اسلامی به چه چیزی است؟!
🔺 «كَلَّا إِنَّ الْإِنسَانَ لَيَطْغَی (۷) أَن رَّآهُ اسْتَغْنَى»²؛ #غفلت عارضه بر اجتماع بر اثر بیتفاوتی نسبت به وظایف ذاتی #مسئولین و تبعات شوم آن
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
______
۱) [ #انعام :۶۵]
۲) [ #علق :۸]
@seyedololama
🔺 فضیلت حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها در نقل دشمنان
🔹 #دشمنترین افراد با #شیعه یعنی #ابن_حجر در کتاب #صواعق – خداوند خواسته و به قلمش جاری شده – این حدیث را نوشته که وقتی #خدیجه کبری (علیهاالسلام) به خاطر کنارهگیریِ زنان #دنیاپرست از او، در هنگام وضع حمل تنها بود، -که این کنارهگیری به دلیل ازدواجش با #پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) که موقعیت اقتصادی خوبی نداشت، بود- در این هنگام ناگاه متوجه شد که چند خانم، نزد او آمدهاند. تعجب کرد یا ترسید. یکی از آنان گفت غمگین مباش. من ساره همسر #ابراهیم هستم. اینها هم همسر #فرعون و دختر عمران و خواهر #موسی بن عمران هستند که برای کمک به تو آمدهایم.
این است که دانشمندان و علما به این #مکتب پیوستهاند؛ چرا که هر چه هست در این خاندان است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
خطابات قرآنی-@seyedololama.mp3
744.1K
🔺 بیدار باش خطابات #قرآنی!
💠 يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَى رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاقِيه؛ِ ( #انشقاق:۶)
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺اگر شما برای خودتان -درصورتیکه واقعاً تاریکی و مشکل حس میکنید- در شبانهروز یک مقدار وقت بگذارید
🔺 رفع تاریکیهای دل و حل مشکلات با استفاده از برکات محمد و آل محمد علیهمالسلام
🔹 شما دوستان و فرزندان عزیز فکر نکنید که #شبههها و #جهل و تاریکیها، برطرف شدنی نیست! اینها با قدری دقت داشتن و کارکردن و #فکر کردن در آنها، برطرف میشود. کار #پیامبر اسلام این بوده که تاریکیها را از #دلها برطرف کند؛ «كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ»؛ (#ابراهیم علیهالسلام: ۱)؛ کدام #ظلمت؟ ظلماتِ نفهمیها و جهل و تاریکیها، که در اثر سؤالاتی که از ناحیهی #شیطان و #ماهوارهها و #روزنامهها به ذهن انسان، وارد میشوند. همهی اینها برطرف شدنی است. همه در #قرآن کریم، #روایات و کتب اساتید ذکر و برطرف شدهاند. ما مشکلی که نتوان حلاش کرد، نداریم.
اگر شما برای خودتان – درصورتیکه واقعاً تاریکی و مشکل حس میکنید - در شبانهروز یک مقدار وقت بگذارید که دردِ دل واقعیتان را با خداوند متعال بکنید؛ #پیامبر(صلی الله علیه وآله) برای شما رفع اشکال میکند. این کتابهای حکمای ما مثل مرحوم #علامه، #مرحوم_امام و اینها که شاگردان پیامبرند، رفع اشکال میکنند. اگر شما میگویید به اینها رجوع کردهایم و حل نشد، بدانید که این شرط انجام نگرفته است!.
مقداری برای خودتان در شبانهروز وقت بگذارید. مثل انسانی که به او گفتهاند فردا میخواهند تو را عمل خطرناکی کنند، چهطور #انسان بیچارگیاش را پیش خدا میبرد؟ آنگونه پیش خدا بیچارگیتان را ببرید که در آن صورت، قطعاً #گریه و زاری همراهش است؛ «فلیتضرَّع إلی الله»؛ (#بحارالانوار ج۱ ص۱۳۹)
حال، اگر این #تضرع پیدا نشد، چند تا شعر از #مصیبات بلد باشد یا کتابش را داشته باشد و بر مصیبات #سیدالشهداء (علیهالسلام) چند دقیقهای گریه کند. آنوقت این حال #اخلاص هم برایش پیدا میشود و پس از آن #مناجات را شروع کند.
تضرع را اگر در خانوادههایتان دیده باشید در آن وقتی است که کودکِ شیرخوار محتاج به شیر میشود و جیغ و داد میکند و تا مادر شیر به او ندهد، آرام نمیگیرد. این حال باید در ما ایجاد شود. #تحصیلات، مشکلات دارد. تحصیل #عقاید خوب، #اخلاق خوب، مشکلات دارد. #تبلیغ کردن و عمامه سرگذاشتن، مشکلات دارد.
و مشکلترین مسئلهی انسانی، رفتن از این دنیاست بدین صورتکه انسان با عقیدهی سالم و #اسلام از دنیا برود. اینها تنها به وسیلهی این مسألهای که در حدیث "ینبغی" (#بحارالانوار ج ۱ ص ۱۳۱) آمده، حل میشود.
#دنیا برای ما خودنمایی واقعی نکرده است. آنطوری که نقل است حضرت فرمودند: «اللهم أرنا الأشیاءَ کما هی»؛ (#عوالی_اللئالی ج ۴ ص ۱۳۲)؛ دنیا را با آن وضع واقعی که دارد، به ما نشان بده تا ما آن را بفهمیم و بشناسیم. انسان خیال میکند دنیا هم یک #زندگی است، در حالی که اینطور نیست. دنیا مثل یک کلاس و مدرسهای میماند که انسان باید در آن کلاس یک حرکاتی را یاد گرفته و انجام بدهد. #امتحاناتی بدهد که یکی از امتحانش رفتن از این دنیاست.
اگر ما دنیا را یک زندگی مستقل حساب میکنیم، در اثر همان ابهامات و تاریکیهایی است که در آیه آمده: «لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ» و در این آیه فرموده که خداوند هیچ مشکلی برای بشر باقی نگذاشته است که حل نشود، البته به شرط اینکه به حال خودش تضرع کند تا این مشکلات حل شود.
۸۹.۲.۲۸
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
تنبهات خلقت-@seyedololama.mp3
851K
#خداشناسی
🔺 #تنبهات آفرینش و #خلقت
💠 قلِ انْظُرُوا مَاذَا فی السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ؛( #یونس علیهالسلام: ۱۰۱)
🍃آفرینش همه تنبیه خداوند دل است
✅مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 راه نجات
🔹 حسينی بودن و #فكر حسينی داشتن، ياد #حسين بودن؛ اين وقتی در ذهنها جا گرفت آدم به جايی میرسد كه در #خواب هم به جای خوابهای متفرقه و دنيوی، خواب #كربلا و خواب #سامرا و #خراسان و #زینب کبری میبیند؛ و چشم او وقتی بيدار میشود، #اشكآلود است.
اين راه #محبت است.
وقتی آدم در اين راه قدم نهاد، #ائمه (علیهمالسلام) محبوب انسان میشوند. و همان محبوبها، محِبِّ #انسان هم میشوند، انسان را دوست دارند و به دادش میرسند.
پس تنها راه #نجات، محبت اين خانواده و دوری از #نفاق شد.
۸۸.۱۰.۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆 مروری بر مطالبی بسیار مهم به بهانهی سالروز هلاکت "حجاج بن يوسف ثقفی" لعنه الله؛ (۱۳ رمضان ۹۵ ق)
🔹 ... #تربیت اهالی #کوفه چه جور شد؟ تربیت آنها به دست شخصیت فرعونیِ امت یعنی #معاویه بن ابی سفیان انجام شد، که از #کودکی آنها را تربیت کرد و نگذاشت در مکتبخانهها کسی اسم #علی بن ابی طالب را ببرد.
به قدری قاچاق بود یاد آن حضرت که مثلاً در زمان #حجاج لعنه الله یک شیعهای، -شیعه نامی- که پدر و مادرش #شیعه بودند و اسمش را علی گذاشته بودند، آمد پیش حجاج. میخواست از او پولی بگیرد زیرا #فقیر بود!.
گفت: ایها الأمیر! #پدر و #مادر به من ظلم کردهاند اسم من را علی گذاشتهاند!. آخر من چه کارکنم؟! من نیاز دارم!. بیچارهام!.
آن هم خندید گفت: حالا که این جور است، به او کمک کنید!.
⚠️ این تربیتها #کربلا را ایجاد میکند. #قساوت_قلب را تا حد مافوق بالا میبرد. #انسانیت را تا صفر و زیر صفر میبرد.
پس بنابراین درد ما با این مطالب موقت در خیابان و اینها- با این که خیلی خوب است و خدا به همه اجر دهد- چاره نمیشود.
ممکن است ۳ سال دیگر خدای نکرده باز یک پیشآمد کند و باز همین حرفها راه بیفتد!.
اما مرد میخواهد که از این مجالس #حسینی با خودش یک طرح و نقشهای ببرد به منزلش. آنجا با همسرش شروع کنند مشورت کردن که این بچههایی که ما داریم باید با آنها چه کنیم؟
و همچنین اهل #محل بروند در #مسجد و سران محله را جمع کنند. بگویند ما با این #جوانها و این دوشیزهها چه باید بکنیم؟
طوری شود که بعد از #محرم و #صفر یک نمونهای از #انقلاب ایجاد شود.
آن موقع است که واقعاً قبول شده این مجالس و این #سینهزنیها و این #گریهها به جایی رسیده.
وگرنه خدای نخواسته دنیا همینطور همانند دیگی است که میجوشد و قلقل میکند و زیر و رو میشود. آدم خبر ندارد نه از خودش نه از دیگران.
من خودم یادم هست که در اینجور مسائل صحبتی شد خدمت مرحوم حاج میرزا علی آقای #شیرازی استاد اخلاق نهجالبلاغهای مرحوم #مطهری. ایشان گفت: فرهنگ. گفت: اگر #فرهنگ درست شود، همهی کارها درست میشود.
فرهنگ هم وابسته به #معلم و #مدیر و #دبیر و #دانشگاه است. چگونه اینها را باید تغییر داد؛ #دولت اسلامی باید اینها را تغییر دهد. و اینها را به خود بیاورد و از آن حال کودکی خارج کند. #استاد دارای مدرک از #انگلستان و #پاریس حالت کودکیاش ترک شود....
۸۸.۱۰.۱۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 تأملی در دعای #ابوحمزه صادره از امام #سجاد صلواتاللهعلیه (۱)
🔹 جملهی اول این دعای مبارک این است که: «إِلَهِی لَا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِكَ...»؛ این درخواست از چه کسی صادر شده؟ و از چه حلقوم و کامی بیرون آمده و از چه قلبی این #مناجات سر زده؟
این را تا اندازهای باید #توجه کرد.
گویندهای که جمله اول این #دعا، -یعنی "إِلَهِی لَا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِكَ" را در نیمهی #شب که میخواهد با خدا صحبت کند، ابتدای عرایضش قرارداده- شخصی است که در تمام عمرش آن مقدار فشار و #ریاضت و آسیب که به افکارش، به قلبش، به سرتاپای وجودش، به خانوادهاش رسیده ﻛﻪ هیچ #انبیاء و #اولیائی اینطور مبتلا نبودند!.
او #بندهای است از بندگان خدا که در مقام تشکر طوری تشکر کرده، کأنه سلطنت #سلیمانها در اختیار اوست
و در مقام #عبادت و شب زندهداریها طوری عبادت کرده که هیچکس تحمل او را ندارد!.
و در مقام #روزه، روزهای گرفته با وضعی که هیچکس به فکرش نمیرسد که اینطور روزه بتواند بگیرد!.
درباره روزهی آن حضرت وارد شده که دستور میداد گوسفند یا گوسفندانی را ذبح می کردند و در محل پخت و پز و آشپزخانه میپختند، وقتی که بخار آن بلند میشد و بوی غذای مطبوع میپیچید، خودش میآمد و در حالیکه روزه بود، سرکشی میکرد و شاید با دست مبارکش اینها را به همسایگان و کسانی که از غذا برایشان میبردند، تقسیم می کرد، به طوریکه خودش برای افطارش با چیز دیگر (با نان جویی یا چیز دیگری) #افطار میکرد!.
آنوقت چنین #معصومی با چنین مقامی با تحمل چنین مسائلی این عرایض را شروع کرده: «إِلَهِی لَا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِكَ»!
این از کجا ناشی میشود؟ چه مسئلهای است؟
اﺩاﻣﻪ ﺩاﺭﺩ...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔹 الطاف الهی به نسل نوجوان و جوان
🔺 #جوان و #نوجوانی که عادت کرده به ترک #حرام و انجام #واجبات، از #نماز یک چیزی میفهمد که دیگران نمیفهمد. از #اذان یک چیزی میشنود که دیگران نمیشنوند، از #روزه و #افطار و #سحر لذتی میبرد که دیگران نمیبرند؛ این خاصیت #انسان و انسانیت است.
و خوشا به حال شما جوانها و نوجوانها که قسمتتان شده در این دوره رشد کردهاید و مورد #تکلیف قرار گرفتهاید. ما که سنّی از ما گذشته وقتی یاد میکنیم و به خاطر میآوریم که چه دورههای کثیفی بود که اگر یک جوانی در یک جایی مشغول نماز میشد او را #مسخره میکردند!، اما حالا تشویقاش میکنند. این خیلی نعمت است. شما الآن در دریایی از #نعمت قرار دارید که حقّش را نمیدانید، چون ندیدهاید و گرسنگیاش را نچشیدهاید و تشنگیاش را نکشیدهاید. ولی ماها دیدهایم چه مصیبتهایی برای اهل #اسلام و #دین در زمان #طاغوت در همین #ایران پیدا میشد. چه گرفتاریهایی بود و چه ذلتهایی بود. «هیهات مِنا الذِلّة» که حالا جمعیتها میگویند، ما ذلتش را دیده بودیم. مثلاً در یک شهری آدم ردّ میشد و صدای ساز و نواز بلند بود و میدید یک پاسبانی هم اینجا ایستاده. کسی اگر میپرسید و میگفت: اینجا چه خبر است؟! میگفتند: اینها گروهبانها و افسرهای #آمریکاییاند و اینجا منزل و آسایشگاهیشان است و مثلاً به رقص و آواز و مشروب و اینجور چیزها مشغولند. آنوقت این پاسبان اینجا چه کار میکند؟! این پاسبان محافظ است که یک وقت کسی نیاید و توهینی به آنها بکند!. ببینید این #ذلّت است و ما این ذلّت را دیدیم به چشممان که اینجور چیزها بود. پول از ایران و مأمور از ایران برای حفظ مجلس رقص و دانس آمریکاییهایی که چند هزار کیلومتر آنطرفتر از ما مثلاً منزل دارند. این وضع را ما دیدیم. بنابراین خدا به شما لطف کرده و راه را برای شما آسان کرده است.
۸۵.۷.۳۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🌺 به مناسبت مولود مسعود حضرت #مجتبی علیهالسلام، مختصری از اوضاع و احوال آن بزرگوار که در مسیر #امتحان بوده را متذکر میشویم.
🍃 آن بزرگوار در دو مسئله امتیاز مخصوصی دارد:
1⃣ دورهی #امتحان سختی که برای آن حضرت و یاران و خانواده او پیشآمد کرد.
2⃣ مسئلهی #کرامت و گذشت، که بسیار مطالب عجیبی نشان دادند.
حالا حضرت مجتبی علیهالسلام در یک زمانی قرار گرفت که امتحانات سختی پیشآمد کرد.
"جاءَ بَعضُ الأعراب" یک کسی از اعراب و بیابانیها وارد شد و از ایشان هنوز چیزی نخواسته بود، حضرت دستور داد که ۲۰ هزار درهم به او بدهند!.
اعرابی گفت: آقا خب فرصت میدادی من عرض حاجتم را بکنم و شما را یک مقداری #مدح و #ثنا بکنم و #ادب را رعایت کنم!. هنوز فرصت ندادی تا رسیدم به خدمتتان، دستور پرداخت صادر کردید!.
🌹بعد حضرت نوشتهاند که ۲ بیت شعر عربی که زبان آنوقت بود در پاسخ این مرد بیان کرد:
🔹"نَحنُ اُناسٌ نَوالُنا خَضِلُ"
🌺 اینکه میگویند؛ امام حسن #کریم اهلبیت مال این جور چیزهاست!
ما یک طایفه و قوم و گروه خاصی هستیم و از جهت اعطا و بخشش، ما بخشش که داریم؛ آن بخششی است که بچسبد به طرف و گوارایش باشد را داریم!.
🔹"یَرتَعُ فیهِ الرَّجاءَ و الأملُ"
جوری ما بخشش میکنیم که #امید مردمان #مستضعف جلب بشود به بخششهای ما
🔹"تجودُ قَبلَ السّؤال أنفُسُنا"
قبل از اینکه اینها چیزی از ما بخواهند، ما جود باید بکنیم!
🔹"خَوفاً علی ماءِ وجهِ مَن یَسلُ"
از #ترس اینکه شخص #آبرویش در حضور ما از دست برود. همینکه بگذاریم #حاجت بخواهد، این خودش یک تحقیری از اوست!. فرصتی داریم، آمده پیش ما و لابد کاری دارد. موجودی هر چه هست، میدهیم خدمتش و بعد حرفش را بزند. اما جلوگیری کردیم از اینکه یک ناراحتی پیدا بکند.
🔹"لو علم البحر فضل نائلنا
***
لغاض من بعد فيضه خجل"
ما یک کاری میکنیم در بیان نشان دادن #لطف الهی -که ما نمایندهاش هستیم- که اگر دریا بفهمد، از آن کار ما خجالت بکشد!. چرا؟ برای آنکه ما نمایاندهی #اخلاق خدای جهان میخواهیم باشیم.
بشر نمایندگی پیدا میکند در بیان اخلاق خداوند. همانطوریکه #قرآن نمایندگی پیدا کرده در بیان و تحریر و نوشتاری اخلاق خداوند. این دوتا معرِّف خداوند هستند.
۸۵.۷.۱۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 تأملی در دعای #ابوحمزه صادره از امام #سجاد صلواتاللهعلیه (۱) 🔹 جملهی اول این دعای مبارک این اس
🔺 تأملی در دعای #ابوحمزه صادره از امام #سجاد صلواتاللهعلیه (۲)
🔹یک اطلاع مختصر از مصائب #سیدالساجدین علیهالسلام، یک اطلاع مختصر از کیفیت #حج و #روزه و #نماز و شب بیداریها و #عبادت آن حضرت، یک اطلاع مختصر از رسیدگی به #ایتام و عَجَزه و گرفتاران و فقرای #مدینه در شبها، اینها را با همدیگر که جمع بزنند، آنوقت ببینند که شخصی که در بشریت این کارها را کرده که #انبیاء و #اولیاء را جا گذاشته و فوق آنها #بندگی کرده، چرا باید در دل #شب، ابتدای سخنش را با خدا از اینجا شروع کند. که: "إِلَهِس لَا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِكَ".!
این مشکل برای ما حل نمیشود مگر اینکه در مراتب #عبودیت و #بندگی وارد بشویم. و این مراتب را اگر توانستیم تصور کنیم؛ این مسئله آنوقت برای ما حل میشود، که بفهمیم سیدالساجدین در مقام مراتب بندگی بوده که اینطور بندگی کرده و اینطور هم صحبت کرده و اینطور هم #مناجات کرده.
بنابراین این مسئله را برادران من خوب توجه بفرمایند.
این است که ما باید تا اندازهای از بیانات #عرفای حقه و بندگانی که تا اندازهای از این راه و این #سلوک اطلاع دارند، استفاده کنیم. قدری مطالعه داشته باشیم.
و #روحانیت ما بر این اساس است؛ بر اساس #بندگی است و بندگی هم راه و روشش این است.
ادامه دارد ...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 اهمیت صلح امام حسن مجتبی علیهالسلام
🔹 در زمان حضرت #مجتبی علیهالسلام اول #مؤمن به آن بزرگوار حضرت #سیدالشهداء بود که قبول داشت هر چه برادرم بگوید و انجام بدهد، من مطیع او هستم. این مقام شریفی بود که آن حضرت داشت و در اثر همین متابعت از برادرش بود که جریان #کربلا پایهریزی شد؛ اگر آن متابعت نبود جریان کربلا و آثاری که از #عاشورا و کربلا بود، نمیماند.
فلذا دانشمندانی که درباره این جریان عجیب #صلح زمانِ حضرت مجتبی علیهالسلام مطالبی نوشتند، تصریح کردند به اینکه جریان عاشورای امام #حسین علیهالسلام قبل از آنکه حسینی باشد حسنی بود! پایهریزیاش را حضرت امام #حسن مجتبی علیهالسلام کرد و طوری اوضاع و احوال جور شد که حضرت سیدالشهداء از #شهادت بتواند نتیجه بگیرد، وگرنه تحملاتی که آن حضرت تا مافوق کوهها کردند، اگر این مصیبات را #صبر و تحمل نمیکردند و دست به شمشیر میبردند و شهید میشدند، خودش و یارانش و حضرت سیدالشهداء و خاندان #رسالت به طور کلی قتل عام شده بودند و آن آثار کربلا هم هیچ نبود؛ همه میگفتند همانطور که جنگ #جمل شد، جنگ #صفین شد، جنگ با #خوارج شد؛ یک #جنگ هم بعد از اینها شد و در آن جنگ همانهایی که این جنگها را به پا کرده بودند، از بین رفتند و تمام شد!؛ کار میافتاد دست مفسدین فی الارضی به نام #بنی_امیه و دیگر خدا میدانست که چهها میشد!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 دین #اسلام بیسرپرست نیست و سرپرست این دین، در زمان ما، #امام_عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) میباشند.
راه ارتباط با #امام_زمان علیهالسلام به هیچ وجه بسته نیست و توسلات و زیارت #جامعه_کبیره، راه #توسل به ایشان است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama