یزید لعنه الله-@seyedololama.mp3
773.8K
🌹سالروز هلاکت يزيد لعنه الله (۱۴ #ربیع_الاول ۶۴ ه ق)
🔸طریق صحیح استفاده از #قرآن برای رفع #ظلمات
✖️جنگ سرد #پیامبر با #منافقین!
🔥استفاده از لقب #امیرالمؤمنین برای یزید توسط #آل_سعود! 🇸🇦
🔹 وقتی #عبدالله_بن_عمر ، که یکی از افرادی است که درک تاریکی درونی خویش را نکرده بود، خدمت حضرت #سیدالشهداء (علیهالسلام) میرسد، و او را دعوت به بیعت با #یزید (لعنهالله) میکند؛ حضرت چنین میفرمایند که: #دنیا چه ارزشی دارد؟! تمام دنیایی که یزید #امام شان است چه ارزشی دارد؟! مگر نمیدانی #پیامبری را (حضرت #یحیی_بن_زکریا سلام الله علیهما) به خاطر یک زناکار سر از بدنش جدا کردند!.
۸۸/۸/۲۴
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
⛔️ « قد افلح من زکّها » يعني اين دود و زنگ و جرم هايي كه در كودكي جمع شده و دل انسان را فرو گرفته،
✅ « و في بعضهم تصديقٌ اضطراریٌ فلذا لايعلمون بما يدّعون »
❇️ از چه راه ما مي گوییم تصديق ندارند، تصور دارند؟ ظن دارند، علم ندارند؟اضطراري است، نه اختياري؟
چون مي بينيم عمل ندارند.
مگر انسان مي شود كه عقيده داشته باشد به اينكه اين آب در كوچه پر از ميكروب [ است]، آن گاه سر و صورتش را با آن بشوید؟!
✳️ پس معلوم مي شود که عقيده ندارد. ميكروب شناسي ندارد. كثافت شناسي ندارد. این چیزها را باور ندارد.
❎ « و في بعضهم تصديق اضطراري فلذا لا يعلمون بما يدعون فاذا کَمُلَ علمٌ »
همين دانشي كه ان شاء الله داريد، مشغوليد؛ علم كلام، علم عقيده، علم خداشناسي، علم پيامبرشناسي، اينها.
« كمل العلم و بلغ درجةَ اليقين يظهر آثارُه علي صاحبه كل حين»
✳️ وقتي كه به درجه ي اطمينان قلبي رسيد، عقايد محكم شد، ديگر زلزله در دل نمي آید. ثابت شده، پي ريزي شده، بطون ريزي شده، عقيده پيدا شده، در تمام احوال آثارش پيداست. آدم مي شناسد كه اين واقعا بنده ي خداست.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ضرورت الگوبرداری از امثال مرحوم #قاضی و مرحوم علامه #طباطبایی
🔹 خاطرهای شنیدنی از جلسهی #سکوت یکی از شاگردان مرحوم #قاضی در #نجف اشرف؛ اوصاف #دوست حضرت #علی علیهالسلام و برتری او در مسابقهی #سکوت بر دیگران!؛ «وَ قَالَ (علیهالسلام): كَانَ لِي فِيمَا مَضَى أَخٌ فِي اللَّهِ، ... وَ كَانَ أَكْثَرَ دَهْرِهِ صَامِتاً، فَإِنْ قَالَ بَذَّ الْقَائِلِينَ وَ نَقَعَ غَلِيلَ السَّائِلِينَ، ... وَ كَانَ إِذَا غُلِبَ عَلَى الْكَلَامِ لَمْ يُغْلَبْ عَلَى السُّكُوتِ، وَ كَانَ عَلَى مَا يَسْمَعُ أَحْرَصَ مِنْهُ عَلَى أَنْ يَتَكَلَّمَ ... فَعَلَيْكُمْ بِهَذِهِ الْخَلَائِقِ فَالْزَمُوهَا وَ تَنَافَسُوا فِيهَا»¹
🔸 اثرات معلمین راستین #اخلاق
🔺 خطر پرحرفی #زبان به عنوان مانعی برای #خودسازی
۹۱٫۱۱٫۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
____________
۱) [ #نهج_البلاغه حکمت ۲۸۹]
@seyedololama
🌹 مدح پنج تن آل عبا علیهمالسلام
🔹 ما قبلاً که در #قم بودیم بعضی از #مداحان، #خطبه و مدیحه و #ذکر خودشان را با این #رباعی بیان میکردند؛
آنکس که زبان نهاد اندر دهنم
جا داد چو عندلیب اندر چمنم
مأمور نمود است از صبح ازل
تا شام ابد به مدحت پنج تنم
یعنی ما آنقدر باید از #کمالات این بزرگان بخوانیم و در آنها #دقت کنیم و دریابیم تا اینکه بفهمیم که ما بلبلهای چمن محمّدی هستیم و #عبادت ما عبادت نمیشود مگر با ذکر #محمد و #آلمحمد .
🌺 اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 رفع تاریکیهای دل و حل مشکلات با استفاده از برکات محمد و آل محمد علیهمالسلام
🔹 شما دوستان و فرزندان عزیز فکر نکنید که #شبهه ها و #جهل و #تاریکی ها، برطرف شدنی نیست! اینها با قدری #دقت داشتن و کارکردن و #فکر کردن در آنها، برطرف میشود.
کار #پیامبر اسلام این بوده که تاریکیها را از دلها برطرف کند؛
«كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ» ( #ابراهیم علیه السلام: ۱)
کدام #ظلمت؟ ظلماتِ نفهمیها و #جهل و تاریکیها، که در اثر سؤالاتی که از ناحیه #شیطان و #ماهواره ها و #روزنامه ها به #ذهن انسان، وارد میشوند. همهی اینها برطرف شدنی است.
همه در #قرآن کریم، #روایات و کتب اساتید، ذکر و برطرف شدهاند. ما مشکلی که نتوان حلاش کرد، نداریم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
اگر شما برای خودتان – درصورتیکه واقعاً تاریکی و مشکل حس میکنید - در شبانهروز یک مقدار وقت بگذارید که دردِ دل واقعیتان را با خداوند متعال بکنید؛ پیامبر(صلی الله علیه وآله) برای شما رفع اشکال میکند. این کتابهای حکمای ما مثل #مرحوم_علامه، #مرحوم_امام و اینها که شاگردان پیامبرند، رفع اشکال میکنند. اگر شما میگویید به اینها رجوع کردهایم و حل نشد، بدانید که این شرط انجام نگرفته است!.
مقداری برای خودتان در شبانهروز وقت بگذارید. مثل انسانی که به او گفتهاند فردا میخواهند تو را عمل خطرناکی کنند، چهطور #انسان بیچارگیاش را پیش خدا میبرد؟ آنگونه پیش خدا بیچارگیتان را ببرید که در آن صورت، قطعاً #گریه و زاری همراهش است؛ «فلیتضرَّع إلی الله»؛ ( #بحارالانوار ج۱ ص۱۳۹)
حال، اگر این #تضرع پیدا نشد، چند تا شعر از #مصیبات بلد باشد یا کتابش را داشته باشد و بر مصیبات #سیدالشهداء (علیهالسلام) چند دقیقهای گریه کند. آنوقت این حال #اخلاص هم برایش پیدا میشود و پس از آن #مناجات را شروع کند.
تضرع را اگر در خانوادههایتان دیده باشید در آن وقتی است که کودکِ شیرخوار محتاج به شیر میشود و جیغ و داد میکند و تا مادر شیر به او ندهد، آرام نمیگیرد. این حال باید در ما ایجاد شود. #تحصیلات، مشکلات دارد. تحصیل #عقاید خوب، #اخلاق خوب، مشکلات دارد. #تبلیغ کردن و #عمامه سرگذاشتن، مشکلات دارد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
در حدیث از امام #صادق علیهالسلام وارد شده: «اُفّ باد بر مسلمانی که در هفته روز جمعه را صرف آموختن مسائل دین خود نگرداند و برای این امر خود را از کارهای دیگر فارغ نسازد». خب اینها را که با هم بررسی کنیم، معلوم میشود که آیا ما #شیعه هستیم؟ یا وای بر ما که #جمعه ها شده محل #تفریح، رفت و آمدهای بیفایده یا کمفایده یا خدایی نکرده #معصیت کاری.
#اسلام دین #علمی است، باید مسائلش را با #فکر و یادگیری از اساتید، پخش شدن به وسیله برنامهها، یا #روزنامه ها و #مجله های هفتگی در #محله روشن شود. هر کدام از اینها به درب خانهها داده شود. خانهها آنها را بگیرند، استنساخ کنند. یک نسخه به خواهرشان بدهند، یک نسخه به برادرشان بدهند. پخش کنند تا معانی دینی فهمیده شود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب #جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
🔺تضرع را اگر در خانوادههایتان دیده باشید در آن وقتی است که کودکِ شیرخوار محتاج به شیر میشود و جیغ و داد میکند و تا مادر شیر به او ندهد، آرام نمیگیرد. این حال باید در ما ایجاد شود. #تحصیلات، مشکلات دارد. تحصیل #عقاید خوب، #اخلاق خوب، مشکلات دارد. #تبلیغ کردن و #عمامه سرگذاشتن، مشکلات دارد.
🔻و مشکلترین مسئلهی انسانی، رفتن از این دنیاست بدین صورت که انسان با عقیدهی سالم و #اسلام از دنیا برود. اینها تنها به وسیلهی این مسألهای که در حدیث #ینبغی ( بحارالانوار ج ۱ ص ۱۳۱) آمده، حل میشود.
#دنیا برای ما خودنمایی واقعی نکرده است. آنطوری که نقل است حضرت فرمودند: «اللهم أرنا الأشیاءَ کما هی»؛ دنیا را با آن وضع واقعی که دارد، به ما نشان بده تا ما آن را بفهمیم و بشناسیم. انسان #خیال میکند دنیا هم یک #زندگی است، در حالیکه اینطور نیست. دنیا مثل یک #کلاس و #مدرسهای میماند که انسان باید در آن کلاس یک حرکاتی را یاد گرفته و انجام بدهد. #امتحاناتی بدهد که یکی از امتحاناتش، رفتن از این دنیاست.
🔸اگر ما دنیا را یک زندگی مستقل حساب میکنیم، در اثر همان ابهامات و تاریکیهایی است که در آیه آمده: «لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ» و در این آیه فرموده که خداوند هیچ مشکلی برای بشر باقی نگذاشته است که حل نشود، البته به شرط اینکه به حال خودش تضرع کند تا این مشکلات حل شود.
۸۹/۲/۲۸
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
در بیان آیات شریفه ی ششم و هفتم سوره ی بقره که خداوند متعال درباره ی کفار فرموده که اینها از شایستگی عتاب و سخن محروم هستند، و زحمات درباره ی هدایت آنها بی نتیجه خواهد بود؛ در اینجا مرحوم علامه فرمودند که نظر به اینکه قرآن کریم برای هدایت نازل شده و پیامبر اکرم زحمات زیادی کشیدند، ما استفاده می کنیم که این گروه همه ی کفار نیستند. بخشی از کفار، آن هم در آن زمان به این شقاوت دچار شده بودند که باید حساب آن ها از هدایت جدا شود و دیگر درباره آنها امیدی به نجات نباشد.
خب در این صورت اهل قرآن استفاده ای که از این آیه می برند، این است که در انسان حالت وحشت آوری حاصل می شود که ما انسان ها در چه خطراتی قرار داریم و اصلا حساب ما از حساب حیوانات جداست.
حیوانات هر کدام یک رشته ی خاصی در زندگی طبیعت آنها و فطرت آنها برایشان فراهم کرده که سرگرم به آن وضعی هستند که از طبیعتشان نشأت گرفته.
کم و زیاد هم ندارند و یأس و نا امیدی هم درباره آنها معنی ندارد. مگر وقتی که بیمار شوند و یا مریض شوند و یا بمیرند که حسابی جدا دارد.
اما انسان و انسانیت یک مقام مهم دیگری است که در برابر آنها قرار دارد و اگر خیلی از راه [ آن] اختیاری که دارد، به شرارت بپردازد، یک همچین حالتی ممکن است برایش پیش بیاید که دیگر از صلاحیت هدایت خارج باشد و تنها علاج او همان دَم شمشیر باشد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
در بیان آیات شریفه ی ششم و هفتم سوره ی بقره که خداوند متعال درباره ی کفار فرموده که اینها از شایستگی
✅ استفاده ی زیادی از این آیات می شود کرد که یکی از این مسائل مسئله فرهنگی روز ماست که اجتماع ما که بر اساس هدایت قرآنی هست؛ و نعمت اسلام و نعمت ترویج اسلام و دعوت به شایسته شدن، اصلاح شدن و درباره ی حکومت حاکم شایسته انتخاب کردن، اینها همه مربوط می شود به حالت انسان ها.
✳️ اگر انسان ها طوری هستند که در معرض چنین خطر بزرگی هستند، چه باید کرد؟ و چه شخصا انسان درباره ی خودش بیم و هراس پیدا می کند و چه برای اجتماع و چه برای آن خانواده ای که در آن هست و در آن محیطی که در آن زندگی می کند. محیط فرهنگی اگر باشد؛ مدرسه اگر باشد؛ یا محیط اجتماعی باشد؛ صنعت باشد؛ کارخانه باشد؛ یا محیط نظامی باشد؛ اردوگاه و پاسگاه و اینها باشد.
❎ در هر حال این یک هشدار عجیبی است که این آیه شریفه می دهد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
✅ استفاده ی زیادی از این آیات می شود کرد که یکی از این مسائل مسئله فرهنگی روز ماست که اجتماع ما که ب
⛔️ اصل آیه ی ششم و هفتم خیلی خطر مهمی را گوش زد می کند.
🔺یک عده ای بودند در عصر ابتدای اسلام که اینها معارض با اسلام بودند و نمی خواستند زیر بار بروند و وضعشان هم طوری شده بود که دیگر این جزء ذاتشان شده بود؛ جزء فطرت ثانوی شان شده بود.
🔻و ما از اینجا می فهمیم که انسان ها بر خلاف حیوانات فطرت ثانوی دارند.
حیوانات فطرتی دارند که مرغ و خروس و کلاغ و غاز و فیل و سگ و پشه– هر حیوانی را که آدم در نظر بگیرد از ضعیف و قوی و هوایی و صحرایی و دریایی– می بینی که اینها از درونشان آن فطرت و خلقتشان آنها را هدایت می کند به آنچه که صلاحشان است.
🔸یکی از دانشمندان خارجی– نویسنده کتاب اسرار آفرینش انسان که کتاب خوبی است– می گوید: ماهی ها در سواحل مثلا اروپا– فرض کنید سواحل انگلستان– هر ساله یک قسمی از ماهی ها مسافرت می کنند، چند هزار کیلوتر می روند در سواحل فلان جای آمریکا، آنجا تخم گذاری می کنند و بعد بر می گردند به محل خودشان و هیچ وقت هم اشتباه نمی کنند و راه را هم گم نمی کنند.
🔶 اما ما انسان ها یک طور عجیب هستیم. ما در خطر این هستیم که اصلا دیگر به صلاح خودمان نه اینکه کار نکنیم؛ [بلکه حتی] به کمک دیگران هم نتوانیم موفق بشویم و دستگاه هدایت الهی هم اعلام کرده که این بشر دیگر به درد نمی خورد!
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
⛔️ اصل آیه ی ششم و هفتم خیلی خطر مهمی را گوش زد می کند. 🔺یک عده ای بودند در عصر ابتدای اسلام که این
✅ ... آن وقت از اینجا بحثِ این پیش می آید که خشونت در اجتماع چه کاره هست؟- عرض می شود که- زندان و عقوبت و مشکلات و یا حتی اعدام در اجتماع راه پیدا می کند.
❇️ چون اینها در جایی است که یک حیوانی موذی باشد و انسان هم در زندگی اش ممکن است به مسئله ای برسد که از حیوانات موذی باید برای آنها مثال آورد و سخن گفت؛ صفات آنها را بررسی کرد. این اینطوری است.
✳️ کسانی که می گویند خشونت یعنی چه؟! خشونت خشونت می آورد! یا آنقدر قلم های مسموم و زهر آگین داشته اند که درباره ی حتی جنگ بدر، اینها این مسائل را تا آنجا رسانده اند و گفتند مثلا اگر حضرت در جنگ بدر یک عده ای را نمی کشت، این باعث نمی شد که یک عده ای کینه توز بشوند و بعدا بیایند کربلا و صحنه عاشورا را درست کنند!
❎ این به خاطر این بوده که خشونت در اجتماع پیدا شده و سرانجامی اینطور فاجعه آفرین شده که مسئله عاشورا را ایجاد کرده.
❌ اینها تمام برای این است که قرآن را مورد تامل کافی قرار ندادند و با یک مطالعه ای از متن قرآن یا از ترجمه قرآن قرائت کردند. و گرنه به آیه که می رسیدند در اوایل قرآن می فهمیدند که اصلا بشر این طوری است. بعضی هایشان به جایی می رسند که به هیچ وجه سر به اطاعت نمی دهند. در درونشان یک مواد مخالفت زایی ایجاد می شود، مثل یک غرفه های عفونتی که هم دیگر صاحبش معالجه نداشته باشد و هم به دیگران سرایت داشته باشد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌺 سالروز ورود حضرت معصومه سلام الله علیها به قم؛ (۲۳ #ربیع_الاول ۲۰۱ ق)
🔺بزرگان ما نظیر #ملاصدرا برای حل مشکلاتشان #متوسل به حضرت #معصومه در #قم میشدند.
🔺خدایا به آبروی حضرت فاطمهی معصومه سلام الله علیها ـ که الحمدلله در #ایران در خدمتش مشرّفیم ـ و جدهاش #زهرا سلام الله علیها، #ظهور و فرج فرزندشان را نزدیک بفرما.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 اثر واقعی یاد خدای متعال
🔹 باید #انسان در پیش خودش و خانه و حجره و #خانواده و سفره و سر غذا و رفتن و آمدن، #محضر جهان را تبدیل کند به محضر الهی؛ به طوریکه انسان از درک #حضور پروردگار در کارهایش، غرق در #خجالت شود حتی کارهای مباحش.
آن وقت "بسم الله" اش کم کم بسم اللهِ الهی و #قرآنی و اولیایی میشود و به درد #دنیا و #آخرتش و #اجتماعش میخورد، به درد #سلامتی اجتماع میخورد که همگی اینها از #بسم_الله شروع میشود.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
✅ ... آن وقت از اینجا بحثِ این پیش می آید که خشونت در اجتماع چه کاره هست؟- عرض می شود که- زندان و عق
✅ مقصود اینکه رفقا و دوستان در این آیه، از دستورات تفسیر، خوب تامل بفرمایند، که مرحوم امام [هم] در نوشته هایشان هست، که این که آدم هر آیه ای را با خودش بسنجد و ببیند که آیا واقعا الآن خودش در چه مرحله از حق هست؟ آیا هر حقی را ولو این که تلخ باشد، حاضر است بپذیرد؟ خوشا به حالش! [معلوم است که] هنوز آن فطرت اولی سالم مانده و به هم نخورده و فطرت شرور ثانویِ حیوانی جایش نیامده.
❇️ ولی این آیه نشان می دهد که عده ای هستند از انسان ها، که اینها در اثر بعضی اعمالی که پیروی می کنند– شاید همان مخالفت با عقل و خرد و این ها باشد– که انسانی که در ابتدا ظلم می کند، ستم می کند، مال دیگری را می خورد، مال برادرش را می خورد، ارث خواهرش را می خورد، این ابتدءاً این گونه نبوده. شروع کرده به ستم و ظلم و کم کم این مَلَکه در او پیدا شده که اصلا با ملکات [دیگر] نمی شود جنگید. [و آن را اصلاح کرد]
❎ وقتی که [انسان به] یک صفتی [مبتلا] شده، خب آن را می شود یک معالجه ای کرد؛ اصلاحی کرد.
✳️ ولی اگر نفس به قدری در شرارت ورزیده شود و ورزش کند و تقویت شود [تا جایی] که این شرارت، صورتِ دومین قلب و روحش بشود، آن وقت دیگر این را نمی شود هیچ کاری کرد.
✳️ و لذا باید در این آیه شریفه خیلی دقت کرد و خیلی ازو پند گرفت.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب #جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
🔴 به مناسبت صلح امام حسن مجتبی علیه السلام
🔺 اهمیت صلح امام حسن مجتبی علیهالسلام
🔹 در زمان حضرت #مجتبی علیهالسلام اول #مؤمن به آن بزرگوار حضرت #سیدالشهداء بود که قبول داشت هر چه برادرم بگوید و انجام بدهد، من مطیع او هستم. این #مقام شریفی بود که آن حضرت داشت و در اثر همین متابعت از برادرش بود که جریان #کربلا پایهریزی شد؛ اگر آن متابعت نبود جریان کربلا و آثاری که از #عاشورا و کربلا بود، نمیماند.
فلذا دانشمندانی که درباره این جریان عجیب #صلح زمانِ حضرت مجتبی علیهالسلام مطالبی نوشتند، تصریح کردند به اینکه جریان عاشورای امام #حسین علیهالسلام قبل از آنکه حسینی باشد، حسنی بود! پایهریزیاش را حضرت مجتبی علیهالسلام کرد و طوری اوضاع و احوال جور شد که حضرت سیدالشهداء از #شهادت بتواند نتیجه بگیرد، وگرنه تحملاتی که آن حضرت تا مافوق کوهها کردند، اگر این #مصیبات را #صبر و تحمل نمیکردند و دست به شمشیر میبردند و #شهید میشدند، خودش و یارانش و حضرت سیدالشهداء و #خاندان_رسالت به طور کلی قتل عام شده بودند و آن آثار کربلا هم هیچ نبود؛ همه میگفتند همانطور که جنگ #جمل شد، جنگ #صفین شد، جنگ با #خوارج شد؛ یک #جنگ هم بعد از اینها شد و در آن جنگ همانهایی که این جنگها را به پا کرده بودند، از بین رفتند و تمام شد!؛ کار میافتاد دست #مفسدین فی الارضی به نام #بنی_امیه و دیگر خدا میدانست که چهها میشد!.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#توسل
🔺 ضرورت توسل به ساحت مقدس سیدالشهداء و خاندان مکرم ایشان (علیهمالسلام)، به منظور نجات
🔹 مرحوم آمیرزا عبد العلی آقا #طهرانی (رحمهالله) پدر بزرگوار حاج آقا #مجتبی_طهرانی به من سفارش میکردند که در روز یک #زیارت #سیدالشهداء (علیهالسلام) بخوان ولو نیم صفحهای، یا یک صفحهای؛ اما همان آمیخته با روح #انبیاء و #اولیاء (علیهمالسلام) باشد. اصل این است، کمیت مهم نیست.
💔 باید این زیارت برای انسان دلسوختگی بیاورد و خود را با اولیاء همدرد ببیند.
#طلبهای که همدرد حضرت #علی_اکبر (علیهالسلام) شد خوشا به حالش، هر #مسجد و #مدرسهای برود، در هر گوشه از کشور، مردم را بیدار و هوشیار میکند.
ای خنک، آن مُرده کز خود رسته شد
در وجود زندهای پیوسته شد
یعنی تا یک موجود زندهای پیدا نشود و انسان با وجود او رابطه پیدا نکند، حیات او در وجود انسان دمیده نمیشود. و حالا که ما دسترسی به این #علمای_ربانی نداریم، راهش همین #توسلات به #معصومین (علیهمالسلام) میباشد ولو نیم ساعت در شب یا بینالطلوعین. حتی در قدم زدن بعد از #نماز صبح میشود انسان در تماس با ارواح انبیاء(علیهمالسلام) قدم بزند.
۸۸.۷.۱۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 توشه سفر
🍃 این #عمر فقط به درد #فکر کردن میخورد و نباید با کارهای دیگر صرفش کرد، مگر به خاطر ضروریات زندگی که آنها هم جلوی فکر را نمیگیرد.
اگر واقعاً انسان توانست با فکر شبانهروزی، و کنارهگیری از بیفکرها و بیفکریها و نرفتن در جلسات آنها و دوری از سرگرمیها ... #خصال نیکو کسب کند، آنگاه زاد و راحلهی #سفر را به دست آورده است.
۸۷.۱.۳۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 روش #جذب افراد در سیرهی #ائمه اطهار علیهمالسلام
🔹 حالات مولا #امیرالمؤمنین علی علیهالسلام
🔸 وظیفهی همگانی در قبال #فقر نسل #جوان در #ازدواج و #مسکن
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 بنده یعنی چه؟
🔹 اگر مثلاً #صدام ما را #اسیر میکرد و به ما غذای نپخته میداد، یا میگفت فلان کار را باید بکنی، خب معلوم بود ما انجام میدادیم.
پس ما در آنجا در پوشش اسارت بودیم و از خود چیزی نداشتیم، وگرنه اگر از خود چیزی داشتیم این کارها را نمیکردیم.
#عبودیت هم یک چنین چیزی است، یعنی #انسان در برابر خداوند است در زندگیاش!
از صبح که بلند میشود یک اسیر است.
اصلاً #بنده، یعنی یک اسیر، یک فرمانبر.
اما در ما چیزی که نیست همین حرفهاست. ما آدمِ #آزادی هستیم، برای خودمان مستقل هستیم. این روش ما و این ارتکازات ما که در ما حاکم است و ما را میگرداند و میچرخاند و حرف میزنیم و #شوخی میکنیم و #بازی میکنیم و #پول در میآوریم و پول خرج میکنیم و #خانه میخریم و #ازدواج میکنیم، اینها تحت پوشش عبودیت نیست!.
#بشر، انسان و #مسلمان همیشه باید در حال اسارت باشد و بداند که در کشور خودش نیست، این لباسی که من پوشیدهام، برای خودم نیست، این غذایی که از نانوایی میخرم، همهاش در حال اسارت خداست. نان خورم، بندهام، بنده اصلاً یعنی همین چیزها.
#بنده یعنی کسی که هیچ چیز مال خودش نیست، هر چیزی که به او میدهند، این مدام #فکر میکند که خوب من این را باید چه کارش بکنم؟
الآن یک نفر هم #مراقب من است که من این را چه کار میکنم؟
این پول مال من نیست، این #مقام، این عبا، این عمامه، اینها همهاش صاحب دارد و من بنده و #عبد او هستم!
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama