14000306_40588_1281k.mp3
11.59M
🎙بشنوید | صوت کامل بیانات امروز رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی. ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
#انتخاب_درست_کار_درست
🌹🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹🌹
🌼ادامه مبحث احکام شرعی🌼
🌸طهارت//وضو: شرایط وضو🌸👇👇👇👇👇
🌸مساله ۲۶۹= کسی که نمی خواهد در مسجدی نماز بخواند اگر نداند حوض آن 🔷را برای همه مردم وقف کرده اند یا برای کسانی که در آنجا نماز می خوانند،نمی تواند از حوض آن🔷وضو بگیرد۱"، ولی اگر معمولاً کسانی هم که نمی خواهند در آن جا نماز بخوانند از حوض آن🔷 وضو می گیرند۲" می تواند از حوض آن🔷وضو بگیرد.
🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑
🌺ادامه نظرات مراجع عظام تقلید به مساله ۲۶۹👇👇👇👇👇
🌸۱" مکارم= همچنین وضو گرفتن از آب تیمچه ها و مسافر خانه ها برای کسانی که ساکن آنجا نیستند،مگر اینکه از عمل افراد مُتدیّن بفهمد که وقف آن،عام است.
🌸۲" فاضل: و وضو گرفتن مردم کاشف از اجازه عمومی باشد......
🍀وحید: در صورتی که از وضو گرفتن آنها اطمینان به عمومیّت وقف حاصل شود.........
🌸سیستانی: و کسی منع نمی کند........
🌸سبحانی: که کاشف از اجازه عمومی باشد.......
🔷سبحانی: آب آن...........
⚫️⚪️⚫️⚪️⚫️⚪️⚫️
🌺تذکر: بزرگوارانی که مرجع شون حضرات آیات عظام: گلپایگانی،صافی،زنجانی،مظاهری هست به توضیح المسائل شانزده مرجع،ج ۱، ص ۲۰۷،م ۲۶۹ مراجعه کنند،
📗منبع: توضیح المسائل شانزده مرجع،
ج ۱،ص ۲۰۷،م ۲۶۹
📖🍃🌱📚🍃🌱📕
مارا در نشر معارف و احکام دین یاری کنید.
@seyedzaman
🌼مساله ۲۷۰= وضو گرفتن از حوض تیمچه ها و مسافر خانه ها و مانند اینها برای کسانی که ساکن آن جاها نیستند،در صورتی صحیح است که معمولاً کسانی هم که ساکن آنجاها نیستند،با آب آنها وضو بگیرند.۱"
⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
🌼۱" فاضل: و وضو گرفتن مردم کاشف از اجازه عمومی باشد،
🌸سیستانی: و کسی منع نکند.
🌸گلپایگانی،صافی: با علم به رضایت صاحبان آنها صحیح است،هرچند علم به رضایت از وضو گرفتن کسانی که در آنجاها ساکن نیستند و ممانعت نکردن صاحبان آنها حاصل شود.
🍀وحید: در صورتی صحیح است که اطمینان به رضایت صاحبان آنها حاصل شود،هر چند اطمینان از وضو گرفتن کسانی که ساکن آنجاها نیستند حاصل شود.
🍀مکارم،مظاهری: رجوع کنید به ذیل مساله ۲۶۹.
🌺زنجانی: مساله= وضو گرفتن از حوض و دستشویی تیمچه ها و مسافر خانه ها و مانند اینها برای کسانی که ساکن آن اماکن نیستند، در صورتی بی اشکال است که از طریقی جواز آن ثابت شود؛ مثل این که برای نوع افراد اطمینان به جواز حاصل شود،مثلاً از این راه که معمولاً کسانی هم که ساکن آنجاها نیستند از آنها وضو بگیرند.
📗منبع: توضیح المسائل شانزده مرجع،
ج ۱،ص ۲۹۸، م ۲۷۰
📖🍃🌱📚🍃🌱📕
مارا در نشر معارف و احکام دین یاری کنید.
@seyedzaman
❓سوال:سلام
من پی دی اف چند تا کتاب دارم ونمیدونم انتشارات این کتاب مشکل داره با خوندن این کتاب از فایل پی دی اف یا ن؟
🍃🌱
✍🏻جواب:سلام علیکم
اگر مخالف قانون نباشد اشکال ندارد
📖🍃🌱📚🍃🌱📕
مارا در نشر معارف و احکام دین یاری کنید.
@seyedzaman
✴معامله فضولى و سود آن
⚪️⚪️⚪️
❔س: اگر فردى پولى را از ديگران بردارد مثلا 5000 تومان و از آن پول استفادههاى زيادى ببرد آيا به اندازهى همان پول مسؤول است يا به اندازهى استفادههايى که از آن مىبرد؟
🔶🔸
✍🏻ج) تمام معاملاتى که با پول ديگرى بدون اجازه صاحب پول انجام داده، فضولى و موقوف بر اجازه صاحب پول است و در صورت اجازه صاحب پول، تمام سودهاى حاصله اختصاص به صاحب پول دارد و شخص فضولى حتى استحقاق اجرت المثل را هم ندارد.
🌸استفتائات مقام معظم رهبری🌸
📖🍃🌱📚🍃🌱📕
مارا در نشر معارف و احکام دین یاری کنید.
@seyedzaman
✴عوض شدن كفشهاى مشابه
⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
❓س: من پس از اتمام مجلسى، كفش خود را نيافتم و فقط كفشى را يافتم كه نوتر و بسيار شبيه به كفش خودم بود. اكنون يك هفته از آن ماجرا مىگذرد اما كسى جهت تعويض كفش مراجعه نكرده است. آيا با توجه به اينكه آن فرد اشتباه كرده است و هنوز مراجعه نكرده است آيا جايز است من در آن تصرف كنم؟ در صورت منفى بودن جواب بفرماييد من بايد با اين كفش و كفش مفقود شدهام چه كنم؟
◻️▫️
✍🏻ج) جايز نيست و حكم مجهولالمالك را دارد كه با يأس از پيدا شدن صاحب آن بنابر احتياط با اجازه حاكم شرع از طرف صاحبش به فقير صدقه دهيد مگر آنكه بدانيد صاحب آن رضايت داشته يا خود صاحبِ كفشِ باقى مانده، كفش را برده است و در صورت اخير اگر قيمت كفش موجود از كفش شما بيشتر باشد مابهالتفاوت را از طرف صاحب آن به فقير صدقه دهيد.
🌸استفتائات مقام معظم رهبری🌸
📖🍃🌱📚🍃🌱📕
مارا در نشر معارف و احکام دین یاری کنید.
@seyedzaman
#احکام_بیت_المال
#احکام_متفرقه
❓پرسش
شخصی بدون مجوز سازمان آب، از خیابان یا پشت کنتور، انشعاب به منزل خود کشیده است، وضو گرفتن یا غسل کردن با این آب چه حکمی دارد؟
📝پاسخ
- آیات عظام: خامنه ای، نوری، مکارم و بهجت: حکم غصب را دارد و وضو و غسل با آن باطل است.
- آیت الله سیستانی: وضو و غسل، صحیح است.
- آیت الله وحید: بنابر احتیاط واجب، باطل است.
- آیت الله صافی: اگر مسئولین امر، اجازه دهند، اشکال ندارد.
- آیت الله فاضل: اگر بنا دارد پول آب مصرفی را بدهد، وضو و غسل صحیح است و اگر بنا دارد پول آب مصرفی را ندهد، وضو و غسل اشکال دارد و بنابر احتیاط واجب، صحیح نیست.
»> بر گرفته از کتاب «احکام کاربردی؛ وضو، غسل، تیمم»، اسماعیل زارعی، ص 28
📖🍃🌱📚🍃🌱📕
مارا در نشر معارف و احکام دین یاری کنید.
@seyedzaman
✴يقين به نجاست در لباس بعد از نماز
⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
❓س: من زخمى شدهام و بعضى اوقات بدون اينكه متوجه شوم، خون از بدنم جارى مىشود و گاهى نماز مىخوانم و وقتى نمازم تمام مىشود متوجه مىشوم لباسم خونى بوده، در حالى كه وقت نماز هم به پايان رسيده است، آيا بايد نمازم را قضا كنم، يا نمازم درست است؟
🔶🔸
✍🏻ج) در فرض مذكور كه پس از اتمام نماز متوجه شدهايد لباس شما نجس بوده، نماز صحيح است و قضا ندارد، بلكه چنانچه تطهير خون جراحت مشقت نوعيه داشته باشد يا مستلزم حرج شخصى باشد، لازم نيست و نماز خواندن با آن اشكال ندارد.
🌸استفتائات مقام معظم رهبری🌸
📖🍃🌱📚🍃🌱📕
مارا در نشر معارف و احکام دین یاری کنید.
@seyedzaman