﷽ #سلوک
📌 #چهل_دستورالعمل_سلوکی / انواع جلسات عرفانی و چگونگی انتخاب آن
4️⃣دستورالعمل چهارم: حضور مستمر و منظّم و بهرهمندى از جلسات معنوى متناسب با روحیّه و سطح خود.
🔰جلسات عرفانى و معنوى اصیل و صحیح و مربّیانى که تربیت مشتاقان تعالى معنوى را در آن جلسات بر عهده دارند، به دو لحاظ متفاوتند:
1️⃣یکى از نظر سبک.
برخى جلسات و مربّیان معنوى بیشتر بر خوف و ادب ورزیدن در پیشگاه حضرت حق و بر ریاضت، مجاهدت و سلوک تأکید دارند، که در اصطلاح اهل عرفان به مناجاتیان معروفند.
2️⃣برخى دیگر بیشتر بر رجا، محبّت و صمیمیّت با خدا و خوبان خدا و بر نقش جذبه در تعالى عرفانى تأکید دارند، که در اصطلاح اهل عرفان به خراباتیان مشهورند.
🔰هر یک از این دو سبک جلسات نیز داراى سطوح مختلفى است. برخى براى مبتدیان، بعضى براى متوسّطان و برخى دیگر براى منتهیان مناسبند. به بیان دیگر از نظر سطح، برخى ابتدایى، بعضى متوسّط و برخى دیگر عالیند.
🔰بر این اساس، سالک الى الله باید از جلسهاى استفاده کند که هم از نظر سبک با روحیّاتش سازگارتر باشد و هم از نظر سطح با او تناسب داشته باشد.
🔰بهترین معیار براى تشخیص مناسب بودن جلسه با شخص، تأثیرى است که بر او مىگذارد. لذا پس از چند نوبت حضور در جلسهاى، اگر شخص احساس کرد با خدا آشناتر و نسبت به خداوند متوجّهتر، نزدیکتر، صمیمىتر، مؤدّبتر، مطیعتر و باتقواتر شده است، مىتواند مطمئن باشد جلسهى مزبور براى او مناسب است و شرکت منظّم در آن را مغتنم شمارد.
🔰در غیر این صورت، از ادامهى حضور در آن مجلس خوددارى کند و این بدان معنا نیست که الزامآ جلسهى مزبور مجلس خوبى نیست، بلکه ممکن است بسیار خوب و عالى هم باشد، ولى چه از نظر سبک و چه از نظر سطح، با خصوصیّات روحى او تناسب نداشته باشد.
✍️ ادامه دارد....
📗شراب طهور - تألیف استاد مهدی طیّب
﷽ #حدیث
📌سنگین گوارا و سبک کشنده!
🔰امام علي عليه السلام:
إنَّ اَلْحَقَّ ثَقِيلٌ مَرِيءٌ وَ إِنَّ اَلْبَاطِلَ خَفِيفٌ وَبِيءٌ
🔰همانا حقّ سنگين است اما گوارا،
و باطل سبك و آسان است اما كشنده.
📗نهج البلاغه، حکمت 376
👆چه خوب است در نشر خوبیها سهیم باشیم.
11.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽ #منبرهای_کوتاه
📌حق برای چه کسی تلخ است؟
🔸آیت الله جوادی آملی
50.9K
﷽ #اذکار
📌برای زیاد شدن ذهن و هوش و حافظه بچه ها در این ایام امتحانات چه ذکری بخوانیم؟
🔰پاسخ: حجت الاسلام محمدی شاهرودی
🙏سبْحَانَ مَنْ لَا يَعْتَدِي عَلَى أَهْلِ مَمْلَكَتِهِ، سُبْحَانَ مَنْ لَا يَأْخُذُ أَهْلَ الْأَرْضِ بِأَلْوَانِ الْعَذَابِ، سُبْحَانَ الرَّءُوفِ الرَّحِيمِ، اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِي قَلْبِي نُورًا وَ بَصَرًا وَ فَهْمًا وَ عِلْمًا، إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.