#اماممهدیازدیدگاهمعصومین
💠 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ؛
🔅«قائم از فرزندان علی است که او را غیبتی چون غیبت یوسف، و رجعتی چون رجعت عیسی بن مریم است.»
📚بحارالانوار جلد ۵۲ ص ۲۲۶
📜 #درمحضراهل_بیت
امام على(علیه السلام )
درغفلت آدمى همين بس كه عمرش را در چيزهايى كه نجاتش نمى دهد هدر كند!
كَفى بالرجُلِ غَفلَةً أن يُضَيِّعَ عُمُرَهُ فيمالايُنجِيهِ
📙 ميزان الحكمه ج8 ص491
🔔 #تلنگر:
😔 یک عمرغافلیم!
✍آیت الله فاطمی نیا :
استادي داشتم كه از اولیاء خدا و بسيار مرد بزرگي بود ، خدمت امام زمان عليه السلام رسیده بود. ایشان می فرمود زمانی که قرار است خیری به انسان برسد ، شيطان به هر طريق ممكن تلاش ميكند مانع رسيدن آن خير شود.
برای مثال ميخواهي دعا كني ، سريع وسوسه میکند که براي چه دعا ميكني! مگر تا به حال دعاهايت مستجاب شده است!؟ اينها وسوسه هاي شيطان است و نبايد به آن ترتيب اثرداده شود. گفته شد کسی که دعا میکند دست خالی برنمیگردد و بالاخره چیزی در کاسه او میریزند.
4_5929027993635653793.mp3
4.95M
نماز استغاثه:
دو رکعت مثل نماز صبح
رکعت اول پس از سوره حمد،سوره مبارکه فتح قرائت شود
رکعت دوم پس از حمد هر سوره ای خواستید
پس از نماز دعای زیر را بخوانید:
❓پرسش❓
❓چرا دراسلام دیه بانوان نصف دیهی آقایان است❓
مگه همهی آدما با هم برابر نیستند⁉️
این توهین به زنان نیست⁉️
✅پاسخ استاد جواد حیدری
1⃣ پاسخ اصلی در این موارد تعبد است چون حکم الهی است، بعلاوه اینکه احکام بر محور نوع تنظیم شده و نه فرد، نوعا مردان مسئولیت سرپرست خانوار را بر عهده دارند، در اسلام زن چنین وظیفه ای ندارد و در صورت عهده دار شدن این مسئولیت لطف می کند.بانوان نباید سرپرست شوند
حکم خدا حساب شده است علاوه بر اینکه استثنائات از بحث خارج است
لذا باید حاکم دینی و مبلغین، عرف را مطابق حکم دین تبلیغ و اجرا کنند یعنی
حاکم شرع و مبلغین باید چشمان بیدار در جامعه باشند که اولویت ها و وظائف جابجا نشود و عرف و سنت ها، قوانین را را به سمت انحرافات تغییر مسیر ندهد.
2⃣ پاسخ عقلی:آنچه منظور اسلام است دنبال کردن برنامه ی اقتصادی هدفمند است. زیرا وقتی یک مرد از دنیا میرود ضربهی اقتصادی بیشتری به خانواده وارد میگردد لذا این مسئله باید به نفع زن جبران شود یعنی برای مرد دیهی بیشتری میگیریم تا زنان در خانواده دچار مشکل اقتصادی نشوند در ثانی این دیهی دریافت شده به زنان داده میشود و مورد استفاده زنان قرار میگیرد.
البته فراموش نکنیم که این یکی از حکمت های حکم دیه است، نه علت تامه لذا اگر تمام زنان هم سرپرست بشوند حکم تغییر نمیکند چون ما از تمام مصالح این حکم خبر نداریم.
3⃣ پاسخ نقضی:«اگر دیه بخاطر ارزش است پس باید یک مهندس، دکتر، متخصص، پرفسور به هر علتی اگر لازم شد به آنان دیه پرداخت شود باید دیهشان بیش از دیگران باشد چون در جامعه وجههی بیشتری دارند و حال آنکه شاهد هستیم چنین مطلبی وجود ندارد
بعلاوه اینکه اگر چنین تصوری که شما دارید مبنی بر اینکه ارزش هر فرد به مقدار مالی است که دریافت میکند با این وجود میبایست ارزش مرد کمتر زن باشدچرا که مرد عهده دار پرداخت نفقه و مهریه،دیه ی عاقله وقتل عمد نیز هست.
4⃣ پاسخ نقلی(ادلهی قرآنی)از مسلمات است که ارزش زن و مرد به انسانیت آنهاست«مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ..»۹۷نحل
«إِنَّ... وَالْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَات»۳۵ احزاب
هر کسی عمل صالح انجام دهد زن و مرد ندارد
شواهد قرآنیفراوان وجود دارد که زن و مرد هر دو انسان هستند و رابطه ی خدا و انسان بر اساس انسانیت است و جنسیتبردار نیست؛چراکه شعار قرآن این است:«إِنَّ أَكرَمَكُم عِندَ اللَّهِ اتقَاکُم»۱۳حجرات
ارزش انسان به مرد و زن بودن نیست بلکه ارزش او به میزان تقوایی است که دارد
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
تاثیر دعای پدر و مادر برای آخرت فرزند چقدر است؟
🌺پاسخ:
بدون شک دعاي پدر و مادر براي آخرت انسان نيز موثر خواهد بود و باعث سعادت اخروي انسان مي گردد.
🍃به نظر مي رسد کثرت رواياتي که درباره اثر دعاي والدين در دنيا وارد شده است اين سوال را پيش آورده است. در حالي که اثرات اصلي اعمال در آخرت ظاهر مي شود و اگر اثراتي در دنيا هم دارد براي تشويق افراد به انجام اين افعال خير است.
🌸امام علي(علیه السلام) مي فرمايد: الدنيا مزرعة الآخره دنيا کشتزار آخرت است هر عملي که انسان در اين دنيا انجام دهد و يا ديگران برايش انجام دهند در آخرت اثر آن را خواهد ديد. دعاي پدر و مادر باعث خواهد شد که زندگي ديني و حتي مادي انسان در اين دنيا نيکو گردد و اعمال نيکي براي آخرت ذخيره کرده و سعادت آن دنيا نيز به دست آورد.
☘️در روايت آمده است:
شخصي به امام صادق عليه السلام عرض کرد: «پدرم به حدّي پير و ناتوان شده که او را براي قضاي حاجت، حمل مي کنم و مي برم. امام صادق عليه السلام فرمود: اگر قدرت داري، خودت اين کار را انجام بده و خودت بر دهان او غذا بگذار تا اين عمل، سپر آتش فردايت باشد [و تو را به بهشت ببرد].
🌿دعاي پدر و مادر در حق فرزند يکي از مهمترين اين عوامل سعادت دنيوي و اخروي است که اثرات فراواني چه در دنيا و چه در آخرت داد. امام صادق عليه السلام فرمود: سه دعاست که رد نمي شود و يکي، دعاي پدر براي فرزندش است، زماني که به او نيکي کند.
🌼همان طور که در مقابل اگر کسي موجب نفرين و عقوق والدين قرار گيرد در دنيا و آخرت عقوبتش را مي بيند درباره عاق والدين در روايات داريم که بوي بهشت را نمي شنود.
🌸در مقابل کسي که بار به والدين باشد بهشتي خواهد بود: سيد الأبرار يوم القيامه رجل برّ والديه. بهترين نيکوکار در روز قيامت، مردي است که به پدر و مادر خود، نيکي کند.
☘️امام صادق مي فرمايد: روز رستاخيز، چيزي مثل سپر آورده مي شود و در بهشت بر سر مؤمن افکنده گردد و او را داخل بهشت مي کند و گفته مي شود که اين، به سبب نيکي به والدين و خويشان و مؤمنان است.
پی نوشت:
(1). من لا يحضره الفقيه، ابن بابويه، محمد بن على، محقق / مصحح: غفارى، على اكبر، دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم، قم، 1413 قمری، چاپ: دوم، ج 4، ص 399،
🌼مساله ۱۱۷= اگر انسان در موقعی که نزدیکی بازن،حرام است مثلاً در روزه ماه رمضان با زن خود نزدیکی کند۱" بنابر احتیاط واجب باید از عرق خود در نماز اجتناب نماید۲"،
____//______//________//_______//
🌸۱" اراکی،مظاهری،سبحانی: باید از عرق خود در نماز اجتناب نماید.
🌸۲" خوئی: عرق او حکم عرق جنب از حرام را ندارد.
🌸گلپایگانی،صافی،نوری: بنابر احتیاط واجب نباید با بدن و لباسی که آلوده به آن عرق است،نماز بخواند.
🌸تبریزی: عرق او پاک است و احتیاط مستحبّ آن است که با آن نماز نخواند.
🌸وحید: عرق او پاک است،ولی بنابر احتیاط واجب نماز با آن نخواند.
🌸زنجانی: بنابر احتیاط مستحبّ از عرق خود اجتناب نماید.
🌺منبع: توضیح المسائل شانزده مرجع، م ۱۱۷،ص ۱۰۳
🌼بهجت: مساله= اگر در زمانی که نزدیکی با زن، حرام است( مثلاً در روزه ماه رمضان یا در حال حیض) با زن خود نزدیکی کند،در صورتی که عرق او خشک نشده و اگر وظیفه اش تیمّم باشد تیمّم نکرده،بنابر احتیاط واجب باید از عرق خود در حال نماز اجتناب نماید.و اگر تیمم کرده،بنابر اظهر اجتناب از عرقی که بعد از تیمم فوق حاصل شده حتّی اگر خشک نشده باشد،لازم نیست.
🌺منبع: توضیح المسائل شانزده مرجع،ص ۱۰۳
🌸مکارم: مساله= نزدیکی کردن با همسر در حال عادت ماهیانه یا در حال روزه ماه مبارک رمضان حرام است و اگر عرق کند،احتیاط واجب آن است که با آن معامله عرق جنب از حرام کند.منظور از عرق جنب از حرام عرقی است که در حال یا بعد از آن،پیش از آنکه غسل کند از بدن بیرون می آید.
🌺منبع: توضیح المسائل شانزده مرجع،ص ۱۰۳
﷽ #احکام_خمس
❓پرسش
چگونگی محاسبه خمس را بفرمایید . ایا خونه و ماشین که مورد استفاده است خمس تعلق می گیره؟ #آیت_الله_خامنه_ای
📝پاسخ
زماني که اولين درآمد خود را مي گيريد، اول سال خمسي شما مي باشد. در آخر سال خمسي بايد مخارج خود را محاسبه کنيد، بدين صورت که هرآنچه از در آمد هايي که صرف در مخارج زندگي مي شود ،خمس ندارد. اگر چيزي باقي ماند، خمس يعني يک پنجم آن را بايد به مرجع تقليد خود بدهيد، مثلا اگر صد هزار تومان باقي مانده باشد، بيست هزار تومانش را بايد بابت خمس بدهيد.
خونه و ماشین و مونه زندگی خمس ندارد.
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
🔷معیار در سن بلوغ،سال قمری است و در صورتی که تولد بر اساس سال شمسی معلوم باشد می توان آن را بر اساس سال قمری از طریق محاسبه اختلاف بین سال قمری و سال شمسی به دست آورد. (هر سال قمری ۱۰ روز و ۲۱ ساعت و ۱۷ ثانیه کمتر از سال شمسی است.)
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️احتیاط
🔷احتیاط یعنی عمل کردن به طوری که مطمئن شود وظیفهی شرعی خود را انجام داده است، مثلاً کاری را که بعضی از مجتهدین حرام میدانند و بعضی دیگر حـرام نمیدانند به جا نیاورد و کاری را که بعضی واجب میدانند و بعضی دیگر واجب نمیدانند، انجام دهد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️کیفیت نماز نافله در شرائط مختلف
🔷س 35: آیا در نماز نافله در حال سواره و راه رفتن و نیز در حال استقرار و اختیار میتوان رکوع و سجود را با ایماء و اشاره انجام داد و رو به قبله بودن را مراعات ننمود؟
✅ج: در حال سواره و راهرفتن لازم نیست قبله رعایت شود و رکوع و سجود با اشاره کافی میباشد. و اما در حال استقرار در مکانی باید هم قبله را مراعات کند و هم رکوع و سجود را به نحو صحیح انجام دهد ولی مانع ندارد نافله را در حال اختیار هم نشسته بخواند.
📕منبع: leader.ir
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️شنیدن آیه سجدهدار در نماز
🔷س 37: اگر در نماز آیه سجده را بشنود حکم چیست؟
✅ج: اگر در بین نماز آیهی سجده را بشنود، نمازش صحیح است و باید پس از شنیدن آیهی سجده، بجای سجده کردن، اشاره به سجده کند.
📕منبع: leader.ir
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️مالکیت آثار در فضای مجازی
🔷س 38: آیا کپی کردن کارهای گرافیکی یا دانلود فیلم، کلیپ و آهنگ با ذکر منبع در فضای مجازی اشکال شرعی دارد؟
✅ج: اگر قرائن و شواهد یا متعارفی وجود دارد که در این گونه امور استفاده برای عموم آزاد است، اشکال ندارد؛ و إلاّ استفاده، خرید و فروش و کپی برداری بنابر احتیاط واجب جایز نیست.
📕منبع: leader.ir