⚡️آشیخ چکار میکنی؟!
🔻صوت بالا داستانی شنیدنی درباره پاسخ یکی از روحانیون به سوال یک فرنگیمآب است که با تحقیر سوال کرده بود: آشیخ چکار میکنی؟!
شهید مطهری این داستان را در تفسیر سوره مدثر به مناسبت نقل کرده اند:
🔹یکی از آقایان معروف داستانی نقل میکرد. میگفت:
شاید چهل سال پیش، قبل از سنه ۲۰ میخواستیم به مشهد برویم. آن وقتها اتوبوس بود و سواری خیلی کم پیدا میشد، احیانآ سواریهای کرایه هم پیدا میشد. ما سواری کرایهای پیدا کردیم و میرفتیم مشهد. با ما یک نفر دیگری بود از این متجددها و فرنگیمآبهای خیلی دوآتشهای که تازه از اروپا آمده بود. (میدانید که قبل از سنه ۲۰ یک موج تجدد خاصی بود، یک تجدد خیلی خنک و سرد و فرنگیمآبی و غربزدگی به تمام معنا و بدبینی به هرچه که در شرق هست).
🔸چشمش که به ما افتاد که به عنوان یک آخوند سوار شدیم یک نگاه تحقیرآمیزی کرد و بعد که راه افتادیم تحقیرآمیزانه به ما گفت: آشیخ چکار میکنی؟ کارت چیست؟ چون او گفت آشیخ، من گفتم: آشیخی میکنم. گفت: آشیخی چیست؟ گفتم: آشیخی یعنی آشیخی دیگر. این دید که ما جواب سربالا به او دادیم چیزی نگفت.
🔹میگفت رسیدیم به حدود ورامین. آن وقتها جاده آسفالت و پل و این حرفها که نبود، میدانید که اغلب، اتومبیلها از داخل همان آبها رد میشدند. آمدیم از داخل یکی از این جویهای زیاد آبی که از آنجا رد میشد رد بشویم، ماشین ما در آب گیر کرد. اتفاقآ این شخص هم یک صندوق پرتقال خیلی عالی با خودش آورده بود، از این پرتقالهای درجه اول، و برای کسی هدیه میبرد. این پرتقالها را هم آب برد. بعد ما و چند نفر از این مردم دهاتی صدا کردیم و این دهاتیها آمدند ماشین را بالاخره هرطور بود نجات دادند ولی پرتقالها افتاد و هرکدام از اینها رفتند دنبال پرتقال و پرتقالها را جمع کردند و بردند. این هرچه فریاد کشید کسی به حرفش گوش نکرد.
🔸گفت: من آمدم ایستادم صدا کردم، گفتم آقایان بیایید! همه آمدند. گفتم: شما همهتان مسلمانید، همهتان بنده خدا هستید، یک نفر مسلمان هیچ وقت به مال مردم تجاوز نمیکند. مگر به خدا اعتقاد ندارید؟ مگر قیامت را فراموش کردید؟ گفت چهار کلمه که اینجا گفتیم هرکس هرچه پرتقال برده بود همه را آورد و گفت ما مال مردم نمیخوریم. همه را جمع کردند گذاشتند داخل جعبهاش، برداشتیم و آمدیم. گفت وقتی سوار شدیم گفتم آشیخی کردن یعنی همین!
📚آشنایی با قرآن، ج۱۰، ص۹۸.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ جریان مرثیه ابن اصدق در شب نیمه شعبان 🔻 بیانات استاد معظم سید محمدجواد شبیری زنجانی دامت برکاته
⚡️حجّ شعبان
🔻 از کتب تاریخ و حدیث استفاده میشود که در زمان اهل بیت زیارت امام حسین (علیهالسلام) در نیمه شعبان بسیار مرسوم بوده و جمعیت زیادی از شیعیان در این زمان به کربلا مشرف میشدند. از جمله شواهد این مطلب جریان مرثیه ابن اصدق در شب نیمه شعبان و هم چنین گزارشی است که در ذیل میآید:
⬅️ ابوالفرج اصفهانی د. ۳۵۶ از احمد بن الجعد وشاء به عنوان کسی که خود شاهد این رخداد بوده چنین نقل میکند:
🔹امری که سبب [فرمانِمتوکل به] شخم زدنِ قبر امام حسین علیهالسلام شد، آن بود که زنی آوازه خوان، پیش از آنکه متوکل [به سال ۲۳۲] عهدهدار خلافت شود، کنیزانِ خود را برای آوازه خوانیِ به هنگام میگساریِ او میفرستاد.
پس از آنکه وی به خلافت رسید، سراغ آن آوازه خوان را گرفت اما بدو گفتند آن زن ـ که به زیارت قبر امام حسین علیهالسلام رفته بود ـ حضور ندارد. خبر چون به آن آوازه خوان رسید، به سرعت بازگشت و یکی از کنیزانش را نزد متوکل فرستاد.
متوکل از آن کنیزی پرسید: کجا بودید؟ کنیز گفت: صاحبمان رهسپار حج شده و ما را نیز با خود همراه کرده بود ـ و این رخداد در شعبان بود.
متوکل بدو گفت: در شعبان به کجا حج گزاردید؟ کنیز گفت: به قبر حسین. متوکل سخت به خشم آمد و فرمان داد آوازه خوان را به زندان افکندند و املاکش را مصادره نمود. وی همچنین یکی از یارانش به نام دیزج را که یهودی بود و به اسلام گرویده فرستاد تا قبر امام حسین علیه السلام را شخم زند و...
📚ابوالفرج اصفهانی، مقاتل الطالبیین (ت. صقر، الاعلمی، ۱۴۱۹): ۴۷۸.
حمید بن احمد محلی ق. ۶۵۲، الحدائق الوردیة (ت. المحطوری، مرکز بدر ـ صنعاء، ۱۴۲۳): ۱/ ۲۲۵.
🔺گفتنی است اینکه خصوص این ماجرا موجب فرمان مزبور از سوی متوکل عباسی باشد، مبتنی بر تحلیل شخصیِ وشاء است و شایان بررسی.
🆔 برگرفته از نوشته صدیق گرامی استاد محرابی نائینی
@seyyed_hossein_kashfi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ مردم گلهمندند اما بیستودوّم بهمن حساب خودش را دارد
🔻 مقام معظم رهبری (دام ظله)
🔹مسئولین عرض میکنم که این حضور مردمی در بیستودوّم بهمن را به حساب گلایه نداشتن آنها از فعّالیّتهای ما مسئولین به حساب نیاورید. مردم گلهمندند؛ از بسیاری از چیزهایی که در کشور میگذرد، مردم گلهمندند. مردم با تبعیض میانهای ندارند؛ هرجا تبعیض ببینند، احساس ناراحتی و رنج میکنند. هرجا کمکاری ببینند همینجور، هرجا بیاعتنائی به مشکلات ببینند همینجور، هرجا پیش نرفتن کارها را ببینند همینجور؛ مردم گلهمندند. بیستودوّم بهمن حساب خودش را دارد؛ ایستادگی مردم در مقابل دشمنِ کمینکردهی برای بلعیدن ایران یک حرف است که این در بیستودوّم بهمن ظاهر شد، امّا توقّعات آنها از ما مسئولین یک حرف دیگر است.
📆 بیانات در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۵
@seyyed_hossein_kashfi