❤ رهبر انقلاب: از خصوصیات اسلام، ملاحظات و محدودیتهای معاشرتی بین زن و مرد است / حتی در غرب هم این بیبندوباریها جدید است و سابقه تاریخی نداشته
🔹️رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران:
✏️ از لحاظ ارتباطات معاشرتی زن و مرد محدویتهایی دارند. این جزو خصوصیاتی است که اسلام روی آن تکیه دارد.
✏️ این بیبندوباریهایی که امروز در غرب وجود دارد این هم همیشه نبوده، اینها جدید است، شاید دو قرن پیش سه قرن پیش انسان وقتی میخواند بعضی از کتابها، بعضی از رمانهای مربوط به قرن هجده را، قرن نوزده را توصیف زن اروپایی را انسان آنجا مشاهده میکند میبیند ملاحظات زیادی وجود داشته که امروز آن ملاحظات در بین غربیها نیست.
✏️ اسلام روی این ملاحظات تکیه دارد، مسئلهی حجاب، مسئلهی عفاف؛ مسئلهی نگاه، روی اینها اسلام تکیه دارد. ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
💠 کانال معرفت شناسی
@sh_marefat
@sh_marefat
❤ رهبر انقلاب: استعدادهای زن و مرد، از لحاظ اثرگذاری اجتماعی و فکری و سیاسی بینهایت است
🔹️رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران:
✏️از لحاظ تواناییهای فکری و روحی در هر دو جنس زن و مرد، استعدادهای بینهایت وجود دارد، تفاوتی با همدیگر ندارند. یعنی در علم زن و مرد هر دو میتوانند مسابقه بدهند اینجور نیست که مردها عالمتر از زنها باشند نه، زنهای بزرگی، والایی، دارای مقامات برجستهای از لحاظ علمی در تاریخ بودند امروز البته صدها برابر بیشترش هم در دانشگاه هم در حوزه وجود دارند.
✏️از لحاظ علم، از لحاظ هنر، از لحاظ نوآوریهای فکری و عملی، از لحاظ اثرگذاری اجتماعی و فکری و سیاسی، از لحاظ فعالیتهای اقتصادی این تواناییها در هر دو جنس وجود دارد.۱۴۰۳/۰۹/۲۷
💠 کانال معرفت شناسی
@sh_marefat
@sh_marefat
💠 نگاه کردن در جلسه خواستگاری
💬 سوال:
آیا در جلسه خواستگاری، برای اطلاع و آگاهی پسر از خصوصیات ظاهری دختر، جایز است به دختر بدون چادر و روسری نگاه کند؟
✅ پاسخ:
اگر برای ازدواج با آن دختر مانعی نیست و پسر در صورت پسندیدن، قصد دارد با او ازدواج کند و احتمال می دهد با نگاه، آگاهی بیشتری به دختر پیدا می کند و با قصد لذت نگاه نکند، اشکال ندارد؛ البته اگر یک نگاه، کافی باشد، تکرار نگاه جایز نیست.
📚 سایت آیت الله خامنه ای
#احکام
💠 کانال معرفت شناسی
@sh_marefat
@sh_marefat
10.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توصیف متفاوت و زیبای شهید مفتح در کلامِ امامخامنهای
آقایان طلبه! از این چهلهزار دانشجو با چند نفر ارتباط دارید؟
۲۷ آذر؛ سالروز شهادت دکتر مفتح؛ و روز وحدت حوزه و دانشگاه گرامیباد
💠 کانال معرفت شناسی
@sh_marefat
@sh_marefat
.
♻️ پاسخ آیتالله سبحانی از مراجع معظم تقلید به استفتائی درباره حجاب اجباری و وظیفهی حکومت
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹اینجانب در مسجد اعظم پس از فراغت از درس خارج اصول دو مطلب را یادآور شدم.
1️⃣ مطلب نخست، این که حجاب اجباری دو تفسیر دارد. تفسیر اول آن غلط و تفسیر دوم آن مورد اتفاق همه علمای اسلام است. اما تفسیر غلط این که اگر زن بیحجابی، در کوچه و خیابان مشاهده شد، مأمور دولتی فوراً چادری به دست بگیرد و بر سر او بیفکند و او را مجبور به رعایت حجاب کند. این تفسیر مسلماً غلط و احدی از عالمان اسلامی چنین فتوایی نداده است.
🔹اما تفسیر دوم و صحیح آن، این است که منکرات بر دو نوع است:
۱- فردی منکری را در دور از چشم مردم در خانه خود انجام میدهد، تکلیف او با خدا است و ما درباره او تکلیفی نداریم.
حکومت اسلامی باید از منکری که برای جامعه مضر است جلوگیری کند.
۲- منکری که وجود آن مضر به حال جامعه است مسلماً باید حکومت اسلامی از آن جلوگیری کند. کسی بخواهد آشکارا مشروب خواری کند و یا قمار بازی، کند.
🔹مسلماً چنین منکری مایه گسترش گناه در جامعه میشود. بیحجابی نیز از این منکرات است که سبب میشود گناه در میان جوانان گسترش پیدا کرده و عفت عمومی خدشهدار شود. باید به گونهای برنامهریزی شود که چنین منکری در خارج تحقق پیدا نکند. (این برنامهریزی اعم از فرهنگی، اجتماعی و روانشناسی، اقتصادی و قضایی و انتظامی است)
🔹دلیل این سخن حدیثی از رسول خدا(ص) است که میفرماید:
إِنَّ الْمَعْصِيَةَ إِذَا عَمِلَ بِهَا الْعَبْدُ سِرّاً لَمْ تُضِرَّ إِلَّا عَامِلَهَا وَ إِذَا عَمِلَ بِهَا عَلَانِيَةً وَ لَمْ يُغَيَّرْ عَلَيْهِ أَضَرَّتِ الْعَامَّةَ
هرگاه بنده خدا گناهی را در پنهان انجام دهد ضرر آن متوجه خود اوست ولی اگر آشکار انجام بدهد و از آن جلوگیری نشود به جامعه ضرر میزند.
🔹نویسندهای مسأله حجاب اجباری را مطرح میکند و میگوید: بله اگر بیحجابی به مرحلهای برسد که مایه ابتذال و گسترش گناه شود باید از آن جلوگیری کرد.
🔹در پاسخ سخن ایشان یادآور شدم که اصولاً بیحجابی یک صورت بیشتر ندارد و آن همان صورتی که خود او متذکر شده است. آیا می توان جاذبه جنسی میان برهنگان و بیحجابان و جوانان امروز که سن ازدواج آنان بالا رفته را انکار کرد؟ مسلماً این نوع گناه آشکار، اخلاق جوانان را فاسد میسازد.
2️⃣ مطلب دومی که یادآور شدم این است. امر به معروف دو مرحله دارد. مرحله نخست: مرحله نصیحت و تذکر است و این از آن عموم مردم است، البته شرایطی هم دارد.
🔹مرحله دوم جلوگیری از منکرات است که از آن حکومت اسلامی است. امام صادق(ع) چنین میفرمایند:
انما هو علی القوی المطاع العالم بالمعروف من المنکر، لا علی الضعیف الذی لا یهتدی سبیلا الی ایّ من ایّ یقول من الحق الی الباطل، و الدلیل علی ذلک کتاب الله عزوجل قوله.... وَ لْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَي الْخَيْرِ وَ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ.
امر به معروف وظیفه قدرت نیرومندی است که اطاعت مردم برگردن آنها است. معروف را از منکر تمیز میدهد. این وظیفه ربطی به انسان ناتوان که راهی به جایی نمیبرد، ندارد و شاید حق را از باطل باز نمیشناسد.
🔹اتفاقاً آیه ۴۱ سوره حج ناظر به همین قسم دوم همین گروه نیرومند است که اجرای امر به معروف بر عهده آنها است، آنجا که میفرماید:
«الَّذينَ إِن مَكَّنّاهُم فِي الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَآتَوُا الزَّكاةَ وَأَمَروا بِالمَعروفِ وَنَهَوا عَنِ المُنكَرِ وَلِلَّهِ عاقِبَةُ الأُمورِ.
آنان که به آنها قدرت دادیم کسانی هستند که نماز را پرپا میسازند و زکات میدهند و به کارهای نیک فرمان میدهند و از منکرات مردم را باز میدارند. سرانجام کارها با خدا است.
🔹جمله «ان مکناهم» گواه بر این است که این نوع امر به معروف برای انسان های متمکن و قدرتمند و به تعبیر امروزی از آن حکومت اسلامی است و تفسیر این آیه به امر به معروف سفارشی، دور از مضمون آیه است.
💠 کانال معرفت شناسی
@sh_marefat
@sh_marefat
🌹فضیلت قرائت سوره جمعه در شب جمعه🍃
💠از امام صادق علیه السلام نیز نقل شده:
هر کس این سوره را در هر شب جمعه بخواند کفاره گناهان ما بین دو جمعه خواهد بود.
💠به کانال معرفت شناسی خوش آمدید
@sh_marefat
@sh_marefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یاد یلدای ۶۵ بخیر که چه آرام آمدی و چه بیخبر رفتی
💠 کانال معرفت شناسی
@sh_marefat
@sh_marefat
6.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥زن ایرانی در قبل از انقلاب و بعد از انقلاب
اینکه گفته شده در دوران جمهوری اسلامی کرامت انسانی به زن ایرانی بازگردانده شد یعنی چه؟
یعنیاینکه از استفاده ابزاری در کاباره ها، جشنوارههای رقص، مسابقات دختر شایستگی و بهره کشی جنسی در کانون های فساد رسمی نظیر شهرنو ها و حضور در تبلیغات جنسی در تلویزیون،سینما و بیلبوردهای شهری در قبل از انقلاب به امکان کسب کرسیهای دانشگاههای برتر کشور تغییر کرد و استعدادهای بالقوه ایشان در فعالیتهای ارزشمندی چون فعالیت های دانشبنیان و مشارکت گسترده در امور سیاسی واجتماعی به فعلیت و شکوفایی رسید.
#کرامت_زن
💠 کانال معرفت شناسی
@sh_marefat
@sh_marefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴خداییش شبکه سه صَدِ خود را در یلدا، برای مادری گذاشت
▪️این حرفهایی که میشنویم در اینستاگرام تابو است
▪️جریان غرب گرا بنیانهای خانواده را نشانه میگیرد. «درخانه سگ و گربه بیارید»، «مادر شدن مانع پیشرفت است» و دهها مطلب دیگر را تکرار میکنند تا در یک کلمه اهمیت«مادر شدن» را کمرنگ کنند. و در اینستا هم در حال تمسخر مادری توسط بلاگرهای طنزنما هستیم.
کاش همه از این شبکه سه یاد بگیرند. به خدا ارزش دارد که یکی از مهمترین ویژه برنامه سال خود را «مادرانه» بکنید. این فرصت سوزی نیست بلکه خود خود فرصت است. مطمئن باشید هیچ چیزی مانند پرداختن به نقش «مادران» امثال مسیح علینژاد را زجر نمیدهد و پروژه هایشان را سست نمیکند. و حرفهای آن ها را بین بانوان ایرانی بیاعتبار نمیکند.
بخشی از صحبتهای یکی از مادران در شبکه سه: به همه زنان توصیه میکنم طعم شیرین مادر شدن را لمس کنند. زمانی که من به اردوی تیم ملی دعوت شدم، برگه سنوگرافی پسرم آمد. با افتخار تصمیم گرفتم بعد از تولد فرزندم ورزش حرفهای را ادامه بدهم.
✍ عالیه سادات
💠 کانال معرفت شناسی
@sh_marefat
@sh_marefat
✍ پیامبر اکرم (ص): «فاطمه پارهی تن من، روشنی دیده و میوهی دل من است.»
💐 چه افتخاری از این بالاتر که زنان و مادران، الگوی خود را از وجودی بگیرند که سراسر نور، عشق و کمال است. میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، بانوی دو عالم، مبارک باد!
🌸 این روز خجسته، روز زن و مادر، فرصتی است تا با عشق و احترام، قدردان وجود بینظیر مادران و زنان زندگیمان باشیم.
💠 کانال معرفت شناسی
@sh_marefat
@sh_marefat
💠 ثواب صلوات فرستادن بر حضرت زهرا (س)
🌷 رسول خدا (ص): ای فاطمه، هرکس بر تو صلوات فرستد، خداوند او را میآمرزد، و او را در بهشت، هرجا که باشم، به من ملحق میکند.
📚بحارالأنوار،ج۱۰۰،ص۱۹۴
🔹 امروز این صلوات رو زیاد بفرستیم:
اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ
«خدایا! درود فرست بر فاطمه و پدر بزرگوارش و همسر گرامیاش و فرزندان عزیزش و آن رازی که در وجود او به ودیعه نهادی به تعداد آنچه دانش تو بر آن احاطه داری.»
💠 کانال معرفت شناسی
@sh_marefat
@sh_marefat