راز ملقّب شدن امام پنجم، به «باقرالعلوم»
بسم الله الرحمن الرحیم وصلی الله علی محمّد وآله الطاهرین.
به روایت «شیخ صدوق» در «علل الشرایع»، از «جابر جعفی» سؤال شده:
- چرا امام «محمد بن علی» علیه السلام را «باقر» نامیدند؟!
- زیرا «علم» را شکافت، [چه] شکافتنی!!!
جابر جعفی چنین ادامه داده:
رسول خدا صلی الله علیه وآله، صحابی جلیلالقدر و معمّر، «جابر بن عبدالله انصاری» را مژدهی ملاقات ابوجعفر محمد بن علی علیه السلام داده، فرمود: سلام مرا را به وی ابلاغ نما؛ و جابر، روزی آن امام همام را (که نوجوانی بود) در راهی دیده، عرضه داشت:
- پسرکم! جدّت رسول خدا ص توسط من به تو سلام رسانده است.
- سلام خدا بر رسول خدا ص و سلام بر تو ای جابر که سلام آنحضرت را رساندی.
در شرح این تکهی مهم تاریخی باید عرض کنم:
تراژدی غمبار و توطئهی پیچیدهی پسارحلت حضرت رسول ص، دارای لایههای مختلف و پنهانی بود؛ یکی از آن لایهها، قانون ظالمانهی «منع نقل حدیث» بود که به منظور جلوگیری از نشر فضائل و حقوق اهلبیت علیهم السلام، وضع شد، که تا نیمهی دوم ایام سلطنت امویان پابرجا بود. در دوران عمر بن عبدالعزیز (که اعدل بنیامیه لقب گرفت) این منع برداشته شد؛ دستگاه حاکم دید به همهی اهداف مورد نظر در فسفلهی منع حدیث رسیدهاند، لذا ضرورتی بر استمرار آن ندیده، آن را لغو کردند؛ خصوصاً اینکه گسترش روزافزون سرزمینهای اسلامی و به تبع آن، کثرت نومسلمانان، و ضرورت مراجعه به تراث علمی رسول الله ص برای پاسخگویی به سؤالات متعدد عقیدتی و شرعی مردم، چنین تصمیمی را ایجاب میکرد.
و اصولاً ضرورت اختفاء «اسرار مگو»ی حکومتها و ارباب قدرت، پس از گذشت ۳۰ الی ۵۰ سال، از میان میرود و مانعی در افشای آنها نمیبینند.
اما همان فضای [نیمبند] باز آزادی بیان را هم، آمدند کانالیزه کردند؛ علمای درباریای را به عموم معرفی کردند که احادیث را [فقط] از ایشان اخذ کنند (که آن را به قول خودشان مدیریت کرده باشند).
در این بین، حجت معصوم الهی، پنجمین وصی برحق پیامبر، حضرت محمد بن علی الباقر علیهم السلام ظهور کرد که تمامی علوم الهیِ نبوی و علوی علیهما السلام را در قالب تربیت شاگردان بیشمار به جامعهی اسلامی عرضه نمود.
آری؛ پیامبر ص در وصف آنحضرت برای جابر، ایشان را شبیهترین مردمان به خود معرفی فرموده بود که علم را (از منبع اصلی آن) خواهد شکافت، و این شباهت، ورای شباهت ظاهری (و مهمتر از آن)، شباهت از حیث سیره و روش بوده است؛ یکوقتی حجتالاسلام قراعتی در درسهایی از قرآن شبهای جمعهاش، نقل کرد: گروهی از دانشپژوهان مسلمان عصر امام باقر علیه السلام، در شیوهی «وضوی صحیح» با هم اختلاف کردند؛ و سؤال از این و آن نیز، آنان را بیش از پیش سردرگم ساخت!
اما وقتی به امام باقر علیه السلام مراجعه کردند، حضرت، برخواسته، یک وضو (به طریقهی شیعیان) گرفت و فرمود: هذا وضوء رسول الله ص!!!
غرّهی ماه رجب، میلاد باسرسعادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، حضرت باقرالعلوم، امام ابوجعفر محمد بن علی علیهما السلام، بر حضرت بقیةالله ارواحنا فداه و عموم شیعیان و محبین حضرتش مبارک باد.
والسلام علیکم ورحمةالله وبرکاته
علیرضا احمدی دهبالایی (ایلامی)
شنبه ۲۳ دی ۱۴۰۲ ؛ ۱ رجب ۱۴۴۵
@shabnamshabna
فتوایِ رهبر انقلاب در پاسخ به استفتای نگهداری «سگ و گربه»
به گزارش سایت خبری «ساعد نیوز» به نقل از اقتصاد آنلاین، در فتوای حضرت آیتاللهالعظمیٰ خامنهای در پاسخ به استفتای اقتصادآنلاین درباره نگهداری سگ و گربه آمده است:
- نگهداری سگ (غیر از سگ گله و شکاری و نگهبان) مذموم است؛ و اگر این کار تشبه به غیرمسلمانان باشد، و باعث ترویج فرهنگ آنان گردد، و یا باعث آزار و اذیّت همسایگان گردد، حرام است.
- نگهداری گربه نیز در صورتی که ترویج فرهنگ غرب نشود، فینفسه مانعی ندارد و مو و دهان و زبان گربه نجس نیست؛ ولی اگر موی گربه همراه با بدن و یا لباس نمازگزار باشد، مبطل نماز است.
فضله و بول حیوانات حرام گوشت - از جمله گربه - نجس میباشد.
@shabnamshabna
9.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 تمرین یمن برای «فتح موعود»
🔹 نیروهای مسلح یمن در رزمایشی با نام «فتح موعود» حمله به نیروهای رژیم صهیونیستی و آمریکا را تمرین کردند
📡
هدایت شده از ثامن مازندران
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
﷽
🎥 دانش آموز ابتدایی به معلمش میگه میخوام سر شوهرتو جدا کنم باهات ازدواج کنم!!!😐
🍃🌹🍃
❌ چرا با سهل انگاری به جنسی شدن فضای تحصیلی دامن میزنیم؟!🤔
#تبیین | #حجاب
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
https://eitaa.com/majmaehadianbasir
7.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 چرا صاحبان قدرت در غرب دوست ندارند کسی مسلمان باشد؟!
جالب بود ببینید...
📡
13.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند مهمان ویژه
روایتی از حضور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در استان مازندران
7.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 یمنیها در مانور خود به هلاکت رساندن نتانیاهو را تمرین میکنند
#محفل_بزرگ_قرآن_و_روضه
🎙 محفل بزرگ قرآن و روضه به مناسبت درگذشت شادروان استاد و قاری قرآن کریم ، مهندس کربلایی مهدی افکاری در حسینیه حضرت علی و فاطمه الزهرا علیهما السلام شهر نور با حضور قاریان بین المللی قرآن کریم( حاج احمد ابوالقاسمی، حاج حمیدشاکرنژاد، سیدجواد حسینی، عادلی، احمدی وفا، غلام نژاد،سعیدپیروزی، محسن قاسمی ، سیدمحمدطاهایی) و مسئولین شهرستانی و مردم قدرشناس و ولایتمدار منطقه در شام ولادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام محمد باقر علیه السلام و با نوای گرم ذاکر شهیر مازندران کربلایی محمدرضا بذری
🗓 ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
✍ @shabnamshabna
سید محمدشریف تقوی ونکی
بسم الله الرحمن الرحیم وصلی الله علی محمّد وآله الطاهرین
انسان، از تولد و مهد تا مرگ و لحد، هر مقدار در کسب فضائل و ملکات انسانی کوشش کند، به همان میزان در نزد خدای ربالعالمین و ملائکهی مقربین و اولیاء معصوم دین ع، دارای ارج و قرب و نام و نشان و اعتبار و آبرو خواهد بود. اگرچه در میان مردم، غریب و گمنام و ناشناخته و ناشناس باقی بماند، یا پس از مرگ، کلاً به وادی فراموشی سپرده شود.
اینکه مرحوم ملکی تبریزی در المراقبات، در ابتدای سخن از فضیلت ماه رجب، اشاره به حدیث نبوی شریف کرده که از قول خدای عزوجل فرموده: «أنَا جَلیٖسُ مَنْ جٰالَسَنِی وَ...»، وصف اینگونه بندگان خُلَّص الهی است که به دلیل کتوم بودن و دوری از اشتهار و ... شأن و منزلتشان کشف نشده، دارالغرور را به مقصد دارالسرور ترک کرده، اهل دنیا را با دنیایشان تنها میگذارند.
روستای «ونکِ» سمیرمِ اصفهان، در سال ۱۲۷۰ هق، شاهد تولد فرزندی پاکسیرت و بلنداقبال از نسل نورانی حضرت جوادالائمه ع بود که به معنای واقعی کلمه، مصداقی از یک مؤمن موصوف به صفات برشمرده از زبان «ملک داعی» بود؛ جلیس و انیس و مطیع محض مشیّت و ارادهی الهی؛ که خداوند منّان نیز به حسب وعدهی حق و لاریبَش، آنچه از فضل و رحمت برای بندگان مقرب وعده فرموده، در حق او رعایت نمود.
پدر و جد و بسیاری از سلسلهی اجداد ۲۴گانهاش تا نهمین حجت معصوم الهی، در زمان خویش از رجال نامی علم و دین و مرجع و ملجأ و پناه مؤمنین بودهاند.
پنج ساله بود که در کسوت بزرگان و جویندگان علم و کمال، در محضر پدر به تحصیل مقدمات علوم دینی همت گمارده، آنچه از مقوّمات تحصیل فقه و اصول و تفسیر و کلام بود، آموخت و با کولهباری از اندوختههای ذیقیمت، راهی اصفهان شد در حالی که نوجوانی نورس بیش نبود.
در اصفهان، با «سید محمدکاظم» همدرس و همبحث شد؛ همو که یکی از اعاظم علمای امامیه و صاحب یکی از معتبرترین کتب فقهی (عروةالوثقی) بار آمد، که همهی فقهای پس از او، قدرت استنباط و قوهی اجتهاد خویش را با حاشیهزدن بر آن محک زده، سنجیدند؛ و تا به امروز هم این رسم پابرجا است.
۱۷ سال تحصیل او در اصفهان، جوری سپری شد که نه شب شناخت و نه روز، نه خورد فهمید و نه خوراک!
سید محمدشریف در ادامه، به نجف و کربلا هجرت کرده، محضر اعاظم آن دیار را درک کرد؛ محمدباقر نجفی مسجدشاهی، زینالعابدین مازندرانی، فاضل ایروانی، حبیبالله رشتی، و ... و بلاخره آیتالله العظمیٰ محمدحسن شیرازی، تنها شماری از اساتید وی بودند که به گفتهی شیخ آقابزرگ، از ایروانی و مازندرانی اجازهی اجتهاد تامّ داشته، پس از آن، بر کرسی تدریس و تربیت شاگردان جلوس فرمود.
بیماری، مجتهد جوان حوزهی نجف را اجباراً به شهر شیراز سوق داد که البته آنجا هم به کاری که عمری با آن خو گرفته، مأنوس بود (فعالیتهای علمی) پرداخت.
آیةالله العظمیٰ تقوی ونکی، در ماجرای مشروطیت، تلاشها و مجاهدتهای بسیار نمود؛ از این که میدید نهضت آزادیخواهی مردم مسلمان و ستمدیدهی ایران، چنان به انحراف رفته که سر فقیه مجاهدی چون شیخ فضلالله نوری به خاطر آن (و فقط به جرم اینکه مشروطه را مشروعه میخواست) بالای دار رفت، رنج بسیار برد. پس از شهادت مظلومانهی شیخ، راه نجف را در پیش گرفته، مفصلاً با مرحوم سید ابوالحسن اصفهانی مباحثه نموده، آن مرجع عالیقدر را از توطئهها و انحرافاتی که فراماسونهای انگلیسی در راه نهضت ایجاد کرده بودند، و نیز از حقانیت و مظلومیت شیخ شهید آگاه ساخت.
تذکره نویسان، قریب به ۱۵ اثر قلمی به عنوان تراث علمی و باقیاتالصالحات از آن مرحوم ثبت کردهاند؛ از جمله:
- کشف البیان فی تربیت الانسان
- رسالة فی الرد علی الوهابیة
- رسالة النفلیة (در نمازهای نافله)
- مرءات الاصول (در اصول دین)
- یک دوره فقه استدلالی از عبادات تا دیات، به زبان فارسی
- و ...
بقیهی عمر گرانمایهی آن مشعل هدایت، در شیراز و اصفهان و تهران به تبلیغ دین و ارشاد مؤمنین سپری شد، تا اینکه در ۲۴ دی ۱۳۱۲ هش (۲۸ رمضان ۱۳۵۲ هق) در حالی که در تدارک سفر زیارت حضرت ثامنالحجج علی بن موسی الرضا علیهما السلام بود، بر اثر بیماری، به لقاءالله پیوست.
پیکر مطهرش، پس از تشییع در قم، و اقامهی نماز به امامت مرحوم حاج شیخ مؤسس، بنا به وصیت خودش، در آستانهی حضرت موسی مبرقع (چهلاختران) به خاک سپرده شد.
رضوان الله علیه و علی آبائه و امهاته و اجداده و جداته.
جهت مطالعهی بیشتر، رک: دانشمندان و سخنسرایان فارس؛ دائرةالمعارف تشیع؛ نقباءالبشر فی قرن الرابع عشر ؛گنجینهی دانشمندان
والسلام علیکم ورحمةالله وبرکاته
علیرضا احمدی دهبالایی (ایلامی)
یکشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۲ ؛ ۲ رجب ۱۴۴۵
@shabnamshabna
8.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 هشدار امام خمینی به جامعه مذهبی ایران !
❌️ امام خمینی در سال های آخر عمرشان نسبت به نفوذ یک تفکر خطرناک دربین جامعه مذهبی هشدار جدی میدهند ...
🔸️هشدار به تفکری که مستند مقدس نما آن را به تصویر میکشد...
تماشای مستند مقدس نما 👇🏻👇🏻
✅️ B2n.ir/Safirtamasha_Mo
کد تخفیف : gymo30
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 #فوری🚨/ انفجار مهیب در پالایشگاه حیفا
#طوفان_الأقصى
📡