دینداری لذتبخش - مجلس۹
محبت الهی؛ مدعیان دروغین محبت، و محبان واقعی خداوند
قال الله تعالیٰ:
- وَقَالَتِ الْيَهُودُ وَالنَّصَارَىٰ نَحْنُ أَبْنَاءُ اللهِ وَأَحِبَّاؤُهُ قُلْ فَلِمَ يُعَذِّبُكُم بِذُنُوبِكُم بَلْ أَنتُم بَشَرٌ مِّمَّنْ خَلَقَ.
«سورهی مائده، ۱۸»
ﻳﻬﻮﺩ ﻭ ﻧﺼﺎﺭیٰ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﻣﺎ ﭘﺴﺮﺍﻥ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﺍﻭﻳﻴﻢ. ﺑﮕﻮ: [ﺍﮔﺮ ﮔﻔﺘﺎﺭ ﺷﻤﺎ ﺩﺭﺳﺖ ﺍﺳﺖ] ﭘﺲ ﭼﺮﺍ ﺧﺪﺍ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﮔﻨﺎﻫﺎﻧﺘﺎﻥ ﻋﺬﺍﺏ ﻣﻰﻛﻨﺪ؟! ﺑﻠﻜﻪ ﺷﻤﺎ ﻫﻢ ﺑﺸﺮی ﻫﺴﺘﻴﺪ ﺍﺯ ﻣﺨﻠﻮﻗﺎتی ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺁﻓﺮﻳﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
- إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَإِذَا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ آيَاتُهُ زَادَتْهُمْ إِيمَانًا وَعَلَىٰ رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ.
«سورهی انفال، ۲»
ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ، ﻓﻘﻂ ﻛﺴﺎنی ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﭼﻮﻥ ﻳﺎﺩ ﺧﺪﺍ ﺷﻮﺩ، ﺩﻝﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺗﺮﺳﺎﻥ ﻣﻰﺷﻮﺩ، ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺁﻳﺎﺕ ﺍﻭ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﺷﻮﺩ ﺑﺮ ﺍﻳﻤﺎﻧﺸﺎﻥ ﻣﻰﺍﻓﺰﺍﻳﺪ، ﻭ ﺑﺮ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺷﺎﻥ ﺗﻮﻛﻞ ﻣﻰکنند.
- الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَالصَّابِرِينَ عَلَىٰ مَا أَصَابَهُمْ وَالْمُقِيمِي الصَّلَاةِ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ.
«سورهی حج۳۵»
ﻫﻤﺎﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﻭقتی ﺧﺪﺍ ﻳﺎﺩ ﺷﻮﺩ، ﺩﻝﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﻣﻰﻫﺮﺍﺳﺪ، ﻭ ﺑﺮ ﺁﻧﭽﻪ [ﺍﺯ ﺑﻠﺎ ﻭ ﺣﺎﺩﺛﻪ] ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻰﺭﺳﺪ، ﺷﻜﻴﺒﺎﻳﻨﺪ ﻭ ﺑﺮﭘﺎﺩﺍﺭﻧﺪﮔﺎﻥ ﻧﻤﺎﺯﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﻭﺯی ﺁﻧﺎﻥ ﻧﻤﻮﺩﻳﻢ، ﺍﻧﻔﺎﻕ ﻣﻰﻛﻨﻨﺪ.
قال امیرالمؤمنین علیه السلام:
- اَلاْيمانُ عَلى اَرْبَعِ دَعائِمَ: عَلَى الصَّبْرِ وَالْيَقينِ وَالْعَدْلِ وَالْجِهادِ.
«نهجالبلاغه، حکمت۳۱»
ایمان را چهار رکن است: صبر، یقین، عدالتورزی، جهاد در راه خدا.
- اِنَّ اَمْرَنا صَعْبٌ مُسْتَصْعَبٌ، لا یَحْمِلُهُ اِلاّ عَبْدٌ مُؤْمِنٌ امْتَحَنَ اللهُ قَلْبَهُ لِلاْیمانِ.
«نهجالبلاغه، خطبهی۲۳۱»
امر [ولایت ما] بسیار سخت و سنگین است و کسی تاب تحمل آن را ندارد، جز بندهای خداوند قلبش را برای پذیرش ایمان امتحان کرده باشد.
- لایسْتَقیمُ ایمانُ عَبْد حَتّى یسْتَقیمَ قَلْبُهُ، وَلایسْتَقیمُ قَلْبُهُ حَتّى یسْتَقیمَ لِسانُهُ.
«نهجالبلاغه، خطبهی۱۷۵»
[به نقل از رسول خدا ص]: ایمان بندهاى استوار نمىشود مگر دلش استوار شود، و دلش استوار نمىگردد مگر زبانش استوار شود.
- وُلِدْتُ عَلَى الْفِطْرَةِ، وَسَبَقْتُ اِلَى الاْیمانِ وَالْهِجْرَةِ.
«نهجالبلاغه، خطبهی۵۶»
من بر فطرت الهى به دنیا آمدهام، و در ایمـان و هجـرت بر همه سبقت جستـهام.
- لَقَدْ کنّا مَعَ رَسُولِ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ نَقْتُلُ آباءَنا وَاَبْناءَنا وَاِخْوانَنا وَاَعْمامَنا، مَایَزیدُنا ذلِک اِلّا اِیماناً وَتَسْلیماً.
«نهجالبلاغه، خطبهی ۵۵»
در رکاب پیامبر ص با پدران و فرزندان و برادران و عموهایمان میجنگیدیم، و این بر ما نمیافزود مگر ایمان و حالت تسلیم در برابر حق.
توضیح:
مؤمن واقعی اهل تکبر، و خودشیفتگی، و خودبرتربینی نیست؛ همچنانکه اهل ادعای دروغ و خیانت هم نیست.
در مقابل، مؤمن و محبّ خدا، اهل یقین، صبر، رضا، توکل، انفاق، احسان، ایثار، و تسلیم است؛ و آیات فراوانی از قرآن کریم بر آن دلالت دارد.
امیرالمؤمنین علیه السلام (آن سرسلسلهی مؤمنان) همچنانکه خود، تجسم واقعی و عینی ایمان است، ویژگیهای اهل ایمان را در بسیاری خطبهها و نامهها و حکمتهای نهجالبلاغه بیان فرموده است؛ و نمونههایی از آنها از نظر خوانندگان گذشت.
💌 ارسال کنید، در ثواب شریک باشید ❤️
مزد ذکر خیر امالمؤمنین
بسم الله الرحمن الرحیم وصلی الله علی محمّد وآله الطاهرین.
دهم رمضان، یادآور رحلت بزرگ بانوی اسلام، بزرگ حامی پیامبر ص، مادر بافضیلت زهرای اطهر س، جدهی معظمهی امامان معصوم ع، و بزرگترین و اولین مادر مؤمنان، حضرت خدیجهی کبریٰ سلام الله علیها در سال دهم بعثت است.
به یاد میآورم ماه رمضان سال ۱۴۲۰ هق (۱۳۸۷ هش) در مسجد شهرک فاطمیه در بابل منبر میرفتم؛ موضوع منبر شب دهم را به تجلیل از حضرت خدیجه س اختصاص دادم؛ از جمله نکاتی که گفتم، این بود:
پیامبر ص هرگاه قربانی میکرد، بهترین قسمت آن را برای دوستان خدیجه س میفرستاد. این مطلب بر بعضی زنان ایشان گران آمده، زبان به اعتراض گشود و مطالبی گفت که موجبات ناراحتی رحمت للعالمین ص را فراهم آورد. رسول خدا ص در مقام جواب به آن زن، جملاتی در شأن آن بانوی باعظمت فرمود که در تاریخ ماندگار شد.
در اثنای بیان این جملات، لحظهای به قلبم خطور کرد «کاش پیغمبر ص این خدمت را از این نوکر قبول میکرد و به عنوان دوست خدیجه س، به من هم عنایتی میفرمود!!!
شب در عالم رؤیا دیدم: افطار مهمان حضرت رسول اکرم ص هستم، امیرالمؤمنین ع و سلمان فارسی هم سر سفره نشسته بودند.
محل نشستن من در کنار پیامبر ص بود، به نحوی که دوسمت یک کنج سفره را گرفته بودیم و زانوهایمان به هم چسبیده بود، و مشترکاً از یک طرف غذا استفاده میکردیم!
امیرالمؤمنین ع نیز در همان سمت، دورتر از پیامبر ص، در آنگوشهی سفره نشسته بود و کوزهی آبی کنارش بود.
علیرغم اینکه ظرف غذای پیامبر ص و من یکی بود، ولی حضرت لطف فرموده، با دست مبارک خود، قلمهای درست کرده، به دست من داد و فرمود این هم مزد شما!!!
آقا امیرالمؤمنین ع هم کاسهی آبی از کوزه پر کرده، به پیامبر ص داده، عرض کرد: این مزد را هم از طرف من بهش بدهید؛ بلاخره به واسطهی ذکر خیر بانو، بر من هم حق پیدا کرده است!!!
سلمان فارسی که در ضلع دیگر سفره، روبروی پیامبر ص نشسته بود، خوشحال و بشّاش و برافروخته از اینهمه لطف آن دو بزرگوار در حق این کمترین، نگاهی به من کرده، با اشاره به من فهماند: دیدی از شما هم غافل نیستند؟! دیدی مزد شما را هم دادند؟!!!😍😭
صلی الله علیکِ یا خدیجة الغرّاء یا امالزهراء یا ام الائمه یا امالمؤمنین
والسلام علیکم ورحمةالله وبرکاته
علیرضا احمدی دهبالایی (ایلامی)
پنجشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۳ ؛ ۱۰ رمضان ۱۴۴۵
@shabnamshabna
🌹 نکات کلیدی جزء دهم قرآن کریم
▶️ نشانه هاى منافقان
ممكن است روح نفاق به اشكال مختلف ظـاهـر شـود, مـخصوصا خودنمايى , روح نفاق در يك ((مرد))با يك ((زن)) ممكن است متفاوت باشد, اما نبايد فريب تغيير چهره هاى نفاق را درميان منافقان خورد لـذا مى گويد: ((مردان منافق و زنان منافق همه از يك قماشند))). سپس به ذكر پنج صفت از اوصاف آنان مى پردازد:
۱ و ۲ : ((آنـهـا مردم را به منكرات تشويق , و از نيكيها باز مى دارند. يـعـنـى درسـت بـرعـكس برنامه مؤمنان راستين كه دائما از طريق ((امر به معروف )) و ((نهى از مـنـكـر.
۳- : آنها ((دستهايشان را مى بندند)) نه در راه خدا انفاق مى كنند, نه به كمك محرومان مى شتابند, و نه خويشاوند و آشنا را كمك مالى آنهابهره مى گيرند.
۴- : تـمام اعمال و گفتار و رفتارشان نشان مى دهد كه ((آنها خدا رافراموش كرده اند (و نيز وضـع زنـدگـى آنها نشان مى دهد كه ) خدا هم آنها را از بركات وتوفيقات و مواهب خود فراموش نموده )).
۵- : ايـن كـه ((مـنـافـقـان فاسقند و بيرون از دايره اطاعت فرمان خدا)).
آنچه در باره صفات مشترك منافقان گفته شد در هر عصر و زمانى ديده مى شود. مجازات شديد و دردناك آنها, بيان شده است ,مى فرمايد: ((خداوند مردان و زنان مـنـافـق و هـمه كفار و افراد بى ايمان را وعده آتش جهنم داده ))
#مردم_ماه
#نشر_خوبیها
#محله_همـدل
#آینده__روشـن
@shabnamshabna
🌹راهکارهای زندگی موفق در جزء دهم قرآن کریم
#مردم_ماه
#نشر_خوبیها
#محله_همـدل
#آینده__روشـن
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیّکَ_الفَرَج
@shabnamshabna
5.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 بیکفایتترین شخصیتهای تاریخ ایران از زبان خسرو معتضد
📡
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸راننده اوبر گفت کمی صبر بکن تا نمازم تمام بشه بعد حرکت میکنیم
📡
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خاطره مادر شهید پاشاپور از قطع شدن دست و سر فرزندش
مادر شهید پاشاپور در برنامه شب عیدی شبکه دو خاطرهای از قطع شدن سر و دست فرزندش و گرو گرفتن پیکر شهید توسط داعش تعریف کرد.
📡
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸ماجرای «نهضت زندگی با آیه ها» چیست؟
⏱ در ۵۰ ثانیه ببینید پویش بزرگ زندگی با آیهها که هفته اول ماه مبارک رمضان با استقبال بیش از ۲ میلیون ایرانی روبرو شده است چیست و چگونه میتوانید در بزرگترین پویش قرآنی کشور با هدایایی ارزنده شرکت کنید.
📡
#نهج_البلاغه
▫️مَنْ تَعَدَّى الْحَقَّ ضَاقَ مَذْهَبُهُ
🟤آن کس که از حق تجاوز کند در تنگنا قرار مى گيرد
✍ زيرا راه حق وسيع و گسترده و صاف و نورانى است; اما طريق باطل سنگلاخ و پر پيچ و خم و تنگ و باريک است. آنها که راه حق را پيش مى گيرند با سرعت به سوى مقصد مى روند، چرا که عالم هستى در مسير حق است و آنچه هماهنگ با آن باشد در همان مسير حرکت مى کند ولى طى کردن راه باطل همچون شنا بر خلاف جهت آبى است که به سرعت در حرکت است و دائماً شناگر را در تنگنا قرار مى دهد.افزون بر اين، مسير حق همچون جاده اى است که در جاى جاى آن علايم راهنمايى به چشم مى خورد و رهروان را از وضع راه آگاه مى سازد; ولى مسير باطل فاقد همه اينهاست و به همين دليل به گمراهى مى انجامد.
📘#نامه_31
🌺🇮🇷 @shabnamshabna