🔸 اشتری: عدهای با مطرح کردن مرگ یک فرد داخل خودرو قصد جلب توجهات به داخل کشور داشتند
فرمانده ناجا :
🔹رئیس جمهور بیعقل امریکا گفت تابستانی داغی برای مردم ایران دارند و پیشبینی کردند کشور به هم بریزد که در فضای مجازی و حقیقی فعالیت کردند، در مرداد ماه فراخوانهایی دادند و پیشبینی کردند که شاید بیش از یک میلیون نفر به خیابانها ریخته و هرج و مرج رخ دهد
🔹 با تمام فعالیت و فرخوانی که در ۱۵ مرداد برای حدود ۳۰۰ نقطه دادند، تجمعات با تکرار آن با جمعیتی کمتر از ۱۰ هزار نفر در ۱۵ نقطه انجام شد که پلیس مقتدرانه وارد شد و از خسارات به اموال مردم جلوگیری کرد
🔹البته مردم هوشیار بودند و میدانستند نیت افرادی که در تجمعات حاضر شدند، مردم نیست و دنبال هرج و مرج هستند.
🔹بعد، تاریخ ۱۳ آبان (مرحله بعدی تحریمها) را اعلام کردند و از چند روز گذشته برای ناامید کردن مردم تحرکاتی انجام داده که صحبتهای مقام معظم رهبری آبی بر آتش بود
🔹اکنون مکر آنها به خودشان بازگشته است، با بحث قتل خاشقجی در سفارت عربستان در ترکیه، تمامی خبرها متوجه خوشان شده، تمام توجه آنها به داخل کشور ما بود اما امروز تمام دنیا توجهش به جنایتی است که در سفارت عربستان صورت گرفته است.
🔹البته یکسری از ایادی داخلی آنها گفتند که یک نفر در یک جایی خودش را کشته، این افراد که اپوزسیون هستند، گفتند بررسی کنید یک نفر خودش را در خودرو کشته، میخواستند توجه را به داخل کشور بکشانند اما ناکام ماندند
🔹هر شخصی امروز خلاف فرمایشات و تدابیر حضرت آقا صحبت کند، به مردم خیانت میکند، آقا میفرمایند که آمریکا را مأیوس کردیم و دشمنان دنبال ضربه زدن به نظام هستند.
🔹۱۳ آبانی پرشورتر از سالهای گذشته در کشور خواهیم داشت
🔹دشمن به دنبال تحرک و آشوب در ماههای آینده است البته مسئولین باید به مشکلات مردم برسند اما نیروی انتظامی به هیچ عنوان نمیگذارد بینظمی در کشور رخ دهد
🔸️رهبرانقلاب: اگر مدافعان حرم نبودند، راهپیمایی اربعین نبود
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از خانوادههای شهدای مدافع حرم:
🔹اگر این کسانی که رفتند آنجا مجاهدت کردند نبودند، دشمن تا نزدیکی قبر مطهّر حضرت اباعبدالله، چند کیلومتری کربلا، جلو آمده بود».
🔹درواقع شبیه حرکت آنکسانی است که با جانِ خودشان توانستند قبر حضرت اباعبدالله را حفظ کنند.
🔹کار بزرگی که این جوانهای شما انجام دادند، این است. و این برای خدا بوده؛ وَالّا ما که کسی را تشویق نکردیم [برود]؛
🔹مثل دورهی جنگ که تشویق میکردیم و امام دستور میدادند و مارش عملیّات میزدند؛ این خبرها نبود، امّا درعینحال این جوانها با شوق، با التماس، با علاقهمندی، بلند شدند رفتند
توجه توجه:📣📣📣
لطفا تا آخر بخوانیم و ولایت پذیریمان را محک بزنیم.
🔵سخنان مهم سیدحسن نصرالله در جمع ایرانیان لبنان
❌قبل از پیروزی انقلاب، #شیعیان_لبنان مظلوم، محروم و بی پناه و بدون حامی بودند !!
فرانسه به #مسیحیان کمک میکرد و مسیحی ها فرانسه را ام الحنونه ( مادر مهربان ) لقب میدهند، روسیه از ارتدوکسها حمایت میکردند و انگلیس از دروزیها، سنی ها توسط سعودی و مصر حمایت میشدند
❌اما شیعه هيچ حامی نداشت و از صفوی تا پهلوی هم حامی شیعیان نبودند و در معادلات داخلی لبنان در حاشیه بودند و در همه زمینه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بیسواد و فقیر بودند
❌در کتابی خواندم که علامه سید شرف الدین بزرگ مرجع شیعه قصد داشت که یک مدرسه ابتدایی برای شیعیان لبنان بنا کند،حدود چهل تن از علما را جمع کرد و نامه ای به رئیس جمهور نوشتند که مجوز ساخت یک مدرسه را بگیرند، چهل فقیه نتوانستند نه پولی جمع کنند و نه یک مجوز مدرسه بگیرند
❌شیخ محمد جواد مغنیه، از اقوام شهید حاج عماد، که سی سال پیش فوت کرد در کتاب خاطرات خودش می نویسد که :
در زمستان سه روز غذا نداشتم و امکان گرمایش هم نداشتم !! پای پیاده از صور به بیروت آمدم و پولی جمع کردم و برای تحصیل به نجف رفتم، وضعیت شیعیان اینگونه بود
❌روستاهای شیعیان نزدیک مرز رژیم غاصب صهیونیستی است ، پس از ۱۹۴۸ و تشکیل رژیم غاصب اسرائیلی ها هرگاه می خواستند وارد لبنان می شدند هرکاری می خواستند می کردند هیچکس جلودار آنها نبود و مردم فرار می کردند و حامی نداشتند. به تدریج کوچ کردند و ناحیه ی جنوبی لبنان با یک میلیون نفر جمعیت شکل گرفت.
تنها امید ما #امام_موسی_صدر بود که از قم آمده بود و هیچکس از او پشتیبانی نمی کرد، حتی علمای لبنان که قائل به جدایی دین از سیاست بودند می گفتند، شما ایرانی هستید، ایشان شیعیان را بیدار کرد شیعیان اصلا اعتماد به نفس نداشتند، خودباوری نداشتند همانطور که در انتخابات می گویید "میتوانیم" (خنده حضار) در اینجا همیشه عثمانیها، ابن تیمیه و عباسی ها حکومت می کردند، شیعه نمیتوانستند اظهار کنند که شیعه هستند، خون آنها حلال بود.
لذا بسیاری از شیعیان سنی شدند ، طرابلس ۱۰۰ سال قبل همه اش شیعه بود، شهر صيدا اكثرش شیعه بود الان سنی است شهر جزین شهید اول عالم جبل لبنان از آنجا بود وقتی دختر شهید اول فوت کرد، ۷۰ فقیه شیعه بر جنازه او نماز خواندند، اکنون جزین مسیحی نشین است، تعدادی از سادات، مسیحی یا سنی شدند
❌خود مسیحیان میگویند ما سادات و از فرزندان علی ابن ابیطالب هستیم میشل عون مسیحی رئیس جمهور فعلی سید است از فرزندان امیر المومنین است، تاریخ ما اینگونه بود، بعد از انقلاب ایران شرایط منطقه فرق کرد، وضعیت ماهم متفاوت شد، ممکن است بگویند ما رهبری امام را ترویج کردیم، تا قبل از انقلاب و شهادت سید مصطفی خمینی (ره) هیچ خبری نبود، پس از شهادت سید مصطفی، امام (ره) را شناختیم، حضرت امام، مانند خورشید بود هیچکس نمی تواند بگوید، من خورشید را معرفی کردم ، مردم خودشان، بدون واسطه جذب خورشید شدند ، حتی علمایی که در دل خود ما را قبول نداشتند، امام را تایید کردند، امام محمد باقر صدر، نقش زیادی در تاریخ مرجعیت شیعه داشت، شهید صدر خیلی به امام (ره) کمک کرد. ما با انقلاب متولد شدیم، ما موجودیت و حیات خود را با انقلاب بدست آوردیم !!
❌مهمترین نمونه تجربه ولایت فقیه، در خارج از کشور در لبنان به دست آمد، اگر الان عزیز، کریم و زنده هستیم، حیات داریم؛ نه به خاطر سلاح یا پول و کمک های ایران است، بلکه به خاطر عمل به اعتقاد به ولایت فقیه است
❌اصل ولایت فقیه !! مسبب الاسباب و علة العلل می باشد . شیعیان از کشورهای مختلف می آمدند از تشکیلات، ساختار و بدنه حزب الله، تجربه ما سوال می کردند که چگونه حزب الله شدیم و به آنها می گفتم، اینها جسم و بدنه حزب الله است، از روح حزب الله سوال کنید و آن اعتقاد به ولایت فقیه است، اعتقاد ما به ولایت فقیه با بسیاری از ایرانیها که ولایت را قبول دارند فرق میکند !!
اعتقاد ما قوی تر است من چند مرحله برای اعتقاد به ولایت فقیه قائلم :
1⃣ - ما معتقدیم اطاعت از ولی فقیه مانند اطاعت از معصوم است !!
2⃣ - ما اعتقاد داریم، اگر ولی فقیه فرمود:
پیشنهاد و نظر من این است (امر نکرد) ما باید اطاعت کنیم (در ایران می گویند ایشان دستور نداند پیشنهاد کردند)
3⃣ - ما بالاتر از قانون اساسی به ایشان اعتقاد داریم !!
( برخی می گویند در قالب قانون اساسی) ایشان میگویند بهتر است اینگونه عمل کنید، ما این نظر را تکلیف و واجب میدانیم
4⃣ - ما در لبنان وقتی در شورای حزب الله بحث میکنیم اگر احتمال بدهیم اینکار را بکنیم، حضرت آقا ناراحت می شوند ...بدان عمل نمی کنیم!!
🌺🇮🇷 @shabnamshabna
🔴 #صدام و #رضاخان خواستند جلوی اربعین را بگیرند !!
🔺این دیکتاتورها الان کجا هستند⁉️
#ان_الحسین_هویتنا
قالَ رَسُولُ اللّهِ صلّي اللّه عليه و آله: «اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَيْنِ حَرارَةً في قُلُوبِ الْمُؤمنينَ لن تَبْرَدُ اَبَداً»
پیامبر اکرم فرمودند: برای شهادت #حسين داغ و حرارت سوزاني در دل مؤمنين است که هرگز سرد نخواهد شد
#پهلوی #امام_حسین #اربعین #نور #کربلا #عاشورا #دیکتاتور
shabnam:
❤️همه زن ها، مردهای خوش تیپ با
شانه های پهن و قوی را دوست دارند،
چون می شود به آن ها تکیه کرد
و یا حتی هنگام پیاده روی با آن ها،
چشم زن های دیگر را از حسادت کور کرد!
ولی برای مرد بودن،
چیزهای مهم تری از خوش تیپی
و شانه های پهن و قوی نیاز است
وفاداری و متعهد بودن
صداقت و عشق راستین
به مراتب بهتر است...
https://telegram.me/shabnamshabna
shabnam:
🍁شب ادراری کودک:
بعضی عوامل از جمله کمبود هورمون آنتیدیورتیک یا کاهش ظرفیت مثانه، عفونتهای ادراری، عوامل روانی و استرسها میتوانند موجب شب ادراری کودکان شوند.
⭕ شب اداری دو نوع است:
شب ادراری اولیه بیشتر جنبه ارثی دارد و از ابتدا بوده و قطع نشده است.
شب ادراری ثانویه بعدها در اثر یک عامل به وجود می آید. درباره شب ادراری ثانویه حتما باید علت اصلی درمان شود، مانند درمان عفونت ادراری، رفع سندرمهای خودایمنی و بیماریهای آلرژیک، درمان بیماریهای متابولیک مثل دیابت و... .
برای اصلاح این مشکل، قبل از هرگونه دارودرمانی، باید اقدام به رفتاردرمانی کرد و این امر مستلزم همکاری والدین و کودک، هر دو است.
⭕برای درمان این مشکل در کودکان به توصیه های زیر عمل کنید:
1- مراجعه به پزشک متخصص ارولوژی برای انجام معاینات جسمی و انجام آزمایش های پزشکی (انگل، کلیه، اسفنکترها، مثانه، اوره و...) .
2- مراجعه به روان پزشک کودک
3- استفاده از تشک هشداردهنده (زنگ دار) برای بیدار شدن کودک هنگام تخلیه ادرار (این تشک ها را می توانید از داروخانه تهیه کنید).
4- خوراندن مایعات زیاد مثل آب، چای، آب میوه، دوغ و... به کودک طی روز برای افزایش حجم مثانه.
5- فاصله بین مراحل ادرار کردن: کودک نباید با فاصله کوتاهی پس از مصرف مایعات ادرار کند و این زمان باید به مرور افزایش یابد.
6- رعایت رژیم غذایی خاص: کودک نباید از مواد تحریک کننده مثل ادویه جات، فلفل، سرکه، نوشیدنی های گازدار و افزودنی های خوراکی به مقدار زیاد استفاده کند. از خوردن نوشابههای دارای کافئین هم جدا خودداری شود.
7- آموزش آداب توالت: در این زمینه پشتکار و حوصله والدین شرط اول است و باید با روش های شکل دهی رفتار همراه با تشویق و تقویت، این آموزش ها داده شود. تغییر محیط و فضای توالت برای کاهش استرس کودکانی که از رفتن به دستشویی امتناع می کند توصیه می شود. در این ارتباط استفاده از تکنیک های تشویقی ضروری است.
8- ورزش: در ورزش، بیشتر تحریک و تقویت عضلات مثانه مد نظر است. چند نوع ورزش پیشنهاد می شود:
الف : ورزش دراز و نشست
ب : کودک می ایستد دست هایش را جلو می برد و ده بار می نشیند و بلند می شود (تکرار 4 بار در روز).
ج : کودک ورزش شنا را ده بار انجام می دهد (حداقل 4 بار در روز تکرار شود).
9- چند ساعت پس از آن که کودک خوابید، حتما او را بیدار کنید تا به دستشویی برود. این کار بهتر است 3 ساعت پس از خواب انجام شود. مراجعه به مشاور روان درمان برای استفاده از تکنیک های تغییر رفتار و شرطی سازی کمک زیادی به کاهش شب ادراری کودک می کند.
10- استرس های روانی، اجتماعی و عوامل اضطراب زا می تواند نقش مهمی در بروز شب ادراری داشته باشد. باید این عوامل به حداقل ممکن کاهش یابد. برای این منظور ترس های کودک را شناسایی کنید و برای رفع آن ها با مشاور در تماس باشید. ایجاد آرامش برای کودک به منظور کاهش تنش و استرس یکی از گام های مثبت برای رفع مشکل کودک است. گفتن داستان، حرف زدن با کودکان، بازی با او، تفریح و قرار دادن او در محیط های شاد از عوامل ایجاد آرامش در کودک است.
11- خجالت، کم رویی، گوشه گیری و احساس افسردگی از جمله عوارض روانی شب ادراری است که موجب افزایش اضطراب کودک و در نتیجه تاخیر در درمان او می شود. سعی کنید مشکل کودک را به رویش نیاورید و به او اطمینان دهید که مشکلش قابل درمان است.
12- کودک را در صورت شب ادراری توبیخ نکنید.
13- کاهش و یا مصرف نکردن مایعات پس از ساعت هفت عصر توصیه می شود.
14 ـ قبل از رفتن به رختخواب، حتما کودک را به دستشویی ببرید تا مثانه اش را کاملا تخلیه کند.
15 ـ تشک او را با رویه ضد آب پوشانده و در اتاق از بوگیرها یا خوشبوکنندههای هوا استفاده کنید تا اگر شب ادراری اتفاق افتاد باعث آزار بیشتر کودکتان نشود.
16 ـ باید به کودک آموزش داد تا به میزان دریافت مایعاتش در شب توجه کند و به هنگام تخلیه ادرار، مثانه را کاملا خالی کند.
17- باید به کودک آموزش داد تا به هنگام تخلیه ادرار، مثانه را کاملا خالی کند.
18 ـ کودک باید در طول روز مثانه را منقبض کند تا بتواند زمان بیشتری ادرار خود را نگه دارد.
19- کودک را متوجه کنید که پس از شام مصرف مایعات را به حداقل برساند تا ادرار کمتری تولید شود. برای این منظور بهتر است که شام کودک بدون نمک باشد.
20- از تنبیه کودک و به کار بردن روش های سخت گیرانه جدا خودداری کنید.
پس از اقدامات فوق در صورت عدم موفقیت برای کنترل شب ادراری میتوان درمان دارویی را زیر نظر پزشک متخصص شروع کرد، اما باید توجه داشت که آموزش مهارت کنترل ادرار از درمان دارویی مهمتر است، زیرا معمولا با قطع دارو، شب ادراری مجددا عود می کند.
shabnam:
استرس دیر شدن مدرسه و آثار آن بر روحیه و درس فرزند شما : خیلی از پدر و مادرها ، بچه هایشان را خودشان به مدرسه می رسانند. در این حالت یک اتفاق می تواند رخ بدهد و حتی بعد از مدتی به یک روال تبدیل شود: کاهلی پدر و مادر و در نتیجه تأخیر فرزند در رسیدن به مدرسه.
وقتی با تأخیر حرکت می کنید یا حساب ترافیک را نمی کنید و در نتیجه دیر به مدرسه می رسید، در تمام این مدت، چشم فرزندتان به ساعت است و تمام طول مسیر را در حالت استرس طی می کند.
وقتی شما او را مقابل در مدرسه پیاده می کنید، کارتان را تمام شده می شمارید در حالی که فرزندتان در آن لحظات در اوج استرس است زیرا با تأخیر وارد مدرسه شده است. البته دیگر مثل قدیم ها، خبری از تنبیه بدنی و برخوردهای آنچنانی نیست ولی برای کودکان و نوجوانان چیزی بدتر از تحقیر شدن نیست. شاید این جمله خانم یا آقای معلم که" به به! چه عجب رسیدی!" یا " تو هم که باز دیر کردی" ، برای بزرگ ترها چندان سنگین نباشد ولی برای بچه ها ، بسیار شکننده است و دانش آموز احساس حقارت می کند. این حس وقتی تشدید می شود که دانش آموز همان گونه که دارد حرف معلم را می شنود زیر چشمی نگاهی به همکلاسی هایش دارد و در دلش غوغاست که آنان اکنون در دل خود چه می گویند.
بعضی از مدارس هم از سیستم کسر امتیاز برای دانش آموزان استفاده می کنند و دانش آموزی که با تأخیر وارد می شود در همان اول صبح احساس می کند که چیزی را باخته است.
دانش آموزی که از دقایق قبل از حرکت در خانه مدام می گوید " دیر شد " و بعد همه مسیر را با استرس طی می کند و سپس در همان لحظات اولیه ورود به مدرسه با اضطراب مضاعف مواجه می شود، حتماً نمی تواند تمام توانمندی هایش را برای یادگیری به کار ببندد و در نتیجه آرام آرام دچار افت تحصیلی می شود و بدتر از آن ، استرس ، در وجودش نهادینه می شود.
جالب اینجاست که خیلی از مشاوران و روان شناسان نیز ممکن است در مراجعات احتمالی به نزدشان، نتوانند تشخیص دهند که علت استرس دائمی و افت تحصیلی دانش آموز چیست.
بنابراین ، اگر خودتان فرزندتان را به مدرسه می برید، تنبلی نکنید و از فردا ، ساعت تان را برای نیم ساعت زودتر کوک کنید. اگر هم فرزندتان خودش به مدرسه می رود یا با سرویس راهی می شود، حتماً کمی زود تر از موعد مقرر آماده اش کنید تا او روز خود را یا استرس شروع نکند.
این نکته بسیار ساده ای است اما اجرای آن، اثر شگفت انگیزی در تقویت روحیه فرزندتان دارد.
برگرفته از روانشناسی کودکان
🔸الجزیره: شکست سنگین آمریکا از ایران در عراق
وب سایت شبکه خبری "الجزیره" قطر، با انتشار مطلبی به قلم" حسن احمدیان" پژوهشگر مرکز "بلفر" در دانشگاه هاروارد آمریکا، شکست اخیر ایالات متحده آمریکا از ایران در روند منجر به تشکیل دولت جدید در عراق را مورد بررسی قرار داده است.
به گزارش عصرایران، بر اساس این گزارش، ایالات متحده آمریکا که در روند تشکیل دولت در عراق تلاش زیادی مصروف کرد تا "حیدرالعبادی" را با تشکیل یک ائتلاف گسترده و جدید در جایگاه نخست وزیری تثبیت کند، حالا با تشکیل دولت جدیدی مواجه شده که هر ۳ مقام ارشد آن یعنی رییس جمهوری، نخست وزیر و نیز رییس پارلمان سیاستمدارانی نزدیک به ایران هستند.
این محقق موسسه "کندی" در دانشگاه هاروارد آمریکا در ادامه با تشریح روند ناکامی آمریکا در تشکیل دولت جدید در عراق نوشته است یکی از مهمترین دلایلی که جامعه سیاسی و احزاب و تشکلهای عراقی دست رد به سینه خواستههای آمریکا زدند، عدم اعتماد آنها به ایالات متحده آمریکا و در مقابل اعتماد بیشترشان به ایران است.
حیدر العبادی در ماه آگوست سال جاری از همراهی با آمریکا در تحریمها علیه ایران سخن گفت و همین موضع باعث شد بسیاری از احزاب و شخصیتهای عراقی با او مخالفت کنند.
عراقیها اعتماد چندانی به آمریکا ندارند؛ احزاب شیعه عراقی همچنان از سکوت واشنگتن در قبال سرکوب خونین شیعیان به دست حکومت صدام در سال ۱۹۹۱ ناراحت هستند و احزاب سنی همچنان بابت حمله سال ۲۰۰۳ آمریکا به عراق از آمریکا کینه به دل گرفتهاند. کردها نیز شاهد بودند آمریکاییها در برابر پیشرویهای داعش در سال ۲۰۱۴ به مناطق کردنشین عراق کاری نکردند در حالی که ایران سریعا به کمک آنها شتافت و با داعش مقابله کرد.
"حسن احمدیان" در انتهای مقاله خود نوشته است: به طور خلاصه ایران توانست جلوی طرح آمریکا برای تشکیل دولت جدید عراق بر اساس خواسته اصلی واشنگتن در مهار نفوذ ایران در عراق بایستد و این طرح را ناکام بگذارد و در نهایت رییس جمهوری، نخست وزیری و رییس پارلمان عراق به شخصیتهایی رسید که دوستدار ایران هستند. بالاتر از آن ایران نشان داد که همچنان به عنوان یک متحد قابل اعتماد برای عراق باقی خواهد ماند و عراق پس از جنگهای فرقهای اخیر – جنگ با داعش- کشوری در مقابل ایران نخواهد بود بلکه در کنار ایران خواهد ماند. بنابراین، برنامه آمریکا برای کاهش نفوذ ایران در عراق با تشکیل" یک دولت قوی بر پایههای ملیگرایی" ناکام ماند. به بیان دیگر فروپاشی وفاداری فرقهای در عراق به قیمت کاهش نفوذ ایران، اتفاق نمیافتد و این یک موفقیت و دستاورد بزرگ برای ایران و شکستی بزرگ برای ایالات متحده آمریکاست.
🌹 شبنم 🌹
📚 دیدگاه بانوے رهیافتہ ے غربی #دیاناترانگوسو در رابطه با اهمیت حجاب:👇 🔶 وقتی میبینم حجاب میتواند
#غرب_نو
#تولدے_دوباره🌸
📚 حجاب راه حلِ بسیارے از مشکلاتِ #جامعه است:
🔶 #دیاناترانگوسو (هاجر حسینی) در خانوادهای مسیحی کاتولیک در ایالت #تگزاس به دنیا آمد...
در ایام جوانی به کار تبلیغ دین مسیحیت در #کلیسا مشغول بود که با دین اسلام آشنا شد و پس از مطالعه و تحقیق، #اسلام را به عنوان دین خود برگزید❗️
🔶 وی در مورد اهمیت #حجاب میگوید: «حجاب یک قسمت از طرح کاملی است که اسلام برای زندگی کردن انسان معرفی کرده است.
وقتی میبینم حجاب میتواند مرا از چه فاجعه هایی نجات دهد اعتماد به نفس خاصی پیدا میکنم و حس خوبی به دست میآورم که مرا قوی و #استوار میکند»❗️
🌺🇮🇷 @shabnamshabna
⭕️قسمتی خواندنی از سخنرانی رهبرمعظم انقلاب در دیدار با نخبگان علمی/25مهر97
🔺فرد نخبه نباید در فضای تخصّص خودش غرق بشود بهطوری که از فضای پیرامونی، از فضای جامعه، از مردم غفلت پیدا بکند؛ این نباید اتّفاق بیفتد. نخبه نباید مسائل انسانها را فراموش کند؛ مسائل عمده و مهمّ ملّتش را، استقلال را، عدالت را، پیشرفت را، مسائل عمدهی آسیبهای اجتماعی را نباید فراموش کرد. نخبه نباید صرفاً به دانشی که در آن نخبه است بپردازد. اگر چنانچه شما کار نخبگی را زیر پرچم عدالتخواهی انجام بدهید، ارزشش مضاعف میشود؛ زیر پرچم استقلال ملّی و هویّت ملّی انجام بدهید ارزشش مضاعف میشود؛
🔺یک جنگ تحمیلی اقتصادی و سیاسی و امنیّتی علیه ما در جریان است؛ شما نمیتوانید در این جنگ بیتفاوت باشید؛ نمیتوانید. آنوقتی که آمدند اطراف امیرالمؤمنین (علیه السّلام) را گرفتند که حتماً شما بیایید خلافت را قبول کنید، فرمود: لَو لا حُضورُ الحاضِرِ وَ قیامُ الحُجَّةِ بِوُجودِ النّاصِرِ وَ ما اَخَذَ اللهُ عَلَى العُلَماءِ اَلَّا یُقارُّوا عَلى کِظَّةِ ظالِمٍ وَ لا سَغَبِ مَظلوم؛(۷) اگر این مسئولیّتها نبود، من قبول نمیکردم، امّا این مسئولیّت هست. چیست این مسئولیّت؟ اَلّا یُقارُّوا عَلى کِظَّةِ ظالِم؛ «کِظَّة» در عربی به معنای زیادهخواری و افزونخواریای است که آدم را از کار میاندازد -البتّه این کنایه است دیگر، خوردن به معنای غذاخوردن مورد نظر نیست؛ یعنی برخورداریها، یعنی پاداش نجومی، حقوق نجومی- اینها نباید باشد؛ وَ لا سَغَبِ مَظلوم -«سَغَب» یعنی گرسنگی- امیرالمؤمنین میگوید اگر نگرانی من و دغدغهی من دربارهی مسئولیّت در برابر زیادهخواران، ویژهخواران از یک سو و محرومان از یک سوی دیگر نبود، قبول نمیکردم؛
🔺آنوقت میفرماید: وَ ما اَخَذَ اللهُ عَلَى العُلَماء؛ یعنی مسئولیّت شما دانشمندها فقط درس دادن و درس خواندن و تحقیق کردن نیست؛ یکی از مسئولیّتهایتان هم این است که « اَلَّا یُقارُّوا عَلى کِظَّةِ ظالِمٍ وَ لا سَغَبِ مَظلوم»؛ توجّه کردید؟
🌺🇮🇷 @shabnamshabna