1392-119.mp3
2.94M
🌸عشق است اباالفضل🌸
🌸عشق است اباالفضل🌸
🌸عشق است اباالفضل🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا فکر میکنید که خدا صدای شما رو نمیشنوه؟!🤔
#پیشنهاد_دانݪود
هر گل خوشبو که گل یاس نیست🌸🌿
هر چه تلألو کند الماس نیست🌸🌿
ماه زیاد است و برادر بسی
هیچ یکی حضرت عبـاس نیست🌸🌿
🌿🌸 میلاد حضرت عباس(ع) و روز جانباز مبارک باد 🌿
#چالش_ثواٻ🌿✨
#ماهتولدت🎁
فروردین🌈: ترڪیڪگناهبہ مدت یڪروز
اردیبہشت🌳: خوندن زیارت عاشورا
خرداد🌺: 20صلواٺ
تیــر☀️: 20ذڪراستغفار
مرداد🌻: 4دعــاےسلامتۍ امام زمان(عج)
شهریــور🌾: 5آیہ از قرآن+معنۍ
مهر🌤: خوندن دعاےِ توسݪ
آباݩ🍂: ڪمک بہ اعضاے خانواده (حداقلیککار)
آذر☔️: 10صلوات
دے❄️🌨: نگــآه محبت آمیزبہ پدر و مادر
بہمن⛄️: خوندن دعاے زیبای حدیث کساء
اسفنــد☃️🌊: 30ذکـــراستغفآر
این متن خیلی قشنگه👌
در ساحل ماسه ای با
خدا قدم میزدم
به پشت سرم نگاه کردم
جاهایی که از خوشی ها
حرف زده بودیم دو ردپا بود
و جاهایی که از سختی ها
حرف زده بودیم جای یک ردپا بود
به خدا گفتم در سختی ها
کنارم نبودی؟ گفت آن ردپایی
که میبینی من هستم؛ تو را در
سختی ها به دوش می کشیدم...
🌸 خــدایا تو بی نظیری
احادیث و روایات تشیع دربارهٔ نوروز
به علی بن ابیطالب هدیه نوروزی پیشکش شد، پرسید: «این (هدیه) چیست؟» گفتند: «یا امیرالمؤمنین (هدیه) روز نوروز است» پس علی فرمود: «هر روز را برای ما نوروز بسازید».[۱]
محمد بن سیرین میگوید: به علی هدیه نوروزی داده شد، گفت: «هر روز را روز پیروزی قرار دهید». ابو اسامه میگوید: (علی) اکراه داشت از این که بگوید: «(هر روزی) نوروز است».[۲]
اسماعیل بن حماد بن ابی حنیفه گفت: «من اسماعیل پسر حماد پسر ابی حنیفه پسر نعمان پسر مرزبان از فرزندان آزاده فارس هستم. خدا اصلا ما را بنده قرار ندادهاست، جدم در سال هشتاد متولد شد، و او را پیش علی بن ابی طالب (رضیالله عنه) بردند در حالی که او کوچک بود، پس علی برای جدم دعا کرد که خداوند به او و به ذریهاش برکت بدهد و ما امیدواریم از جانب خدا که این دعا در حق ما به خاطر علی مستجاب شده باشد.» اسماعیل بن حماد گفت: «نعمان بن مرزبان، آن همان کسی است که فالوذج را در روز نوروز به علی هدیه داد، پس علیعلیه السلام فرمود: هر روزی نوروز ماست.»[۳]
نیز از او (علیعلیه السلام) نقل شدهاست که به او پالوده هدیه دادند، فرمود: «به چه مناسبت است؟» گفتند: «به مناسبت روز نوروز»، فرمود: «اگر قدر بدانید پس هر روزی نوروز است».[۴]
روایات دیگری هم در این خصوص وجود دارد که بیانگر آن است که در آن عهد بسیاری از مردم به خدمت علی بن ابیطالب پیشکش (هدیه) نوروزی میبردهاند و آن حضرت پذیرا میشدند. هدیهها بیشتر شامل شکر، پالوده، سمنو و گاه جامههای گرانبهای زرباف که در ظروفی نقرهای میگذاشتند و به نزد او برده میشدهاست، بودهاست.
معلی بن خنیس از جعفر صادق نقل میکند که فرمود[۵]
همانا نوروز، همان روزی است که پیامبر صلی الله علیه و آله برای علی علیه السلام در غدیر خم از مردم عهد گرفت پس مردم اقرار کردند به ولایت پس خوشا به حال کسی که به عهد خود ثابت قدم ماند و وای به حال کسی که آن را شکست.
و آن همان روزی است که رسول خداصلی الله علیه وآله علیعلیه السلام را به سوی وادی جن روانه کرد پس از آنها عهد و پیمان گرفت.
و آن همان روزی است که علیعلیه السلام در آن روز بر اهل نهروان غالب شد و ذوالثدیه را کشت.
و آن همان روزی است که قائم ما اهل بیت و صاحب امر ظاهر خواهد شد و خداوند او را به دجال غلبه میدهد، پس آن حضرت دجال را بر کناسه کوفه به دار میکشد. و هیچ نوروزی نیست مگر آن که ما در آن انتظار فرج را داریم، برای این که نوروز از ایام ماست، ایرانیان آن را حفظ کردهاند، و شما (عربها) آن را ضایع کردهاید.
پس پیامبری از پیامبران بنیاسرائیل از خداوند خواست که زنده کند قومی را که از ترس مرگ از خانههایشان بیرون رفتند و آنها هزاران نفر بودند و خداوند همه آنها را بمیراند.
پس خداوند به آن پیامبر وحی کرد که در گورهای آنها آب بریزید، پس ریختن آب به آنها در همین روز بود پس زنده شدند و حال این که سی هزار نفر بودند پس آب ریختن در روز نوروز سنت قدیمی گردید، اما هیچ کس علت آن را نمیداند مگر راسخان در علم و آن اولین روز از سال ایرانیان است.
»
معلی گفت: «امامعلیه السلام این حدیث را به من املاء کرد و من از املاء امام نوشتم.»
و همچنین از معلی روایت شده که[۶] بر جعفر صادق در بامداد روز نو
روز وارد شدم، که ایشان پرسید: «ای معلی آیا این روز را میشناسی؟» گفتم: «نه. ولی روزیست که ایرانیان از آن تجلیل میکنند و در آن به همدیگر تبریک گفته و دعای خیر میکنند.» فرمود: «این چنین نیست قسم به خانه کهن (کعبه) که در دل (شهر) مکهاست، نیست این روز مگر برای یک امر قدیمی که آن را برای تو تفسیر میکنم. تا این که از آن مطلع شو.»
پس گفتم: «اگر این علمی را که نزد شما را فرا گیرم برای من دوست داشتنیتر است از این که تا ابد زندگی کنم، و خداوند دشمنان شما را نابود کند.»
پس جعفر صادق چنین گفت:
ای معلی روز نوروز همان روزیست که خداوند در آن از بندگانش عهد گرفت که او را عبادت کنند و هیچ چیزی را شریک او ندانند و این که به رسولان و انبیاء و اولیایش ایمان بیاورند و آن اولین روزیست که خورشید در آن طلوع کرده، و بادهای باردار کننده در آن وزیدهاست و گلها و شکوفههای زمین آفریده شدهاست. و آن روزیست که کشتی نوحعلیه السلام به کوه جودی قرار گرفته. و آن روزی است که در آن قومی که از ترس مرگ از خانههای خود خارج شدند و آنها هزارها نفر بودند پس خداوند آنها را میراند و سپس آنها را در این روز زنده کرد. و آن روزیست که جبرئیل بر پیامبرصلی الله علیه وآله نازل گردید.
و آن همان روزیست که ابراهیمعلیه السلام بتهای قوم خود را شکست. و آن همان روزیست که رسول خداصلی الله علیه وآله امیرالمؤمنین علیعلیه السلام را بر دوش خود سوار کرد تا بتهای قریش را از بالای خانه خدا به پائین انداخت و آنها را خرد کرد.
»
معلی بن خنیس از جعفر صادق درباره نوروز روایت کرد که امام شیعیان فرمود:
هر وقت نوروز شد، پس غسل کن، و پاکیزهترین لباسهایت را بپوش و خوشبو کن خود را با بهترین عطرهایت. و آن روز را روزه بدار.
پس زمانی که نافلههای (نمازهای ظهر و عصر) و خود نمازهای ظهر و عصر را خواندید پس بعد از اینها چهار رکعت نماز بخوان (به این نحو:) در اول هر چهار رکعتسوره فاتحةالکتاب بخوان و ده بار سوره «انا انزلناه فی لیلةالقدر» و در رکعت دوم فاتحةالکتاب و بعد ده مرتبه «قل یا ایها الکافرون» و در رکعتسوم فاتحةالکتاب و بعد ده مرتبه «قل هو الله احد» و در رکعت چهارم فاتحةالکتاب و بعد ده مرتبه سوره «ناس و خلق» را بخوان.
و بعد از خواندن این چهار رکعت (که به رو رکعتباید خوانده شود) سحده شکر کن و در سجده دعا کنه(برا یخودت) که گناه پنجاه سال تو آمرزیده شود.
از پیامبر اسلام روایت شدهاست که فرمود[۷]: «برای علیعلیه السلام هفده اسم است.» پس ابن عباس گفت: «یا رسول الله به ما خبر بده که آن اسماء چه هستند؟» پس پیامبر اسلام چنین فرمود:
اسم او نزد عرب «علی» و نزد مادرش «حیدره» و در تورات «الیا» و در انجیل «بریا» و در زبور «قریا» و نزد روم «بظرسیا» و نزد فرس «نیروز» و نزد عجم «شمیا» و نزد دیلم «فریقیا» و نزد کرور «شیعیا» و نزد زنج «حیم» و نزد حبشه «تبیر» و نزد ترک «حمیرا» و نزد ارمن «کرکر» و نزد مؤمنین «سحاب» و نزد کافرین «مرگ سرخ» و نزد مسلمین «وعد» و نزد منافقین «وعید» و نزد من «طاهر مطهر» است و اوست جنب خدا و نقس خدا و دست راستخدای عزوجل.
»
سپس پیامبر اسلام به این دو آیه از قرآن استشهاد کرد: «خداوند شما را از نفس خود بیم میدهد.» و آیهٔ دیگر: «بل دستان او بازند، هر گونه که بخواهد، روزی میدهد.»
دعای تحویل سال [ویرایش]
در کتابهای مشهور ادعیه همچون اقبال الاعمال سیدابنطاووس و مصباح المتهجد شیخ توسی اشارهای به دعای تحویل سال نگردیده و این نشان میدهد چه در منابع اهل سنت و چه در منابع اهل تشیع سند روایی مورد اعتماد برای آن موجود نیست. اما مجلسی در کتاب زادالمعاد در خصوص این دعا گزارش میکند که در کتب غیر مشهوره روایت کردهاند که در وقت تحویل سال این دعا را بسیار بخوانید: یا مقلبالقلوب والابصار یا مدبر اللیل والنهار یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال. بنابراین با توجه به این گزارش دعای تحویل سال در دوره صفویه مرسوم و معمول بودهاست.
در هر حال جدا از این که دعای تحویل سال تا پیش از دوره صفویه چگونه بوده و این دعا در کدام یک از مأخذ حدیثی نقل شدهاست، نفس دعا یا قرائت قرآن یا حتی نمازگزاردن هنگام تحویل سال نشان از اسلامی شدن نوروز دارد. حتی بعضیها معتقدند که عبارات دعای تحویل سال برگرفته از عبارات قرآنی یا احادیث و روایاتی است که در معتبرترین مأخذ شیعی نظیر «التهذیب» شیخ توسی نقل شدهاند.
پانویس
↑ و اتی علی علیه السلام بهدیة النیروز، فقال: ما هذا؟ قالوا: یا امیرالمؤمنین الیوم النیروز، فقال: اصنعوا لنا کل یوم نیروزا» (من لا یحضرهالفقیه: ج۳، ص ۳۰۰).
↑ اخبرنا ابوعبدالله الحافظ، ثنا ابوالعباس محمد بن یعقوب، ثنا الحسن بن علی بن عفان ثنا ابو اسامة عن حماد بن زید، عن هشام عن محمد بن سیرین قال: اتی علی(رضی الله عنه) بهدیة النیروز، فقال: ما هذه؟ قالوا: یا امیر