روایت آخرین سفیر آمریکا در ایران از آخرین سفیر ایران در آمریکا
درحالی که رژیم شاهنشاهی در واپسین ماهها و روزهای عمر خود بود واشنگتن نیز برای نجات شاه و حفظ منافع خود در ایران اقدامات لازم را انجام میداد. یکی از این اقدامات فرستادن افرادی برای کمک به وضعیت در حال زوال رژیم بود. اردشیر زاهدی سفیر وقت رژیم پهلوی در امریکا بیشترین فعالیت را در این زمینه داشت. ویلیام سولیوان آخرین سفیر امریکا در ایران در کتاب خاطرات خود در این رابطه میگوید:
در حالی که شاه مشغول مانورهای سیاسی خود بود اردشیر زاهدی هم نقشی خاص در سناریوی سیاسی ایران بازی میکرد. او در خانه خود در بلندیهای دامنه ارتفاعات شمال تهران که مشرف به شهر بود نشسته و با روش تند و شتابزده معمول خود مشغول فعالیت بود. زاهدی به واسطه روابط نزدیکی که با خانواده سلطنتی داشت، غالباً در کاخ سلطنتی بود و شام را در نزد شاه و اعضای خانواده سلطنتی صرف میکرد و افکار و دیدگاههای خود را با آنان در میان میگذاشت و بقیه اوقات را در خانهاش صرف دیدار با دوستان و همکاران قدیم و تلاش برای ایجاد حرکتی به طرفداری از شاه میکرد. فعالیتهای زاهدی در ابعاد داخلی و خارجی جریان داشت. بعد داخلی فعالیتهای او تشکیل گروهی بود که به طرفداری از رژیم بپردازد نظیر کاری که در سال ۱۹۵۳ [۱۳۳۲] انجام داد و به سقوط مصدق انجامید و در بعد خارجی بیشتر متوجه روزنامهنگاران آمریکایی و جهتدهندگان افکار عمومی بود و آنها را به خانه خود دعوت میکرد.
من هم یکی از مدعوین دائمی زاهدی بودم و حداقل هفتهای یکبار به خانه او میرفتم. گروههای مختلفی را از افسران ارتش گرفته تا بازاری و مردان ملبس به لباس روحانی در آنجا میدیدم. یکی از افسرانی که چند بار او را در خانه زاهدی دیدم ژنرال منوچهر خسروداد فرمانده واحدهای هلیکوپتر و هوابرد ارتش (هوانیروز) بود. او جدیترین و معروفترین افسران طرفدار شاه و خواهان شدت عمل سرکوب مخالفان رژیم بود.
زاهدی امیدوار بود گروهی از روحانیون طرفدار شاه و صاحبان صنایع و بازرگانان را که ادامه موفقیتهای اقتصادی و مالی آنها در گرو دوام رژیم بود با گروهی از افسران و نظامیان که طرفدار شدت عمل در مقابل مخالفان بودند به دور هم جمع کرده و ائتلافی نظیر سال ۱۹۵۳ که پدرش را به نخستوزیری رسانید فراهم آورد. او در روزهایی که عده زیادی از این افراد در خانهاش جمع میشدند روزنامهنگاران امریکائی را هم دعوت میکرد تا این نیروها را به آنها نشان بدهد و چنین وانمود میکرد که اینان نمایندگان «اکثریت خاموشی» هستند که به موقع برای مقابله با مخالفان وارد میدان خواهند شد.
اما شاه خود فاقد شور و حرارتی بود که زاهدی برای ایجاد حرکتی به طرفداری او نشان میداد. شاه چند بار درباره فعالیتهای زاهدی با من صحبت کرده و گفته بود که کارهای او را تأیید نمیکند. او در واقع میخواست هشدار بدهد که ما نباید گول اقدامات زاهدی را بخوریم و به امید نتیجهبخش بودن کارهای او بنشینیم. شاه یکبار از من خواست که نظرات او درباره فعالیت زاهدی به واشنگتن اطلاع بدهم و تأکید کنم که به نظر وی با اینکه قصد و نیت زاهدی خوب است شرایط روز را درک نمیکند و از واقعیتها به دور است.
البته زاهدی توسط برژینسکی خط ارتباطی مستقیم خود را با واشنگتن داشت. او به من گفت که مدام از این طریق آمریکا را در جریان فعالیتهای خود میگذاشت. ظاهراً برژینسکی هم فریب همین حرف را میخورد و به طوری که خود زاهدی به من گفت واشنگتن اقدامات او را تأیید و ادامه این فعالیتها را لازم میدانست و زاهدی هم اطمینان یافته بود که از حمایت کامل آمریکا در انجام این فعالیتها برخوردار است.
با وجود اینکه مذاکراتم با شاه و زاهدی را مرتباً به واشنگتن گزارش میدادم هرگز پاسخی از وزارت خارجه درباره نظر رسمی آمریکا نسبت به این مسئله دریافت نکردم. در واقع در این مدت رابطه من با واشنگتن روز به روز تیرهتر میشد و گزارشهای من معمولاً بی جواب میماند.
منبع:ویلیام سولیوان، ماموریت در ایران، انتشارات هفته، مهر 1361، ص 137 و 138
♨️موفقیتهای راهبردی دوساله سردار قاآنی چیست؟!
🔹به بهانه تایید رهبری بر عملکرد سردار قاآنی/ بررسی عملکرد سپاه قدس پس از حاج قاسم
▪️«آقای سردار قاآنی، الحمدلله ایشان خیلی خوب دارد کار میکند، حرکت میکند»؛ این جمله رهبر معظم انقلاب در انتهای دیدار اخیر با خانواده شهید سلیمانی را می توان به عنوان نشانه مهمی از تایید و ادامه توفیقات سپاه قدس در دوران دوساله پس از شهادت حاج قاسم دانست.
▪️برای بدست آوردن میزان موفقیت سپاه قدس، جدی ترین معیار، آخرین وضعیت آمریکا در منطقه و به خصوص در کشورهای است که جریان مقاومت به صورت مستقیم با آمریکا در تقابل هستند. رهبر انقلاب در همین دیدار اخیر با خانواده شهید سلیمانی جملاتی را بیان کردند که از این زاویه دید می توان میزان موفقیت عملکرد سپاه قدس را هم برآورد کرد. ایشان در بخشی از آن دیدار اظهار داشتند: «وضع امریکا را ببینید! از افغانستان آن جور فرار میکند و در عراق ناچار است که تظاهر به خروج کند - البته باید برادران عراقی هوشیارانه مسأله را دنبال کنند - مجبور است که بگوید من بعد از این نقش مستشاری ایفا خواهم کرد؛ یعنی اقرار کند به اینکه آنجا حضور نظامی نمیخواهد داشته باشد و نمیتواند داشته باشد. مسأله یمن را ملاحظه کنید، مسأله لبنان را نگاه کنید.جریان ضداستکباری در منطقه، جریان مقاومت در منطقه، امروز از دو سال پیش، پُررونقتر و شادابتر و امیدوارتر دارد حرکت میکند و کار میکند. در سوریه هم اینها زمینگیر شدند، در سوریه هم هیچ امیدی برای آیندهشان نیست.»
▪️خلاصه عملکرد سردار قاآنی در عراق به این شکل است، سردار قاآنی در حالی پرونده عراق را به دست گرفت که جایگاه عراق در راهبرد انتقام سخت؛ خروج نظامی آمریکا از این کشور به عنوان یکی از جدی ترین عوامل زمینه ساز اخراج آمریکا از منطقه بود. قاآنی در این دو سال ثبات سیاسی شیعیان عراق را حفظ کرد و اخراج آمریکا در عراق را تبدیل به یک قانون داخلی کرد. او اجازه بهم خوردن موازنه ضدآمریکایی در حاکمیت عراق را نداد و سرمایه اجتماعی در عراق را برای اخراج آمریکا تثبیت و حتی افزایش داد. در این دو سال ضربات نظامی به نیروهای آمریکا در عراق نیز افزایش چند برابری را نسبت به گذشته نشان می دهد. امروز پس از دو سال از شهادت حاج قاسم، آمریکا مجبور به ظاهر سازی به خروج نظامی از عراق شده و تغغیر نقش خود را از حضور مستقیم نظامی به مستشار نظامی بیان کرده است. البته از همین مقدار اعتراف رسمی می توان به عنوان یک عقب نشینی مهم یاد کرد که می تواند به گامی برای خروج حقیقی و کامل تبدیل شود.
▪️در یمن، پیروزی های میدانی نیروهای مقاومت افزایش قابل توجهی پیدا کرده است. این پیروزها به فتح سرزمین های گسترده در داخل یمن و حتی تا آستانه سقوط استان استراتژیک مأرب رسیده است. در کنار این، حملات موشکی یمنی ها به داخل عربستان در دو سال اخیر با هیچ دورانی از تاریخ معاصر نیز قابل مقایسه نیست. خاص تر آنکه پدافند هوایی در یمن نیز توسعه قابل توجهی پیدا کرده است. ماحصل پرونده یمن در دو سال اخیر، در التماس این روزهای سعودی در پایان دادن جنگ یمن از طریق دیپلماتیک کاملا خود را نشان می دهد.
▪️در سوریه نیز اتفاقات راهبردی بزرگی رقم خورده است؛ حفظ پیروزی بر داعش و عدم اجازه بازسازی این جریان توسط آمریکا و هم پیمانانش در سوریه که ارزش آن کمتر از شکست سرزمینی داعش نیست. از سوی دیگر حضور نظامی ایران در سوریه بسیار بیشتر از گذشته راهبردی تر و مستحکم تر شده است؛ ایران حضور نظامی در سوریه را به عنوان یکی از مهمترین اهرم های فشار علیه اسرائیل نه تنها حفظ کرده بلکه راهبردی تر کرده است. روند سیاسی حاکمیت در سوریه ثبات قابل توجهی پیدا کرده و بازگشت برخی کشورهای عربی برای برقراری روابط دیپلماتیک با دولت بشار اسد، مهمترین نشانه آن هست.
▪️در لبنان، حزب الله طی این دو سال فتنه های بزرگ سیاسی و نظامی را پشت سرگذاشته است. اما در کنار افزایش توان نظامی حزب الله در برابر اسرائیل، تبدیل این گروه به یکی از محورهای رفح تحریم بیروت از طریق انتقال قدرتمندانه نفت ایران به لبنان، یک اتفاق راهبردی جدید و کم نظیر در دو سال اخیر را رقم زده است.
▪️در افغانستان نیز به صورت خلاصه می توان گفت که علاوه بر نقش زمینه ساز سپاه قدس برای فراری دادن آمریکا از افغانستان، این روزها شواهدی دیده می شود که طراحی های آمریکا برای پساخروج از این کشور نیز در حال خنثی شدن و حتی بالعکس شدن است. آنچه سربسته می توان از صحنه افغانستان گفت این است که این کشور در حال تبدیل به یک تصویر از آینده ای خواهد بود که جایگاه و نقش ایران پس از فرار آمریکا در منطقه می تواند باشد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از #بیدارباش
6.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #بمناسبت_۹دی |
🔷 توصیه اکید حاج قاسم به مردم
#حماسه_۹دی
#Hero
#به_نیت_حاج_قاسم
#ما_مدیون_مردمیم
#شهیدسلیمانی
#فاطمیه۱۴۰۰
#جهاد_تبیین
#روشنگری
#ثامن
#بیدارباش
🆔 http://eitaa.com/Bidarb_a_s_h
🆔 https://rubika.ir/Bidarb_a_s_h
هدایت شده از #بیدارباش
💢 #یادداشت_تحلیلی | چرا ۹ دی ماندگار شد؟
🔷ایران در طول سالهای پس از انقلاب روزهای حساس و باشکوه زیادی به خود دیده ولی جنس بعضی از این ایام متفاوت و ماندگارتر است.نمونه بی بدیل آن یوم الله ۹ دی است که راز ماندگاری آن در کلام امام خامنه ای این گونه بیان شده است:
1⃣ حماسه نهم دی نشانگر حاکمیت روح دیانت بر دل مردم بود.
یعنی همان روحی که حاکم بر اصل انقلاب ما و حضور عظیم بی نظیر تاریخی در سال۵۷ بود، در ۹دی این روح به شکل بارزی نشان داده شد.
2⃣ نهم دی حاصل احساس وظیفه دینی و انجام عمل صالح بود.
ایمان دینی آن معجزه گری است که قادر است همه مردم را بسیج کند و آنها را در صحنه نگه دارد و سختی ها را برای آنها آسان کند. هیچ ایمان دیگری این خصوصیت را ندارد. ۹دی این را نشان داد.
3⃣ رد پای عاشورای ۵۷ در نهم دی۸۸
در قضیه ۹دی هم باز پای امام حسین(ع) و عاشورا در میان بود. اگر آن حرکات سخیف و گریه آور از سوی فتنه گران، در عاشورا پیش نمی آمد، این حرکت عظیم معلوم نبود به این شکل بوجود بیاید. اینجا هم پای عاشورا در میان بود.
4⃣ حضوری بی سابقه برای خنثی سازی چالش های فتنه انگیز دشمنان
دشمنان امیدوار بودند که بتوانند با این فتنه، نظام را شکست بدهند؛ اما به عکس شد. در فتنه۸۸ ، دو روز بعد از حوادث عاشورا، آن قضیه عظیم نهم دی به راه افتاد. همان وقت بعضی از ناظران خارجی که از نزدیک دیده بودند،گفتند آنچه در نهم دی در ایران پیش آمد، جز در تشییع جنازه امام، چنین اجتماعی، چنین شوری دیده نشده بود.
5⃣ نهم دی نماد اعتماد مردم به نظام
کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که اعتمادی را که مردم ایران نسبت به نظام جمهوری اسلامی دارند، نسبت به نظام حکومتی خود داشته باشند. اعتماد به نظام، از این بهتر و روشنتر نمی شود. این حضور، حضور بسیار پرمعنایی است.
6⃣حضور در نهم دی هنر مردم بود.
بعد از آنکه باطن ها ظاهر شد، در روز قدس مردم دیدند که اینها حرف دلشان چیست، در روز عاشورا فهمیدند که اینها عمق خواستههاشان تا کجاست، مردم عزیز ما به میدان آمدند و حماسهی ۹دی را به راه انداختند. این، هنر مردم است. درود به مردم ایران.
7⃣ نهم دی به معنای واقعی ایام الله بود.
۹ دی ایاماللَّه - به معنی حقیقی کلمه - بود. دلها دست خداست. خدای متعال این دلها را آورد وسط صحنه، ملت ایران عظمت خودش را نشان داد.
8⃣ ۹دی تجلی احساس مسئولیت مردم
همه باید این احساس مسئولیت دفاع از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی را داشته باشیم. حالا یک نمونه واضحش همین ۹دی بود.
9⃣ نهم دی اعلام حضور در صحنه بود.
معنای حرکت ۹دی این است که امروز جوانان ما که اکثریت قاطع ملت ما هستند و عموم ملت ما در همان جهت حرکت انقلاب اسلامی دارند پیش می روند.
🔟حماسه نهم دی قوی ترین و آخرین ضربه به دشمن.
قویترین و آخرین ضربه را ملت در روز نهم دی وارد کرد. یکپارچگی ملت آشکار شد. همه کسانی که در عرصه سیاسی به هر نامزدی رأی داده بودند، وقتی دیدند دشمن در صحنه است، وقتی فهمیدند اهداف پلید دشمن چیست، نسبت به آن کسانی که قبلاً به آنها خوشبین هم بودند، تجدید نظر کردند.
1⃣1⃣حماسه نهم دی برخاسته از بصیرت مردم
حماسه نهم دی برخاسته از بصیرت است، برگرفته از دشمنشناسی و وقتشناسی و حضور در عرصه مجاهدانه است.
2⃣1⃣ حماسه نهم دی نشانه قدرت الهی و روزی ماندگار
حماسه مردم در ۹دی کار بزرگی بود. هرچه انسان در اطراف این قضایا فکر می کند، دست خدای متعال را، دست قدرت را، روح ولایت را، روح حسین بن علی (علیه السّلام) را میبیند. این کارها کارهایی نیست که با اراده امثال ما انجام بگیرد؛ این کار خداست، این دست قدرت الهی است.
✍ #مصطفی_علیجانزاده
#Hero
#ما_مدیون_مردمیم
#شهیدسلیمانی
#فاطمیه۱۴۰۰
#حماسه۹دی
#جهاد_تبیین
#روشنگری
#ثامن
#بیدارباش
🆔 http://eitaa.com/Bidarb_a_s_h
🆔 https://rubika.ir/Bidarb_a_s_h
هدایت شده از #بیدارباش
6.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #قطب_نما۲۱۳| #گارد_آهنین
🔻سال های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی، کشور درگیر مبارزه با ضد انقلاب و جنگ تحمیلی بود. دشمنان قسم خورده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به منظور وارد آوردن فشار مضاعف بر نظام نوپای ایران، اقدام به ربایش چندین فروند هواپیما کردند و باعث پایین آمدن ضریب امنیتی در پروازها شدند.
#سپاه_حفاظت_فرودگاه
#Hero
#ما_مدیون_مردمیم
#شهیدسلیمانی
#فاطمیه۱۴۰۰
#حماسه۹دی
#جهاد_تبیین
#روشنگری
#ثامن
#بیدارباش
🆔 http://eitaa.com/Bidarb_a_s_h
🆔 https://rubika.ir/Bidarb_a_s_h
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
♨ آینده سیاسی عراق!
* بعد از تأیید انتخابات عراق توسط کمیساریای عالی، تلاشهای زیادی پیرامون تشکیل دولت و ائتلاف اکثریت در داخل پارلمان به وجود آمده است. شیعیان بهغیراز جریان صدر در قالب هیئت تنسیقی یا چارچوب هماهنگی، قصد تشکیل کتله اکبر را دارند و سایر جریانها مترصد ائتلاف با جریانهای شیعی برای تشکیل کتله اکبر هستند. با توجه به این موارد و تحرکات سیاسی موجود ذکر چند نکته حائز اهمیت است:
1⃣ با توجه به اینکه تعداد کرسیهای اطار تنسیقی یا همان چارچوب هماهنگی، چیزی نزدیک به ۹۰ میباشد و جریان اصلی برای تشکیل کتله اکبر و دولت آینده را دارد، جریان صدر با داشتن ۷۳ کرسی، پس از تلاش زیاد برای تشکیل کتله اکبر با ائتلاف سایر جریانهای سنی یا کردی، که تاکنون مؤثر نبوده است، اخیراً اعلام کرده که با اطار تنسیقی همکاری خواهد کرد و تا حدود زیادی این چارچوب هماهنگی را پذیرفته است.
2⃣ جریانهای سنی که مهمترین آنها جریان تقدم و عزم است، تاکنون ائتلاف نهایی با هیچ جریانی را نپذیرفتهاند و اعلام کردهاند که تابع شرایط موجود هستند. منظور از شرایط موجود از منظر این جریانها، وضعیت تشکیل فراکسیون اکثریت و نگاه آنها به تشکیل کتله اکبر است.
3⃣ در جریان کردی نیز حزب دموکرات مواضعی مشابه جریان حلبوسی در پیش گرفته است؛ یعنی ائتلاف را منوط به شرایط و وضعیت پیش رو کرده است.
4⃣ با این اوصاف و با توجه به اعلام همکاری جریان صدر با اطار تنسیقی، میتوان اینگونه عنوان کرد که احتمال تشکیل کتله اکبر به رهبری چارچوب هماهنگی، بیشتر است و نخستوزیری از میان این جریان انتخاب خواهد شد.
👈 نکته پایانی
با توجه به اعلام خروج نظامیان آمریکایی از عراق و تغییر شکل آن از حالت نظامی به مستشاری، دخالتهای سیاسی و کارشکنیهای آمریکا در این عرصه بیشتر خواهد شد و در این میان برخی اقدامات واشنگتن همچون تهدید برخی احزاب در پیوستن به ائتلافهای پیش رو، نشان از برنامهریزی واشنگتن برای یک وضعیت بیثباتی سیاسی در عراق دارد. بااینحال، درمجموع میتوان گفت، شرایط در عرصه سیاسی عراق در یک ریل بهتری نسبت به گذشته قرار گرفته و در این میان میتوان امیدوار به تشکیل دولت در آینده پیش رو بود.
✍ محمدرضا فرهادی
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir