هدایت شده از تحلیل سیاسی و جنگ نرم
⭕️ توی آمریکا برخی به اسم ازدواج سفید نیاز ندیدند ازدواج کنن.بعد از بچهدار شدن، پدر، با عشق!بچهرو کنارمادرگذاشته و رفته.حالا ۸۷% از مجرمان آمریکا، کودکان بزرگ شده با مادر مجرد هستند و نیز ۶۳% خودکشیها ۸۰% تجاوزهای خشن ۷۱% اخراج از مدارس ۷۰% زندانیان ۹۰% بیخانمانها
👤 Majid Akbari
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
به گزارش مشرق، محمد ایمانی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:
۱- جمهوری اسلامی در جنگ ترکیبی، تماشاچی عملیات دشمن نبوده است. شاید برخی خواب مانده، یا مختصات دو جبهه را گم کرده و در عملیات دشمن سربازگیری شده باشند، اما انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن به توفیق الهی، در کنار دفاع، از تهاجم غافل نمانده است. اتفاقا اگر به تعبیر استراتژیستها، «ویرانگرترین تهاجم، حمله به راهبرد دشمن است»، انقلاب اسلامی توانسته ارکان راهبرد استکبار را دچار شکستگیهای ترمیمناپذیر کند.
آمریکا، امپراتوری شوروی را سه دهه قبل از هم پاشانده بود و یکسره کردن کار خاورمیانه اسلامی را آسان میدید که اردوکشی کرد وگرنه، فقط در جنگهای نظامی، هفت هزار میلیارد دلار را بر باد نمیداد و بدهکارترین حکومت دنیا نمیشد. اگر ترمز یاغیگریهای آمریکا کشیده نشده بود و کانون منابع و انرژی، و چهارراه تجارت دنیا در قبضه کاخ سفید قرار میگرفت، چین و روسیه و هند و دیگران چگونه میتوانستند قد علم کنند؟
۲- طیفهای غربگرا، واقعیت را پنهان یا تحریف میکنند؛ اما مدعی کدخدایی جهان، هرجا شکست جدیدی را تجربه میکند، داغ اولین و ماندگارترین ضربه راهبردی که خورده، برایش تازه میشود. روزنامه سعودی «العرب» چاپ لندن، اخیرا در اینباره نوشت: «بهنظر میرسد آمریکا در حال تسلیم شدن در برابر ایران است؛ کشوری که شکستها از آنجا شروع شد... بحران اوکراین، واقعیت دولت بایدن را برملا کرد. دولتی که خود را در مقابل چین میبیند و بهنظر میرسد آماده تسلیم شدن در برابر جمهوری اسلامی ایران است. در سایه این معادله، عجیب نیست که رئیسجمهور روسیه در بحران اوکراین تا آخر پیش رود؛ بعد از اینکه متوجه شد دولت آمریکا، چیزی فراتر از ادامه دولت اوباما نیست.
بایدن میتواند هر قدر که میتواند تهدید کند. در نهایت نمیتواند روسیه را مجبور به عقبنشینی کند... واکنش دولت بایدن، زاییده امروز نیست، بلکه ناشی از سلسله شکستهای آمریکا از زمانی است که جیمی کارتر در برابر ایران و در قضیه تسخیر سفارت در تهران شکست خورد. این عقب نشینی کافی بود تا مجموعه عقب نشینیهای آمریکا آغاز شود و تا به امروز - جز در برخی موارد- ادامه داشته باشد».
۳- اگر «ویرانگرترین تهاجم، حمله به راهبرد است»، طبیعی است که دشمنان ملت ایران، در کنار همه سنگاندازیها، اصل «جمهوری اسلامی»، یعنی مردم و اسلام را آماج حملات قرار دهند. اینکه دشمن در کنار ناتوی نظامی و اطلاعاتی و فرهنگی، ارتش رسانهای دارد و مزدورانی را برای مأموریت «ویرانیطلبی ایران» به خدمت گرفته، غیرقابلانکار است. بیگمان، ملت ایران با وطنفروشانی طرف است که حجم خیانتهایشان و اصرار بر آن، آبروی غربگرایان در دیگر کشورها را میخرد! این طیف همین حالا، با وجود رو شدن خباثت آمریکا و غرب در ماجرای برجام، همچنان سنگ آنها را بر سینه میزنند و نظام را متهم میکنند
- چند سال قبل، شاه حسین مرتضوی «معاون سخنگو» و «مشاور رئیس دولت افغانستان»، ضمن مجیزگویی غرب مدعی شده بود: «قدر دموکراسی را در افغانستان بدانیم! برای افغانستان بینهایت مهم است، که برای ارزشهای دموکراسی، آزادی بیان، حقوق بشر و کرامت انسانی تلاش می کند. کشورهای همسایه و فراتر از آن! از افغانستان بیاموزید». او حتی چند روز قبل از آخرین خیانت آمریکا مدعی بود «تشویش نکنید؛ نیروهای آمریکایی، مسئولیت امنیت کابل را (برعهده) میگیرند».
اما پس از آنکه آمریکا پشت دولت اشرف غنی را خالی کرد، مرتضوی هم از افغانستان گریخت و در متنی نوشت: «به هیچ ابرقدرت، اتکا و اعتماد نکنیم. هیچ ملتی با اتکا و وابستگی به قدرتهای جهان به سعادت، عزت، استقلال واقعی و خود اتکایی نخواهد رسید. تنها اعتماد به یک ملت است که عزت و سربلندی را به همراه میآورد».
غربگرای بعدی، «رنگین دادفر سپنتا»، وزیر خارجه پیشین افغانستان است که در واکنش به فرمان بایدن برای غارت ۳/۵ میلیارد دلار از اموال ملت افغانستان نوشت: «از اینکه گاهی دولت آمریکا را دوست و متحد افغانستان تلقی کردم، در برابر مردم و تاریخ کشورم احساس گناه میکنم. امیدوارم مردم من را ببخشند. آمریکا با تصرف این ذخایر، بار دیگر مردم افغانستان را مجازات میکند. بایدن هرگز با افغانستان دوست نبود و حالا افغان ها مجبور هستند تاوان سیاست های ایالات متحده را بپردازند. آمریکا به نام مبارزه با تروریسم، در ۲۰ سال گذشته جنگی را در افغانستان بر افروخت و هزاران زن، کودک و غیرنظامی جان خود را از دست دادند».
۵- ما ملتی هستیم که از چهار دهه قبل، یعنی زمانی که هنوز القاعده و داعش و جنایتهایشان نبود، جنایتکاری را با عملکرد سازمان خون آشام «مجاهدین خلق» تجربه کردیم. دیدیم که چگونه جماعتی با ادعای مبارزه برای خلق و سازشکار خواندن انقلابیون، در آغوش رژیم متجاوز صدام و آمریکا و اسرائیل غلتیدند، ناموسفروشی کردند و حرمسرا ساختند، از هیچ جنایت و خیانتی دریغ نکردند و با این همه، در فضای رسانهای شارژشده توسط سرویسهای جاسوسی، خود را در شمایل طاووس(!) رنگ میکنند.
تاریخ، ۵۷ سال وطنفروشی پهلویها (پدر و پسر) را از آغاز تا انجام بر سینه محفوظ دارد و با این همه میبیند که چگونه دم از غیرت میزنند. دیدیم که چگونه مدعیان آریاییگری و عربستیزی، سر در آخور دلارهای نفتی برخی حکام مرتجع فرو بردهاند و دموکراسی و آزادی و حقوق بشر را نشخوار میکنند. و از همه مبتذلتر، منافقین جدیدی که همسفره جریان ارتجاع شدند و هزاران ادبیات خیانتآلود مثل اینها را به یادگار گذاشتند:
- «مطمئناً پیامی که از گردهمایی فعالان اپوزیسیون ایران - که در میان آنها افراد نزدیک به رهبری جنبش سبز حضور داشتند- شنیدم، این بود که تحریم باید اعمال شود و باید هرچه شدیدتر، بهصورت شوک وارد شود که فلج کند و نه بهصورت واکسن». (لسآنجلس تایمز، مهر ۸۸، به نقل از جان هانا مقام آمریکایی)
- «من یک جایی قبلاً هم گفتم برای ایران دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود؛ بهخاطر همین فشارهایی که میآورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا می کرد، بالاخره ما مجبور میشدیم یک تغییر سیاستهایی را داشته باشیم». (فائزه هاشمی عضو مرکزیت حزب کارگزاران)
- «از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکرهکننده می پسندد، این تصویر [ملاقات تحقیر آمیز رئیسجمهور صربستان] است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آیا اقداماتی از این جنس را باید مایه شرمساری دانست؟ فرض کنیم سیاستمدار صرب همچون متهمی در اتاق بازجویی و حتی یک برده نشسته؛ اگر منافع، چنین اقتضایی کند، باید آن را تمسخر کرد، یا عقلانیت سیاسی خواند؟» (سرمقاله مجله صدا، ارگان حزب اتحاد ملت)
- «ما کارمندان دولتهای راست افراطی، از طریق کروناهراسی، ایران و ایرانیان را نابود خواهیم کرد. ما کارمندان دولتهای راست افراطی، و بخش پروپاگاندای دولت ترامپ، بوریس جانسون، نتانیاهو و سعودی هستیم. وظیفه ما فروپاشاندن سازمان اجتماعی، و به خشونت جمعی کشاندن مردم است... گمان باطل نکنید که مخالف سیاسی و مدافع حقوق بشر هستیم. ما تشنه مرگ و خون مردم ایرانیم. کاری را که شدیدترین تحریمهای تاریخ نتوانست با ایران انجام دهد، ما موظفیم انجام دهیم». (اکبر گنجی، اصلاحطلب فراری)
۶- در ادبیات سیاسی، تعبیری وجود دارد به نام شگرد شغالها، یا حمله دستهجمعی. این همان روشی است که سران کفر در مکه علیه پیامبر(ص) اتخاذ کردند و به مشورت شیطان، قرار گذاشتند عملیات ترور را با حضور افرادی از قبایل مختلف انجام دهند تا نشود یک فرد و قبیله را متهم و عقوبت کرد. در واقع نقشه کشیدند برای تقسیم مسئولیت جنایت و لوث کردن آن و پاک کردن رد پا. امروز شبیه همین تاکتیک، مطابق طراحی اتاق عملیات دشمن، علیه نظام و انقلاب مورد استفاده قرار میگیرد.
آنچه به شگرد شغالان کمک میرساند، «خبرشویی» و «تحلیلشویی» در فضای مجازی- رسانهای «فاقد قانونمندی و شفافیت و مسئولیتپذیری» است. همانگونه که مرتکبان پولشویی در دنیا، پول آلوده و کثیف را چند دست میگردانند تا رد فساد را گم کنندد، اینجا هم خبر و تحلیل کاملاً دروغ (یا آمیخته با راست و دروغ، اما با جهتگیری القای تحلیل دروغ) را میسازند، اما به جای یک منبع، در میان چند منبع نامعتبر دست به دست میکنند و آنقدر با تکرار و طرح شبهه ضریب میدهند که حتی اگر تکذیب هم شد، بهعنوان خبر بدیهی و غیرقابلانکار، در ذهن مخاطبان فاقد مهارت رسانهای نقش بسته باشد.
۷- در برابر جنگ ترکیبی، هم باید سرانگشتان پیادهنظام دشمن را در هر حوزهای که عملیات میکنند، زد؛ و هم اتاق فرماندهی آن را. اگر آمریکا و غرب را در میدان تبیین یا عملیات زدید، پیاده نظام دشمن را لگدمال کردهاید. برای همین هم هست که همواره به موازات آمریکا و انگلیس و اسرائیل، علیه سپاه پاسداران و امثال سردار سلیمانی عقدهگشایی کردهاند. این عقدهگشاییها، سند سلامت و تأثیرگذاری بالای چنان نهادها و شخصیتهایی است؛ وگرنه به تعبیر استاد مطهری(ره)، قطار ایستاده را که سنگ نمیزنند. دشمن در جنگ هیبریدی بر آن است که مرز دو جبهه را جابجا کند و مردم و مدیران تصمیمگیر را از تشخیص ناتوان کند. بنابراین، مقدم بر جهاد تبیین و روشنگری، روشن شدن و روشن نگاه داشتن باورمندی خویش، و حرکت در قالب جبههای است. بدون حسنظن و همافزایی و تأکید بر اولویتها و پرهیز از حواشی نمیتوان در جهاد تبیین نقشآفرینی کرد. همچنین با تداوم دلخوریها یا نگاه نوک دماغی، کمالطلبی منفی (ناممکن و یأسآور)، نداشتن نگاه جامع و فقدان تقوای پرهیز از بازی در زمین دشمن»، رزمندگی در این میدان ممکن نیست.
رفتار از سر «تخاذل الایدی» (دست از یاری هم کشیدن و یکدیگر را از اعتبار و اقتدار انداختن)، رویکردی است که با مذمت شدید اولیای دین(ع) روبهرو شده است؛ همچنان که در کلام امیرمومنان(ع) مقدمه جرأت و تهاجم دشمن است: «غُلِبَ و الله المُتَخاذِلون. به خدا سوگند، آنها که یکدیگر را خوار کردند، مغلوب شدند» (خطبه ۳۴) و «تَواکَلتم وَ تَخاذَلُتُم حَتّی شُنَّتِ الغارات. آنقدر مسئولیتها را گردن یکدیگر انداختید و همدیگر را خوار کردید تا غارتگران تاختند».(خطبه نهجالبلاغه۲۷
- در مقابل عملیات رسانهای دشمن، نه باید اسیر مشهورات شد و نه از جنجالها جا خورد. ما پیرو مولای مظلوم و مقتدری هستیم که فرمود «لَا تَسْتَوْحِشُوا فِی طَرِیقِ الْهُدَی لِقِلَّهًِْ أَهْلِهِ»؛ و پس از منکوب کردن فتنه نیابتی خوارج گفت: «فقُمتُ بِالاَمرِ حینَ فَشِلوا و تَطلّعتُ حینَ تَقَبُّعوا... به اقامه امرالهی برخاستم، زمانی که دیگران فشل شدند. هنگامی که مردم از ترس پنهان میشدند، من خود را آشکار کردم. و زمانی که به لکنت افتاده بودند، سخن گفتم. و هنگامی که از حرکت بازمانده بودند، به نور الهی حرکت کردم... مانند کوهی که طوفانها، او را به حرکت درنیاورد».(خطبه ۳۷ نهجالبلاغه
به گزارش مشرق، «روزنامه کیهان» در بخش اخبار ویژه خود نوشت: وبسایت شبکه سیانان در گزارشی انباشته از نگرانی نسبت به آینده وضعیت اقتصادی در آمریکا نوشت: در ماههای اخیر، آمریکاییها با انواع مشکلات، از قفسههای خالی فروشگاهها گرفته تا قیمت بالای بنزین و موادغذایی مواجه بوده و از وضعیت اقتصادی کشور خود به ستوه آمدهاند. نظرسنجیها نشان میدهد، مردم دقیقا همانقدر که نگران همهگیری کرونا هستند، درباره وضعیت اقتصاد هم نگرانند و معتقدند، دولت برای مبارزه با تورم، به اندازه کافی تلاش نمیکند. درباره شرایط اقتصادی پرسشهای مهمی وجود دارد.
نخستین سوال این است که مردم چه وقت شاهد کاهش نرخ تورم خواهند بود؟ ماه دسامبر، بایدن گفته بود، نرخ تورم به اوج خود رسیده و از آن پس، کاهش خواهد یافت؛ اما ماه گذشته نیز نرخ تورم بالا رفت و به بالاترین میزان در چهار دهه اخیر رسید. واقعیت این است که افزایش هزینه زندگی، اکنون بزرگترین مشکل اقتصاد آمریکاست. قیمت تمامی کالاها، از خودرو گرفته تا مواد غذایی، با بالاترین سرعت در حال افزایش است. مشخص نیست تا چه وقت قیمتها همچنان بالا خواهد رفت و این عامل مهم نگرانی رایدهندگان است.
دومین سوال این است که دولت، غیر از پروژه نوسازی زیرساختها، چه برنامههایی برای پر کردن شکافهای شغلی کنونی در اقتصاد دارد؟ آیا پذیرش مهاجران تسهیل خواهد شد؟ کمبود نیروی کار، یکی از عوامل مهم رشد هزینه زندگی است. اتاق بازرگانی آمریکا خواستار دوبرابر شدن تعداد مهاجران غیرقانونی به آمریکا شده و معتقد است، این اقدام، مهمترین کاری است که دولت میتواند برای مبارزه با تورم انجام دهد؛ اما مشخص نیست آیا کنگره تمایلی به اصلاح قانون پذیرش مهاجران دارد یا خیر.
سومین سوال این است که دولت برای کاستن از قیمت بنزین چه برنامههایی دارد؟ بایدن چندی پیش دستور برداشت ۵۰میلیون بشکه از ذخایر استراتژیک نفت آمریکا را صادر کرد؛ اما این اقدام، تاثیر پایداری بر قیمت نفت نداشت و قیمتها کمی بعد، به سطوح بالاتر از قبل افزایش پیدا کرده است. آیا این امر نشان میدهد که برداشت از ذخایر یادشده، راهحل مهار قیمتها نیست؟ تاثیر فرمان برداشت از ذخایر استراتژیک نفت، بسیار اندک بود و قیمتها همچنان در حال افزایش است. بر اثر رشد قیمت نفت، قیمت بنزین نیز بهشدت بالا رفته و فشار قابل ملاحظهای بر مصرفکنندگان وارد شده است. در هفتههای اخیر، با شدت یافتن تنشهای ژئوپلیتیک، یکی از عوامل رشد قیمت نفت خام بوده است. حمله روسیه به اوکراین که کاخسفید اعلام کرده هر لحظه ممکن است رخ دهد، میتواند قیمت نفت را به ارقامی بسیار بالاتر از حالا برساند. مشخص نیست، دولت بایدن برای جلوگیری از بروز شوک نفتی، بر اثر حمله احتمالی روسیه به اوکراین، چه برنامهای دارد. این ابهام، سبب نگرانی مصرفکنندگان شده است.
چهارمین سوال این است که برنامه دولت آمریکا برای رفع اختلالها در زنجیرههای تامین و تضمین عرضه کافی کالا در فروشگاهها چیست؟ بر مبنای بسیاری از معیارها، اختلالهای یادشده برای مدتی نسبتا طولانی باقی خواهد ماند و این به معنای کمبود کالا و رشد نرخ تورم است. برخی تحلیلگران معتقدند، در ماههای آینده، این اختلالها رفع خواهند شد؛ اما وضعیت کنونی بسیار نگرانکننده است و رفع کامل برخی اختلالهای یادشده، به گذشت زمان بسیار طولانی نیاز دارد. به همین دلیل است که عدهای از کارشناسان معتقدند، نرخ تورم نمیتواند خیلی کاهش یابد. تعداد زیادی از شرکتها اعلام کردهاند که وجود اختلال در زنجیرههای تامین، عامل بالا رفتن قیمت کالاهای آنهاست و بسیاری از فروشگاهها به علل گوناگون برای پر کردن قفسههای خود با مشکل مواجهاند. بانک «گلدمنساکس»، در تحقیقی که گزارش آن اخیرا به چاپ رسیده آورده است، شاخص این بانک برای اختلالها در زنجیره تامین در بالاترین سطح ممکن یعنی ۱۰ از ۱۰ قرار دارد. از سوی دیگر، بانک «مریللینچ» اعلام کرده که هیچ نشانهای از کاهش اختلال در بنادر کشور مشاهده نمیشود و در اروپای شمالی بر شدت اختلالها افزوده شده است.
یادآور میشود آمریکا بالاترین نرخ تورم در طول ۴۰ سال گذشته را تجربه میکند
به گزارش مشرق، «روزنامه کیهان» در بخش اخبار ویژه خود نوشت: آمریکا نه تنها از منظر سیاسی بلکه از منظر اقتصادی نیز نیاز به توافق با ایران دارد. با فروش بیشتر نفت ایران در بازار جهانی، قیمت نفت کاهش یافته که این خود میتواند به مهار بخشی از تورم داخلی آمریکا کمک کند.
دولت بایدن یکی از شعارهای انتخاباتی خود را توافق با ایران اعلام کرده بود و از زمان روی کار آمدن دولتش در تلاش بوده به این مهم دست یابد. همچنین با توجه به انتخابات پیشروی کنگره در ۲۰۲۲، بایدن نیاز دارد به دستاوردی چون توافق با ایران دست پیدا کند تا این موضوع بتواند در انتخابات کنگره به کمکش بیاید. بنابراین دولت بایدن از منظر سیاسی به توافق با ایران نیاز دارد.
به نوشته روزنامه ایران، گزارش تورم منتشر شده توسط وزارت کار ایالات متحده، نشان میدهد شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) در ماه نوامبر ۲۰۲۱، برای ششمین ماه متوالی صعودی شده که از سال ۱۹۸۲ تاکنون بیسابقه بوده و به چالش بزرگی برای سیاستمداران و فعالان اقتصادی آمریکا تبدیل شده است. بیشترین افزایش قیمت در ۱۲ ماه منتهی به نوامبر ۲۰۲۱ مربوط به انرژی بوده است. انرژی بهطور میانگین ۳۳,۳ درصد رشد داشته است. انرژی به دو گروه کالای انرژی و خدمات انرژی تقسیم میشود که در گروه کالای انرژی دو شاخص سوخت نفتی و بنزین افزایش ۵۸ درصدی داشتهاند. این عدد برای شاخص بنزین بالاترین عدد ثبتی از سال ۱۹۸۰ بوده است. تورم مواد خوراکی نیز عدد ۶/۱ درصد بوده که از اکتبر سال ۲۰۰۸ تاکنون بیسابقه بوده است. طبق گزارش وزارت کار آمریکا، مواد غذایی و انرژی هسته اصلی شاخص قیمت مصرف کننده محسوب میشوند.
کارشناسان با توجه به نقش اساسی انرژی در تورم آمریکا، یکی از راهکارهای مهار تورم را کاهش قیمت نفت عنوان کردهاند. یکی از ابزارهای کاهش قیمت نفت، وارد کردن نفت ایران به بازار جهانی است.
خبرگزاری والاستریت ژورنال در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۲ (۲۹ دی ۱۴۰۰) در مطلبی به انگیزه بایدن برای توافق با ایران پرداخته است: «ایران مقادیر زیادی نفت دارد که میتواند تقریباً بلافاصله به بازار عرضه شود. این ذخایر که در ایران یا در فراساحل نگهداری میشود، در مجموع حدود ۱۲۰ میلیون بشکه تخمین زده میشود که معادل بیش از یک روز نفت مصرفی کل کره زمین است.
گزارش والاستریت ژورنال با اشاره به اینکه افزایش میزان نفت ایران و ورود آن به بازار جهانی، تفاوت واقعی در بازار ایجاد میکند، اعلام میکند تقاضای جهانی برای انرژی در حال حاضر از عرضه پیشی گرفته است. این گزارش همچنین نقش ایران را در کاهش قیمت نفت جهانی بدین صورت بیان میکند: «علیرغم تعهد برای افزایش تولید، اعضای کارتل اوپک پلاس بهطور معمول از اهداف افزایش تولید ماهانه خود فاصله زیادی دارند. در نتیجه، افزودن عرضههای ایران به میزان قابلتوجهی مقدار نفت خام موجود را افزایش میدهد و در نتیجه میتواند قیمتهای جهانی نفت را تا ۱۰ درصد کاهش دهد».
در انتهای مطلب، وال استریت ژورنال به این نکته اشاره دارد که توافق با ایران میتواند در کاهش تورم آمریکا نقش ایفا کند و اینگونه عنوان میکند: «هر توافقی با ایران، صرف نظر از اینکه چقدر ضعیف باشد، توجیه کافی برای دولت بایدن به منظور عقبگرد تحریمها، بویژه صنعت نفت ایران فراهم میکند. اگر این اتفاق بیفتد، نفت خام ایران به بازار سرازیر میشود، عرضه موجود بالا میرود و قیمت نهایی نفت و در نتیجه محصولات تصفیهشده مانند بنزین کاهش مییابد و این به نوبه خود حداقل مقداری از فشار تورمی و اقتصادی را که بایدن در داخل با آن مواجه است کاهش خواهد داد.»
یادآور میشود طی چند هفته اخیر با عملیات انتقامی مقاومت یمن در هدف قرار دادن مراکز مهم اقتصادی دوبی و ابوظبی، قیمت جهانی نفت، رکورد ۷ ساله را شکست و به بالای ۹۰ دلار رسید.