هدایت شده از معیار
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | سیاستمدار عاقل؟!
🍃🌹🍃
❌ سیاستمداران عاقل چند ویژگی دارند:
1⃣ منافع شخصی و حزبی خود را بر منافع ملی ترجیح نمی دهند
2⃣ امنیت جامعه و مردم را فدای جاهطلبی خود نمی کنند
3⃣ خطر خارجی و توطئه تجزیه کشور خود را فراموش نمی کنند
4⃣ مقابل قانون قلدری نمیکند
5⃣ اردوکشی خیابانی را در مقابل صندوق رای قرار نمی دهند و به ساز و کار قانونی تمکین می کنند
6⃣ مراقب سواستفاده سایر بازیگران هستند
7⃣ با حرکت های پوپولیستی مردم را مقابل دولت و حکومت قرار نمیدهند و ...،
و عراق امروز چقدر نیازمند سیاستمداران عاقل است.
🔸 صحنه امروز عراق شبیه خرداد ۱۳۸۸ تهران شده با این تفاوت که اینجا سکاندار حکیمی هست که در چنین مواقعی دلمان به تدابیر او گرم است.
🔺خدایا جامعه مسلمین را از سیاستمداران عاقل و مردم فهیمی که فریب اغوا گری کسی را نمی خورند، تهی مگردان!
✍ دکتر قاسم حبیبزاده
#روشنگری | #ثامن | #اربعین
🆔 eitaa.com/meyarpb
هدایت شده از معیار
🇮🇷
📝 محوریابی بیانات رهبرانقلاب در دیدار با اعضای هیئت دولت
🍃🌹🍃
❌ بخش سوم و پایانی
🔻 اشاره به شاخصهای اصلی اقتصاد همچون اندازه تورم، رشد اقتصادی، رشد سرمایهگذاری، رشد اشتغال، رشد درآمد سرانه و کاهش فاصله طبقاتی و لزوم توجه دقیق و مستمر به این شاخص ها
🔹خواندن مسئله تولید به عنوان عمدهترین سرفصل در پیشرفت اقتصاد کشور و تاکید بر مقابله با عوامل تضعیف کننده تولید در کشور
🔸مهم دانستن مسئله امنیت غدایی با اشاره به بحران غذا به دنبال وقوع جنگ اوکراین با تکیه بر اهمیت تولید در بخش کشاورزی و لزوم خودکفایی در اقلام اساسی مانند گندم
🔹اشاره به مشکل کمبود سرمایه در گردشِ واحدهای تولیدی صنعتی و تاکید بر وظیفه بانک ها در تامین این سرمایه
🔸توجه معظم له به مسئله مسکن و برشمردن آن به عنوان اولویتهای اقتصادی
🔹تاکید بر عقبماندگی زیاد در مسئله مسکن و بیان پیامدهایی همچون افزایش سرسامآور قیمت، اجارهبها و رنج و زحمت مردم به موجب این مسئله
🔸بیان اولویت های دیگری مانند «ساخت پتروپالایشگاهها»، «تکمیل زنجیره ارزش افزوده در صنایع معدنی و جلوگیری از خامفروشی»، «تکمیل مسیرهای حیاتی شمال- جنوب و شرق به غرب برای افزایش ظرفیت حمل و نقل بینالمللی و همچنین مسیرهای ارتباطی و حمل و نقل داخلی» و «توسعه استفاده از ظرفیت بیبدیل دریا» و تاکید بر لزوم جلوگیری از هرز رفتن ظرفیتهای طبیعی و انسانی موجود در کشور
🔹 تأکید بر پرهیز از نیمهکاره رها کردن کارها و ضرورت پیش گرفتن صبر و استقامت و افزایش کار جهادی برای حل مشکلات متراکم و بجا مانده
🔺اشاره رهبر معظم انقلاب به فعالیت بیشتر بخش رسانهای دولت برای بیان دستاوردها برای مردم
#روشنگری | #ثامن | #اربعین
🆔 eitaa.com/meyarpb
هدایت شده از بصیرت
6.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مجموعه کلیپ های معاونت سیاسی سپاه
🎬 قطب نما 243 / سنجه مسئولیت
🔻از زمان مشروطه تا پايان دوران پهلوي، 40 نخستوزير بر اين سرزمين حکومت کردند. اغلب آنان دست نشاندگاني بودند که بيش از آنکه منافع ملت را هدف فعاليتهاي خود قرار دهند، در خدمت استبداد داخلي يا استعمار خارجي بودند.
🔗دریافت با کیفیت اصلی👇
https://basirat.ir/fa/news/339547
✅#بصیرت
✅#قطب_نما
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
▼ حرف روز
دو ویژگی مدیر و دولت تراز انقلاب
رهبر معظم انقلاب به سبک و سیاق هر ساله در هفته دولت، ضمن دیدار با رئیسجمهور و هئیت وزیران، به تحلیل عملکرد یک ساله دولت سیزدهم و بیان توصیههایی راهبردی پرداختند. ایشان در ابتدا با گرامی داشت یاد شهیدان رجایی و باهنر، این دو نفر را مدیرانی در تراز انقلاب اسلامی خواندند و سپس اقدامات و عملکردهای یک ساله دولت سیزدهم را با کلید واژه «توفیق» تشریح کردند. در فرهنگ دینی، آن جایی که خداوند به کسی توفیق میدهد، به این معناست که گرایش قلبی او به سمت امور خداپسند، آسانتر میشود و اسباب و علل حرکت در این مسیرها، برایش فراهمتر میشود. توفیق ریشه در اخلاص و کار خدایی دارد و هر آنچه اخلاص و نیت انسان خداییتر باشد، اسباب و لوازم انجام امورات نیز بیشتر فراهم میگردد. از همین منظر نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر این تعلق گرفته که چون در رویکرد کلی، دولت سیزدهم خالصانه بنا و نیت زنده کردن شعارها و ارزشهای انقلاب و امام راحل را دارد، لذا خداوند به اقداماتش برکت داده و خواهد داد و نتیجه آن در تغییر رویکردهایی است که معظمله به آن اشاره کردند. در همین زمینه، رهبر انقلاب بزرگترین توفیق دولت را زنده کردن امید و اعتماد در جامعه نام بردند که نشان از اهمیت و ریشهای بودن این موضوع برای عبور از مشکلات و معضلات فعلی کشور دارد. امید، یکی از مؤلفههای حائز اهمیت در جامعه به شمار میآید که فقدان آن موجب یأس، دلمردگی و افسردگی میشود و بالا بودن آن پویایی و سرزندگی را به یک ملت هدیه میدهد و زمینهساز تغییرات و تحولاتی مثبت و رفع معضلات و مشکلات در جامعه خواهد بود.
بخش دوم سخنان رهبری اگر چه شامل توصیههای اقتصادی و اجتماعی مختلف بود ولیکن یک توصیهای که به عنوان مهمترین سرفصل بیانات ایشان قرار گرفت و قطعا سهم مهمتر و بیشتری را در رفع مشکلات کشور دارد، لزوم شکر نعمت توفیق خدمت به مردم میباشد. شکر توفیق خداوند که خود زمینهساز توفیقات بعدی است، در درجه اول با تقویت ارتباط با خدا و دعا و توسل و تضرع و انس با قرآن است و در درجه بعد با ادامه تلاش جهادی برای خدمت به مردم و البته داشتن نیت الهی و مخلصانه و پرهیز از کارهای نمایشی است که البته رهبری فرمودند که با اطلاعرسانی منافاتی ندارد.
(علی محمدی)
▼ گزارش روز
نیاز راهبردی جامعه عراق
مقتدیصدر رهبر جریان صدر دیروز سهشنبه با برگزاری نشست خبری در حنانه نجف از حامیان خود و جنبش صدر خواست تا ظرف یک ساعت ساختمان پارلمان را خالی کنند و به اعتصاب خود پایان دهند. وی تهدید کرد، اگر ظرف یک ساعت حامیان وی از خیابانها عقبنشینی نکنند از آنها اعلام برائت میکند. صدر ادامه داد: جریان صدر یک جریان منضبط و مطیع است و در صورتی که نخواهند پارلمان را تا یک ساعت خالی کنند، از این جنبش تبری میجویم. وی با تأکید بر اینکه ریختن خون شهروندان عراقی حرام است، به شدت از عناصر جنبش صدر انتقاد کرده و گفت حشد شعبی هیچ ارتباطی با آنچه رخ داده، ندارد. صدر افزود: صرف نظر از اینکه چه کسی این فتنه را آغاز کرده، من از مردم عراق بابت اتفاقاتی که افتاده است، عذرخواهی میکنم.
گزارههای تحلیلی: 1ـ امروز هیچ چیز به اندازه حفظ انسجام ملی، اتحاد راهبردی شیعیان و در کنار این دو تبعیت از دیدگاهها و نکته نظرات مرجعیت شیعی، نیاز راهبردی عراق را تشکیل نمیدهد؛ سه اقدام مهمی که با عمل به آن میتوان ضمن برونرفت عراق از بحرانهای هفتههای اخیر، روند تشکیل دولت را نیز تسهیل و تسریع نمود. 2ـ عراق در مرحله «بسیار حساس» قرار دارد. «هوشیاری» لازمه عبور از این مرحله خطیر است. مقتدیصدر باید دقت نظر کافی داشته باشد که مورد «سوءاستفاده» دشمنان داخلی و خارجی ملت عراق قرار نگیرد. برخی بازیگران مخرب منطقهای و بینالمللی و عناصر داخلی در حال برنامهریزی هستند تا از نام مقتدیصدر و با پوشش او، عراق را در باتلاقی از «بحرانهای پیچیده و درازمدت» فرو ببرند. تنش و بحران در عراق که نتیجه آن گسترش درگیریها، عدم تشکیل دولت و در نتیجه «بلاتکلیفی سیاسی» است، فضایی است که بیش از همه آمریکاییها و صهیونیستها از آن سود میبرند. 3ـ فضای نامساعد سیاسی و میدانی که در هفتههای اخیر در عراق به وجود آمده است، اگر در نقطهای متوقف و یا کنتزل نشود، روند پیشبرد «طرحها و برنامههای آمریکا» در عراق را تسهیل و تسریع خواهد نمود. اگر تا چند سال پیش آمریکاییها به دنبال شکل دادن به منازعات شیعیـ سنی در عراق بودند، امروز دامن زدن به «منازعات شیعیـ شیعی» در رأس برنامههای آمریکا در عراق قرار دارد.
نکته پایانی؛ فضای سیاسی عراق به گونهای است که بدون مشارکت، همراهی و تعامل با دیگر جریانهای سیاسی موفق، نمیتوان کاری را از پیش برد و دولت تشکیل داد. در پیش گرفتن رادیکالیسم سیاسی، تمامیتخواهی، یکجانبهگرایی و بیتوجهی به مطالبات احزاب و جریانهای دیگر سیاسی در عراق، همیشه نتیجه معکوس در پی داشته است.
(حمید خوشآیند
▼ خبر ویژه
میراث تورمی روحانی به اعتراف روزنامه اصلاحات
روزنامه اصلاحطلب در متنی تحلیلی نسبت به دولت روحانی نوشت: «روحانی بزرگترین میراث تورمی پس از انقلاب را برای دولت سیزدهم به یادگار گذاشت. آمارها نشان میدهد در حالی که در پایان دولت دهم در تیر ۱۳۹۲ بدهی دولت به بانک مرکزی فقط 18/9 هزار میلیارد تومان بود، این رقم در هشت سال دولت روحانی با ۷۶۶ درصد افزایش به 163/7 هزار میلیارد تومان رسید. به عبارت سادهتر بدهی دولت به بانک مرکزی در دوره روحانی نزدیک به ۹ برابر شد. علاوه بر این، دولت گذشته در ۴ ماه اول سال ۱۴۰۰ که ماههای پایانی عملکردش بود، بیش از ۵۴ هزار میلیارد تومان پول چاپ کرد و با بیانضباطی تمام، کسری بودجه را در این مدت رفع کرد و تبعات وحشتناک تورمی آن را برای دولت آیتالله رئیسی به جای گذاشت. دولت سیزدهم تمام ۵۴ هزار میلیارد تومانی را که دولت قبل در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۰ از بانک مرکزی استقراض کرده بود، تا پایان سال ۱۴۰۰ تسویه کرد تا مانع از بروز اثرات تورمی جدید در اقتصاد کشور و تحمیل فشار مضاعف بر معیشت مردم شود.»
توافق بدون شتابزدگی
روزنامه همشهری نوشت یکی از ویژگیهای رئیسی اصرار او برای رسیدن به یک توافق خوب بود. آقای رئیسی هیچگاه برای زودتر به نتیجه رسیدن مذاکرات، نمایندگان ایران در گفتوگوهای هستهای را تحت فشار قرار نداد و تحت تأثیر فضای احساسی قرار نگرفت و مخالف هر نوع شتابزدگی در این عرصه بود.» با این حال، با گذشت یک سال از آغاز مذاکرات تیم جدید، بهنظر میرسد رسیدن به توافقی بهتر از برجام موضوعی است که طرفهای مذاکرهکننده غربی به آن اذعان دارند و بر این باورند که رسیدن به توافق و رفع همه تحریمها دور از دسترس نیست؛ اتفاقی که درصورت وقوعش میتواند یکی دیگر از وعدههای دولت سیزدهم را محقق کند؛ وعدهای که تحقق آن، شاید تنها به چند روز انتظار و یک تصمیم سیاسی در آمریکا نیاز داشته باشد.
توپ در زمین چه کسی است؟
«ودانت پاتل» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه سهشنبه در کنفرانس خبری وزارت خارجه گفت: «هیچ تحول جدیدی درباره برنامه جامع اقدام مشترک وجود ندارد. هنوز تفاهمی حاصل نشده و اوضاع همانطور که دیروز توضیح دادم باقی مانده است». این مقام آمریکایی اضافه کرد: «آمریکا پاسخ را هفته پیش به اتحادیه اروپا ارسال کرده است و الان این ایران است که باید پاسخ دهد». این اظهارات در حالی مطرح میشود که مذاکرات میان ایران و طرفهای غربی درباره موضوع هستهای ایران در جریان است لذا غربیها با جوسازی به دنبال فشار و امتیازگیری از ایران هستند. از سویی آمریکاییها بوده اند که از برجام خارج شدهاند و امروز باید با کوتاه آمدن از مواضع متکبرانه و دور از واقعیت خود مسیر توافق را هموار کنند.
متن نامه آیت اله سید کاظم حائری
به نظر می رسد در شرایطی که عده ای تلاش می کنند عراق را به سمت بی سیاستی بکشانند و این کشور را به مرحله بی دولتی و هرج و مرج برسانند، رفتار آگاهانه و توصیه حکیمانه آیت الله حائری شیرازی می تواند نسخه رهایی بخش عراق از بحران های سیاسی_امنیتی بوجود آمده باشد. وی دربخشی از بیانیه خود فرمودند: «حفظ وحدت و انسجام و اینکه به استعمار و صهیونیسم و مزدورانشان فرصت ندهند که آتش فتنه را شعله ور کنند و بدانند که دشمن مشترک آنان آمریکا، صهیونیسم و دنباله های آن دو هستند. بر همه مومنان لازم است که از ولی فقیه، رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله العظمی سید علی خامنه ای(دام ظله) اطاعت کنند. در شرایطی که نیروهای کفر و شر ضد اسلام محمدی اصیل هم قسم شده اند، ایشان برای رهبری امت و اداره مبارزه با نیروهای ستمگر و مستکبر شایسته تر و بایسته ترند.»
تاکید آیت الله حسینی حائری بر اطاعت از آیت الله خامنه ای، نشان دهنده مسیری برای عراق بحران زده است که بتوانند برای همیشه رویکرد فتنه سازی آمریکا_انگلیس را در کشور خودشان خاموش کنند. در واقع با حمایت و اطاعت از رهبری، می توان گفت که امنیت_آرامش و باز نشانی هویت عراقی بدون دخالت غرب بدست خواهد آمد. با افزایش بصیرت دینی و سیاسی در عراق، که مهمترین معظل عراق فعلی است، آتش فتنه و بحران سازی و نفوذ غرب در عراق که مراکز بعضا تصمیم گیر و تصمیم ساز در عراق نفوذ داشتند، پایان خواهد یافت.
در این وضعیت از همه نخبگان سیاسی و امنیتی عراق بخصوص جریان صدر انتظار می رود که به توصیه موکد رهبر معنوی خودشان، آیت الله حائری جامه عمل بپوشانند و عراق از این نجات دهند. دمیدن در اختلافات و جلوگیری از تشکیل دولت توسط جریان صدر، فتنه شیعی_شیعی را به راه خواهد انداخت.
منبع: سایت بصیرت
آخرین تحولات عراق
رهیافت آمریکا نشان می دهد که این کشور باتوجه به شرایط گذر نظم نوین بین الملی به دنبال فعال سازی کانون بحران در سه نطقه جهان از جمله غرب آسیا، جنوب شرق آسیا و شرق اروپا باشد. در این وضعیت آمریکا در مرحله اول به دنبال جلوگیری از تغییر نظم نوین جهانی است و اگر نتوانست به این هدف برسد، به ناچار در مرحله دوم بدنبال به تاخیر انداختن شرایط جدید بین المللی باشد. اتفاقاتی که در مسئله اوکراین و تایوان پیش آمده نیز دقیقا در این پازل قابل ارزیابی و رصد است. در مسئله غرب آسیا نیز برنامه ریزی آمریکا به سمت ایجاد بحران جدیدی تحت عنوان«بی دولت در منطقه»می باشد. در واقع راهبرد آمریکا به سمت جلوگیری از تشکیل دولت توسط کشورهای مستقل است. عراق، لبنان، سوریه، یمن، افغانستان و... از جمله کشورهای هدف آمریکا محسوب می شوند.
در چنین شرایطی وضعیت عراق حساس تر و تعیین کننده در معادلات غرب به نظر می رسد و محور شیطانی انگلیسی_آمریکایی در تلاش اند که عراق را به سمت جنگ داخلی بکشانند. مهم ترین ابزار آمریکا نیز ایجاد و بسترسازی زمینه های اختلاف بین گروه های مختلف عراقی بر سر تصاحب جایگاه نخست وزیری می باشد.
متاسفانه در چنین شرایطی، مقتدی صدر تا الان به صورت ناخواسته در زمین غرب بازی کرده و عالم سیاست را ندانسته محل جولان توطئه های غرب کرده است.
شکی نیست که وضعیت پیش آمده با طراحی و مدیریت غیر مستقیم محور انگیسی_آمریکایی بوجود آمده است. البته جریان صدر هیچگاه عراق را آشفته و آشوب زده نخواسته اند ولی می توانند با درایت و حل اختلافات خود از طریق گفتگو اجازه میدان داری نفوذی های ضد مردم عراق را نیز در این زمینه ندهند.
بنابراین در شرایطی که مناطق مختلف این کشور در بحبوحه بحران سیاسی بار دیگر تبدیل به صحنه تحرکات خشونتآمیز شده، رسانههای وابسته به محور انگلیسی_آمریکایی تمرکز ویژه و تمام وقتی را بر تحرکات آشوب گرانه ضد ملی و ضد امنیتی شماری از طرفداران مقتدی صدر در عراق با هدف شعله کردن آتش فتنه مذهبی به ویژه میان گروههای شیعی قرار دادهاند. این رسانه ها به دنبال تخریب وجهه حشد شعبی و متهم سازی ایران در ناآرامیهای عراق برای برهم زدن روابط دو کشور همسایه و ایجاد فتنه را دنبال میکنند؛ به طوری که در زیرنویس خبرهای خود ادعا میکنند طرفداران صدر به ضرب گلوله «شبه نظامیان وابسته به ایران» کشته میشوند.
منبع:سایت بصیرت
هدایت شده از معیار
6.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا