*♦️سلامی: دشمنان برای برهم زدن امنیت برنامه دارند*
فرمانده کل سپاه:
🔹دشمنان «ایران» را مانند شهرهای سوریه میخواهند، آنها فقر، از بین رفتن تجارت و امنیت، بیوه کردن زنان و یتیمی فرزندان را میخواهند. این ذهنیت شوم دشمنان در کشورهای اسلامی است.
🔹ما با دشمنان بزرگی روبهرو هستیم که در مقابلمان صف کشیده و برایمان برنامهریزی دارند، آنها نقشه دارند و برای تفرقهافکنی بین مسلمانان نقشه میکشند. ما از نقشه آنها مدام آگاه میشویم و به همین دلیل مقابله میکنیم.
🔹بیثباتی، جنگ رسانهای قوی، دروغ، شایعهپراکنی و تلاش برای بحرانسازی از حوادث عادی را نقشههای دشمن است. این موضوعات یک جریان دائمی از سوی دشمنان است و برای یک لحظه و موقت نیست.
🔖 #جهاد_تبیین
📆 *سالروز ترور نافرجام مقام معظّم رهبری* (۳)
مسجد کوچک بود و محافظ، تلاش كرد كه ایشان را بیرون بیاورد. آیتالله خامنهای به سرعت به بیمارستان منتقل شد و با تلاشهای تیم پزشکی نجات پیدا کرد تا با تدبیر الهی، آمادۀ پذیرش مسئولیتهای مهمتری بشود...
🍃 *او ماند که انقلاب برجا باشد
🍃 او مانده و باورش طنینانداز است..*
╭──────
📱 @sahba_nashr
╰────────────
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬داستان مدعيان تقلب
🔻مجاهدين خلق، پيکار، حزب توده، چريکهاي فدايي خلق، جبهه ملي، بازندگان اين انتخابات هستند! بازندگان اما نتايج اعلامي را نميپذيرند و از تقلب در انتخابات سخن ميگويند! براي اولين بار صداي دروغ تقلب در انتخابات شنيده ميشود.
#صبا
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
پایگاه بصیرت / گروه بینالملل
مساله حقوق بشر و آنچه نقض حقوق بشر در ایران خوانده میشود، موضوعی است که به شدت از سوی مخالفان جمهوری اسلامی ایران پیگیری میشود؛ به ویژه در یک دههی اخیر، این مساله به یکی از محورهای اصلی و ترجیعبند سخنان جریان ضدانقلاب تبدیل شد و از سوی غرب و علیالخصوص آمریکا نیز به طور متمرکز پیگیری شد که نهایتاً به تعیین گزارشگر ویژه حقوقبشر برای ایران منجر شد.
یکی از موسساتی که همواره در گزارشهای خود تلاش کرده است تا جمهوری اسلامی ایران را به عنوان ناقض حقوق بشر معرفی کند، نهادی موسوم به «عفو بینالملل» است. پسوند بینالملل که این موسسه بر عنوان خود یدک میکشد، مخاطب را به این سمت میبرد که این سازمان یک نهاد رسمی و قانونی است که از سوی مجامع جهانی نظیر سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر این سازمان پشتیبانی میشود؛ بنابراین گزارشات آن منطبق بر موازین جهانی و مورد تایید همگان است.
اما آنچه واقعیت این سازمان است آن است که «عفو بینالملل» برخلاف نام خود، تنها یک نهاد مردم نهاد غیردولتی یا NGO است و هیچ ارتباطی با سازمانهای قانونی و رسمی جهان ندارد. مسئولان این موسسه هم در بخش معرفی سایت خود نوشتهاند: «ما یک گروه جهانی از مردم برای حفاظت از حقوق بشر هستیم و به هیچ دولت یا نهادی وابسته نیستیم.» البته این ادعای عفو بینالملل از سوی کارشناسان مسائل جهانی چندان مورد تایید قرار نگرفته است؛ از آنجا که عملکرد این نهاد در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و همچنین مسائلی نظیر زندانهای گوانتانامو و ابوغریب تنها به انتشار چند بیانیه ساده و حتی در برخی موارد، سکوت مطلق محدود شده است.
این موضوع وقتی اثبات میشود که در حالی که تمامی سازمانهای بینالمللی نسبت به اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله به ناوگان آزادی در آبهای بینالمللی واکنش نشان دادند و آن را محکوم کردند، عفو بینالملل تنها خواستار رسیدگی بیشتر به این موضوع شد! بررسی مطالب سایت شعبه این نهاد در سرزمینهای اشغالی هم نشان میدهد که اصولاً برخلاف آنچه به عنوان شعار این مجموعه مبنی بر رسیدگی به مسائل حقوق بشر در تمامی جوامع جهانی انتخاب شده، مسئولان عفو بینالملل علاقهای به رسیدگی به نقض حقوق بشر در فلسطین ندارند.
به همین دلیل است که در سایت رسمی عفو بینالملل، تمرکز شعبه این سازمان در سرزمینهای اشغالی بر روی مهاجران آفریقایی در اسرائیل عنوان شده است؛ مسالهای که با توجه به حجم جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی و کشتار زنان و کودکان، بسیار جالب به نظر میرسد. یکی دیگر از موضوعاتی که نشان میدهد سازمان عفو بینالملل اساساً اعتنایی به نقض گسترده حقوق بشر توسط رژیم ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی ندارد، ماجرای گسترش ویروس کرونا در زندانهای این دو کشور است. بر طبق آمارهای تایید شده جهانی و بر طبق گزارش رسمی نشریه کنگره آمریکا، تاکنون صدها نفر از زندانیان در این کشور به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند. رژیم صهیونیستی هم با وجود فشارهای گسترده فعالان حقوق بشر در جهان، از آزاد کردن و اعطای مرخصی به زندانیان فلسطینی، خودداری میکند. با این وجود، عفو بینالملل چشم خود را بر این نقض فاحش حقوق بشر بسته است.
در مقابل عفو بینالملل تمرکز ویژهای بر روی مسائل ایران داشته است. مستندات این NGO علیه جمهوری اسلامی ایران، غالبا از طریق گفتگو با مخالفان جمهوری اسلامی ایران (نظیر شیرین عبادی، شادی صدر، لادن برومند، عبدالکریم لاهیجی و...) به دست میآید و بر مبنای اظهاران این اشخاص، غالباً ایران در گزارشات عفو بین الملل، به نقض حقوق بشر متهم میشود. این در حالی است که برخورد نهادهای رسمی بینالمللی با مقوله حقوق بشر در ایران کاملاً متفاوت است؛ به نحوی که یکی از نمایندگان کمیته حقوق بشر ایران که چندی پیش در جلسه سالانه این شورا شرکت کرده بود، از قدردانی اکثر اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از اقدامات مثبت ایران در زمینه حقوق بشر خبر داد. همین مساله بود که سبب شد تا جمهوری اسلامی ایران رسما به عضویت کمیسیون جهانی مقام زن در سازمان ملل متحد در بیاید.
به نظر میرسد حمایت غرب از اینگونه نهادهای غیر دولتی با هدف زمینهسازی بروز نارضایتیهای اجتماعی، یکی از ابزارهای مهم در برابر کشورهایی است که قصد سازش با آمریکا را ندارند و منافع این کشور را در سراسر جهان به خطر میاندازد.
منبع: سایت بصیرت
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
💢بازار سرمایه مستلزم شفافیت و برنامه
🔹بازار سرمایه میتواند وضعیت نیروهای بنیادی اقتصادی و سود و زیان بنگاهها را به نمایش بگذارد و از طریق جذب سرمایه، بخش مولد اقتصاد را تقویت کند. از این جهت آن را نبض و دماسنج اقتصاد نیز مینامند. در این بین شفافیت، رقابت، عمق بازار و نظارت چهار مؤلفه اساسی در پویایی بازار سرمایه هستند.
🔰گزاره خبری:
🔸دولت در بودجه سال جاری نرخ خوراک پتروشیمیها را 7000 تومان در نظر گرفته بود اما کمیسیون تلفیق در بررسی بودجه، به دلایل فنی، موضوع افزایش نرخ خوراک پتروشیمی را حذف و تعیین نرخ خوراک پتروشیمیها را به دولت واگذار کرد.
🔹در ابتدای سال نرخ خوراک پتروشیمیها با نرخ سال قبل یعنی 5 هزار تومان محاسبه میشد اما بنا به اخبار منتشر شده، معاون اول دولت در نامهای، مصوبه هیئت وزیران مبنی بر تعیین نرخ 7000 تومان برای خوراک پتروشیمی را ابلاغ کرده است.
🔸در اینکه همزمانی ریزش بورس با تاریخ نامه به دلیل افشای چنین اطلاعات مهمی در بین عده خاصی بوده، اندکی جای تردید دارد و به احتمال بیشتر باید مباحث تکنیکالی شاخص کل را عامل مهمتر در نزول بازار سرمایه بدانیم. اما در هر صورت توجه به چند نکته حائز اهمیت میباشد.
🔰گزاره تحلیلی:
🔹انتشار چنین نامه مهمی آن هم بعد از چند هفته، نشان از فقدان شفافیت در بورس دارد. در واقع عدم شفافیت و رانت اطلاعاتی در سایه عدم نظارت نهاد ناظر بر بازار و چندصدایی در حکمرانی اقتصادی، بلای جان بازار سرمایه و سهامداران خرد است.
🔸مرداد 1399 بود که اختلاف بین دو نهاد سیاستگذار اقتصادی یعنی وزارت نفت و اقتصاد بر سر عرصه صندوقهای ETF، شوک بزرگی را بر بازار سرمایه تحمیل کرد و آن را وارد یک روند نزولی میکند تا بزرگترین ریزش تاریخ خود را رقم بزند. موضعگیریهای متناقض همچون اختلاف دولت و مجلس فعلی بر سر تعیین نرخ ارز پایه نیز، یکی دیگر از این موارد است که بر بازار سرمایه اثر منفی گذاشت و از این نمونهها، مصداقهای زیادی وجود دارد.
🔹سؤال اساسی اینکه اگر سازوکار گزارشگیری و شفافیت اعمالی توسط نهاد ناظر بر شرکتها درست به سهامداران علامت میدهد، پس چگونه تخلف بزرگ فولاد مبارکه به وقوع پیوسته و شناسایی نشده است؟ اگر قرار باشد این مکانیزم به درستی عمل نکند در این صورت سازوکار سازمان بورس برای حمایت از سهامداران خرد چیست؟ چرا در حمایت از بازار و سهامداران این سازوکارها اصلاح نمیشود و صرفا به بهانه حمایت از آنها در زمان ریزش بورس به صندوقهای حامی بازار، نقدینگی تزریق میشود؟ سیاستی که تاکنون چندان مؤثر نبوده است.
🔸ناهماهنگی میان مسئولان باعث میشود تا سایه سنگین بیاعتمادی دوباره بر بورس تهران سایه افکند. در این بین مسئولیت از بین رفتن سرمایه مردم و سلب اعتماد از بازار سرمایه در بورس که متأثر از اشتباهات مکرر است، متوجه چه افرادی میباشد؟ به نظر میرسد فقدان شفافیت در بورس و ضعف در عملکرد مسئولان سازمان بورس و حقوقیها، راه را برای انحراف بورس از کارکرد اصلی خود فراهم کرده است. از این منظر اصلاح قوانین و نهادهای ناظر بر سازمان بورس موضوعی ضروری است.
🔅نکته راهبردی؛ دولت سیزدهم با در نظر گرفتن واقعیتهای فوق و تجربه گذشته باید اولین کارویژه خود را در زمینه بازار سرمایه، بازگشت اعتماد مردم نسبت به بورس و ارتقای جایگاه آن در اقتصاد قرار دهد که این امر از طریق هماهنگی در موضعگیریها، توسعه شفافیت و نظارت بر سازمان بورس و عملکرد حقوقیها مقدور است. همچنین تحقق حقوق مالکیت سهامداران جزء، تدوین و اجرای مقررات تضمینکننده آن باید در دستور کار قرار گیرد.
✍🏻علی محمدی
#گزارشروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
انتشار : ۰۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۰
به بهانه هفته حقوق بشر آمریکایی / مروری گذرا بر کارنامه عملکرد چپاولگران آمریکایی در جهان
میراثدار استعمار در قرن بیستم
آمریکا با مداخله آشکار از طریق سلطه و استثمار و تحریم اقتصادی، تهاجم فرهنگی، حمله نظامی، پیاده کردن نظامیان، تهدید و یا توسل به کودتای نظامی و سرنگون کردن دولتهای ملی و مردمی اقدام میکرد.
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی/ محمد گنجی
با ورود به قرن بیستم شاهد تحولی در عرصه روابط بینالملل هستیم که یکی از مهمترین رخدادهای آن ورود آمریکا به عنوان کشوری نوظهور به عرصه استعمارگری بود. آمریکاییها توانستند تفوّق خود را بر دیگر رقبای استعمارگر خود عیان سازند، بالاخص پس از آنکه سیاستهای امپریالیستی و گسترشگرایانه دولتهای اروپایی به دو جنگ جهانی و چنگاندازی بر چهره خودی انجامید و کشتارهای دهها میلیونی و نابودی سراسر اروپا حاصل آن بود!
با تبدیل آمریکا به کشوری قدرتمند و صاحب ثروت، خوی استعمارگری اروپاییها به ساکنان این سرزمین نیز منتقل شد و به همین خاطر با آغاز قرن بیستم به تدریج این کشور به بزرگترین متجاوز جهانی مبدل شد و بسیاری از ملتها طعم تلخ زیادهخواهیها و تجاوزات را اینبار ذیل پرچم دیگری چشیدند.
آمریکا با مداخله آشکار از طریق سلطه و استثمار و تحریم اقتصادی، تهاجم فرهنگی، حمله نظامی، پیاده کردن نظامیان، تهدید و یا توسل به کودتای نظامی و سرنگون کردن دولتهای ملی و مردمی اقدام میکرد. در واقع دولتهایی که حاضر نبودند به برنامهها و خواستههای یکجانبهگرایانه تن در دهند، حذف شده و دولتهای مجری منافع سرمایهداری را به جای آنها بر سر کار میآورد. آمریکا طی یک قرن اخیر، به ویژه پس از جنگ جهانی دوم، با این روش منافع خود را در جهان سوم تثبیت کرده است.
«روژه گاردی» بر این باور است که اراده سیاسی ایالات متحده برای سلطه جهانی نوعی همگونی است که از طریق مداخله مستقیم یا از طریق دست نشاندگان حائل، شدیدترین تلفات انسانی در سراسر تاریخ را به بار آورده و با بزرگترین قتل عامها، یعنی کشتار سرخپوستان شروع شده است، با بردگی و تبعیض نژادی سیاهان، با حمایت از خونینترین دیکتاتوریها در آمریکای لاتین ادامه یافته و بعد در سایر نقاط جهان، نظیر حکومت موبوتو در آفریقا و مارکوس در فیلیپین و سرانجام با بمباران اتمی هیروشیما و کشتارهای عراق نمایان شده است، کافی است فقط به چند واقعه در سالهای اخیر اشاره کنیم که عبارتند از: چهار میلیون نفر در ویتنام، دویست هزار نفر در تیمور شرقی با حمایت ایالات متحده، دویست هزار نفر در آمریکای لاتین از طریق «مشتریان» ایالات متحده، بیست هزار نفر در لبنان بدون کمترین مجازات در سایه «وتو»ی ایالات متحده، صدها هزار نفر در فیلیپین، دویست هزار نفر در آمریکای مرکزی و ... و اینها چند نمونه کوچک از فجایع بزرگ و بیشمار آمریکاست!
آمریکاییها تلاش کردند تا با چهرهای موجه خود را سردمدار صلح و حقوق بشر و عدالت و آزادی و دموکراسی معرفی نمایند! در اعلامیه استقلال آمریکا بسیاری از ارزشهای حقوق بشری مورد تاکید قرار گرفته است، اما خیلی زود ملّت جهان فهمیدند که تفاوتی ماهوی بین جنایتکاران یانکی و انگلیسی و فرانسوی و ... وجود ندارد و ادعای حمایت از حقوق بشر فریبی بیش نمیباشد! در این میان وجود فهرستی طولانی از انواع و اقسام جنایات و فجایع در کارنامه آمریکاییها، روی اسلاف خود را سفید کرده است!
۱. کودتا علیه دیگر دولتها:
تنها در نیمه دوم قرن بیستم، ایالات متّحده آمریکا حدود ۱۰۰ کودتای نظامی و براندازی حکومتها را طراحی و رهبری کرده است و دهها بار به طور مستقیم دست به اشغال نظامی کشورها زده و یا آنها را تهدید به مداخله نظامی کرده است. از جنگ جهانی دوم، کشورهای زیرسلطه، صحنه اصلی دخالتها و کودتاهای نظامی یا شبه کودتا و ضد کودتا و استقرار دیکتاتوریهای نظامی بودهاند. به سادگی میتوان برآورد کرد که کاربرد گسترده شیوههایی چون: تهدید، کودتا، اشغال نظامی و غیره، تا چه اندازه به استقلال کشورها و به فرایند تصمیمگیری دولتها صدمه و زیان میزند.
بدون تردید، دستگاهها و آژانسهای مختلف جاسوسی آمریکا، فعالانه در طرح و اجرای کودتاها و توطئهها، برای سرنگونی حکومتهای مردمی، فعّالانه مشغولاند و مسئول کودتاهای بیشمار در جهان هستند؛ البته در این راستا و برای دستیابی موفقیتآمیز به اهداف، آمریکا از کمک و پشتیبانی سیاستمداران طرفدار سیاست غرب، استفادههای زیادی میکند.
۲. تهاجمات نظامی:
در کنار کودتاهای سیاسی، تهاجمات نظامی نیز وجود دارد. ارتش آمریکا با لشکرکشی و پیاده کردن سربازان و یا بمباران هوایی و تهاجم موشکی، در کشورهای هدف، سیاستهای استعمارگرانه ایالات متحده در طول موج
قرن بیستم را دنبال کرد. حاصل این حضور نظامی چیزی جز قتل، کشتار، جنایت، ویرانی، خسارت و نابودی منابع طبیعی و فقر و بدبختی نبوده است. نمونههایی از این قبیل اقدامات بدین شرحاند:
۳. اقدامات تروریستی:
یکی دیگر از اقدامات جنایتکارانه آمریکاییها که میتوان فهرستی طولانی برای آن تهیه کرد، اقدامات تروریستی است که با هدف حذف مخالفین سیاسی در کشورهای مختلف دنیا، توسط دستگاه جاسوسی و امنیتی ایالات متحده طرحریزی و اجرا میشود. «ویلیام بلوم» نویسنده کتاب «دولت خودسر»، در لیستی به نام تعدادی از افراد مشهوری که آمریکاییها در ترور آنان دست داشتهاند اشاره میکند.
۴. نسلکشی:
آمریکاییها حتی برای کنترل جمعیت دیگر کشورها برنامه داشتهاند که با هدف بسط هژمونی و مدیریت و کنترل جهان دنبال شده است. مطابق برخی گزارشها از ۱۹۶۸ تا اوایل قرن جدید آمریکا ۱۷ میلیارد دلار صرف کنترل جمعیت جهان کرده است که نصف آن در آفریقا صرف کشتار مردم شده است. تاثیرگذارترین دستورالعمل و طرح این جنگ جمعیتی به NSSM۲۰۰ معروف است که در اوایل دهه هفتاد میلادی توسط هنری کیسینجر و دستیاران او تنظیم شد. این پروژه روند فزاینده رشد جمعیت جهانی را برخلاف امنیت ملی آمریکا میدانست و استراتژیها و سیاستهایی برای مدیریت جمعیت جهان و ترغیب رهبران کشورهای در حال توسعه برای کاهش روند رشد جمعیت را تبیین میکرد. لیبریا، غنا، اوگاندا، آنگولا و کنگو بیشترین صدمات را از سیاستهای آمریکا در آفریقا به خود دیدهاند. این سیاستها موجب شد که در عرض چند دهه بیش از ۲۰ میلیون آفریقایی در اثر جنگهای داخلی، بیماری و گرسنگی بمیرند. پس از دستور اجرای کامل این برنامه تبعیض نژادی اقتصادی شروع شد. کمکهای بینالمللی در مورد غذا و دارو به کشورهای فقیر منوط به اجرای برنامههای کنترل جمعیتی در کشورهای آفریقایی شد.
۵. سرکوب مخالفین داخلی:
مدعیان آزادیخواهی و حقوق بشر، جنایات خود را تنها علیه دیگر ملتها به کار نبردند، بلکه در طول دهههای اخیر تمام مخالفین داخلی خود را به طرق مختلف سرکوب کردهاند! حیوانیترین اقدام در این عرصه در آتش سوزاندن فرقه داوودیان بود. در بیست و هشتم فوریه ۱۹۹۳، نیروهای امنیتی دولت آمریکا به پناهگاه فرقه داوودیه در حومه شهر وِیکو واقع در ایالت تگزاس حمله کردند. اعضای فرقه در برابر این حمله پایداری به خرج دادند. بعد از چندین هفته مقاومت، سرانجام در نوزدهم آوریل ساختمان محل پناهگاه فرقه به آتش کشیده شد و بیش از ۸۰ نفر از اعضای آن زنده زنده در آتش سوختند.
۶. حمایت از گروهکهای تروریستی:
راهاندازی و حمایت از گروهکهای تروریستی در سراسر جهان با هدف ایجاد ناامنی و آشوب در کشورهای مستقل و مخالف آمریکا از دیگر اقدامات برنامهریزی شده توسط دستگاه امنیتی این کشور است که نمونههای متعددی برای آن میتوان ارائه نمود. از گروهک منافقین و دیگر گروهکهای تروریستی فعال در دهه ۱۳۶۰ در ایران (که بیش از ۱۷ هزار ترور در کارنامه خود دارند) تا القاعده و داعش و جریانهای سلفی و صدها گروه ریزش و درشتی که موریانهوار سربرآورده و سالهاست امنیت جهان اسلام و ملتهای مسلمان را مورد تهدید قرار دادهاند، جملگی قارچهایی هستند که زایش و رویش آنها توسط آمریکاییها طرحریزی و دنبال شده است.
منبع: سایت بصیرت