شهیدانه
اين كتاب روايت روان و مستند و داستان گونه زندگي شير زن كربلاست.
دكتر بنت الشاطي، بانوي محقق و دانشمند مصري است كه با شوري مقدس و زباني زيبا پردههايي جذاب و جالب از زندگي حضرت زينب (س) را ترسيم كرده است.
بنت الشاطی در مقدمه عاشقانه ای برای کتاب «السیدة زینب عقیلة بنی هاشم» می گوید:
نام این زن در تاریخ ما و تاریخ انسانیت با مصیبتی قرین گردیده و آن مصیبت کربلا می باشد. عایشه بنت شاطی، با قلم سحرانگیز خود که در نوع خود بی نظیر است، پس از ذکر مقدمه، فصل اول کتاب را به پدران و نیاکان زینب(علیهاالسلام) اختصاص می دهد و درباره تولّد این زن قهرمان تاریخ می نویسد:
هنگام آمدن کودک، سروشی پراکنده شد که به زندگی سوزان و جانگدازش در واقعه کربلا اشاره می کرد و از رنج ها و مصیبت هایی که در انتظار این کودک است، خبر می داد.
و درباره دوران تربیت او می نویسد:
هیچ دختری از همسالان زینب،- در آنچه ما میدانیم- به چنین تربیتی که زینب در آن محیط برجسته و بزرگ دیده- دست نیافته است.
ضمن تقدیر فراوان از حضرت زینب، راجع به سخنوری آن حضرت از قول جاحظ می نویسد: « پس از شهادت امام حسین(ع) وارد کوفه شدم و سخنان پرمغز و شیوای زینب را شنیدم. من ناطق تر و گوینده تر از او زنی ندیدم. گویا از زبان امیر المؤمنین سخن میگفت.» .......
بنت الشاطی با چیره دستی فراوان در امر داستان نویسی، پس از بازخوانی وفات حضرت زهرا، می نویسد:
تاریخ می خواهد زینب را از سایر مصیبت زدگان به سبب وصیتی که مادرش فاطمه در بستر مرگ به او کرده، جدا کند. وصیّت این بود که زینب از دو برادرش جدا نشود و پیوسته با آن ها باشد و از آن ها نگهداری کند و برای آن ها پس از مادر، مادر باشد. زینب این وصیت را هیچ گاه فراموش نکرد.
#بانوی_کربلا
#حضرت_زینب
#معرفی_کتاب
✅پاتوق کتاب شهیده زینب کمایی
@maghar98
عایشه عبدالرحمن، ملقّب به «بنت الشاطی»، نویسنده و محقق برجسته مصری است که آثار عمیقی در حوزه مسائل اسلامی از وی منتشر شده است. بنت الشاطی با نوشتن کتاب گرانسنگ و وزین «السیدة زینب عقیلة بنی هاشم» بین شیعیان، معروف و مشهور گشت.
بنت الشاطی از محدود بانوان مصری عصر خویش هست که در سطوح دانشگاهی مقبولیت و شهرت نسبی پیدا کرد. بخشی از شهرت بنت الشاطی در جهان و به خصوص در ایران به سبب نوشته های او درباره زندگی پیامبر اسلام و زنان خاندان اوست. این نوشته ها گرچه بر استنادهای تاریخی مبتنی است، پردازش هنری و داستانی بسیار دارد. و همین موضوع، آنها را از قالب دیگر تألیفات سیره نویسی معاصر چون آثار طه حسین و محمد حسین هیکل متمایز میکند.
عایشه عبدالرّحمان، قرآن پژوه مکتب ادبی سال 1913م در دَمیاط مصر متولد شد. نزد پدرش که از اندیشمندان مصر و تربیت یافتگان الازهر بود، ادبیات عربی و قرآن آموخت. تحصیلات غیردینی خود را با وجود مخالفت پدر در مدارس مصر گذراند و در جوانی در «مجلة النهضة» آغاز به نشر شعر و مقاله کرد و مدتی بعد منتقد ادبی روزنامه الاهرام شد. سال 1936م به دانشکده ادبیاتِ دانشگاه فؤاد اول، دانشگاه قاهره کنونی، وارد شد و نام مستعارِ «بنت الشّاطی» (دختر ساحل) را برگزید. سال 1950م دکتری خود را با پایان نامه ای درباره ابوالعلاء معرّی از همان دانشگاه دریافت کرد.
#عایشه_بنت_الشاطی
#بانوی_کربلا
#حضرت_زینب
✅ پاتوق کتاب شهیده زینب کمایی
@maghar98
از عناوین این کتاب می توان به سرفصل های پدران و اجداد؛ سایه هایی بر گهواره؛ دوران کودکی اندوهناک؛ عقیله بنی هاشم؛ آژیر تندباد؛ هجرت؛ دلیل قافله؛ خواهش و اصرار؛ به سوی بیابان مرگ؛ شیر زن کربلا؛ قافله اسیران؛ بازگشت کاروان؛ سفر آخرین؛ خونخواه! و بانگ جاویدان اشاره کرد.
این کتاب توسط نویسندگان گوناگونی به فارسی ترجمه شده است.
1ـ سید رضا صدر، که این اثر در تهران، شهریور 1336، توسط کتابفروشی ابن سینا، به چاپ رسیده است.
2ـ سید جعفر غضبان، انتشارات ماه نو، تهران، چاپ خرّمی.
3ـ حبیب چایچیان «حسان» و مهدی آیت اللّه زاده نائینی، با نام «زینب بانوی قهرمان کربلا»، امیرکبیر، 1344.
4ـ سید جعفر شهیدی، با نام «شیرزن کربلا یا زینب دختر علی»، مشعر، 1374 ش.
#بانوی_کربلا
#حضرت_زینب
#معرفی_کتاب
✅پاتوق کتاب شهیده زینب کمایی
@maghar98
داستان از کابوس حضرت زینب(س) در کودکی آغاز میشود: چشمهای اشکآلودت را به پیامبر(ص) دوختی، لب برچیدی و گفتی:«خواب دیدم، خواب پریشان دیدم. دیدم که طوفان به پا شده است، طوفانی که دنیا را تیره و تار کرده است. طوفانی که مرا و همه چیز را به این سو و آن سو پرت میکند، طوفانی که چشم به بنیان هستی دارد. ناگهان در آن وانفسا چشم من به درختی کهنسال افتاد و دلم به سویش پرکشید...»
داستان از این کابوس که گواه رحلت پیامبر(ص) است و شهادت مادر و پدر و... آغاز میشود و در انتهای کتاب باز به همین خواب پریشان میرسیم: «تعبیر شد خواب کودکیهای من پیامبر! و من اکنون با یک دنیا مصیبت و غربت تنها ماندهام...»
انتشارات نیستان به تازگی چاپ بیست و چهارم کتاب «آفتاب در حجاب» سید مهدی شجاعی را وارد بازار کتاب کرده است.
این کتاب جزء یکی از پرمخاطبترین کتابهای این نویسنده صاحب نام کشورمان به حساب میآید.
#آفتاب_حجاب
#حضرت_زینب
#سید_مهدی_شجاعی
✅پاتوق کتاب شهیده زینب کمایی
@maghar98
شهیدانه
آفتاب در حجاب
کتاب آفتاب در حجاب در هجده بخش یا به زبان خود کتاب در هجده پرتو نوشته شده و بخشهای مختلف زندگی حضرت زینب (س) را به تصویر میکشد. این کتاب زندگی حضرت زینب (س) را از کودکی تا وفات توصیف میکند. در آفتاب در حجاب نکتههای جالبی دربارهی زندگی حضرت زینب میخوانیم. به عنوان مثال طبق روایتهای مختلف نام این حضرت را پیامبر (ص) از سوی جبرئیل گذاشته و به معنای درخت نیکو منظر وخوشبو است. در آفتاب در حجاب آمده است که بعد از نامگذاری ایشان، پیامبر از جبرئیل سوال کرد دلیل این غصه و گریه چیست؟ جبرئیل عرضه داشت: «همهی عمر در اندوه این دختر میگریم که همهی عمر جز مصیبت و اندوه نخواهد دید». این سخن جبرئیل به رنجها و مصیبتهای فراوانی که حضرت زینب (س) در زندگی متحمل شده و لقب «اُمّ المَصائب» را به او دادهاند؛ اشاره کرده است.
#آفتاب_در_حجاب
#حضرت_زینب
#سید_مهدی_شجاعی
✅پاتوق کتاب شهیده زینب کمایی
@maghar98