4_598880533128151115.mp3
16.08M
زيارت عاشورا❤️
@shahiydarefkayedkhordeh
4_5875087800012898653.mp3
9.62M
#صوت_دعای_عهد🌹
الّلهُـمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــ الْفَـــرَج💖
•═• •• 🌺••◈☘◈••🌺 •• •═
@shahid_arefkayedkhordeh
°°°°°°○🌸○🌸○🌸○°°°°°°
نهج_البلاغه❣
🌹#حکمت_شماره_217
و قال عليهالسلام
فِي تَقَلُّبِ الْأَحْوَالِ، عِلْمُ جَوَاهِرِ الرِّجَالِ.
امام عليه السلام فرمود:
در دگرگونى حالات گوهر مردان شناخته مىشود
شرح و تفسير
طريقۀ شناخت افراد
امام عليه السلام در اين كلام نورانى به طريقۀ آزمايش شخصيت انسانها اشاره مىكند و مىفرمايد:«در دگرگونى حالات گوهر مردان شناخته مىشود»؛ (فِي تَقَلُّبِ الْأَحْوَالِ، عِلْمُ ١ جَوَاهِرِ الرِّجَالِ) .
در كافى در ادامۀ اين كلام نورانى آمده است
«وَ الْأيّامُ تُوضِحُ لَكَ السَّرائِرَ الْكامِنَةَ ؛و گذشت روزها اسرار پنهانى را بر تو آشكار مىسازد». ٢
«جواهر» جمع «جوهر» به معناى اشياى گرانبهايى است كه از معدن استخراج مىكنند، به ذات و طبيعت هر چيزى نيز اطلاق مىشود و در اينجا نيز منظور همين است.
بسيار مىشود كه ظاهر و باطن افراد مختلف است؛ ظاهرى آراسته دارند در حالى كه درون، آلوده است. ظاهرش پاكدامن، زاهد، شجاع و پرمحبت است؛ ولى باطن كاملاً بر خلاف آن است و گاه به عكس افرادى ظاهراً كماستقامت، فاقد سخاوت و بىتفاوت به نظر مىرسند در حالى كه در باطن شجاع و نيرومند و باتقوا هستند. چگونه مىتوان به اين تفاوتها پى برد و درون اشخاص را كشف كرد و معيارى براى همكارى و عدم همكارى با آنها جستوجو نمود؟
بهترين راه همان است كه مولا در كلام بالا فرموده است. هنگامى كه طوفانهاى اجتماعى مىوزد و تحولها آشكار مىشود و صفحات اجتماع زير و رو مىگردد اينجاست كه افراد باطن خود را كه در حال عادى نشان نمىدادند آشكار مىسازند.
به تعبير ديگر بهترين راه براى شناخت حقيقت و باطن هر چيز، تجربه و آزمايش و امتحان است. اين حكم دربارۀ انسانها نيز صادق است و بهترين طريق تجربه، حالاتى است كه از خود در دگرگونىهاى اجتماعى بروز مىدهند؛ ديروز ثروتى نداشت، امروز به نوايى رسيده و يا مقامى نداشت و مقامى به دست آورده. گاه چنان بر مركب غرور سوار مىشود كه هيچ كس به گرد او نمىرسد.
اينها در امتحان شخصيت مردود شدهاند؛ ولى به عكس، افرادى را مىبينيم كه نه مال و ثروت و نه جاه و مقام و نه مشكلات زندگى هيچ يك بر آنها تأثيرى نمىگذارد؛ همان راه مستقيمى را مىپيمايند كه پيش از اين مىپيمودند و همان مناسبات خوبى را دارند كه با دوستانشان داشتند.
«تَقَلُّب احوال» مفهوم جامعى است كه هرگونه دگرگونى زندگى را شامل مىشود: رسيدن به مال و ثروت يا فقر، پيدا كردن مقام يا سقوط از آن، بهبودى و تندرستى يا بيمارى، فراهم آمدن اسباب شادى يا مصائب و حوادث دردناك اينها و مانند اينها بوتههاى امتحانى هستند كه انسانها در آن آزموده مىشوند.
درست مانند بوته و كورههاى معمولى كه طلاى ناب را در آن مىآزمايند و يا سياهسيم زراندود را به آن مىبرند تا باطن آن آشكار شود.
به گفتۀ شاعر:
خوش بود گر محك تجربه آيد به ميان تا سيه روى شود هر كه در او غش باشد نيز به گفتۀ شاعرى ديگر:
سياه سيم زر اندود چون به بوته برند خلاف آن به در آيد كه خلق پندارند!
تاريخ اسلام، نمودار عجيبى از همين كلام حكمتآميز است؛ افرادى از ياران پيغمبر صلى الله عليه و آله بودند كه در غزوات اسلامى به عنوان مجاهدى خستگىناپذير و افسرى فداكار درخشيدند؛ ولى بعد از رحلت پيغمبر گرامى اسلام صلى الله عليه و آله بر اثر حب جاه و مقام يا مال و ثروت راه خود را جدا كردند و همان گونه كه در حكمت ٤٤١ خواهد آمد:
«الْوِلَايَاتُ مَضَامِيرُ الرِّجَالِ ؛پستهاى مهم ميدان مسابقه و آزمايش مردان است». و خلاصه كارهايى براى رسيدن به مال و مقام دنيا انجام دادند كه هيچ كس از آنها انتظار نداشت.
در حديث ديگرى از اميرمؤمنان على عليه السلام در غرر الحكم مىخوانيم:
«الْغِنى وَ الْفَقْرُ يَكْشِفانِ جَواهِرَ الرِّجالِ وَ أوْصافِها ؛بىنيازى و فقر باطن افراد و اوصاف آنها را آشكار مىسازد». ١
مرحوم كلينى در كافى در حديث معتبرى نقل مىكند كه بعد از قتل «عثمان»، اميرمؤمنان على عليه السلام به منبر رفت و خطبهاى خواند و در ضمن آن خطبه فرمود:
«...
يَوْمَ بَعَثَ اللّهُ نَبِيَّه صلى الله عليه و آله وَ الَّذِي بَعَثَهُ بِالْحَقِّ لَتُبَلْبَلُنَّ بَلْبَلَةً وَ لَتُغَرْبَلُنَّ غَرْبَلَةً حَتَّى يَعُودَ أَسْفَلُكُمْ أَعْلَاكُمْ وَ أَعْلَاكُمْ أَسْفَلَكُمْ وَ لَيَسْبِقَنَّ سَبَّاقُونَ كَانُوا قَصَّرُوا وَ لَيُقَصِّرَنَّ سَبَّاقُونَ كَانُوا سَبَقُوا ؛سوگند به خدايى كه محمد را به حق مبعوث ساخت، همگى به يكديگر مخلوط و غربال خواهيد شد (تا خالص از ناخالص در آيد و پيروان حق از پيروان باطل جدا شوند) تا آنجا كه افراد پاييننشين بالا و افراد بالانشين پايين قرار خواهند گرفت و آنها كه در اسلام پيشگام بودند و بركنار گشتند سر كار خواهند آمد و كسانى كه (با حيله و تزوير) پيشى گرفتند كنار مىروند». ٢اين سخن را با ذكر آيهاى از قرآن مجيد كه در واقع همۀ اين روايات به آن باز مىگردد پايان مىدهيم آنجا كه مىفرمايد: «وَ تِلْكَ الْأَيّامُ نُداوِلُها بَيْنَ النّاسِ وَ لِيَعْلَمَ اللّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَ يَتَّ
خِذَ مِنْكُمْ شُهَداءَ وَ اللّهُ لا يُحِبُّ الظّالِمِينَ* وَ لِيُمَحِّصَ اللّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَ يَمْحَقَ الْكافِرِينَ» ؛و ما اين روزها (ى پيروزى و شكست) را در ميان مردم مىگردانيم؛(و اين خاصيّت زندگى دنياست) تا خدا، افرادى را كه ايمان آوردهاند، مشخص سازد؛ و (خداوند) از ميان خودتان، شاهدانى بگيرد. و خدا ستمكاران را دوست نمىدارد و تا خداوند، افراد با ايمان را خالص گرداند (و ورزيده شوند)؛ و كافران را (به تدريج) نابود سازد».
وقتیکه همکلاسیهای *شهیدعارف کایدخورده* در حین جهاد در بیمارستان و کنار بیماران کرونایی با عکسی از همکلاسی شهیدشان که لباس ضدکرونایی به تن داشت بر میخورند که گویی آمده آنها را بخنداند و خداقوت بگوید و دوستانش با دیدن این ماجرا روحیه ای دوباره میگیرند 😍😭😍😭🕊🌹
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّـهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ🕊🕊🕊💝🌹🙏🏻
(ارسالی از مادربزرگوارشهید❤️)
@shahiydarefkayedkhordeh
#عارفانه❣
اون روز خیلی کلافه بودیم...لباس ها اذیت میکردن حتی نفس کشیدن هم سخت شده بود... ازطرفی نگاه های پراشک عزیزانت درتماس های تصویری که ازدیدنت ذوق میکنند و بالاو پایین میپرن و می گویند دلمان برایت تنگ شده بیشتر شرمنده مان کرده بود....
بعضی وقت ها انقدر خسته میشوی که دوست داری ماسکت را برداری و یک مریض کرونایی را درآغوش بگیری و...
غرق دراین افکاربودیم که ناگاه به عکسی که برایمان ارسال شده بودخیره شدیم !
تو بودی!!!!
مثل ما ازین لباس ها تنت بود!😄
چه قدر هم زیبا😍 نگاهمان میکردی؛ انگارراستی راستی میخواستی مارا بخندانی...
بخندانی و بگویی خدا قوت عزیزان ببینین من هم مثل شما ازین لباس هاپوشیدم😎☺️
خداییش اولش هم خیلیییی خندیدیم ...😂
ولی بعد فقط باران🌧 بود که داشت از چشمانمان شر شر می آمد...😭
بی اختیار زیر لب زمزمه کردیم...
"ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل لله اموات بل احیاء عند ربهم یرزقون "
مهربانم شما دعایمان کن به زودی همه باکمک هم شکستش می دهیم✋🏻❤️
به فدای آن چشمان قشنگ که به چشمان اربابت آقا امام حسین(ع) باز شدند...❤️🕊
@shahiydarefkayedkhordeh
🔸برداشت های نادرست از احکام 🌹🌹فحاشی به قصد شوخی
👈🏻برخی تصور می کنند در فحش و ناسزا، جدیّت موضوعیت دارد، مثلاً اگر شخصی از روی شوخی به دیگری دشنام دهد، به طوری که مخاطب به نیّت شوخی برداشت کند، مانعی ندارد!
⛔️در حالی که به فتوای مراجع، فحاشی حرام است، حتی به قصد شوخی.
❓پرسش: آیا فحش دادن حرام است، اگر غرض از فحش دادن شوخی با مخاطب باشد، چه حکمی دارد؟
🔅پاسخ: فحش دادن حرام است.
📖مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید، ج1 ص191 و192
4_598880533128151115.mp3
16.08M
زيارت عاشورا❤️
@shahiydarefkayedkhordeh
4_5875087800012898653.mp3
9.62M
#صوت_دعای_عهد🌹
الّلهُـمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــ الْفَـــرَج💖
•═• •• 🌺••◈☘◈••🌺 •• •═
@shahid_arefkayedkhordeh
°°°°°°○🌸○🌸○🌸○°°°°°°
6.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این شعری است که استاد شهریار موقع خواندن آن اشک ریخت و با همان صدای گریان شعر را تا انتها خواند! یکی از زیباترین شعرهای زبان فارسی که هر بار گوش کنید جدید و شنیدنی است!
طفل بودم دزدکی پیر و علیلم ساختند،
آنچه گردون میکند با ما، نهانی میکند!
پیرم و گاهی دلم یاد جوانی می کند
بلبل شوقم هوای نغمه خوانی می کند
همتم تا میرود ساز غزل گیرد به دست
طاقتم اظهار عجز و ناتوانی می کند....😔
امام علی (علیهالسلام) فرمود: «فرصت مانند ابر از افق زندگی میگذرد، مواقعی که فرصتهای خیری پیش میآید غنیمت بشمارید و از آنها استفاده کنید»(نهجالبلاغه فیض، ص 1086)
😭😭😭😭
.