✨🌼✨
عطری که می آید، از حرم می آید
از تُربت سیدالامم می آید
آوای مُحّرم و حسین و زینب
با مرثیه های مُحتشم می آید
#دست_ما_را_به_محرم_برسانید
💠: @momenane313🌷
دلم مست و لبم مست و سرم مست
بخون ای دل که صبرم رفته از دست
بخون ای دل محرم اومد از راه
بخون اجر تو با عباس بی دست.
پیشاپیش
فرا رسیدن ایام سوگواری
امام حسین (ع) تسلیت باد🏴
💠: @momenane313🌷
🔰لبنان در مذاکره وارد رینگ اقتدار شد
🔻لبنان با «نه» گفتن به پیشنهاد رژیم صهیونسیتی درباره ترسیم مرزها وارد رینگ اقتدار شد. اسپوتنیک خبرگزاری روسی گزارش داد: واسطهآمریکایی که در بیروت حضور درد نتوانست پیشنهاد اسرائیل را به لبنانیها به قبولاند و دست خالی از مذاکره با مسئولین این کشور بازگشت. پیشنهاد اسرائیل که واسطه آمریکایی حامل آن بود مبتنی بر چشم پوشی لبنان از بلوک هشت در شمال خط ۲۳ درجه به نفع اسرائیل بود و در مقابل اسرائیل هم میدان گازی قانا را به طور کامل در اختیار لبنان قرار میدهد. لبنان تاکید کرد که هم میدان گازی قانا را جزو قلمرو خویش میداند و هم حاضر نیست از یک متر مربع از بلوک شماره ۸ چشمپوشی کند.
🔰حرف روز
🟠جاماندگان عاشورا
داستان کربلا داستان پرعبرت و درسآموزي است که شناخت ابعاد آن ميتواند چراغ راه امروزمان باشد. در اين بين يک سوال همواره در مواجهه با ماجراي کربلا در اذهان شکل ميگيرد که چرا تنها 72 نفر در بزرگترين صفآرايي تاريخي جبهه حق و باطل، در اردوگاه حاميان امام جبهه حق قرار گرفتند!؟ چرا از ميان امت پيامبر که آن روزها مرزهاي سرزميني خود را تا ايران و مرزهاي امپراتوري روم گسترش داده بود، فقط اين تعداد معدود به صف نهضت حسيني پيوستند!؟ و هزاران هزار غائب بودند!؟ چرا سرنوشت، مسير آنان را تا رسيدن به کربلا و خيمههاي اباعبدالله همواره ننمود و از عظيمترين توفيق بشريت محروم ماندند؟!
1️⃣بخش عمدهاي از آنان که نيامدند، تودههاي عوامي بودند که مصاف حق و باطل، جزئي از زندگي شان نيست! آنان مشغول حيات روزمره شان هستند و دنيايشان کوچکتر از آن است که دغدغههاي حسين بن علي (ع) در آن بگنجد! لذا همواره در طول تاريخ و در بهترين حالت، نظاره گر صحنهها بودهاند و يا سياه لشکرياني که عمله ظلم گرديدهاند! اين دسته در خوشبينانهترين حالت در مواجهه با حماسه کربلا اشکي بر چشمان شان جاري شد و نفريني را گريبانگير بني اميه نمودند!
2️⃣همچنین بودند کساني که حسين بن علي (ع) را ميشناختند و حتي روزگاري در رکاب اميرالمومنين(ع) شمشير زده بودند، و تفاوت حق و باطل و مکتب اهل بيت(ع) و جريان بنياميه را به خوبي ميدانستند، اما عافيتطلبي و دنياگرايي آنان مانع آن شد که در آن معرکه بزرگ حاضر شده و در رکاب امام و براي دفاع از حقيقت بایستند و به شهادت برسند! آنان ترجيح دادند که کبکوار سر در برف فرو برده و به متاع بيارزش دنيايشان مشغول باشند و با آنکه حق و باطل را تشخيص ميدادند، زندگی بیحسین را برگزینند و قدمي عملي براي دفاع از امام حق بر ندارند!
3️⃣دستهي سوم اما خواص بيبصيرتي بودند که توان تشخيص صحنه صفآرايي حق و باطل را در معرکه سياست نداشتند! آنان چون گروه دوم، بيماردلاني نبودند که حب دنيا و جاه و مقام مانع رسيدن آنان به کربلا باشد! بلکه عدم شناخت سان بود که موجب محروميت آنان از قرار گرفتن در جبهه حق گردید! اغلب آنان خود عمارپنداراني بودند که توهم دانايي داشته و فصلالخطابي امام جبهه حق را پذيرا نبودند و ترجيح شان عمل به تشخيص خود بود! تشخيصي که آنان را از حسين عليه السلام جدا ميسازد!
در اين ميان تنها اهل بصيرتي که مبتني بر سنت پيامبر(ص)، امام زمانشان را شناخته و خود را مکلف به پيروي از او ميدانند، سرنوشتشان عاشورايي ميشود و نامشان برای هميشه تاريخ به عنوان احرار عالم ثبت ميگردد.
✍️ #مهدي_سعيدي
سخنگوی وزارت امور خارجه: نقض تمامیت ارضی چین نمونهای از مداخلات آمریکا در جهان است
کنعانی در خصوص دیدگاه وزارت امور خارجه در ارتباط با سفر یک مقام رژیم آمریکا به تایوان:
🔹احترام به حاکمیت ملی کشورها، از اصول بنیادین منشور ملل متحد است، بگونه ای که ماده ۲ منشور، اعضاء را از هرگونه رفتاری که خدشهای به تمامیت ارضی و استقلال سیاسی دیگر دولت ها وارد نماید، بر حذر می دارد.
🔹ایران احترام به تمامیت ارضی کشورها را از مبانی سیاست خارجی خود میداند و حمایت از سیاست چین واحد در این چارچوب، تردید ناپذیر است.
🔹رفتار تنشزای اخیر مقامات رژیم آمریکا در مداخله در امور داخلی جمهوری خلق چین و نقض تمامیت ارضی آن کشور نمونهای از مداخلات آمریکا در مناطق و کشورهای مختلف جهان است که حاصلی جز افزایش بیثباتی و دامن زدن به اختلافات نداشته و از این رو محکوم است.
http://Eitaa.com/samenbr
بیانیه پلوسی درباره سفر به تایوان
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا:
🔹 سفر هیات ما به تایوان تعهد تزلزل ناپذیر آمریکا به حمایت از دموکراسی پر جنب و جوش تایوان را گرامی می دارد. گفت و گوهای ما با رهبری تایوان بر حمایت ما از شریکمان و ترویج منافع مشترکمان، از جمله پیشبرد منطقه آزاد و باز در هند و اقیانوس آرام تاکید میکند.
🔹 سفر ما یکی از چندین هیات کنگره به تایوان است - و به هیچ وجه با سیاست دیرینه ایالات متحده که بر اساس قانون روابط تایوان در سال 1979، بیانیه های مشترک ایالات متحده و چین و تضمینهای شش گانه هدایت می شود، در تضاد نیست.
http://Eitaa.com/samenbr
🔰حرف روز
🔻مذاکره با دشمن و ملاحظات آن
دو روز پیش خبر تزریق گاز به سانتریفیوژهای نسل جدید با عنوان 6IR موردتوجه رسانههای داخلی و خارجی قرار گرفت! این سانتریفیوژها که در نطنز ولی در زیر زمین و محلی امن نصب شدهاند، بازدهی بهمراتب بالاتری نسبت به نسلهای قبلی در غنیسازی اورانیوم دارند. وزیر امور خارجه کشورمان دراینباره اعلام کرد که «ما در پاسخ به این اقدام آمریکا، نسبت به گازدهی به صدها سانتریفیوژ نسل جدید اقدام کردیم. آمریکاییها تصور نکنند با این اقدامات خود میتوانند در میز مذاکره امتیاز بگیرند، آمریکا باید زیادهخواهیهای خود را کنار بگذارد. ما اهل مذاکره و اهل منطق هستیم و برای رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار، جدی هستیم اما اگر طرف آمریکایی بخواهد این مسیر را ادامه دهد، هرگز دستبسته نخواهیم بود».
🔹گزارههایتحلیلی:
1️⃣این اقدام را میتوان پاسخی به اقدام خصمانه آمریکا دانست؛ چراکه چند ساعت قبل از اعلام این خبر توسط ایران، وزارت خزانهداری آمریکا شش شرکت و یک کشتی را به دلیل همکاری با جمهوری اسلامی ایران در لیست تحریمها قرار داده بود.
2️⃣از سویی نزاع امروز آمریکا و ایران را میتوان نوعی نزاع ادراکی محاسباتی دانست؛ چراکه طرف غربی با اعمال فشار سعی میکند هزینههای جدیدی به ایران تحمیل کند تا ایران برای رهایی از آن هزینهها در سایر مذاکرات امتیاز بدهد! پاسخ متقابل جمهوری اسلامی از نظر راهبردی بسیار ارزشمند است و قدرت چانهزنی ایران را افزایش میدهد. ایران با این حرکتها نشان داده است در تصاعد بحران و موازنه وحشت دستش باز است.
3️⃣ ردوبدل شدن پیامهای عملیاتی و میدانی به طریقی که گفته شد، به معنی دور شدن از نقطه توافق نیست، بلکه ماهیت توافق با دشمن این اقتضائات را دارد و دقیقاً برعکس، میتوان اینگونه تحلیل کرد که طرفین به توافق نهایی نزدیک شدهاند؛ چراکه فاصله بین اقدام یک طرف و پاسخ طرف مقابل بسیار کوتاه شده است.
نکتهراهبردی: مذاکره با دشمن مثل مذاکره با دوست نیست! در این نوع مذاکرات حسن نیت و اعتماد جایی ندارد. اگر در آخرین لحظه هم یکی از طرفین ضعفی از خود نشان دهد، مذاکره ابعاد تازهای پیدا میکند. با توجه به تخلف بزرگ طرف غربی در گذشته، راستی آزمایی و تضمین، خطوط قرمز ایران در مذاکرات است. اگرچه دشمن تاکنون فرآیندهای راستی آزمایی و بخش قابلتوجهی از تضمینها را پذیرفته است ولیکن نباید مانند دولت گذشته با حسن نیت و اعتماد کار را جلو برد بلکه باید بر خواستههای منطقی خود استقامت کرد و فشار را با فشار پاسخ داد نه تسلیم.
✍️ #علی_کارگر
گزارش روز
📍اهداف ترکیه در شمال عراق
یکی از گفتمانهای مهمی که بدون در نظر داشتن آن، نمیتوان به فهم درستی از تحولات، اقدامات و رفتارهای سیاست خارجی ترکیه در عرصههای سیاسی، امنیتی، نظامی و اقتصادی دست یافت، «نوعثمانیگری» است. دولت ترکیه بهویژه در دوران حاکمیت حزب عدالت و توسعه، توجه ویژهای به نوعثمانیگری از خود نشان داده و تا حد زیادی رویکردها و راهبردهای سیاست خارجی خود را با آن هماهنگ کرده است. حملات اخیر توپخانهای ترکیه به یک مرکز گردشگری در استان دهوک واقع در شمال عراق، در این چهارچوب قابل ارزیابی است. ترکیه که 4 هزار نیرو و 105 پایگاه نظامی کوچک و بزرگ در کردستان عراق دایر نموده و تا عمق 100 کیلومتری این کشور نفوذ کرده است، در حالی مناطقی از شمال عراق ازجمله مرکز تفریحی و سیاحتی «زاخو» مورد حملات توپخانهای خود قرار داده است که هنوز مسئولیت آن را بر عهده نگرفته و این حملات مرگبار را به پپک نسبت داده است!
🔸گزارههایتحلیلی:
سه دسته اهداف برای مداخلات نظامی ترکیه در شمال عراق قابلشناسایی است: نخست، اهداف راهبردی و بلندمدتی که در ذیل نوعثمانیگری قابلتعریف است؛ ازجمله، افزایش عمق راهبردی در عراق، دسترسی آسان و ارزان به منابع نفت و گاز و تسلط بر شاخههایی از کریدورهای تجاری و بازرگانی شرق به غرب که از عراق میگذرد. ترکیه با توجه به ادعای خود در مورد قرارداد 1925 کماکان اصرار دارد، سرزمینهایی وسیع از استان نینوا تا استان کرکوک و قسمت نفتخیز موصل باید متعلق به این کشور باشد؛ لذا به دنبال در اختیار گرفتن این مناطق است. دوم، اهداف «کوتاهمدت و فوری» که عمدتاً دربرگیرنده انگیزههای سیاسی و بهخصوص انتخاباتی است. تجارب یک دهه اخیر نشان داده است که «نظامی سازی سیاست خارجی» و تشدید فعالیتهای نظامی در خارج از کشور بهصورت اقتضائی و مقطعی، نقش مؤثری در بازسازی جایگاه سیاسی حزب عدالت و توسعه و شخص اردوغان در ماههای منتهی به انتخابات دارد. سوم، اهداف «میانمدت و تاکتیکی» که برچیدن پایگاههای نظامی پپک هم در زمره این اهداف قرار دارد که یک سیاست ثابت و پایدار در حوزه فعالیتهای نظامی ترکیه در شمال عراق است.
سخن پایانی: عراق دیگر تحمل جنگافروزی و حملات پراکنده ترکیه به خاک خود را ندارد. تنها اراده و تصمیم قاطع گروههای مقاومت و حشدالشعبی کافی است که در کمترین زمان ممکن تمام پایگاههای و مراکز تجمع ترکیه را از شمال عراق برچینند. اخیراً نیز گروههای مقاومت تأکید کردهاند اگر دولت آنکارا نیروهای خود را از عراق بیرون نبرد، برای اخراج ترکیه به روشهای نظامی و زور متوسل خواهند شد. با توجه به تجربهای که مقاومت اسلامی عراق در مواجهه با آمریکا دارد و در این دو سال اخیر نیز توانسته است بسیاری از نیروها و پایگاههای آمریکایی را از نقاط مختلف عراق جمع کند، برای این گروهها، بیرون راندن ترکیه از عراق کار دشواری نیست.
✍️ #حمید_خوشایند