16.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مجری: آیا اسرائیل وادار به عقبنشینی شده
🔹کارشناس بیبیسی: قطعا بله
🔹مجری: در صورتی که نوبت به اسرای نظامی اسرائیل برسد کارپیچیدهتر نمیشود؟
🔹کارشناس: بله قطعا، اگر حماس در ازای اسرای نظامی اسرائیلی، آزادی تمام زندانیان فلسطینی را مطالبه کند، اسرائیل چارهای جز قبول کردن ندارد. از طرفی اسرائیل با موضوع آوارگی شهروندان خود نیز مواجه است
☫ جمع سربازان گمنام
قهر کرده! (گفت و شنود)
گفت: «گیورا آیلند» رئیس پیشین شورای امنیت رژیم صهیونیستی گفته است؛ یمن برای اسرائیل یک تهدید راهبردی جدی و خطرناک است.
گفتم: تازه این اول کار است و باید انتقام جنایاتی را که مرتکب شدهاند پس بدهند!
گفت: این مقام امنیتی رژیم صهیونیستی میگوید؛ یمنیها در دهانه جنوبی دریای سرخ حضور دارند و اجازه عبور به کشتیهای ما را نمیدهند و این مشکل بسیار بزرگتر و خطرناکتر از موشکهای آنهاست!
گفتم: نیروهای مقاومت یمن هم که اعلام کردهاند آتشبس شامل آنها نمیشود و تا محو اسرائيل به مبارزه ادامه میدهند.
گفت: گیورا آیلند، گفته است متاسفانه آمریکا به این موضوع توجه ندارد!
گفتم: آمریکا اگر میتوانست جلوی حملات موشکی پیدرپی به پایگاههای نظامی خود را در منطقه میگرفت!
گفت: صهیونیستهای فلکزده نمیدانند به کجا پناه ببرند!
گفتم: یارو برای دزدی وارد یک باغ شده بود، باغبان او را دید و دنبالش کرد و طرف زیر شکم الاغی که در آن حوالی بود پنهان شد. باغبان پیدایش کرد و گفت فلان فلان شده خجالت نمیکشی؟ یارو گفت؛ من کره خرم آمدهام شیر بخورم! باغبان گفت؛ این الاغ که نر است و یارو گفت؛ آخه من از مادرم قهر کردهام و پیش پدرم زندگی میکنم!
14.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥چرا امیرالمومنین علی علیه السلام شمشیر نکشید؟!
🎙#استاد_کاشانی
⏱#سخنرانی_کوتاه
@saja_ir
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در این ۱۱ ثانیه ویدیو یک شگرد جزئی از گروه خاصی از "تکنولوژی های قدرت" به کار گرفته شده است. این گروه خاص از تکنولوژی های قدرت که در حیطه زبان و ارتباطات کاربرد دارد، بسیار پیچیده و پیشرفته است و در رسانه ها و در اظهارات سیاستمداران و سخنگویان رسمی و روابط عمومی شرکت ها و منصه های دیگر عمومی ظهور می یابد.
در این ویدیو به تلفات فلسطینیان با لفظ "مردند have died" و به تلفات اسرائیلی ها با لفظ"کشته شدند have been killed" اشاره می شود
ذهن و نگرش و گفتار مخاطب نا آشنا با این شگردهای پیچیده به تدریج به همان شکلی در می آید که قدرت اراده کرده است. بی بی سی فارسی به طور مستمر این تکنولوژی زبانی و گفتمانی قدرت هژمونیک جهان را بر مردم ایران اعمال می کند.
💬 #توئیت| رهبر انقلاب:
مسئلهی آب اصفهان مسئلهی مهمّی است. بنده هم دنبال این قضیّه بودهام. اخیرا هم دنبالگیری کردم. کارهای خوبی دارد انجام میگیرد؛ دارد پیش میرود و انشاءالله حل خواهد شد. مسئولان هرچه ممکن است سریعتر کار کنند؛ واقعاً مردم #اصفهان شایستهی این هستند که ما شب و روز نشناسیم.
https://eitaa.com/yavaran_v_isfahan
16.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مجری: آیا اسرائیل وادار به عقبنشینی شده
🔹کارشناس بیبیسی: قطعا بله
🔹مجری: در صورتی که نوبت به اسرای نظامی اسرائیل برسد کارپیچیدهتر نمیشود؟
🔹کارشناس: بله قطعا، اگر حماس در ازای اسرای نظامی اسرائیلی، آزادی تمام زندانیان فلسطینی را مطالبه کند، اسرائیل چارهای جز قبول کردن ندارد. از طرفی اسرائیل با موضوع آوارگی شهروندان خود نیز مواجه است
☫ جمع سربازان گمنام
آینده سیاسی غزه در فردای توقف جنگ
صحبت از آینده سیاسی نوار غزه بخصوص بعد از آتشبس موقت در این منطقه با فضاسازی رسانههای غربی و اسرائیلی افزایش یافته، در حالی که تعیین سرنوشت غزه بدون در نظر گرفتن بسیاری از متغیرها امکانپذیر نیست.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس - یادداشت میهمان: همزمان با آتشبس در غزه برای آزادی برخی از اسرای جنگی میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی فرصتی ایجاد شده تا بسیاری درباره چشمانداز سیاسی غزه سناریوپردازی کنند. هرچند نبرد ۵۰ روزه اخیر تصویری اولیه از توازن قوا ارائه کرده و هم مقاومت خشونت افسارگسیخته صهیونیستها را دیده و هم رژیم با گردانهای عزالدین قسام درگیر شده ولی هنوز نشانهای برای مذاکرات سیاسی در دسترس نیست.
اولین طرح سیاسی بعد از وقوع طوفان الاقصی که توسط دولت نتانیاهو مطرح شد، نسخه بروزرسانیشده معامله قرن بود که براین اساس ابتدا ارتش اسرائیل وارد غزه میشود و ساختار سیاسی حماس را از بین می برد و در ادامه فلسطینیها اخراج و به صحرای سیناء فرستاده شوند تا در آنجا با پول کشورهای شورای همکاری ابتدا در چادر و سپس در شهرکها اسکان داده شوند. این طرح در وهله اول در میدان نبرد اجرایی نشد چراکه ارتش اسرائیل در فراهم کردن زمینه این پروژه ناکام بوده؛ هرچند توانستند وارد شهر غزه شوند ولی موفق به درهم شکستن ساختار سیاسی حماس نشدهاند.
ازسوی دیگر در سطح مردمی نیز پروژه کوچاندن فسلطینیها شکست خورد و در اولین روز آتشبس تصویری تاریخی خلق شد و مردم شمال غزه بیتوجه به تهدیدهای رژیم به منازل ویران شده بازگشتند. همچنین در سطح بین المللی نیز کشورهای عربی با وجود فشار آمریکا و پیگیریهای آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در سفر منطقهای، حاضر به همراهی با این طرح نشدند. مصر به دلیل تاثیرات این اقدام بر فضای داخلی با وجود وعدههای مالی هنوز زیربار طرح کوچاندن اهالی غزه نرفته و دیگر کشورهای عربی همچون عربستان سعودی، اردن و عراق هم به طور جدی با چنین طرحی مخالفت کردند.
به طور موازی، آمریکاییها طرح دیگری را دنبال میکردند که برخلاف طرح اسرائیلیها که منبعث از معامله قرن بود، در امتداد طرح دو دولتی است که اساسا در بین دموکراتها بیشتر مورد توجه است. آمریکاییها در ابتدا پیشنهاد دادند، ائتلافی از نیروهای عربی کنترل غزه را در اختیار بگیرند که این پیشنهاد با مخالفت دفتر سیاسی حماس در دوحه همراه بود و از این رو کشورهای عربی پشت سر آن نیامدند.
طرح دوم آمریکاییها واگذاری کنترل باریکه به تشکیلات خودگردان بود که این طرح هم نه تنها از سوی بنیامین نتانیاهو رد شد، بلکه حتی در صورت موافقت اسرائیلیها طرح شکست خورده محسوب میشد. تشکیلات خودگردان که حتی در اوج حملات علیه غزه حاضر به متوقف کردن همکاریهای امنیتی با رژیم صهیونیستی در کرانه باختری نشده، عمیقا در بین افکار عمومی فلسطین منفور شده است. این تشکیلات که در آخرین انتخابات فلسطین در سال ۲۰۰۶ به حماس باخت و غزه را واگذار کرد اکنون هم به دلیل همکاری و همراهی با رژیم صهیونیستی جایگاهی در باریکه و کرانه ندارد.
نکته اینجاست که تشکیلات خودگردان حتی در کنترل اوضاع در کرانه باختری که در بخش C و B حمایت همهجانبه اطلاعاتی، امنیتی و نظامی رژیم اسرائیل را با خود دارد، قادر به کنترل اوضاع نیست. سوال محافل صهیونیستی از آمریکا این است که این تشکیلات با رهبری سالخورده و آکنده از رقابت برای جانشینی چطور خواهد توانست اوضاع در باریکه غزه را که آماده انفجار است، تحت مدیریت درآورد.
طرحهای دیگری نیز برای غزه توسط طرفهای منطقهای و بینالمللی مطرح شده است که براساس آن جایگاه حماس از قدرت مسلط در غزه تنزل یابد یا اینکه در امور اجرایی مشارکت نداشته باشد؛ اما تاکنون واکنشی رسمی یا قابل استناد در این زمینه از حماس مشاهده نشده است. این وضعیت نشانهای از فراهم نبودن بسترهای میدانی برای تصمیم سیاسی آینده است و سوال اینجاست وضعیت غزه که براثر حملات وحشیانه بخشهایی از آن غیرقابل سکونت شده در فردای توقف درگیریها با چه حجم قابلتوجهی از مشکلات انسانی و اجتماعی روبهرو خواهد شد؟
در این میان برخی از کشورها همچون فرانسه و عربستان تلاش دارند تا ابتکارهای سیاسی را از مسیر کنفرانس بین المللی ارائه نمایند؛ ولی این کنفرانسها و نمایشهای سیاسی نیز جنینهای مرده هستند چراکه بدون درنظر گرفتن مقاومت فلسطین نمیتوانند گامی حقیقی بردارند. لذا تا زمانی که تکلیف میدان مشخص نشود، پشت میز مذاکره نمیتوان تصمیمگیری کرد.
وضعیت جبهه غزه زمانی مشخص میشود که تکلیف اهداف بلندپروازانه صهیونیستها درباره پیدا کردن اسرای عملیات طوفان الاقصی، نابود کردن تونلهای حماس، توقف حملات موشکی، ترور فرماندهان عزالدین قسام و دستگیری رهبران حماس مشخص شود. در چنین شرایطی است که میتوان واضحتر درباره آینده سیاسی غزه صحبت کرد؛ اما در شرایط فعلی تبلیغات رسانهای غربیها درباره طرحهای سطحی مبتنی بر کنترل غزه توسط اسرائیلیها یا طرفهای دیگر بیشتر فضاسازی است و به قول اقبال لاهوری مبر گمان که به پایان رسید کار مغان...هزار باده ناخورده در رگ تاک است.
تلآویو سکوتش را درباره آمار زخمیهای جنگ غزه شکست
روزنامه عبری «هاآرتص» امروز سهشنبه، ۲۸نوامبر در گزارشی نوشت که ارتش اسرائیل پس از هفتهها خودداری از افشای آمار زخمیهای خود در نبرد زمینی با نوار غزه، تعداد آنها را به تفکیک میزان جراحات وارده فاش کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که تعداد زخمیهایش در غزه از ۱۰۰۰ نظامی گذشته و حال ۲۰۲ نفر از آنها که جراحات شدید برداشتهاند، را بحرانی توصیف کرد؛ ۳۲۰ نفر از این آمار هم، جراحات متوسط دارند و ۴۷۰ نظامی دیگر نیز، دارای جراحات جزئی هستند.
روزنامه هاآرتص در ادامه گزارشش از این آمار، با تاکید بر اینکه ارتش تلآویو «همچنان از انتشار تعداد مجروحان و وضعیت آنها توسط بیمارستانها و منابع پزشکی جلوگیری میکند»، نوشت: گفته میشود که از میان زخمیهای با شرایط وخیم، تنها ۲۹ نفرشان در بیمارستانها هستند؛ اطلاعاتی درباره سرنوشت زخمیهای بدحال دیگر در دست نیست.
این رسانه عبری با تشکیک در وضعیت سایر زخمیهای ارتش رژیم صهیونیستی، گزارش داد: از میان سربازانِ با جراحات متوسط، فقط ۱۸۳ نفر و از بین زخمیشدههای جزئی هم تنها ۷۴ نفر در بیمارستانها تحت درمان هستند.
شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل هم شب گذشته در گزارشی اعلام کرد که ارتش، تعداد ۱۲۱۰ مجروح خود از ابتدای حمله زمینی به نوار غزه را که طی درگیری با نیروهای فلسطین زخمی شدهاند، به عنوان «سرباز و افسران از کار افتاده» جا زد.
«اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی جنبش «حماس» پیشتر در این باره تاکید کرده بود که طبق اطلاعات و مشاهدات میدانی نیروهای القسام، تلفات در صفوف اشغالگران بسیار بیشتر از آن چیزی است که تلآویو اعلام میکند؛ آمار واقعی همه را شوکه خواهد کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی هفته گذشته در گزارشی از تلفات کلی خود از ابتدای عملیات «طوفان الاقصی» تاکنون، شمار نظامیان کشتهشدهاش را ۱۴۰۰ نفر اعلام کرده بود که چند روز بعد، ۲۰۰ نفر را از این تعداد حذف کرد.
دیدار روسای جمهور ایران و ترکیه پس از بازگشت وزرای خارجه از نیویورک انجام خواهد شد
خبرنگار فارس مطلع شد که روسای جمهور ایران و ترکیه پس از بازگشت وزرای خارجه ۲ کشور از نشستی درباره غزه در نیویورک، با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
دیدار روسای جمهور ایران و ترکیه پس از بازگشت وزرای خارجه از نیویورک انجام خواهد شد
یک منبع مطلع در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس گفت که سفر آیتالله سید ابراهیم رئیسی به آنکارا که پیش از این عنوان شده بود، انجام خواهد شد، همچنان در دستورکار دو کشور قرار دارد.
وی در توضیح بیشتر از حضور همزمان وزرای امور خارجه ایران و ترکیه در نیویورک در روز چهارشنبه هشتم آذر ماه خبر داد که دو دیپلمات عالیرتبه ایران و ترکیه حسین امیرعبداللهیان و هاکان فیدان در نشستی در نیویورک با محوریت غزه با حضور تعداد دیگری از کشورها شرکت خواهند کرد.
حسین امیرعبداللهیان شب گذشته در تماس تلفنی وزیر خارجه سوئیس ایگنازیو کاسیس به برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در سطح وزرای خارجه در روز چهارشنبه و در نیویورک اشاره کرده بود.
این منبع افزود: امیرعبداللهیان قرار است در نشستی به عنوان مهمان ویژه همراه با تعدادی از وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب (عربستان، اردن، ترکیه، مصر، قطر، اندونزی، نیجریه ) که در طی این مدت سفرهایی را به پایتختهای کشورهای عضو دائم شورای امنیت انجام دادهاند، شرکت کند.
وی به تماس تلفنی اخیر روسای جمهور ایران و ترکیه در شامگاه یکشنبه پنجم آذر اشاره کرد و گفت که در این تماس تلفنی روسای جمهور درباره زمان دیدارشان در آنکارا توافق کردند که این دیدار به بعد از بازگشت وزرای خارجه ۲ کشور از نیویورک و اطلاع از نتایج این سفر، موکول شود.
وزیر امور خارجه ایران در سفر اخیرش به آنکارا و در نشست خبری مشترک با هاکان فیدان گفته بود که در آینده نزدیک سفر آیتالله رئیسی به دعوت رسمی اردوغان به آنکارا انجام خواهد شد و کمیسیون عالی مشترک همکاریهای دو کشور را در آینده نزدیک برگزار خواهیم کرد.
جنگ غزه؛ مدیریت شکست، مدیریت پیروزی (یادداشت روز)
رژیم غاصب صهیونیستی این روزها در حال مدیریت شکست از حماس و بهطور کلی، جبهه مقاومت است و این را به بدترین شکل انجام میدهد و مقاومت فلسطین این روزها در حال مدیریت پیروزی بر ارتش غاصب اسرائیل و به طور کلی، غرب است و این را به بهترین شکل انجام میدهد. در این خصوص گفتنیهایی وجود دارد:
1- رژیم غاصب اسرائیل و غرب اعلام کرده بودند جنگ علیه مردم و مقاومت غزه را پیش از دستیابی به نتایج راهبردی متوقف نمیکنند. آنان نتایج راهبردی را اولاً نابودی حماس ثانیاً تغییر اساسی در اداره غزه و حذف مقاومت ثالثاً آزادسازی نظامی اسرایی که در روز 15 مهرماه/ هفتم اکتبر به اسارت مقاومت درآمده و به غزه منتقل گردیدهاند و رابعاً کوچاندن مردم از غزه به صحرای سینا اعلام کردند. رژیم غاصب و غرب برای رسیدن به این نتایج راهبردی همه اصول و قواعد حقوقی که برجستهترین آن ممنوعیت حمله به بیمارستانها بود زیرپا گذاشتند
و 37 بیمارستان غزه را مورد حمله قرار دادند. غرب به بیاخلاقیترین وجه ممکن تلاش کرد تا نتایج مورد نظر خود را محقق گرداند. دولتهای غربی و رژیم غاصب در این میان با استفاده از بمبهای سنگین و گسیل صدها تانک پیشرفته به مصاف مقاومت و مردم عادی - زنان، کودکان، سالخوردگان و بیماران - رفتند. اما با گذشت نزدیک به 50 روز از جنگ نتوانستند هیچیک از چهار هدف راهبردی خود را محقق نمایند و دست آخر شروع به تعدیل این اهداف نمودند.
حذف و نابودی حماس ابتدا به تضعیف حماس و ضربه زدن به توانایی نظامی آن تبدیل گردید و در نهایت با آن برای آزادی تعدادی از اسرا وارد مذاکره شده و به آتشبس موقت تن دادند. سیاست تغییر مدیریت غزه یعنی حذف قدرت اداری حماس تبدیل به غیرنظامی کردن حماس شد و در حالی که حتی نتوانستند به توان شلیک موشکهای مقاومت به تلآویو، حیفا و... ضربه بزنند و مانع انهدام تانکها و زرهپوشهای اسرائیل در منطقه شمالی غزه شوند، به توقف موقت حملات نظامی رژیم جنایتکار تن دادند.
رژیم اسرائیل و غرب و بعضی دولتهای عربی برای آنکه باور شود اداره غزه در حال تغییر است، بحث کهنه و بینتیجه شکلدهی به دو دولت در سرزمینهای اشغالی و تشکیل دولت غیرنظامی فلسطین را پیش کشیدند و حال آنکه اجرای آن منوط به همراهی فلسطینیهاست و فلسطینیها چه در غزه و چه در کرانه باختری و قدس بیش از پیش بر محوریت مقاومت و بهطور خاص حماس در اداره نظامی و سیاسی فلسطین تأکید کردهاند و نشان دادهاند اجازه بازسازی اسلو و روند سازش با اسرائیل را نمیدهند.
غربیها و اسرائیلی که نتوانستند سیاست کوچ دادن فلسطینیهای ساکن در غزه را اجرائی کنند، از شروع فرآیند توافق عربی برای انتقال جمعیت غزه به صحرای سینا صحبت میکنند و حال آنکه در این مورد علاوهبر مخالفت جدی ساکنان غزه، با اظهارات صریح مقامات مصر و اردن مبنی بر مخالفت با انتقال جمعیت فلسطینی غزه مواجه شدهاند. آنچه این روزها از سمت غرب و دولت غاصب اسرائیل مشاهده میشود و رفوی شکست و مدیریت آن برای کاهش آثار زیانبار آن میباشد.
2- غربیها و رژیم صهیونیستی از ابتدای بحران غزه اعلام کردند برای مدیریت و بهنتیجه رساندن جنگ غزه به سیاست گشوده نشدن جبهههای دیگر توجه دارند. آمریکاییها بارها با صراحت اعلام کردند برای گشوده نشدن جبههها، سیاست خویشتنداری در برابر حملاتی که خارج از غزه به آنان - رژیم و آمریکا - میشود، پیش گرفتهاند اما در این خصوص هم دستاوردی نداشتند. مقاومت لبنان از همان روز آغاز عملیات اسرائیل، آمریکا علیه غزه به میدان آمد و جبهه شمال را گشود و در طول دوران جنگ به شلیکهای هوشمند خود روند تصاعدی داد. مقاومت عراق هم وارد میدان شد و جبهه عراق را علیه آمریکا و اسرائیل باز کرد و روند تصعیدی حملات خود را حفظ نمود تا جایی که در روز منتهی به آتشبس با موشک بالستیک به پایگاه نظامی آمریکا در عینالاسد عراق حمله کرد. مقاومت یمن هم با هدف اعمال فشار روی مناطق جنوبی رژیم غاصب وارد عمل شد و روند تصعیدی را به توقیف چند کشتی متعلق به رژیم و مصادره آنها کشانید.
غربیها به امید اینکه بتوانند با تمرکز بر غزه، دستاوردی داشته باشند، دائماً از جلوگیری از تصعید و ممانعت از عدم گشایش جبهه جدید صحبت کردند و به آن هم نرسیدند این موضوع سبب ناامیدی و شکاف در جبهه غرب شد تا جایی که نخستوزیران اسپانیا و بلژیک در روز آتشبس در کنفرانس مطبوعاتی که در ورودی گذرگاه رفح در مصر برگزار شد، از رژیم اسرائیل انتقاد کردند و «سانچز» نخستوزیر اسپانیا از «کشتار غیرقابل قبول غیرنظامیان بیگناه» توسط اسرائیل صحبت کرد. کمااینکه در اثناء جنگ، سفارت هلند در تلآویو سندی محرمانه منتشر نمود که در آن تنها راهبرد اسرائیل را «استفاده از نیروی مرگبار» معرفی کرده و آن را فاقد راهبرد ایجابی قابل قبول نشان میداد. در
یریت داخلی اسرائیل را از دست نتانیاهو و گالانت خارج کرد و وارد فضای تصمیمگیری دشمن شد. این زیباترین، حرفهایترین و دیپلماتیکترین جلوه مدیریت پیروزی مقاومت است.
مقاومت فلسطین توانست موازنه حمایت خارجی که همواره به نفع رژیم متجاوز برقرار بود را به نفع خود تغییر دهد تا جایی که در روزهای منتهی به آتشبس، به دلیل آنکه در چهار قاره، تظاهرات انبوه ضدصهیونیستی جریان داشت، شاهد تغییرات مهمی در مواضع دولتهای حامی رژیم اسرائیل هم بودیم.
سعدالله زارعی