10.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻اهداف ابو محمد جولانی :
قصد داریم دست های ایران را قطع کنیم و جنگ را به داخل ایران بکشیم.
@erison
در #آمریکا پس از انهدام برجهای دوقلو، قوانین فضای مجازی بر خلاف روند که عمدتا زمینههای اخلاقی و حقوق کودک داشت، رنگ و بوی امنیتی گرفت و قانون میهن پرست آمریکایی معروف به #پاتریوت توسط بوش پسر در دستور قرار گرفت.
در #ایران پس از میهمان کشی که در روز اول دولت، توسط رژیم جنایتکار صهیونیسم صورت گرفت و ورود ایران به جنگ با آن دشمن، اصرار بر برداشتن فیلترنگ از سکوی های همان دشمن است بدون اینکه برای #حکمرانی بر فضای مجازی برنامهای باشد.
آیا دستی در کار است؟
آیا شرایط جهان را درک نمیکنیم؟
آیا کارشناسان ما را فریب میدهند؟
و....
#ناترازی_در_حکمرانی
⭕تیتر یک : نگاه روسی به تحولات سوری
▫️تحلیل کارشناس روسی در فضای امروز جنگ سوریه
🔸بدترین سناریوی ممکن برای دگرگونی وضعیت در شمال سوریه، که در نتیجه آن، حلب چند میلیونی در عرض فقط سه روز عملاً به دست تروریستها افتاد، نیازمند تحلیل دقیق است. اما حتی اکنون میتوانیم اولین نتیجهگیریها را به شکل درسهای مهم برای کشورمان روسیه استخراج کنیم:
🔹درس اول: نمیتوان کار نیمهتمام را رها کرد.
جیب تروریستی تمام نشده در ادلب تحت حمایت ترکیه، پس از چند سال تجدید تسلیحات و آمادهسازی، به مهمترین شهر سوریه حمله کرد. نتیجه آشکار است. این بهترین اثبات برای این است که منجمد کردن جنگ در اوکراین بدون رساندن آن به پایانی پیروزمندانه غیرممکن است. در غیر این صورت، سناریوی بعدی میتواند همین باشد. درگیری اوکراین باید نهایتاً حل شود - از جمله بازسازی منطقه امنیتی در اوراسیا با در نظر گرفتن اجباری منافع روسیه.
🔸درس دوم: اگر میخواهید کاری را خوب انجام دهید، خودتان انجام دهید. نمیتوان به متحدان و شرکای موقعیتی تکیه کرد.
متحدان ایرانی ما بیش از حد درگیر وضعیت لبنان و فلسطین بودند. و شریک موقعیتی ما رجب اردوغان عملاً از پشت به ما خنجر زد - و البته این اولین بار نیست. واضح است که بدون چراغ سبز آنکارا، بدون اطلاعات و حمایتهای دیگر آن، حمله تروریستها به حلب غیرممکن میبود. در عین حال، اردوغان بدترین گزینه نیست: اپوزیسیون ترکیه طرفدار آمریکاست و اگر به قدرت برسد، بدتر خواهد شد.
🔹درس سوم: توافقها وقتی با قدرت پشتیبانی نشوند، بیارزش هستند.
بحران حلب ضربهای مستقیم به "فرمت آستانه" است که در چارچوب آن روسیه، ایران و ترکیه کشورهای ضامن نامیده شدند. بیست و دومین نشست بینالمللی درباره سوریه در "فرمت آستانه" همین چند روز پیش، در ۱۱-۱۲ نوامبر در آستانه برگزار شد و بیانیهای مشترک بر اساس نتایج آن صادر شد. اکنون این توافق لگدمال شده است. از جمله به این دلیل که صرف نمایش پرچم ما در سوریه برای بازدارندگی کافی نبود.
🔸درس چهارم: ما به اسمرش نیاز داریم [سازمان هماهنگ کننده ای برای سه آژانس مستقل ضد جاسوسی در دوران ژوزف استالین].
از اطلاعات دریافتی تاکنون چنین برمیآید که تسلیم حلب بدون خیانت ژنرالهای سوری، بدون فرار زیردستان آنها، بدون در معرض قرار گرفتن جبهه، بدون رها کردن بسیاری از سلاحها برای دشمن اتفاق نیفتاده است. بعید است این امر در صورتی که دمشق از وضعیت امور، از جمله وفاداری و حرفهای بودن افسران ارشد، کاملاً آگاه بود، امکانپذیر میبود. اما برای اینکه رهبری چنین آگاهی داشته باشد، باید کانالهای تکراری اطلاعات از میدان - و نهادی ویژه قادر به جمعآوری و تحویل به موقع آن داشته باشد.
🔹درس پنجم: اگر در یک حوزه ضعف نشان دهیم، در همه جا فرو خواهیم ریخت.
همزمانی رویدادهایی مانند تشدید تنش در اطراف اوکراین با حملات دوربرد به عمق روسیه، حمله به سیستم بانکی روسیه، بحران در آبخازیا، تلاش برای میدان در گرجستان، بحران حلب و غیره تصادفی به نظر نمیرسد. پشت این میتواند تلاشی از سوی رقیب جهانی ما باشد که هنوز نه از نمایش یکباره "اورشنیک" و نه از لفاظیهای مسکو تحت تأثیر قرار نگرفته، تا فشار بر روسیه را در تمام جبههها به شدت افزایش دهد - در حالی که "تغییر نوبت" در واشنگتن در جریان است. و موفقیت در یک حوزه میتواند آن را به ضربه زدن به نقاط حساس دیگر ما تشویق کند. ما باید تمام خطوط خود را حفظ کنیم و برای چالشهای جدید آماده باشیم.
🔸امید است کار به موقع روی اشتباهات به جلوگیری از تکرار آنها کمک کند.
▫️یادداشت النا پانینا مدیر مؤسسه استراتژیهای سیاسی و اقتصادی بینالمللی RUSSTRAT است
✅ @asreiranian_ir
#بازخوانی_جمعه_نصر_امام_خامنهای
🔻هر ملّتی اگر میخواهد مبتلای به محاصرهی فلجکنندهی دشمن نشود، باید از اوّل چشم را باز کند، بیدار باشد؛ وقتی دید دشمن سراغ یک ملّت دیگر رفت، خود را با آن ملّت مظلوم و زیر ستم شریک بداند، به او کمک کند، با او همکاری کند تا دشمن آنجا موفّق نشود. اگر دشمن آنجا موفّق بشود میآید سراغ این نقطهی بعدی. ما مسلمانها سالهای متمادی از این حقیقت غفلت کردهایم، نتایجش را هم دیدهایم؛ امروز دیگر نباید غفلت کنیم؛ باید حواسمان جمع باشد.
ما باید کمربند دفاع را، کمربند استقلالطلبی را، [کمربند] عزّت را، از افغانستان تا یمن، از ایران تا غزّه و لبنان، در همهی کشورهای اسلامی و ملّتهای اسلامی محکم ببندیم.
#سوریه
#وعده_صادق
#مدیران_ضعیف
#امنیت_اتفاقی_نیست
🔸@Astaneh_saeid
❌ روزنامهی شرق، پرده از واقعیتِ خواستهی نئولیبرالهای موسوم به اصلاحات برداشته که گواهی میدهد اصل حجاب نشانه و عدم ابلاغ بهانه است.
🔴 آن متدینینی که خود را از امامِ جامعه که حدود هشت ماه قبل سران قوا را امر به اجرای قانون عفاف و حجاب نمودند، باتدبیرتر و زمانشناستر میدانند، بدانند که به فرمودهی معظمله، این خاکریزِ حجاب اگر فتح شود، نوبت به خاکریزهای دیگر میرسد.
❌ مخالفان میخواهند حکم شریعت را ذبح کنند، مبادا در این قتلگاهِ عفت و غیرت، خنجر بر حنجرهی حقیقت بگذاریم.
✍ مریم اشرفی گودرزی
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
🔴فهم تازه از وحدت میدانها و شبکه معارض با آن
✍محمد ایمانی
۱) تصور غالب این است که عبارت «وحدت میدانها»، صرفا ناظر به «میدان نظامی» و منحصر به اعضای جبهه مقاومت است. اما این تلقی، دقیق نیست. وحدت میدانها نه منحصر به میدان نظامی است و نه منحصر به جبهه مقاومت. تلاش غرب، معطوف به از هم گسیختن وحدت میدانها بوده است؛ چه اینکه آمریکا و اسرائیل طی دو دهه گذشته به ویژه یکسال اخیر، ضربات راهبردی و کاری بسیاری از آن وحدت متحمل شدند. بر این مبنا، نخستوزیر رژیم صهیونیستی (تحت تعقیب محاکم بینالمللی به جرم جنایت جنگی و نسلکشی) همین اواخر اعلام کرد که شکاف در وحدت میدانها را دنبال میکند.
۲) وحدت میدانها در جبهه مقاومت منطقه، با دهها بلکه دویست سال تاخیر زمانی نسبت به «وحدت میدانها در راهبرد غرب» اتفاق افتاده است. صهیونیسم مسیحی دهههاست که بر مبنای وحدت میدانها با مسائل رو به رو میشود و
بر این مبنا حتی بارها منافع راهبردی اروپا تحتالشعاع منافع آمریکا و اسرائیل قرار است؛ چنان که اروپا حاضر نشد - اجازه نیافت- چالش گاز و انرژی خود را از طریق تعامل سودمندانه با ایران حل کند و به ناچار به خرید گاز - حتی پنج برابر قیمت متعارف جهانی- از آمریکا تن داد و صدای اعتراض دولت فرانسه و آلمان هم از اقدام رندانه آمریکا بلند شد.
۳) وحدت میدانها، مراتب و شدت و ضعف دارد؛ و غیر از وحدت نظامی، وحدت سیاسی و اقتصادی و امنیتی و فرهنگی و اجتماعی را هم شامل میشود. در جنگ ترکیبی و رفت و برگشتی منطقه، دفاع از امنیت متحدان، دفاع از امنیت خود است. بنابراین پایبندی به وحدت و هم پشتی با وجود فشارهای دشمن، بسیار موضوعیت دارد. امنیت عراق و سوریه و لبنان و یمن، امنیت ماست. دشمن در مقابل، با فشار و تهدید و به ویژه به کارگیری شبکه نفوذ، سعی میکند رشتههای درهم تنیده وحدت میدانها را چه در میان اعضای جبهه مقاومت و چه در داخل یکایک آنها از هم بگسلد تا شاید بتواند بخشی از شکست راهبردی بیسابقه خود پس از جنگ جهانی دوم را جبران کند. برخی مقامات پنتاگون و رژیم صهیونیستی بارها گفتند که برتری هفتاد و چند ساله را از دست دادهاند.
۴) مغالطه «عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن به ما چه؟» و «چرا باید برای دیگران هزینه بدهیم؟»، بر اساس همین نگرانی بزرگ حریف و توسط شبکه نفوذ در کشور ما ترویج میشود...
❇️فرمانده جبهه ضد تروریسم در منطقه، همچنین ۹ اسفند ۱۳۹۷،از سادهاندیشی درباره توافق با آمریکا(برجام) برحذر داشت و گفت: «برای دشمن، این برجام، سه ضلعی است نه یک ضلعی. اینکه اصرار میکنند بر برجام ۲ در منطقه، برای این است که میخواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، بخشکانند. اگر العیاذ بالله ما رفتیم و در برجام ۲ شرکت کردیم، به همین تمام میشود؟ نه، برجام اصلی در داخل ایران است. تلاش آنها به اینجا منتهی نخواهد شد و برجام سه هم خواهند داشت، چون معتقدند چشمه باید خشکانده شود و این چشمه، ایران است.»...
✅هدف از مقاله اخیر وزیر خارجه اسبق در نشریه
فارن افرز، با فحوای ارسال پالس یکطرفه مذاکره (آن هم نه فقط درباره عبور از توافق هستهای، بلکه حتی درباره موضوعات دیگر!) چیست؟! اطمینان دادن به دشمن درباره بیتفاوتی نسبت به جنگ ترکیبیاش و اظهار ضعف؟ عبور از حقوق پایمال شده ایران در برجام، به بهانه توافق (قبول دیکته) جدید؟! یا ایجاد دودستگی و دو صدایی در داخل؟!
امروز هم دوصدایی درست کردن درباره آمریکا و اروپا، در حالی که آنها بشدت سرگرم خباثت و خصومت و تهدیدسازی علیه کشورمان هستند، جرم و خیانتی نابخشودنی است...
✅در همین شرایط عجیب است که کسانی از یکطرف به جای تامین امنیت و قانونمندی در فضای مجازی، نسخه برداشتن محدودیتهای نیم بند را میپیچند و حال آن که خط رسانهای باید در برابر تحرکات پایوران دشمن محکم شود؛ و از سوی دیگر به بهانه مخالفت با قانون مصوب حجاب، با اصل الزام شرعی حجاب به عنوان حکم ضروری دین مخالفت میکنند و رخنه در خط مقدم فرهنگی عفاف و حجاب پدید میآورند.
ضلع سوم این تحرکات، القای ناتوانی در حل مشکلات اقتصادی و اجبار به تسلیم در مقابل دشمن است و حال آن که هم راهحلهای اقتصادی روشن وجود دارد و هم نتیجه اعتماد به غرب، دو برابر شدن تحریمها بوده است.
دولت محترم و دو قوه دیگر اگر میخواهند در #تله_دشمن گرفتار نشوند و به مسئولیت خود در تراز اقتدار منطقهای ایران و ملت عزیز رفتار کنند، قبل از هر چیز باید در گفتار و رفتار،با ادبیات مسموم و مشورتهای تحمیلی فلجکننده که به اختصار ذکر آن رفت، #مرزبندی_صریح داشته باشند و بلکه این خط نفوذ را منکوب کنند.
گشایش امور و مجال بسیج امکانات و ظرفیتها برای حل چالشها، از مسیر این مرزبندی و مواجهه صریح میگذرد. این، عین عقلانیت انقلابی و نیاز مهم کشور است.
⭕️متن کامل در زیر👇
https://kayhan.ir/001GKk
🔰خلاصه سخنان مسعود پزشکیان در مراسم روز دانشجو
🔸مسعود پزشکیان که به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه صنعتی شریف برای سخنرانی حاضر شده بود؛ در مهمترین محورهای سخنان خود گفت:
🔺اسرائیل چطور ترور میکند؟ آنها همه چیز را راحت میبینند و رصد میکنند.
🔺آمریکا میداند کدام کشتی و کدام کالای ما کجا میرود. در مملکت ما یک کشتی با بارش گم شود نمیدانیم کجا رفت؛ چون FATF داخلی نداریم.
🔺فریاد دانشجویان در آمریکا و اروپا نسبت به جنایات غزه بلند بود ولی دانشگاههای ما آنطور که باید اعتراض نداشتند.
🔺لزومی ندارد ما با هم هو بکشیم و دعوا کنیم؛ قبل از انقلاب ما با هم در دانشگاه بحث می کردیم طرف مقابل حرف می زد و ما هم حرف می زدیم.
🔺در برق و آب و گاز و بنزین و پول مشکل داریم ولی میگویند دست نزن. به هر چیزی میخواهیم دست بزنیم میگویند به این دست نزن، درد دارد. نیاز به کمک همه داریم.
🔺 هر کس مدعی است میتواند مشکلی را حل کند بیاید نوکری او را میکنیم.
🔺باید عقل و گروه کارشناسی پشتوانه تصمیمی باشند که ما می گیریم. قرار نیست چون رئیسجمهورم شب بخوابم صبح چیزی به ذهنم برسد دل و روده جامعه را باز کنم نتوانم جمع کنم.
🔺در به در دنبال استاندار باتجربه و مقبول میگشتیم به این سادگی پیدا نمیکردیم. روی هر کسی دست میگذاشتیم یک عده میگفتند این فرد اینطور است و آن فرد اینطور است.
🔺من به شما قول میدهم که با کمک شما میتوانیم مملکت را با قدرت بسازیم؛ اما باید بپذیریم که الان گرفتاریم.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این کلیپ نیاز به توضیح نداره
مشکل اینه اینا همه چیو میدونند ولی ماموریتشون چیز دیگه هست
تاریخ از اینها به بدنامی یاد خواهد کرد.
همچون ترکمنچای و عهدنامه گلستان که به دست نفوذی های خائن اتفاق افتاد
تاریخ قضاوت خواهد کرد
@didebane_enghelab
🔻در سوریه چه میگذرد؟ (بخش اول)
✍️محمد کورهپز
(در این چند روز که همه از پیشروی سریع تروریستها در حلب و حماه متعجب بودند تلاش کردم از منابع موثق برآورد صحیحی از میدان داشته باشم. متنی که پیش روی شماست حاصل این جستجو است. امید که مفید فایده باشد.)
1- بیتردید مقصر اول اتفاقات اخیر سوریه را باید ارتش فاسد و ناکارآمد این کشور دانست که البته چندان هم موضوع عجیبی نیست. رزمندگان مدافع حرم خاطرات تلخی از ارتش بعثی سوریه در دوران مبارزه با تروریستها دارند. از تسلیم خطوط به تروریستها تا نفوذ عناصر جاسوس و حتی فساد اخلاقی و اعتقادی. طبیعی است که چنین ارتشی در برابر یک نیروی تکفیری که با عقیده ولو غلط در حال جنگ و قتال است نمیتواند کاری از پیش ببرد و دلیل اصلی عقبنشینیهای مکرر ارتش عربی سوریه از حلب و حماه و ... همین است. این که میبینید بشار اسد دستور افزایش 50 درصدی حقوق ارتش را میدهد در واقع تلاشی برای تکان دادن این نظامیان است و ناگفته پیداست که این مشوقهای مالی هم موفق نخواهد بود.
البته معدودی از فرماندهان و نیروهای با غیرت ملی مثل ژنرال سهیل حسن را باید از این کلیت استثنا کرد.
2- ایران و جبهه مقاومت در این ماجرا به هیچ وجه غافلگیر نشدهاند. برآوردهای اطلاعاتی از سه ماه پیش کاملا گویای این بود که تروریستهای مستقر در ادلب در حال آمادگی برای حمله هستند. قبل از آن هم میدانستیم که به تعهدات ترکیه در سوچی و آستانه نمیتوان تکیه کرد و اردوغان ابایی از هزینه کردن تکفیریها برای مقاصد خود ندارد. اما مشکل اینجاست که در سوریه تصمیمگیری نهایی با ایران نیست. لذا خطای محاسباتی دولت سوریه در بیتوجهی به هشدارهای ایران را هم باید در نظر گرفت.
3- اجازه بدهید قدری ریشهای تر به موضوع نگاه کنیم. ترکیب جمعیتی سوریه حدود 75 درص سنی، 10 درصد مسیحی و تنها 13 درصد شیعه (علوی و اسماعیلی) است. تمامیتخواهی و دیکتاتوری حزب بعث در راه ندادن به اهل سنت در ساختار حکومتی از یک طرف و فساد گسترده در بین علویهای حاکم از طرف دیگر، زمینه اصلی بحران 2011 و نیز اتفاقات فعلی است. (البته ما میدانیم که بالا کشیدن علویان در دوره حافظ اسد در واقع دلایل دیگری داشت ولی فعلا مجال توضیح این موضوع نیست) در جامعهای با اکثریت سنی که از دیرباز با اسلام اموی و ضدشیعی خود گرفتهاند ترکیب فعلی صحنه بزرگترین انگیزهها را در اختیار عناصر تکفیری قرار میدهد تا بر روی گسلهای موجود بحرانآفرینی کنند. ایران با فهم صحیح از این مسئله به خوبی میدانست که پاکسازی سوریه -و حتی شاید بتوان گفت آزادسازی ادلب- پایان کار نخواهد بود و باید تغییرات ریشهای در دستور کار قرار گیرد وگرنه هر لحظه امکان حرکت معکوس وجود دارد.
4- شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی بعد از آزادسازی بخش اعظم خاک سوریه از عناصر تکفیری، پیشنهاد ایجاد اصلاحات در ساختار حاکمیت را به بشار اسد داد و خود نیز با مذاکره با عناصر میانهرو سنی تلاش کرد تا وضعیت صحنه را به شکل معتدلتری در آورد و توفیقاتی هم در این زمینه کسب کرد. ولی متاسفانه برخورد حکومت سوریه (و البته بعضی دولتها در ایران) با این وضعیت را باید فرصتسوزی بزرگ نامید. نتیجه این شد که ما فرصت بهرهبرداری از پیروزیهای میدانی را از دست دادیم و کشورهایی مثل امارات و ترکیه در خلاء حضور ما میداندار شدند.
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
🔻در سوریه چه میگذرد؟ (بخش دوم)
✍️ محمد کورهپز
5- قطعا رژیم صهیونیستی، آمریکا و ترکیه –هر کدام به دلیل و نیتی- در فتنه فعلی نقشی بازی میکنند. ولی تجربه نشان داده ما از اشتباهات جبهه خودی بیش از تحرکات دشمن باید واهمه داشته باشیم. یک نمونه روشن آن موج مشکوک افغانستیزی در یکی دو سال اخیر و خصوصا بعد از روی کار آمدن طالبان است که هدف آن انشقاق بین صفوف رزمندگان فاطمیون و جبهه مقاومت بود. نمونه دیگر آن ترورهای متعدد عناصر مستشاری سپاه و حزبالله در سوریه است که ردپای عناصر نفوذی در حزب بعث در آن به چشم میخورد. این نفوذ را به هیچ وجه نباید شوخی گرفت. در زمان جنگ تحمیلی خودمان وقتی که وزیر سپاه از حافظ اسد درخواست موشک کرد او بسیار ناراحت شد و بعد از مرخص کردن اطرافیان خود گفت: «مگر شما نمیدانید سوریه پر از جاسوس است که این درخواستها را علنی مطرح میکنید؟» البته مسئله «تجارت اطلاعات» به درجاتی دیگر در لبنان و حتی اسرائیل هم وجود دارد.
6- چرا ایران در فتنه جدید سوریه حضور سریع میدانی پیدا نکرد؟ به طور خلاصه، باید حکومت سوریه به این درک برسد که قرار نیست تاوان ندانمکاریهای آنها را ایران و رزمندگان جبهه مقاومت پرداخت کنند. موضعگیری فالح الفیاض (رییس حشدالشعبی عراق) در مورد عدم مداخله در سوریه را باید در این چهارچوب فهمید. البته حرکتهای ایذایی نیروهای آمریکایی در منطقه نیز تا حدی بر سرعت عمل ایران تاثیر گذاشته است.
7- به لحاظ میدانی و نظامی، هر منطقهای که به سرعت فتح شود به سرعت نیز قابل بازپسگیری است ضمن اینکه که تحرکات عناصر تحریر الشام (النصره سابق) در این مدت به صورت پیشرویهای سریع ولی بدون تثبیت خطوط دفاعی بوده است. هلیبرد نیروهای لشکر 25 سوریه و نیروهای واگنر روسی در ارتفاعات مشرف به حماه و غرب حلب نشاندهنده سست بودن عقبه تکفیریهاست. این یعنی فرصت برای جبران این اتفاقات هست ولی سوریه باید در این زمینه نصایح و توصیههای ایران را بپذیرد. درست است که سوریه برای ما پل ارتباطی با حزب الله است ولی این موضوع نباید در تصمیمات حزب بعث سوریه اشتباه محاسباتی ایجاد کند.
8- متاسفانه فضای داخل کشور یا مشغول تحلیلهای آخرالزمانی است (که طبق آنان اساسا باید اجازه دهیم سوریه سقوط و سفیانی ظهور کند!) یا همه چیز را به منازعه ایران-رژیم صهونیستی خلاصه میکند و روی هر واقعه و اتفاقی برچسب «عقبنشینی غیرتاکتیکی و عذاب الهی(!)» میزند. چه میشود کرد که بعضیها به دنبال سادهترین تحلیل هستند نه دقیقترین تحلیل.
خناسی رسانههای معاند و غربگرایان داخلی نیز جای خود دارد. اما ما هم باید بدانیم که صحنه سوریه پیچیده و ذوابعاد است و باید در تصمیمگیری دقیق بود. اکنون وقت آیه یاس خواندن و تحلیلهای صد من یک قاز صادر کردن نیست. نه میتوان با هر کجروی سوریها کنار آمد و نه میتوان بالکل رهایشان کرد.
تردید نکنید که ایران و رهبر تیزهوش و بافراست آن و نیز کلیت جبهه مقاومت صحنه را تحت نظر و اشراف دارند. این منطقه منطقه ماست و آنهمه هزینه نکردیم که امروز به سادگی واگذارش کنیم. در روزهای آینده ایران نشان خواهد داد که ارادهاش در حفظ محور مقاومت چقدر جدی است.
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
🔻سرنخ تحلیل کلاف سردرگم سوریه کجاست؟
🔹با پیشروی سریع گروههای مخالف دولت سوریه در استانهای حلب، ادلب و حماه، نگرانیها برای سقوط دمشق افزایش یافته و موجی از ابهامات و گمانههای متفاوت بر سر چگونگی رفتار جمهوری اسلامی ایران در این شرایط شکل گرفته است. این تحلیلها عمدتاً ایران را به عنوان بازیگری تصور میکند که مستقل از شرایط سیاسی میدان باید همچون گذشته نقش محوری در تحولات سوریه ایفا کند.
🔹جمهوری اسلامی از روزهای آغازین تنشها در سوریه، تلاشهای دیپلماتیک خود را در سطح منطقه آغاز کرده و به مرور و در روزهای اخیر، با صراحت بیشتری صحبت از حمایت از سوریه میکند اما گویا بر خلاف دور قبل درگیریهای سوریه، لحن ایران این بار متفاوت است.
🔹عباس عراقچی در گفتگویی که با یک شبکه عراقی داشته شکل حمایت ایران از سوریه در این برهه زمانی را تابعی از «خواست دمشق» خوانده و گفته «ما بر اساس آنچه سوریه از ما بخواهد از آنها حمایت میکنیم» و تلویحا پرده از مسأله ای برداشته که احتمالا سرنخ اصلی تحلیل شرایط موجود است.
🔹از سوی دیگر، وزرای خارجه ایران، عراق و سوریه نیز در بیانیه مشترکی تصریح کردهاند که در این مرحله، هماهنگی و رایزنی دیپلماتیک، تنها گزینه موجود برای بهبود و حل بحران رخ داده است. نکته مهم آن است که چنین پیام روشنی، از خاک عراق و با امضای وزیر خارجه سوریه به منطقه مخابره شده است.
🔹در عرصه رسانه نیز صداوسیما با تغییر ادبیات واضحی به همین سمت و سو گرایش پیدا کرده و گویا راهبرد ایران در قبال بحران سوریه چیزی متفاوت از فاز قبلی درگیری بشار اسد با مخالفان خود خواهد بود.
🔹با این وصف، نوع مواجهه ایران با بحران سوریه را در این مقطع زمانی را نه طراحی ایران، که احتمالا باید ناشی از انتخاب دمشق دانست و ابراز نگرانیهای مقامات ایران و عراق از گسترش ناامنی به سایر بخشهای منطقه را نه یک هشدار، بلکه یک مطالبه بازدارنده در برابر دولت سوریه تفسیر کرد. مطالبهای که دمشق نسبت به ابعاد آن، به ویژه در حوزه پشتیبانی از محور مقاومت از یک سو و خطوط قرمز مرتبط با اماکن مقدسه از سوی دیگر، کاملا آگاه است.
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
📌 چرا سوریه در فتنهها شکست میخورد؟
🔹هیچ کشوری با تکیه بر هیچ قدرت خارجی نمیتواند دوام داشته باشد هرچند بتواند فتنه و جنگی را دفع کند، اگر عناصر قدرت درونی را فعال نکند با فتنه بعدی و جنگ پرقدرتتری روبرو خواهد شد.
🔸سه عنصر اصلی قدرت در هر کشوری عبارت است از:
۱. حضور و مشارکت فعال عموم مردم؛
۲. رشد علمی و دستیابی به پیشرفتهای علمی و فناوریهای روز؛
۳. وجود رهبری معنوی و هدایتگر که مورد قبول مردم باشد.
🔹مشکل سوریه، نداشتن همه این عناصر قدرت درونی است. اگر چه ایران و روسیه توانستند آن را از فتنه ۲۰۱۱ داعش و حامیان آن نجات دهند. اما با عدم فعال سازی قدرت درونی، #ضعف در حاکمیت همچنان باقی است. با توجه به اینکه این بار تروریستها و مسلحین با حمایت گسترده ترکیه، آمریکا و اسرائیل با تشکیلات بسیار قویتر و منسجمتر به میدان آمدند و طراحی منسجم و دقیقی داشته اند بخصوص بعد از شهادت سید حسن نصرالله و عدم امکان حضور مجاهدان حزب الله در میدان سوریه. بدین جهت فقط خود حاکمیت و مردم در درجه اول میتوانند در برابر آنها بایستاند، حمایتهای خارجی فقط حمایت است نه بیشتر.
🔸اگر #مردم وسط میدان نباشند که از خاک و وطن خود و نظام حاکم دفاع کنند هیچ حکومتی پابرجا نمیماند.
🔸 اگر کشوری از پیشرفتهای علمی و فناوریهای بروز بهرهمند نباشد مقهور قدرت دیگران خواهد شد.
🔸 اگر بر جامعهای رهبری حکیم و معنوی حاکم نباشد که مردم را به وحدت، وفاق و همبستگی دعوت کند و مسیر رشد و پیشرفت علمی و صنعتی را مشخص کند، چنین جامعهای از درون تهی خواهد شد دچار اختلافات و درگیریهای درونی میشود و از مسیر رشد و پیشرفت علمی و صنعتی باز میماند.
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش