3-پیامهای قرآنی:پیامهای قرآنی، عبارات یا آیات معمولا کوتاه، شعارگونه و حکمتآمیزی از قرآن کریم است که ضمن برخورداری از زیبایی و بلاغت، مفهوم ارزشمند اخلاقی، تربیتی، اعتقادی و اجتماعی خاصی را دارد. آشنایی با پیامهای قرآنی نیز هم طریقیت دارد و هم موضوعیت؛طریقیت دارد زیرا در درس قرآن به ویژه در دوره ابتدایی به اقتضای موضوع و هدفهای آموزش مورد نظر، امکان درک معنا و مفهوم موضوع یادگیری برای دانشآموزان، کمتر فراهم میشود.
به طور کلی، این امر میتواند یک نقص محسوب شود و حتی از نظر روانشناسی یادگیری، برخی پیامدهای نامطلوب داشته باشد.برای مثال گاهی گزارش میشود که دانشآموزان، آموزش قرآن را با علاقه و انگیزه خوبی آغاز میکنند، ولی به تدریج از این انگیزه کاسته میشود.یک علت این امر میتواند عدم برقراری ارتباط معنایی بین دانشآموز و موضوع یادگیری باشد.
درک معنای پیامهای قرآنی و برقراری ارتباط با موضوع پیام و گفتوگوی فعال و دو سویه میان آموزگار و دانشآموز درباره موضوع پیام، بهترین فرصت را در درس قرآن برای رفع نقص مذکور فراهم میآورد و دانشآموز به وسیله درک معنای پیامها با سخنان خدا در قرآن آشنا شده و میآموزدکه خدا در قرآن مطالب بسیار شیرین، ارزنده و مفیدی حتی برای کودکان بیان داشته است.بدیهی است، این تلقی از قرآن کریم در کنار زمینههای بسیار مناسب و مساعد اجتماعی و فرهنگی جامعه برای یادگیری قرآن، بسیار مفید و ارزشمند است.
اما موضوعیت دارد؛زیرا یکی از هدفهای آموزش جامع قرآن کریم، آشنایی با معارف انسانساز آن است و یکی از بهترین راههای این آشنایی در دوره ابتدایی، بیان این معارف در قالب پیامهای قرآنی است.
مفهوم پیامهای قرآنی عموما در قالب جذاب تصاویر، داستانهای کوتاه، شعر و قطعات ادبی مناسب ارائه میشود تا هرچه بیشتر مورد توجه دانشآموزان قرار گیرد.
هرچند که دانشآموزان در دوره ابتدایی عمدتا درصدد فراگیری مهارت روخوانی و قرائت قرآن هستند، ولی طرح پیامهای قرآنی مانع از آن است که دانشآموزان گمان کنند که قرآن و آموزش آن مجموعهای از مطالب مقدس و الهی است که باید نحوه خواندن آن را آموخت، ولی از آنها هیچ معنا و مفهومی عاید ما نمیشود.
4-درک معنای عبارات ساده، کوتاه و پرکاربرد قرآن: دستیابی به این هدف، به طور اساسی و جدی در دوره راهنمایی پیگیری میشود ولی با توجه به زمینههای بسیار خوب و مشترکات قابل توجه میان زبان فارسی و عربی، میتوان مقدمات دستیابی به این هدف را با آهنگی بسیار ملایم و مناسب از دوره ابتدایی آغاز کرد.قابل ذکر است که حداقل حدود 500 لغت در کتابهای مختلف دوره ابتدایی وجود دارد که این لغات با همان معنایی که در فارسی به کار میرود، در قرآن کریم نیز به کار رفته است و قطعا گنجینه لغات کودکان نسبت به آشنایی با معنای کلمات رایج مشترک میان قرآن و زبان فارسی، بیش از این تعداد است.
آیا دریغ نیست که در سنین کودکی که بهترین ایام برای یادگیریهای پایدار است، به شیوههای مناسب از این فرصت طلایی استفاده نشود و گامهای مفید و مؤثری را برای توانایی کودکان جامعه اسلامی خود، در راه فهم قرآن برنداریم؟!فرصتی که به دلیل مشترکات زیاد زبان فارسی و زبان قرآن، در هیچ یک از زبانهای مسلمانان غیر عربزبان وجود ندارد.
از اینرو، دانشآموزان از پایه اول تا پنجم ابتدایی به تدریج با معنای برخی از کلمهها، ترکیبها و عبارتهای ساده و رایج قرآن آشنا میشوند و یک بار دیگر کلمهها و ترکیبهایی را که با کلمات همخانواده آنها و یا حتی با خود آنها در فارسی آشنا و مأنوس هستند، در آینه زیبا و شفاف آیات قرآن کریم مییابند و میآموزند.
همانطور که تجربه چند سال اخیر نشان داده است، این بخش از آموزش، برانگیزه و علاقه دانشآموزان نسبت به قرآن و یادگیری آن افزوده است و تشنگی مبارکی را در فراگیری معنای زلال آیات و عبارات قرآنی، برای آنها به ارمغان آورده است.
5-داستانهای قرآنی:این داستانها، بخش دیگری از معارف قرآنی هستند که از نظر محتوا و قالب برای دانشآموزان دوره ابتدایی تناسب دارند.در هر پایه تحصیلی چند داستان قرآنی انتخاب شده است که دانشآموزان پس از روخوانی و قرائت آیات مربوط به آن داستان، با موضوع آیات نیز در قالب یک داستان آشنا میشوند.داستانها با تصویرهای زیبا همراه هستند تا هم برانگیزنده ذوق و شوق دانشآموزان باشند و هم کتاب آموزش قرآن را از زیبایی، تنوع و طراوت لازم برخوردار سازند.
mahdi_ khorabloo, [03.10.20 22:15]
البته آموزش نیروی انسانی و ارتقای توانایی حرفهای معلمان قرآن در این امر نیازمند توجه جدیتر مسؤولان محترم وزارت آموزش و پرورش است که امیدواریم در سالهای آینده، شاهد توفیقات بیشتری در این امر باشیم.
در پایان، یادآوری این نکته مفید است که ما چنین معتقدیم که پس از لطف الهی و تقدیر او بر احیای مجدد تعلیم و تعلم قرآن در کشور عزیزمان، آنچه عظیمترین منبع و قابل اعتمادترین مرجع برای تحقق این امر حیاتی به حساب میآید، احساس تکلیف آن گروه از مدرسان، دبیران، معلمان، کارشناسان و برنامهریزانی است که در ورای همه آمد و شدها و قیل و قالها، با خدای خود پیمان محکمی بستهاند که با عزمی جزم و صبری پیامبرگونه تمامی مشکلات و کاستیها را بشناسند و با بهرهگیری از اندیشه، تدبیر، تجربه و کارشناسی و با توکل بر خداوند، به رفع آنها کمر همت بندند.
با ارج نهادن بر نیتهای صادقانه و تلاشهای خالصانه گذشتگان، چشم به راه آیندهای نهچندان دور هستیم که توفیقات نسبی در آموزش قرآن و دستیابی به هدفهای آن در آموزش و پرورش، خدای جهانیان را از ما راضی کند و خلق او را به تحقق آرزوهایشان مسرور سازد.به این امید که یکایک ما در این پیمان ثابت قدم باشیم.....#طرح_صراط.....منبع":قرءوا القران بالحان العرب و اصواتها، تعلموا القران بعربیة، اقرؤا القران بعربیة، امام صادق(ع).اصول کافی ج 2، ص 614 روایت سوم تهیه کننده": #طرح_صراط مهدی خورابلو
دیدار با سرهنگ عادل آبدار باز نشسته نیروی انتظامی به مناسبت گرامیداشت هفته نیروی انتظامی توسط رئیس کلانتری ۱۳ محله امامزاده و فرمانده حوزه مقاومت بسیج یک شهری شهید حبشی و بسیجیان پایگاه مقاومت بسیج شهدای ربط
🌹کانال پایگاه مقاومت بسیج نمونه کشوری شهدای ربط👇
@shohadayerabat
هدایت شده از گروه جهادی امام حسین(ع)
عکس یادگاری بعد از اتمام جلسه حلقه های تربیتی صالحین با موضوع #آسیبهای_ماهواره
🚩🏴🚩🏴🚩🏴🚩
@emamhossein313
💐🌷💐🌷💐🌷💐🌷💐🌷
#پایگاه_امام_حسین_ع_حوزه_ی_یک_شهری
هدایت شده از محصولات صالحین
#بسته_مطالعاتی_خیمه_معرفت
ویژه ایام محرم و صفر
#تاریخ_نگار
✴️ موضوع: شناسایی نفوذپذیران، وظیفه امروز ما
✅کانال محصولات صالحین:
🆔 @salehinproducts
هدایت شده از محصولات صالحین
شناسایی نفوذپذیران،وظیفه امروزما.pdf
482.2K
#بسته_مطالعاتی_خیمه_معرفت
ویژه ایام محرم و صفر
#تاریخ_نگار
✴️ موضوع: شناسایی نفوذپذیران، وظیفه امروز ما
✅کانال محصولات صالحین:
🆔 @salehinproducts
کلاس قرآنی (طرح صراط) در پایگاه مقاومت بسیج شهدای ربط توسط مربی قرآنی پایگاه برادر بسیجی حسین ارتانی
هدایت شده از گروه جهادی شهید فروتنی
عزاداری نمازگزاران و بسیجیان پایگاه بسیج شهید فروتنی مسجد حضرت فاطمه الزهراء(س) قمسال امروز بعد از نماز مغرب و عشاء (( امروز ))